17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново подвеждащо заглавие: В заглавието: "България с най-малко лични лекари". В текста: "След нас е Гърция". Кое от двете е вярно?

Спрямо какво население се изчисляват? То половината, които се водят, че живеят тук са по цяла година на гурбет. И в малките и в големите градове половината апартаменти и къщи са празни.

Малко са изопачили нещата - в Гърция има две здравни системи, едната е като у нас към здравното министерство, другата е към образователното. Явно тия данни са само от едното, но се смятат към цялото население. А всъщност учащите трябва да се броят отделно, тъй като те си имат лекари в своето училище или университет

От населението трябва да се изключат циганите, които не плащат нищо, следователно не трябва да получават нищо

Най-тъжното е,че масата от тях са на възраст 60+.И много малко са желаещите да се занимават с тази професия.Състоянието на сектора"Детски болести"в доболничната помощ,не е по-различно.Тенденцията за намаляване на педиатрите със специалност в кабинетите е очевадна.

Скоро ще останем и без сестри след като им се плаща за чистачки.никой не се интересува от здравето на народа който измира от некачествен живот .а само от печалби.

ЖЕЛАЕЩИ да практикуват има много , но старите кучета не ги допускат , защото печалбата им е добра като за бедна България ! Повечето лични лекари са педиатри и затова специалистите са ощетени , защото личните лекари не им изпращат пациенти за лекуване с направления !!

Бяхте ли в болница или при личния си лекар скоро, видяхте ли качеството на услугите, отношението, базата, какви хора посещават кабинетите. Системата е гнила, несправедлива, лекуват се богатите и циганите.

Там ходиш на преглед директно в лечебното заведение и на входа си плащаш такса

Научихме се да не работим !!! Това важи и за повечето лекари най вече тези които не оперират и не спасяват пряко човешки живот ...само мислят как да надхитрят Здравната Каса и реват , че били недооценени ! Вижте какво е отношението им към пациентите в сайта им Здраве нет !! Престъпно мислене !!

Вие като ги псувате и биете,те трябва да ви обичат,а.

Нищо вярно няма в това. Можете и Вие да станете личен лекар, просто трябва да завършите медицина и да специализирате обща медицина (6+3 години). След това да си заплатите всички такси, да си закупите необходимото оборудване, да си наемете кабинет и започвате да работите. Няма стари кучета, те самите не смогват. Между другото направленията за педиатър са извън всички лимити. Т.е. могат да се издават безкрайно... Мислете малко преди да разбирате от всичко...

това да вземат по много пари, беден лекар няма, освен ако не е много некадърен

Направо избихте рибата с това оплакване за ''малко'' джипита, защото явно не ви отърва да направите справка колко от записаните при тях за които получават ежемесечно пари реално са обслужвани от тях.....Джипито нищо съществено не прави за пациентите си освен да пише рецептите в книжките и ако има мерак да раздаде някое и друго направление безплатно. Да не говорим за кутиите по бюрата за таксата дето си я отчитат както им е угодно защото до сега една касова бележка не са ми издали..

Смятам, че категорично трябва да се промени работното време на личтите лекари. Продължава да се работи кято при социализма където двама участъкови лекари (бившите лични) си деляха един кабинет и са разминавах по смени от 7 до 13 и от 13 до 19 ч. Моят личен лекар (между другото много добър професионалист) има уникално работно време - Нечетни дати 8:00 - 12:30 ч. Четни дати 15:00 - 19:00 ч. Има някакво време и за домашни посещения, но всички знаем, че почти няма такива лекари които да ги правят. Имам позната лекрка в Германия личен лекар и знам как работи по цял ден. Предлагам и България да се въведе цял работен ден за всички лични лекари. При необходимост посещения при пациенти да бъдат правени от лекари които се занимават само с такава дейност.

Преди да сравнявате нещо трябва и да го познавате:((((( Това което личните в Гърция правят и предлагат няма нищо общо с нащите ''стандарти'' дето са само потребителски в кутия , направления безплатно срещу настроението в момента и никакво нормално отношение когато си отишъл с някаква болежка - кръвно гърло и бягай да играеш:((((

Не искаш ли и през нощта да дойде да ти подаде подлогата,а?

Там в лечебните заведения нищо не се плаща каквото и да е и отношението е добро- ползвал съм го и го знам и доста добри неща имат в здравоопазването ако имаш интерес ще ги пиша.

Н къстия СОЦ изучавахме данни като следните: България е ПЪРВА /непомня точно, но до 3-та/ в света по брой лекари на глава от населението. И имахме страхотни лекари, страхотна школа и обучение, ползвано от цял свят. Но не само количеството е важно и успокояващо. А и качеството.В прословутата немска медицина обикновените граждани са постоянни жертви на лекарски грешки - проверено от опит и свидетели.