Евростат: Само 4% от българите ползват "умни" телевизори за Интернет, игри или пазаруване

Анализ за нагласите на европейците към смарт технологии и тяхното приложение в бита

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това само по себе си не е проблем , тъй като за да ползваш "умен" телевизор трябва първо самия ти да си глупак . А същинския проблем е , че ползваме толкова малко не защото имаме някакъв акъл , а защото нямаме никакви пари (които два факта са неразривно свързани) хахаха

Айдеееееееееееееееееее, юруш на... маслините, че са зелени и... без костилка:)))!!!

Умни, но колкото телефон, не колкото компютър. Пазят си пазарните ниши китайците и не ги вразумяват много.

Защо да ги ползват след като Smart телевизорите са си една играчка и нищо повече. Колкото по-напред си с компютрите, толкова по-малко вероятно да ползваш нещо такова. Не вярвам някой програмист например да предпочете "умен" телевизор за каквато и да е дейност, в сравнение с обикновено PC. Това си е една гъзария с ограничена функционалност, която е за по-платежоспособни клиенти. Вместо Smart телевизор, за тези пари можеш да си вземеш една доста мощна компютърна конфигурация и после да слагаш каквито си искаш монитори и телевизор към нея. Това са наистина точно нагласи за ползване, които нямат нищо общо с достъпността или уменията на потребителите, изключвайки единствено, отчасти, финансовия елемент.

Аз съм със Сони 50' и нямам грижи :) Гледам си стриймове с него и не ми дреме :)

Амиии евроидиоти за пазаруване има компютри и мощни смартфони...телевизора е да гледаш телевизия и за промиване на мозъци

иии нека помислим 1 "умен" телевизор ама сравнително по адекватен и малко по-голям т.е. 42 инча и нагоре е поне 1500лв. Масово вече хората си имат телевизори , макар и "прости". Купуването на 1 андроид бокс с 4ядрен/8ядрен процесор и 2-4гб рам е около 50-100лв в зависимост какво искаме ... и рязко "простия" телевизор става по-умен от всеки умен на пазара и то за доста по-дълъг период от време и с доста повече възможности. Примерно аз съм си решил проблема като съм си закачил за ТВ-то ( ползвам стойката му за стена ) мини PC с i5 процесор и 8 гб рам + 1 TB диск + 128 GB ssd ( за Windows-a ) , 2-ра ръка се намират за около 200-300лв , но пък гарантира тотално всичко което човек може да се сети да си пусне + адекватни броузъри и т.н. :) Иначе казано , успех на "умните" телевизора за ебати цифрите и около 0 далавера защото и поддръжка нямат ( т.е. ъпдейти на текущата им ОС ).

Аз ползвам Andoer MK809IV за 28$. Напълно достатъчен е да обърне нормален телевизор в Android таблет и да се гледа HBO GO на него. 43" 4К телевизор на Samsung го взех за 810лв миналата година и скоро не планирам да сменям, защото така или иначе работи макс 48 часа на месец...

И сега бръмчи ли, бръмчи твоето мини пц и увеличава световната ентропия. А ъпдейтите си се правят редовно на умния телевизор.

пасивния радиатор на пц-то яко шуми направо не го чувам :Р

Не съм единодушен по въпроса за ползването на "умните" телбевизори. По простата причина, че ако искам да гледам телевизия (което рядко се случва, щото мразя тъпата пропаганда), го правя на компютъра докато работя нещо. У дома телевизора се използва най-вече за гледане на филми. Но пък, като чета коментарите и слушам приятелите си какво разказват за тях, май няма скоро и да опитам да заменя лаптопа с телевизор.

В близките месеци се очаква хората да започнат да се къпят и да ходят до тоалетна през интернет.

Он лайн, така да се каже.

За сега караме с "тъп" вариант на умния телевизор към който се закачака pc-laptop през hdmi и става умен, че тези 4к не са зле, но доставчиците "мажат" образа яко.

Намалени с 30-50% стоки спямо цената в чевъртък, нали... която цена обаче е с 50-70% по-висока от преди месец...

Имах смарт Самсунг 4К, в гаранция смених 3 панела заради скапване на подсветката. 4 месеца след гаранцията изгоря самият панел и Т-кон платката. Да ползваш браузера за интернет е някакво мъчение, първо че е страшно орязан и не отваря много страници, второ да пишеш е страшно трудно, защото дистанционното движи курсора тегаво, а уайрелес мишки не се поддържат, на кабел работят, но трябва да стоиш до него или с много дълъг кабел. Това ме връща във времето, на първите дистанционни с кабел :) ТизенОС е страшно дърво макар че има доста приложения. Толкова за Самсунг. За андроид телевизорите също чувам че доста APK не тръгват.

Да, Android телевизорите на Philips примерно са пълно дърво. Инсталираш само приложения, одобрени за страната в която се ползва, Youtube-а иска Log-in за да направиш каквото и да е, различно от "Play" или "Search", но Log-in-а не работи и т.н. "красоти"... На Samsung-а ползвам HBO GO, преди NETFLIX и едно приложение за радио. Това с браузъри, пазаруване и други такива неща не е за телевизор, иска си нормална клавиатура, мишка... Все едно да ми кажат, че телефона ми трябва да ми замени компютъра... no fckn way...

следващият път не си вземай гнусмаС! Те вече не са това което бяха.

За съжаление тяхната картина все още е най-добра при нормален TV сигнал, не при демо...

111 (нерегистриран) Да! Но не живеят дълго.

Факт, такава им е технологията...