България - номер едно по бедност в Европа

По данни на Евростат нашата страна е на първо място в Евросъюза по риск от бедност и социално изключване през миналата 2016 година.

Обратно в новината

Коментари - България - номер едно по бедност в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Милионери, милиардери и управляващи, вече на няколко познати дадох заеми на дребно и никой не ги връща. Хораята са гладни. Сега и аз нямам парио, защото остават две седмици до пенсията ми. Как я мислите тая работа. Хората станаха престъпници, едни крадат, другиш са окрадени! Премиера, ало, г-н президентът ви говори истината, а вие от ГЕРБ се гаврите с него и с народа. Нямаме пари, защото парите са у вас! Какво мислите по въпроса??? С 60 лева щях да издържа до пансията ми, а сега съм и без тях?! Да крада ли?

и аз мисля, че няма бедни. Може и да има, но повечето са и мързеливи. Имам роднини в провинцията - в едно по-голямо хубаво село - няма и цигани.Родителите им остаряха - дават 700 лв. на някоя жена да ги гледа - да им сготви, почисти и толкоз. Мислите ли че има желаещи - няма. Ама съм и аз - те децата им не искат да ги гледат, та чужди ли.

но добре помня, че винаги в соцалистическият лагер сме били на предпоследно место - след нас Албания. Другото е лъжа. Казват, че 1938-39 година сме били на водещо място в Европа - не знам - бебе съм бил.

защото ни налазиха, накацаха комунягите. Кои са най-богатите хора - коя е Нинова - приватизаторка заедно с Костов - приватизира за себе си 48% от акциите на Техноимпетс, приватизира и Техноимпортекспорт - занимаващ се с търговия на оръжие и дрога. И когато А.Тодоров с факти, документи и дати я разкри - то платените медии избухнаха и го разкараха от полезрението.

Бедни??? Я питайте , работодателите и шефа им - Велев, дето обясняват как са ни скочили заплатите няколко пъти!! Нещастници мизерни! Не се налапахте, сега и болничните да си ги сложите в гушите!

Бедни, колко да сме бедни? Я се разходете по Витошка, масово народът пие кафета в заведенията. Вярно, повечето са чужденци, ама е без значение.Важното е, че аз не съм беден, мога да покрия цялата улица с пачки и пак да ми останат.

ГЛАСУВАТЕ ЗА ДОГАН И ПАК СМЕ БЕДНИ

В Европейския съюз е едно, а "в Европа", както пише в заглавието , е съвсем друго. Струва ми се , че журналисти и политици умишлено смесват двете понятия, за да убиват и без това малкото самочувствие на българина.

Българският народ - най-беден в ЕС, а управляващите - най-богати, ... то не бе приватизации, кражби на фирми, рекети, офшорни фирми, кражби от европейски програми, незаконни ветро и слънчеви генератори, ....

""""""По данни на Евростат нашата страна е на първо място в Евросъюза по риск от бедност и социално изключване през миналата 2016 година. """"" Ей, най-накрая да сме по нещо на първо място.Направо красота ,неолиберална

Гласувайте деца, За Борисов веднагА По-тъпички от Вас Не съм срещнал, Ако много свят Да съм видял

abasador

въобще, не съм съгласен с данните на Евростат нашата страна! Ето на, министерският съвет си увеличи заплатите двойно.... примерно, министрите ще взимат по 3.400 лева, без парите за служебни разходи, кола с шофьор и бодигард. Аз лично си мисля, че тези служители от Министерски съвет и Народното събрание си имат проблеми, как и за какво да си изхарчат заплатите. Съдая и гледам по себе си, с моята пенсия от почти 260 лева, почти нямам проблеми, харча си я почти цялата, а това което остава спестявам и всяка година ходим с жена ми за десетина дни на почивка в Халкидики, а зимата за седмица на ски в Банско, но за Коледа и Нова година винаги сме в Берлин! Та какво ми е бедното? Лек ден.

Като не може да сме лидери най-отгоре, ще сме лидери най-отдоле..ама по гръб няма да сме.. Голи и боси ще тръгнем но да спрем до обиждаме нормалните хора в нормалните страни никога няма да се научим... това си е дива животинска злоба породена от завист и отчаяние !!!!!!!!!!!!! Пожелавам на "българския" (скоро 90процента-"ромлянски) народ скоро да е номер едно и в света ... тогава може и да му светне защо е зле..а дотогава-плюйте по ония които ви казват колко сте изпростели и пишете минуси -това удоволствие ви остава със сигурност !

Ти нас не ни мисли.Копай си торфа и си пий чистола!

не е вярно !българия е просто дълбокопровициална селскотарикатска държава тип-андрешко!как да си обясним иначе ниски доходи но луксозни имоти,коли и наи новата техника,а заведенията са пълни със иначе социално бедни като на манифестацииите по диктаторско време но със луксозни автомобили и телефони,а училищата са заградени със барове,и кафенета ,а вече и българските ученици и деца ходят на училище със автомобил.

А при вас как е ? Пиете по спирките ли ?

Мразим да четем.Слушай какво ти говоря от ТВ

евростат така и у нас са неверни, изкривени и манипулативни. Цялата им статистика е една голяма лъжа. Изчисленията, казват, били на база семейство от 4 души - баща, майка и две деца. Само че това не е числеността на едно средно семейство у нас, защото болшинството от българските семейства са с едно дете, а в семейните доходи се включва и помощта за издръжката на възрастните родители. В този смисъл 4 членното семейство у нас е изключение. А каква е реалната сметка за четири членно семейство плюс двама възрастни родители, на които тикварите подхвърлят символични пенсии за семки и бонбонки - т.е. за 6 души? А за семейства с три и повече деца? Реално, по бедност България в Африка.

Гражданско ,Европейско Развитие на България....

Евростат лъже! Най-бедната страна в Европа е Русия, там МРЗ е 114 евро, а в България двойно, 235 евро! Освен това всяко българско семейство има минимум по 2 жилища, 1 на село и 1 в града, а Европа 50% нямат даже по едно!

Цървул, цените в Русия са далеч по-ниски от тези тук. Доходите се определят не от това каква сума получават хората като заплати, пенсии, помощи и т.н., а какво може да се купи с тези пари. Набий си го кратуната, за да не пишеш друг път глупости!

Незнам какво се палите. Явно не сте толкова бедни щом си стоите пред комповете, а не сте на площада.

така ще е. ако не изключим рязко шалтера на управляващите, то ще продължават да изключват бавно нашия

Овчи народе, докога ще търпиш мафията да те ограбва- ето вече даже маслото е вече на космически цени!

Путин , Путин...

1.Общуването с бедняци те прави беден. 2. Да си като бельо на Велика сила (а ние сме дупе и гащи с тази Сила..) не е добре за бельото - винаги сме в ла*на. 3. от същата тази Сила сме научени на раболепие и сегашните ни опити за самостоятелност (Осъзнавате, че бяхме последната колониална страна в Европа, нали?) срещат 4. неимоверни пречки от шепата национални предатели СП

Първи в Европа, скоро и в света.

Пет месеца Борисов прикрива сигнал за корупция на зам.-министър Не може да се говори за борба с корупцията, когато в управлението има хора, причинявайки с действията си корупционни практики. Как българският министър-председател се бори с корупцията? Това попита зам.-председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски. Той обясни, че през месец май тази година, по време на сформирането на правителството, за зам.-министър на транспорта се предлага Ангел Попов. Свиленски припомни, че тогава е имало доста голяма съпротива от целия транспортен бранш. Националното сдружение на българските превозвачи сезират министър-председателя, че Ангел Попов, в качеството му на председател на браншова организация, в периода 2012-2014 година, си е позволявал да събира пари от своите колеги-превозвачи, с цел уреждане на СЕМТ разрешителни за превоз на товари, уточни Свиленски. Той допълни, че цялата ситуация за това как ги е събирал, от чие име и как ги е предавал, е описано в сигнал, предаден на министър-председателя. Шест месеца след този сигнал, този човек продължава да бъде зам.-министър на транспорта. По-интересното е, че освен писмото, което е заведено в МС, има и декларация от човек, който е дал пари на Ангел Попов. Той е застанал с трите си имена и лични данни, каза още народният представител. Свиленски попита дали министър-председателят е сезирал прокуратурата. Ако не го е направил за 5 месеца, още утре, на базата на тези сигнали, ние сме длъжни да го направим. Иначе ще прикрием престъпление, категоричен е Георги Свиленски.

Номер едно сме и по най-скоростно забогатели - за една нощ! Легаш си с цълвули и се събуждаш с лачен чепик!

България е най-бедната, защото няма павосъдие от много години, от десетилетия, защото в нея се проведе непризната и насанкционирана политика на геноцид и демографска катастрофа на българския народ и защото всичките й управления се характеризират като зависими, безхаберни, некадърни, крадливи и лъжливи! В България всички системи са вече в процес на свободно падане и само слепецът или предубеденият и зависимият не може да го види! Борисов ще удържа положението ИМ още малко, и след това кукловодите ще му търсят заместник, но не виждам да имат време да създадат нова партия ПАК, след като досегашните ИМ са вече тотално амортизирани и компроментирани като категорични клиентелистки и шуробаджанашки (вкл. по БКП (БСП) и ДС (КГБ) линия)! Данните и фактите показват, че България не е демокрация, а диктатура, олигархо-монополистична диктатура!

Така.. България и Румъния са почти еднакъв процент бедни. 40% Само дето ставняват Румъния 13 714 евро, а в България 7765 български лева. Като при това са пропуснали ( случайно) да напишат и за България колко Евро са. Така по-оптимистично звучи.

Всякакви сравнения с Румъния са безмислени и абсурдни, дори спекулативни! Румъния е държава и има правораздаване, с всичките им пробеми там, България не е!

Логичен и закономерен резултат 70-годишното управление на БКП и креатурите й! Това е положението!

И какво излиза. Македония е с растеж 10% и не е в нато и ес. България е с растеж 3.9% и той се изнася от огромните доходи на чужденците робовладелци в България. Значи ес и нато само пречат за развитието ни.

Според тази статия излиза, че над 40% от населението на България живее с доходи под 300 лева, защото там някъде беше официалния праг на бедността. Тоест всички взимащи 330 лева не се водят бедни, защото са над прага. А реално 95% от населението на България са бедни, като при по-заможните има доста далавераджии, корумпирани, апаши и т.н. Но всичко това не е някаква тайна, защото се знаеш от всеки българин.

Интересно откъде идва средната заплата от 1000 лева при тези цифри, както и по-висока от средноевропейската покупателна способност.

Чужденците от ЕРПтата, американските ТЕЦ, концесионерите на злато и мед, банките, водоснабдяване и т.н. и т.н. получават стотици хиляди лв заплати на месец. Боковите феодали също. Нека да усредним: българи 4 млн по 500 прави 2 милиарда, робовладелци 10 хиляди по 200 000 прави също 2 милиарда. Делено на хората прави 1000 лв средно на човек. Е, за един зелето, за друг мръвката, но какво да се прави - усредняване.

Това е логичен резултат от евройската ориентация на България към ЕС и НАТО !

Това не може да е верно!Лъсна хибридната война на Путин,негова работа е това!

Не мое а бъде?! Винету и физкултурника нали казАхА че с всеки изминал ден сме все по богати и по богати а магистралите са най много и най хубеви щото само с тях се занимавали?

И къде е новината. Кога сме били втори по-бедност сред страните в ЕС. Може би сме били по-богати от окупирана гърция през ВСВ и по-добре от Ирландия по турско през 19 век, когато две трети ирландци умират от глад. Ама това са екстремни ситуации. Някои сеща ли се за изключения.

Има малко разлика между Европа и ЕС. Най-бедни сме в клуба на богатите... Иначе, Беларус, Албания, Македония, Сърбия, Молдова, Русия, как се справят? Нещо за техните средни заплати? Не, че ще мога да убедя някого с компютър и смартфон, че е беден, същия дето ще скочи, ако увеличат бензина или наложат данък върху лихвите... Хем беден, хем има сметка и кола... И не, дайте да не се лъжем, че му е мъчно за тия дето имат, пък той няма. :)))

За Беларус, Сърбия и Русия много грешиш.

Тъпако,тъпако,значи,за да си...беден,не би трябвало да имаш...автомобил и спестени пари в банката ли бре,олигофрен такъв??? Боже,Боже,слез и си прибери вересиите,..,Боже,Боженце!!!

най сетне и ние да се наредим 1во място независимо за какво но сме на първо място благодарение на тиквоча бойко и цецо

при този "цъфтеж" според Цецо и Боко....??!!

Tova e to Mangalistan !!!!

наскоро слушах сересета в ютюб, разговор между депутатката искра фидосова и покоиния ванйо танов, как фидосова моли танов да назначи неин човек началник в митницата, понеже и платил рушвет - е, с такива политици как да не е бедна българия? фидосова с гордост каза, че неиния човек правил голяма контрабанда в лом, гордост, хвалба.

Ами разберете, че трябва да учите и работите, за да получавате по-високи заплати. Елементарно! Иначе кютите из форумите и мрънкате колко сте зле!

Ами ти си един от най-кютещите.....

Ама той е на заплата

Целия висш елит от специалисти бе заличен с мизерно заплащане и принуден да изостави професията си заради по-добро заплащане в друга сфера ! Алтернативно да напусне България и да търси късмета си навън !

..........1111111!!!!!!!!!?

Неграмотната мутра казва , че цъфтим и просперираме... Доходите растат, безработицата намалява, инвестициите се увеличават, лихвеният процент също расте...Германци и чехи отварят заводи за авточасти, в които експлоатират българите за 400-500 лева заплата на трисменен режим на работа...Всичко е бир-тамън. Най-корумпираните търтеи щяли да борят корупцията.... Боклуци мръсни, вашта семка , червени комунистически мърши!!!

крадливи юпита, дупета, съсели, овчари, ДеПраСе -ДеСари, масларки, царе, царедупци, тикви, кратуни, гробари, Цецки, Цвъчки и пр. и пр. кои да сме освен ПЪРВИ!!!

при това половината работоспособни са зад граница и пращат парички на родители ... къде са щерев , 1 , маиора , морският вълк ... ??? нещо по въпроса да напишат ...

Стабилна деградация от 8 години заедно със смъртност

Какв осе преструвате куманягите бе! Геноцида не е спирал от 1945 насам! Какво се прави6те, като никой не ви верва, ние сички знаеме кой ни избива и обира! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВБОДА НА НАРОДЕЦА! ИЗБИЙТЕ КУМАНЯГИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ НИ ИЗБИВЪТ ОТ 75 ГОДИНИ НАСАМ И НЕ ОСТАНАХМЕ!

Само дето 1988 бяхме почти 9 милиона.Сега май сме под 7 милиона. Ти на това генацид ли му казваш?

Въх ма сиганку, 'ич ни мойш да пишиш...

Естествено, че ще сме на последно място във всички сфери с Тиква начело. Заради "простите"и продажните страдаме всички останали нормални българи.

В момента Дзверкел и германия харчът парите от сичките държавици у ЕС, за мигрантините. Над 100 МЕЛЯРДА!!!!!!!! СУХА ПАРА!!!!!!!!! ГОДИШНО!!!!!!!!!!!!!!!! ЗА МИГРАНТИНИТЕ!!!!!!!!!!! КОИТО ВИЕ ПЛАЩАТЕ!!!!!!!!!!!! С БРЕКЗИТ, И МИГРАНТИТЕ, ЕВРЕИТЕ И ЗИОНИСТИТЕ СЕГА ДИГЪТ ДАНАЦИ И ЦЕНИ, ЗАЩОТО ТЕ НЕМА ДА ПЛАЩЪТ, ИСКЪТ ВИЕ ДА ПЛАЩЪТЕ! АЙДЕ ПАК ДА ПОФТОРИМ: 100 МЕЛЯРДА!!!!!!!!! ГОДИШНО!!!!!!!!!!!!! ЗА МИГРАНТИНИТЕ! ОТ ВАШИЯ ДЖОБ!!!!!!!!!! А ЗА ВАС ЕДИН ДЕБЕЛ И ЧЕРВЕН ОТЗАДЗЕ! ТОВА ВИ СЕ ПОЛАГА С КУМЗАНЯГИ И ЗИОНИЗТИ! АЙДЕ СЕГА ПАК ДА СПОМЕНЕМЕ: СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДЕЦА! ЛУСТРАЦИЯ И МАСОВО ИЗБИВАНЕ НА КУМАНЯГИТЕ! НЕМА ДРУГИ НАЧИНИ - ОТ 200 ГОДИНИ СЕ ДОКАЗА, КАКВО ИСКЪТ ЗИОНИЗТИНИТЕ - И ЗАЩО КУМАНИЗМА БЕШЕСЪЗДАДЕН И РАЗРАБОТЕН, ВНЕДРЕН И НАСИЛА НАТРАПЕН, ЗА ДА ВИ ИЗБИВЪТ И ОГРАБВЪТ ЕВРЕИТЕ! СЕГА ПЛАЩЪТЕ РАХАТА НА ЕВРЕИТЕ И ТЕХНИТЕ ПЛАТЕНИ СЛУГИ, КУМАНЯГИТЕ! МРЕТЕ, ЩОМ НЕ ВИ СТИСКЪ ДА СЕ ВДИГНЕТЕ!

Рохано, правописа ма, Рохано!!!!!!!

Спелл чек, иво! спелл чек и траслитерация с правилния уникод сет!