Коментари - Евростат: България отново с най-мръсен въздух в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами нека да почнем от дизелите, цигарите електронни и никотинови и се прехвърлим в паркирането в градинки.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Смешна е цялата работа с измерването на замърсяването. Хем се водим с най-мръсен въздух хем въпреки това нивата били в нормата!? И защо? Защото частиците са под определеното за максимална допустима граница от 25 μg / m3 средногодишно!? Нищо че при сегашното ни замърсяване броя на хората с белодробни замърсявания се увеличава драстично и все повече случай имаме на "ама имаше леко замърсяване от над 5 пъти над нормата ама сега всичко е в нормата". За мен лично все ми смърди на горива дори и на 50 метра разстояние от най-близкият булевард. А когато си пусна пречиствателя за въздух дома, след като съм проветрил веднага показва средно ниво на замърсяване или даже силно ниво. Друг е въпроса че всички стари коли на Европа идват при нас защото или са забранени там от където идват или таксите за замърсяване са прекалено високи за плащане. За разлика от при нас където и едното и другото не е фактор. За разлика от печките ни за отопление в кварталните блокове с достъп до ТЕЦ те са ни най-големите замърсители ....... според кметицата на база .... нейните думи. Въпреки че никой не я понася, но за това й се доверяваме.

Е тога самоковската перука ще ви извие за един зимен сезон

Малка смешна държава …. Ще добавя и мръсна

Вдигайте още цената на природния газ...

Напълно очаквано и заслужено в държавата с най-старите коли, липса на нормално улично почистване и тецове, които горят боклуци, внесени от чужбина.

Скоро България ще е само тия мръсен град

Как няма да сме, когато хора като Ковачки изгарят италиански боклук безнаказано тук?! Когато определени интереси държат народа най-бедния в ЕС, което пък предполага, че всички автомобилни котурници от Европа ще ги караме тук!!! Как няма да сме с най-лош въздух, когато умишлено не се спонсорират или облекчават ВЕИ-тата за частните домакинства (както е в нормалните държави), за да може хората да са абсолютно зависими от ЕРП-тата?! Когато американските ТЕЦ-ове (Марица 1 и 3), продават тока на предварително фиксирана висока цена, която народа трябва да плаща?! Великите сили нямат кяр България да стане истински независима европейска държава! Те ще я държат бедна и окаяна, за да може да си разполагат безнаказано и безвъзмездно военните бази и да си правят каквото си щат!!!

България се е надупила на всички то е ясно, лошото е ,че една група от хора вземат парите на Европа за надупването. А народа страда, защото няма кой да се изправи като мъж, останали са само хора от гей парада.

Така ще е. Българина се смее на трицилиндровите нови дачии. Един 10-годишен премиум дизел е ехеееее, на светлинни години пред нова Дачия.

Типа отопление определя мръсния въздух у нас. Пет месеца в годината. Останалите 7 мес еца въздухът не е мръсен . не повече от другата Европа. В момента мръсен е въздуха по карта в Белгия , Холандия и Рурска област. Холандия е Нидерландия , както цигънинът е ром .

Говорят, слушаме ги ...и накрая като опре до подмяна на служения автопарк забравят за електромобилите. Вижте служебните автомобили в центъра на столицата! Ще стигнем Швеция, когато и нашите чиновници като техните тръгнат на работа с колела- нивгиш.

Абе Калинке Герберска, защо пишеш така гадно и очернящо? Тези данни са от 2019 г,а ти като неразбираща двойкаджийка ги слагаш тук с днешна дата?!?! Кой ти плаща.?

Герберска работа

Отварям прозореца днес. Много си е добре въздуха даже, свежа работа. Слънцето се подава над хоризонта, гларусите крякат, гълъбите гугукат, врабчетата цвърчат, лястовичките и те. Петък е.

И се разнася воня на тиня !

Не знам къде си ти, приятел. При мен миризма на тиня няма. :)

Отпуши си нося !!!!

Носа ми е супер. Мирише на свежест и петък. :)

Няма оправия без яки глоби от ЕС ! Бай Ганьо и Андрешко ще продължават да черпят , че са си купили нова кола , а то е 20г издухан дръгел който дори не става скрап !

Ако народът можеше да си позволи екологични МПС-та, ако народът можеше да си позволи отопление с екологична енергия, то той щеше да го направи. Няма как най-бедната нация в ЕС, да отговаря на съвременните европейски изисквания, следствие на което въздухът и природата ни да са чисти. Така или иначе, сме единствената държава от ЕС, която се слави с това, че е населена с огромен брой работещи бедняци. Та на базата на това, като как ще се случи изчистването на въздухът ни?

България си е просто дълбокопровинциална и селскотарикатска територия на андрешкови возещи се във стари боклуци за Германия,която иска да се отърве от старите автомобили,за да произвежда нови по екологични модели!Автомобилната мафия храни българите,като им дава,работа,хляб и удобства да се возят,тровят и избиват на пътя!

Почитателите на Грета си живеем чист живот с нашите електромобили в Швеция, вие почитателите на Соц диктаторите като Лукашенко си дишайте финни прахови частици. Това е.

София се управлява от некомпетентната селска даскалица Фадъкова вече 16 години, нищо не е направено да се ограничи трафика на коли и да се намали замърсяването от печки на твърдо гориво, палиативни, козметични и глупави са мерките за безплатно заменяне на печките на твърдо гориво с електрически, защото хората са бедни и не могат да си позволят отопление със скъпото елекричество. Вместо да харчи парите на софиянци в глупости, като реконструкция на ул. Граф Игнатиев, Витоша, Цар Борис Трети...и други щуротии, кметството трябваше да топлофицира напълно София, особено централни квартали като Лозенец, Лагера, ...Фандъкова е вредна за София и софиянци и трябва да си ходи веднага. София трябва да се управлява от професионалисти, не от политически проститутки.

Индийското гето на простата калинка фандъкова…

Нали на Боко Тиквата олигарсите горят боклуците на цял свят!

Защо ли изобщо го пишете.Ние сме абонирани за първото място и не си го даваме.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Сега е момента Фандъкова да обещае, че след 2г. ще имаме най-чистия въздух ...или... Боли ме за за хората, които трябва да дишат този въздух

Фандъкова трябва да разреши БРАУНОВИТЕ ФОНТАНИ и тогава не само София, а и другите градове със замърсен въздух ще харесат това българско изобретение.

Ние тъкмо се кандитатирахме за зелена европейска столица и Евростат ни прецакаха. Нищо, догодина със същите мерки, Фандъкова пак ще постне няква простотия във Фейсбук, да ни се хвали каква добра кметица е.

"в градските райони на България" се има нанпредвид най-вече София, в която живее 1/3 от носелението на най-малко площ със съответния брой автомобили и 3 огромни гета, където отоплението е на твърдо гориво ..., а България не е само София и др. големи градове Пловдив, Варна, Бургас ... в тази останала част въздуха си е чист.

дърветата НЕ произвеждат кислород !!! идиотщините за т.н. фотосинтеза са нагли евреиски лъжи за безмозъчни дебили като теб !!! в атмосферата им 0.3% Въглероден двуокис, за да събере дурвото 1 грам въглерод трябва да изфилтрира 500 кубични метра въздух - как си я представяш тая работа !? дърветата са 48% въглерод, евреиската лъжа за фотосинтезата я измислиха за да обяснят от къде се взима въглерода, щото нито в почвата нито във водата има толкова въглерод

сте по-бедни от всякога масово карате 20 годишни таралясници чакайте да ви се изчисти въздуха

'сичко е точно...не на маските, не на ваксините! AMIN! :D

ДПеевски е виновен, Неговата партия държеше Агенцията по горите и Министерството. Те поголовно изсичаха Българската гора - кислорода и чистия въздух който тя създаваше докато я имаше в големи количества и пространства, затова сега въздуха в България е много по мръсен от преди.

А когато бяхме в соц. лагера защо нямаше такава класация? Нарочно ни очернят сега тия от ЕС, но ние няма да поддадем , защото това са провокации ! Добър ни е въздухът , щом не ходим с маски като в Шанхай значи сме добре!

Е то в коя негативна класация не сме сред първите? А специиално за въздуха,ченгеджийските клишета ,от типа " Бай-Ганьо не си гледа здравето" не важът.

Почти всички автомобили не отговарят на евростандартите 90% стари бракми

Дай пари на хората да си купят нови . Какво като са стари

Спряха ни Южен поток и Белене, затвориха ни половината от Колудуй .. караме я на дърва и въглища. Как няма да е мръсен въздуха?

ТАКЪВ И ВЪЗДУХА

Всеки народ си заслужава политиците!

Данка селянданка, учителката по съвеЦки език, се крие при такива новини за другите, а ежедневие за нас. Прави се на три и половина и гледа с оФчия си поглед. Толкова си може, а боко я натиска и плаща на ромите да гласуват да бъде кмет. Успяха да изкарат няколко хиляди повече от Мая Манолова и си оставаме при лошия вид на столицата - боклуци, разбити тротоари като след бомбардировка от англосаксонците през 1944 г.

Ква Блъгарска политика тука политиката е на ЕС затворихме половината атомна не направихме новата газта не минава през страната а ни заобикаля и за това е скъпа- скоро ще ни накарат да затваряме и въглищните централи тока ще стане скъп - а въздуха няма да стане по чист

Че как да се замърси въздуха в Швеция и Финландия, на тези големи територии и малко хора, колкото и да се напъват, няма да могат. А и колко цигани има с прости тикви да горят гуми за половин кило тел.

'ного пърди

Паднаха ограниченията и каруцарите яхната каруците ! И яко замърсяват ! Кеф ти земя от паркирането по градинките , кеф ти боклуци от 20г таралясници !