Преговорите за ТПТИ наново и под ново име

Последният опит за постигане на споразумение между ЕС и САЩ за свободна търговия преди края на мандата на американския президент Барак Обама се е провалил.

Обратно в новината

Коментари - Преговорите за ТПТИ наново и под ново име | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЕТА съдържа и клауза, според която веднъж преминал в частни ръце определен публичен сектор, той вече не може да стане отново държавен или общински. Споразумението с Канада дава и възможност за приватизация на ВиК сектора. Всички тези опасности убягват на нашите управляващи. Те настояват единствено да отпаднат визите за Канада. А отвъдокеанският ни партньор отказва да отстъпи дори за свободното движение на хора. В СЕТА има премахване на регулации, масова либерализация на публични услуги, корпоративен съд за неполучени печалби. В Канада са регистрирани десетки хиляди клонове на американски компании, които ще получат достъп до инвестиционни съдилища, през които пак ще могат да влияят върху политиката и регулациите на европейски държави.

Пак тия варвари... се опетват да ни го пробутат ..това споразумение..,под "друго" име..,скрито -покрито-само да угодят на алчните янки ,да ни набутат ГМО -то СИ И НИ ОТКАЖАТ ОТ ПОЛЕЗНОТО ,ЗДРАВОСЛОВНОТО, И ИЗГОДНОТО за всички европейци....!?

Махнаха ли визите за Българите и Румънците в Канада? - не, то няма и СЕТА.... Не виждам полза, никои не ми е обяснил, какви ще са измеримите ползи от това споразумение. ВИЖДАМ ДЪНДЪ ПРЕШЪС, АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦ-ове, и се сещам че това споразумение, може реално да ни зароби още повече.

Като е толкова хубаво това споразумение защо го крият, а не го публикуват за да се убедим в изгодите за обикновеният европеец?

ето това е добра новина за Европа. Най накрая им дойде акъла на Европейските лидери

Да , но след множество протести из цяла Европа и явен натиск върху политиците. Да сте чули нещо от нашите "свободни медии" за целия този процес?

все пак медиите у нас обслужват основно тези кито им плащат и които са на власт.

Встъпвайки в длъжност за втория си мандат, О'Бонго имаше три големи цели в областта на външната политика: -да подпише трансатлантическото споразумение, с което да зароби окончателно Европа, -да създаде американска военна база в Севастопол, -да свали от власт законния Президент на Сирия Асад. Успя единствено да спре от участие в параолимпиадата руските параолимпийци. Провалите във вътрешната му политика са още по-сериозни и по съкрушителни. Хилари, обещава и най-вероятно ще продължи делото му, ако бъде избрана и окончателно ще досъсипе САЩ.

САШ веднага да наложат санкции на Германия, Франция и Австрия. Как смеят да не подписват предложенията на Големия брат? Баси путиноидите са тези!

Американското зомби огладнява и почва да се оглежда какво ще яде следващите 25 години. Европа ще има изпит за оцеляване. Нека видим кое ще е по-силно: задкулисието на старите гнили обедняващи елити или гражданското общество.

Аз

Първо беше TTIP. Когато хората разбраха за какво става въпрос, не позволиха на политическата си сган да го подпише. После и пуснаха CETA, което си е същото. Никаква разлика няма с TTIP, само дето е от името на Канада, но Канада е просто провинция на САЩ, но с кралица. Хората не позволиха и CETA. Сега ще измислят ново име, но едно е ясно отсега - няма да има разлика. Сичката гадост, която е важна за корпорациите, ще си е там, защото в нея е смисъла на подобни споразумения. От ЕС се искат две неща - да блокира всякакви споразумения с Америка и да се самозатрие максимално бързо, в интерес на гражданите си.

Сладко лапане, божееееее.... Сладко лапане. Най-сладкото на света - продаваш боклуци и печелиш!

yes, sir....

Нямаме подкрепата на всички, но много колеги ни подкрепят тайно - В превод, не успяхме да подкупим всички, но все пак при доста "колеги" успяхме.

Не по врат а по шия, защо САЩ не опитат с това споразумение с Русия ха ха , а да трябва им Европа разни страни и лека полека да монополизират печелившите пазари на европейските компаний. Айде няма нужда свободни пазари с хартиения тигър Сащ. Имат си колосални дългове да се оправят сами. Когато живееха добре не се натискаха, сега когато икономиката им се клати решиха да изклатят Европа.

Тайно се договарят за нещо. Доколкото съм чувал, искат възможността фирми да съдят държави, ако имат пропуснати ползи от техни закони. Например Монсанто да не може да си продава ГМО-то в България.

Европа няма да подпише. За Швеция знам, че са казалт окончателно НЕ на TTIP. Именно защото искат да си запазят законите, стандартите и социалната система. Преди няколко години шведите опитаха някои моменти от ТТIP, като например частни училища и здравни заведения. Обаче си оставиха държавния контрол и действието на шведските закони. И какво се оказа? Частните училища докараха неимоверни печалби на бордовете и намалиха качеството на образованието. Тогава държавата се намеси и изпозакриха сума ти заведения. Повечето поликлиники са частни, но държавата има жесток контрол върху работата им. Приватизирането на болници доведе до намаляване на обучения персонал, което пък доведе до силни вълнения и стачки. Сгша нещата са поутихнали - предполагам, че пак държавата се е намесила. Що се отнася до продуктите - има американски продукти в магазините, но шведите ги купуват много вяло. Реклама се прави само на американски продукти, които се продават в Лидл, който е пък немска верига.

Интересна информация. В Швейцария пък нивото на образовнието в държавните ("народните") училища е на ниво на селото покрай нивата. Частните дават висок резултат. Държавната меицина е в упадък. Чужди кадри бягат с писък от провинциалните болници, защото нивото е допотопно и казват, че не могат да паднат толкова ниско. В университетрските болници етиката е занулена. Ако искаш да се хабилитираш, работиш като черен роб в обидни условия с години. Често робския труд е за да нахраниш регманци, домогнали се до ръководни длъжности и убиващи не само академизма, но и медицината, и пациенти в буквалния смисъл. Частното в медицината тук не произвежда академизъм, но дава в пъти по-високо ниво на медицинското обслужване, въпреки милиардите, които се наливат във всяка академична база. Администраторите са високо платени, но неморални, некомпетентни и мързеливи. За Швеция съм чувал, че етиката и нивото изобщо в държавните структури е на много високо ниво. Не е така в Швейцария. Корупцията е обванала сериозно конфедерацията. При това гражданите си мълчат, като опиянени от парите, които получават, изпадат в едно тотално съгласие. Даже е опасно да изкажеш критично мнение. Критикуващите биват изхвърлени по най-грозен начин и с одобрението на останалите. Тази държава няма да я бива съвсем. След около 1-15 години ще започне срив и ще трае дълго. До тогава имат достатъчно злато, за да доплуват в добра кондиция до дъното, което ги очаква. А, и козируват на САЩ с ляват и дясната ръка!

Петицията се намира на link. Защо трябва да се сключват такива споразумения, след като има СТО - Световната търговрска организация?

Линкът на петицията е "stop - ttip . org".

Дано никога, но никога не се приемат така наречените споразумения ! Те целят не просперитета на отделните народи, а заробването и обезличаването на отделните страни ! Те целят власт да имат големите корпорации, и да не се съоабразят въобще със законодателствата на отделните страни. Те се целят не в добруването на нациите, те се целят и си гонят НСР това е !!!!

"По отношение на отделното търговско споразумение с Канада - CETA, то спирането на ТПТИ може да помогне за неговото приемане, каза австрийският министър. " МАМИЦАТА ВИ МРЪСНА! ЧЕ КВО ШЕ МУ ПРЕЧИ НА ЕНРОН да си изнесе централата у канада и по тоз начин да си има ТТИП с евросъюза, което да се казва СЕТА?!?!?!?!?!!? ГАДНИТЕ АГЕНТИ НИ ПОДХЛЪЗВАТ НЕЩО. ШЪТ ДАУН И НА СЕТА! СЕГА!

Има петиция в интернет против подписването на СЕТА.

sps_hrsf@abv.bg

и кво? Подписи под некви петиции не решават проблема. Малък подкуп на ЕК и ГОТОВО! Виж го тоз хубавец. Без съмнение кукловоден! У момента, в който претрпеват поражение с ТТИП, тоз лобист, не ТОЗ ПРОДАЖНИК, ТИ РЕКЛАМИРА, ЧЕ СЕТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОДПИСАНА ВЕДНАГА....СЕ ЕДНО ДА ТИ ОТМЕНЪТ СМЪРТНА ПРИСЪДА ЧРЕЗ УДАВЯНЕ, НО ДА ТИ СЕ ЯВИ ИЗПЪЛНИТЕЛЪ И ДА ТИ КАЖЕ, ЧЕ СРЕЩУ СМЪРТНАТА ТИ ПРИСЪДА ЧРЕЗ УДУШАВАНЕ НЕМА ВЪЗРАЖЕНИЕ. Така действат, коварно. Притъпявяне на вниманието и нож в гърбъ. Стига подписи на петиции. ПАЛИ ОГЪНЪ! НИЩО ПО-МАЛКО ЗА ТАКВИЗ!

симо

....ТЕМПЕРАМЕНТНИ сделки на ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ.....Гати и определението за желанието на корпорациите да изземат изцяло власта от държавите и да ги сведат до събирачи на данъци,цесии,суми от АРБИТРАЖИ ит.н. в полза на корпорациите.Виж и обществените поръчки.....Държави подчинени на корпорациите и посолството.......Вижте България,Украйна,Сирия и си си направете извода докъде довежда глобалната неолиберална геополитика света......А ТТТИП прави всичко това да е ЗАКОННО...А нали знаете атлантическата ценност ---ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА.....закона на ТТИП/корпорациите / против държавите и народа....То даже в техния речник няма понятието НАРОД....

ПРЕГОВОРИТЕ СА ТЪПИ! МНООООГО ТЪПИ!

От 3г. години чакам тази новина. Сега наистина скачам до тавана от радост.

Ужким се борим за "свободна търговия", пък трябва някакви хора да се споразумяват за нещо си, при това не публично, а зад затворени врати. Да върви по дяволите такова споразумение!!

Напълно така е! В източните бойни изкуства, когато двама мерят сили, те изнасят ръцете си напред. Едната я свиват в юмрук, а пред юмрука слагат другата своя ръка, която да го възпира. Това не значи, че си купувате самолетен билет за ню йорк-оон-отворено общество, а значи, че двете ми ръце са пред "противника" ми и той трябва да види, че не нося тайно оръжие. но при подлеците не е така! те правят "договори" без ръце. Нещо като услугата на проститутките, също без ръце, но с нож зад гърба. това са днешните политици и тайни общества на социалисти...

"ерата" на обама (наречен пиротвореца, защото всички негови победи са пирови, а народите гълтат водите) е пред своя тъжен, катастрофален и напълно логичен край. "либералната" политика се продъни по всички показатели и сега всички ще трябва да гълтаме мръсната вода, с която напълниха трюмовете на титаника командирите и капитаните на тази сбъркана от горе, до основи система. Тази система не само не функционира, а тя доби размерите на международна диктатура на крадците, моше-ниците, варварите, беззаконниците и антихристите. Експериментът се провали! Идваме за сметката!

типти и сета няма, не може да има и няма да има! Ако ще социалистите на габриел да потънат в дън земи! (както и ще стане и с останалите продатели на европейските ценности). габриел, помни ли мисълта си за влизането на ердогания в ес? специално в частта, че той няма да е в политиката, когато турция ще има визи за европа? Е, краят на кариерата на необхватния по диаметър, популиста-цоциалист се вижда.

Думата "наново" е диалектна и издава привинциален произход и редовни бягства от час в "отделенията". Кога ще назначите редактори, завършили свестни Софийски гимназии и приличен университет?...

ами си прост..... не може да се каже "отново" в текста! ЩОТ ПРЕГОВОРИТЕ НЕ СА ПРЕКЪСНАТИ! В ТОЗ СЛУЧАЙ ДУМАТА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО "НАНОВО"! Щот се предполага, че сички стари текстове и предишни договорки ше бъдат невалидни, изгорени и нищожни. Тоест, ше рушим, горим и почваме наново строеж на обезпаразитеното место. Ако почвахме "отново", требваше да запазиме къщата, а само мебелес така, да предекорираме.... АМА ИМА ТОЛКОЗ ГНЕВ И НЕДОВОЛСТВО, ЧЕ БОМБИТЕ ВЕЧЕ ПАДНАХА. Само със мяу,мяу - НЕМА ДА СЕ МИНЕ.

Корупцията (добре де, нека е лобизъм) и масовия конфликт на интереси на политическите върхушки унищожават ЕС. Някой да е чул, европейският съд да е искал сметка от някой комисар за конфликт на интереси?! Вместо да сменят името на пъкления договор със САЩ, ако имаше демокрация, можеха да направят един общо европейски референдум. И пазарлъците да приключат.

симо

Корупцията е НЕЗАКОННА/защото я правиш ТИ/и трябва да си зависим/.Лобизмът е ЗАКОНЕН/защото го правят те-корпорациите./.Виж ,,брюкселски бизнес,,.

Мииииитов! Къде си.... Изкажи се по въпроса!!!!

"Ако тия от ЕС ни мразят и са ни врагове..." ?????

Старата песен на нов глас!

нахалство,чудят се как да ни погубват,а те да си пълнят лесно сметките и банките....Ако тия от ЕС ни мразят и са ни врагове да подписват,но ние не прощаваме такива насилия.....

дано всички се обединят против това заробване

Докато американците не надупят ЕС, няма да се откажат ...

Преговорите за ТПТИ наново и под ново име? Абе нашите лакеи мълчат , като посрани. Ей, малоумници обяснете какво е това търговско споразумение.Кои са му лошите и добри/ако въобще има такива/страни. Какво губим ние и какво печелим.

Е-е-е, ти пък...много умни ги изкара наш'те политици. Какво искаш?!!!.. да се изказват от всяка една политическа сила, убеждавайки ни,, че другите не разбират или пък лъжат. И понеже всяка една парламенарно-представена партия ни е управлявала в даден период от време и нищо не е направила за напредъка и просперитета на България...излиза, че всичките са некадърници!!! И ти очакваш от тия мър(Ш)и, да ти обясняват каквото и да било. Има достатъчно информация в нета, поразрови се и ще намериш.

Австрия и Франция мачкат краварите, както никой не ги е мачкал. Затова са тия жални писъци откъм Козяк-16 и четворната коалиция.

Като ТПТИ, така и СЕТА (въпреки, че СЕТА има сайт, който преразказва) документите и преговорите са секретни, хеле пък в БЪлгария. Всъщност дали "сървъра" ще е базиран в САЩ или КАНАДА, резултата е един и същ. . . . . .

Само ново име ли? Или преоблякъл се Илия, погледнал се пак в тия... Французите си казаха че не харесват възможността американска корпорация да осъди европейска държава в американски съд и това решение да стане задължително за законодателите на потърпевшата държава, а и никак не им се нрави че еврофирми няма да бъдат допускани до търговете за американски държавни поръчки.

Равнопоставен и балансиран договор. Типично по американски.

има много интересна точка. Ще плащаме на американци за пропуснати ползи, ако няма да продаваме техни продукти, и няма да имаме възможността да ги осъдим, защото тяхно правосъдие ще има върховно. Аз пък не ща да купувам тяхна бутилирана вода, която те регенерират от пикня по космически технологии или каквито искат.

Българите вече плащат по тези закони - милиарди за пропуснатите ползи на тецовете, които са американски. Знаем си какво е. Че една пикня ли ще ни разстрои :))

Лудите крави бая зор виждат с Австрия (Йорг Хайдер - лидерът на националистите в Австрия загина в катастрофа), а Орбан направо ги вбесява "котараците" на Wall Street, с паричната си политика и INVANDERS. Какво ли ще стане? На мене ми се струва, че "играта на робовладелство" навлиза в ендшпил, защото освен сегашния Цунг-Цванг, се задава и ЦАЙТНОТ (31.12.2017). Нека доживеем до 2018 година, когато се надявам на "ДЪНЕН СТРИЙТ" - БЪЛГАРИЯ , да започне да изгрява слънцето на реалната свобода. /Робът казва:"АЗ СЪМ СВОБОДЕН."./

Един шабесгой от дежурните козяци, ми е сложил минус?! Не му харесва СВОБОДАТА да дойде при българите, ретроградник презрян.

Та кой е на снимката?със сигурност не е австрийският министър, той е по-русичък!

Тая Австрия от целия ЕС има най-балансирана политика!!! хубаво е било, че са владели различни народи и са достигнали до прозрения в дипломацита присъщи само на Великобритания!

До едиторите: Да си оправят "преговориje".

То, туj е на македонски :)