Ако Западът игнорира страховете на източноевропейците

За да се предотврати разпада на ЕС, Западът трябва да вземе на сериозно страховете на източноевропейците, смята известният български политолог Иван Кръстев.

Обратно в новината

Коментари - Ако Западът игнорира страховете на източноевропейците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

N. S.

И на мен. В десятката е.....

Преди от време на време попрочитах нещо от този Кръстев и ме поразвеселяваше това колко много си е повярвал, че е много умен и разбиращ в дълбочина нещата толкова, че да ги обяснява на другите. Докато прочетох веднъж част от негова ода на възхвала за ДПС и гениалността и уникалността на престъпника-родоотстъпник и рецидивист, ДС доносника Доган и неговия "уникален етничеки модел", който - цитирам този - "всички (забележете - всички!!!) западни познавачи БИЛИ ПРИЗНАВАЛИ И УВАЖАВАЛИ!?!?! От този момент загубих интерес да гледам на този сериозно и само от време на време попрочитам нещо негово за да се посмея.

N. S.

Не знаех, че в България има и известни политолози ? Затова ли така е цъфнала и вързала страната ?

Ами няма! Както няма и истински известни, С ДОБРО ИМЕ И РЕСПЕКТ известни политици и управници, ИМА ЕРЗАЦИ И ПСЕВДОИНТЕЛИГЕНТИ И ПСЕВДОПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ В ЕДНА ПСЕВДОДЪРЖАВА! Всъщност ние много говорим за вината на политици, управници, журналисти. прокурори и магистрати, че са имитатори и отговорни за тежкото положение на държаватса, но голяма вина имат и такива измислени герои - политилози, социолози и други -ози и глисти като този!

Някой знае ли с какъв точно политологически заслуги е известен български политолог Иван Кръстев, защото това за което се сещам е странната физиономия и комунистическото му минало. Сага май е от другия фронт, ама ми е интересно с какви точно прогнози или анализи е станал известен.

Да, знам. Отдавна се е продал на когото му е изгодно и си получава заплатата във валута.

Център за либерални стратегии в България ? Как само звучи !? А в същност, това са мекеретата на Сорос.

все още не му е ясно с каква цел е създаден Европейския Съюз!

края вече започна...и спиране няма да има...макрон го поставиха на трона с една единствена цел...да разруши немско-френското фалшиво "единство" и да прати този несправедлив съюз-пирамида който източва изтока в посока запада-в историята...който не е в час с това което предстои до 5г е сляп...за кривогледия г-н от снимката не мога да кажа.. повечко книжки...защото

Кръстев е пил газ,разидинението го започна САЩ с посещението на Тръмп в Полша и от там продължи движението орел-рак и щука в ЕС.Кръстев да каже как обедняха втората категория страни,че сега да ги прилапат с едно коматче хляб.В БИБЛИЯТА пишело,че който има на него ще се даде,значи някой държави отиват на четвърта глуха.Да живеят всички ЕС по всички земни кълбета.

Много меко, много леко се пипа с тия австрийци и европейциииии... Пък австрийците с много твърд курс против влизането на Турция в ЕС. Много мееекоооо, леееко с ислямистите в държавите им, да не ги обидят, па много твърдо, много хард са европейците с източноевропейците, беееее... То чак гнусно, бе, чак неудобно ми става заради тях, че могат да изпаднат до такава низост и унижение..... Тия с всичките си умове, писатели, философи, научни постижения ... по един ибрик да купят и да обслужват лично приетата работна ръка, ползваща ибрик... АЛОООО, ЕВРОПАААА, В какво да вярваме вече? Каква муза творческа да търсим? Ясно е - музата и вярата е в православието и Източна Европа!!!!

В Варшавски договор, който бил фактически съобщество на равноправни държави и там нямало второсортни, нямало привилегировани и унизени както сега, които се хранят със специална храна като за кучета с други стандарти за качество, за което дори не знаят. В Варшавски договор не унищожавали пазари и промишленост на други държави за да няма конкуренция и всички държави се развивали добре при равноправни условия.А сега не можеш да купиш хубав български домат. Преминали на пластмасови. ЕС фактически унищожил в БГ селско стопанство. Бруселска бюрокрация, която никой не избирал, не търпи възражения и упражнява диктат, налагайки глоби. Демокрация в ЕС е мит.ЕС е тоталитарна секта.

Като австрийците са толкова чувствителни на тема "Турция" и "ислям", воювали два пъти с тях преди векове и още не могат го забравят, що не ги питаш каква е благодарността им към нашия народ, пазил Европа от дивата култура? И какво е удивлението им от този народ да опази езика си и християнството? Или, викаш не му прощават изоставането и развитите лоши, но спасяващи ги черти през робството? Даже същите фини европейски моцартови души от Австрия спретнаха на този народ война, само 7 години след като отхвърли османското иго, като оборудваха, финансираха и подстрекаха братския му сръбски народ да го нападне, ей така. И да угоди на психопатиите на руския цар Александър, захвърлил и стъпкал кръвта и интересите на народа си, извоювал победа и вечни приятели на Балканите. Много по виенски, по брюкселски си мек, дипломатичен, едва намекващ... По-достойно е са ги посъветваш в прав текст да се доверят на опита ни с исляма, щото половин хилядолетие беше върху гърба ни. Докато твоите работодатели пишеха валсове и доразвиваха Ренесанса, даден им от Велика България в Барок и Ро Коко.

Европейският съюз понастоящем прилича на Hotel "California" от едноименната популярна песен на групата "Eagles", защото също като в песента е (1) "Such a lovely place...", но със зъл и отмъстителен "beast", въплътен от Жан-Клод Юнкер и др. ръководители на ЕС, които освирепяха към свободните граждани на Британия, гласували за излизане от ЕС на легитимен референдум; (2) където 'we are all just prisoners here of our own device", и 'We are programmed to receive/ You can check out any time you like/ But you can never leave!"?

Недоразумението на лицето Кръстев, поместено по-горе е публикувано във всички сайтове и медии, за които можете да се сетите. Да е чак толкова гениално? Не, просто някой плаща, за да се разпространяват соросоидни теореми безконтролно. Някакъв немски висш соросоид наскоро нарече Кръстев "един от най-светлите мислители(?)на Европа". Очаквам Нобелова награда. Без майтап. Както и за Пл, например за мир и дружба.

"Ако Западът игнорира страховете на източноевропейците" Нищо няма да стане! Изтока винаги се е подлагал на Запада и Запада винаги е разглеждал Изтока като кенеф! Ако не беше СССР, Изтока щеше да един голям концлагер в който малкото останали "получовеци" щяха да чукат камъни и да захранват Запада с благинки!

абе тоя център за либерални стратегии не се ли финансираше от Сорос.

бивш комсомолец, настоящ "демократ".

Новоговорът е нов говор в нова България, която не помни историята си, корените си, езика си, дедите. Приятели са и станали вековни врагове, а вековни приятели се сочат за врагове. Страхът от исляма е сочен за "предразсъдък"(Кръстев в д.веле), "атаката" към Лидл за комунистическо мислене(24 часа Зюмбюлев). Новоговора внушава лъжи с внимателни и мазни думи. Злото е добро, доброто е зло, вярващите в морал са наивници. Бедров каза че любовта към Русия е "капан"( дойче веле). Новоговорът води до новомислене, което е не-мислене.

Много се смях, цитирам и другите да се повеселят на уникалните прозрения на Кръстев. "Брюксел, Берлин и Париж с пълно основание критикуват авторитарния курс, поет от някои източноевропейски държави. " Ало Кръстев, ако трябва да говорим за авторитаризъм, лицемерие, подкопаване на европейското единство точно "Брюксел, Берлин и Париж" трябва да сочим с пръст!!! Ама не може нали? Щото е недемократично и ще ти дръпнат кранчето! Мога да ти дам много примери - Северен Поток 2, Американските визи за страни членки, игнориране на явно справедливите искания на страните от централна Европа по икономически и демографски въпроси, които пряко засягат националните им интереси и други! Значи за едни може, а за други не може? Европейската комисия и съд, отдавна за по-зле и от политбюро на БКП!!! И ти ако не знаеш или си много глупав и заблуден или се правиш на идиот за пари. Бас хващам, че е второто.

Иван Кръстев беше източноевропейския избраник в екипа на на г-жа Нулънд, която подмами Украйна срещу Русия с понички на мейдана и чието европейско кредо беше "Fuck the EU!" Соросоида Кръстев лее крокодилските си сълзи по яловия ЕС-проект, но няма да отрони и сълза за хала на България в ЕС защото за това не му плащат!

Много думи за нищо. Плач защо Тръмп победи Килъри. Соросоидна пропаганда. Кръстев е един грантополучател и агент на влияние. И нищо друго.

Кръстев и светът, в който той живее умира! Идва ново време и в това няма нищо страшно!!! Страшното е, лично за него и такива като него че няма да имат повече от какво да се хранят!!!!

Ти поне си лесен. Тебе Путин те храни и ще продължи да те храни, нали?

Не позна! :))

А тебе, продажнико, те хранят дяволите.

А тебе, продажнико, те хранят дяволите.

ЦК отроче, станало Се Де Сар Че.

Никой в България не се е радвал на победата на Макрон,камо ли в Полша и Унгария.Съчинява ги само глупости.

Колкото уродлив Кръстев, толкова са уродливи и идеите на този пудел.Този храненик на Сорос и обикновен помияр трябва да стои в кочината си и да не се обажда, скоро ще му дойде реда на бесилото.

"За да се предотврати разпада на ЕС, Западът трябва..." КОЙ Е КАЗАЛ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДОТВРАТЯВА РАЗПАДА НА ЕС??? ИСТОРИЯТА СЕ ДВИЖИ НАПРЕД И МОЖЕ БИ ТОЗИ РАЗПАД Е ЧАСТ ОТ ДВИЖЕНИЕТО И Е НЕОБХОДИМ ЗА ПРОГРЕСА..!

тоест, трябва да помогнем да се разпадне ЕС... както помагахте да се разпада СССР, и други такива нежизниспособни неща...

Ако Западът игнорира страховете на източноевропейците ... ще се продадат много повече памперси и антидепресанти. Така че всички ще са на далавера ...

В дълбоко нечестна измамна схема влязохме където не може да спечелиш и забогатееш. Идвали инвеститори, че е евтинко за заплати... Ами кога ще дойде нещо технологично? Кога пак ще правим "компютри?" или поне електрокари или космически храни Кога ще имаме същите субсидии, кога ще влезем в шенген и изобщо кога ще свършат двойните стандарти. Оставаме бедни, а бедния е корумпиран, а корумпираният му отказват...Грозно е това и с театрален антикомунизъм и дребни либерални закачки не може да се удържи положението- хората искат напред и нагоре, а се чувстват в нов вид комунизъм, но с повече фина демагогия и манипулация.

на ви ся вълчи балкански капитализъм....и то провеждан от бивши комундета

център за либерални стратегии. ама много ви моля къде съм аз къде сте вие даите адреса на този мислител да го дам на няколко емигранта с деца. а пък после няма да пренебрегвам страховете му

Страхове ли?! Източноевропейците си мислеха че ЕС е обетованата земя... докато не се сблъскаха с командно-административния подход на Еврокомисията към всички които имаха наглостта да искат спазването на договорите с които се присъединиха към Евросъюза;)

"Иван Кръстев е директор на Центъра за либерални стратегии в София" Щях да кажа, че само идиот може да напише такава глупост ... ... а той просто си заработвал заплатата към чичко НПО-то на Шморош.

е известен само с това, че е хрантутник на Сорос, без парите на този унгарския еврей, той е гола вода. Той е кукла на конци - каквото му наредят, това и повтаря като папагал.

Цял свят вече възприе точния термин МИГРАНТИ към скакалците от африка, само тоя льольо се е хванал за това мигранти та мигранти. За какво им давате трибуна на подобни индивиди?

Този защо не се скрие някъде .... този ес не е това което беше сега двуличие и корупция ... и лъгане само заплатите да вървят .... да се разпада ....

на Орбан..."Ние няма да плащаме за колониалното ви минало",или просто я знае,но не му се пише есе на тая тема.

не им дреме на западноевропеjците за нас. те дори не знаят къде се намира България и ни бъркат с Румъния.

Този червей трябва да го обесят!

Ако Западът игнорира страховете на източноевропейците И на този анализите му не излизат извън общите приказки и клишета.

Да искара и човеко некой лев. Не сме го виждали отдавна. Може да участвуваа във Фермата, ВИП Брадър и подобни, там е за хора забравени от обществото

Известен грантаджия е, но нищо повече.

Ха ха ха. E не мога да спра да се смея! Тоя Кръстев изкърти мивката! Колко от вас, уважаеми съфорумци цитирам: "изпаднаха в отчаяние, тежко ударени от Брекзита и обезверени от победата на Тръмп в американските избори"?! Понеже Кръстев твърди, че едва ли не всички евроопейци са се почувствали така. И още по- смешното, за колко от вас цитирам: "изборната победа на Тръмп и действията му в Белия дом накараха много европейци да преоткрият ценността на европейския проект. А победата на Макрон във Франция, който спечели изборите с една горда проевропейска платформа, убеди мнозина, че Евросъюзът получава втори шанс, от който ще се възползва по най-добрия възможен начин".?! Е, нямам думи! Хахахаха!

Човекът живее извън БГ,наговия светоглед е различен от нашия...сигурно лично за неговото битие това е било голям шок.

Добре! Съгласен съм! Но щом живее на запад и има "западен светоглед", то тогава не би трябвало да се изказва толкиова неподготвен, а още по- малко да прави анализи за светогледа на хората в Източна Европа!

Единственото смислено изречение в тая помия е, че оттттворените граници на ЕС са шлюз, през който изтича богатството, хората , кръвта на Източна Европа. И затова - защо ни е образование? Да учим децата за наша сметка, а те да работят за други?

Все едно какви ги плещи либераста Квазимодо...остава си еничарин и отцеругател, който лъже, маже, и влачи грантове на гърба на многострадалния Народ.

Нормално...като за Дойче Веле. И все пак евала за този цитат: Виктор Орбан заяви съвсем ясно: Преди 27 години ние в Средна Европа вярвахме, че Европа е нашето бъдеще. Сега обаче чувстваме, че ние сме бъдещето на Европа" И сред мъглата на евро-лъжата започва да се процежда по малко Истина.

Нормалните източноевропейци са особено чувствителни към формите на авторитаризъм. Модерният либерализъм претърпя зловеща идеологическа метаморфоза през последните десетина години и проявява скрити и нетолкова скрити форми на диктат, на преследване на различните мнения, на налагане на нови идеологически политики, на монополизиране на истината чрез медийна и образователна цензура, които нямат нищо общо с класическата консервативна, а дори и либерална Европа от миналия век. И напълно в реда на нещата източноевропейците са първите, които бият тревога за ГОЛЯМАТА ПОДМЯНА!

Благодарение на безродници като този, историята която учат нашите деца е изкривена умишлено, за да се обезличава нашия славен народ.

отдавна вече НЕ! Още един който живеейки извън БГ ни поучава... Ела да се упражняваш с есета от тук. Във века на високите технологии можеш да работиш за чужбина и от тук .....ама НЕ,нали???

Антибългарин

СОРОСОИДЕН БЕЗРОДНИК