България се противопостави на нови ГМ култури в ЕС

Повечето европейските правителства, включително и българското, вчера отново се противопоставиха на навлизането на генно модифицирани (ГМ) култури, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - България се противопостави на нови ГМ култури в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом французите ги търпят-тяхна си работа, но не и у нас!! Стига отрови!!

Ние си имаме ГМО политици, дали да ги предложим на Европа и USA.

А правите ли разлика между хибрид и ГМО??? Аз лично не разбирам, но си мисля, че е много различно. Едно е да имаш хибрид, някаква кръстоска получена от близки видове растения или животни. Съвсем друго е да имаш модификация от нещо съвсем различно. Например имаше една новина за умрал човек от яденето на сандвич съдържащ ГМО-домат. В домата имало ДНК от риба, а човека бил алергичен към морски храни.

Световния елит си доставя екологично чисти храни. Доколкото съм прочел им се доставя ориз от Хималаите, напояван с вода от топенето на ледовете там и т.н. Такива храни дето са пръскани с разни препарати и ГМО-та са за простосмъртните. Резултат: Статистиката показва, че богатите живеят по-дълго. Те също НЕ са застраховани срещу болести и умиране, но статистически са по-дълго живеещи. Конкретен пример - Сорос. На колко години е и колко често се доживява на такава възраст, че и даже е икономически силно активен. А морен вода не е пил!

по "сибилите" възхваляващи ГМО-та! Основната опасност от тях е, че ензимите, които трябва да разградят поетата храна, не разпознават за разграждане променените клетъчни ГМО-структури! Поетата храна не се разгражда цялостно в стомаха и заминава така в червата, където загнива! От това загниване следва удар срещу част от, така важните клетки на имунната система, които се изграждат и съществуват в стомашно-чревния тракт! След като има увредени и/или/ намалени по-брой защитни клетки на имунната система, особено тези съществуващи в стомашно-чревния тракт, до възникване на раково заболяване в организма, никак не е далеч! Защитниците на ГМО-та, в глупостта си или в користността си никак не си дават сметка, какво точно и тях ги очаква като сериозни здравословни премеждия за тях и техните семейства, от масираната употреба на ГМО-храните!?

ЧЕРНОБИЛ ПЛЮЗ ГМО БУМ НА РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ И БУМ НА ОТКРИТИ РАКОВИ БОЛНИЦИ. НА БЪЛГАРИНА ГАРАНТИРАНА БЕДНОСТ И ГАРАНТИРАНА ДИАГНОЗА,Е ПЪЛНО ЩАСТИЕ

За жалост хората не са запознати реално какво е ГМО. Следват едно налагано мнение за ГМ културите. Има много доказателства , че ГМ продуктите не влияят по никакъв начин върху организма.

Генно-модифицирани маймуни (хората) протестират срещу ГМО, тоест срещу себе си! Ми вървете в Африка, станете си пак маймуни!

Да те затворят в златна клетка. Да ти дават в изобилие вода от Чернобил или Фукошима. И с ГМО-та да те хранят. За такива като тебе ще разработим от стоножка на пиле със сто бутчета. :)))

За сведение на ганьовците, още по времето на ранния социализъм у нас бяха въведени един куп ГМО култури от СССР, пшеница, фуражна царевица, та дори и дините "мичуринки" по името на Мичурин, руския баща на ГМОто, даже на негово име нарекоха и град Царево. Така, че българския народ яде от 60 години съветското ГМО и затова се е изродил. А в БАН комунезите създадоха и Институт по Генетика, където създаваха и ГМО животни. Така, че ние отдавна ядеме ГМО и все още сме живи.

Вземи се успокой и прочети малко - едно е да правиш СЕЛЕКЦИЯ и ХИБРИДИ като смесваш различни РАСТИТЕЛНИ видове, друго е да правиш ГМО и да вкарваш гени на риба в растение! И пак в статията се пропуска, че ще забраняват за храна за хора, а животните отдавна ги хранят с такива ГМО.

Баш ХИБРИДА си е чисто ГМО, затова и се нарича ХИБРИД! 100% от това което ядем си е чисто ГМО! И човек, който да не е ГМО няма, има само мелези!

Не. Не сме живи. Умряхме от рак, а и много още чакаме да дойдат при нас.

А сега някой да каже компетентно какви са механизмите за контрол и осъществяване на забраната на ГМО-та, защото всички виждаме като има забрана да се женят малолетни това по никакъв начин не им пречи:( Всъщност тази вкусната салата айсберг дето расте в испанската пустиня не е ли ГМО между маруля и зелка или е хибрид,или и тук има тънка разлика като м/у терорист и борец за независимост?

Троен хибрид е (айсберг салатата). Затова ако решиш да я оставиш за семе, на следващата година ще получиш обикновена маруля, ако поникне нещо.

С удоволствие ще се подпиша на подписка против ГМО. Стига някой да даде линк. Ще се подпишат и хората около мен.

ГМО ще продължават да навлизат аглесивно в аграрния и хранително-вкусов сектор, и то под давление на висшите политически елити в САЩ и ЕС. Това е съдбата ви, вие си ги легитимирахте. Така впрочем проникна и се официализира педерастията, очаквайте до 20 г. да официализират и педофилията - вече имаме скандинавски опит. Честита ви победа на вота, не че имаше значение за кого гласувате де - сички партии бяха и си остават партии на статуквото, а статуквото ви води към разпад и смърт на хомо сапиенс-а.

Хаха, Тиквун се противопоставя единствено на себе си. Периодично.

Как така някой ще ни задължава,какво да сеем,садим и произвеждаме на нашата територия.Обяснете ми.Защо трябва да ни принуждават на сила да се тровим.Не ,не това е някакъв психотрилър.Да ни тровят,видоизменят,да ни променят ДНК то брутално .А ние спим ли .Доброволно ли ще се самоубиваме, а

ЗАТОВА БРИТАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ГЛАСУВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ЕС, ЗАЩОТО СЕ НАЛАГАТ НА СТРАНИТЕ,. ТОВА НЕ Е ЛИ ДИКТАТУРА И МИ ГОВОРЯТ ЗА СВОБОДА?

А, и сетих се за онзи случай, дето испанец умира от домат. Беше преди една -две години. Отишъл човекът на работа, не бил ял нищо сутринта, на обяд изял един домат и започнал да се задушава. Умира. Оказало се, че човекът е имал алергия към морски продукти, а в домата е имало ГЕН НА РИБА!!!...

Испанския Мехур, който цъфна при Киркор да ни подбутва, да гласуваме за Тиквата. А тоя, ще се задави от п...птичи косъм

Съгласен съм с всички изказани мнения досега. Но, как да се предпазим? Да, генно-модифицираните храни в Европа и БГ са факт! Имаме картофено нишесте в лютеницата и консервите с риба, соя в колбасите и консервирана царевица, която е замаскирана под европейски производители. Да не говорим, че генно-модифицираната царевица е основна съставка на т.нар. "глюкозо-фруктозен сироп" и присъства в сладкишите и кетчупа...

zeddd

ГМО царевица има и в много от бирите, особено западните.

Произвеждайте си храна в къщи и пазарувайте от бабите на пазара!! Вече си правя сама сирене от истинско мляко, салами и луканки от месо, масло от мандрата си претопявам, кетчуп и лютеница си варя есента от домати, компоти затварям и т.н. Не купувам боклуци в шарени опаковки! Да - отнема повече време, но си струва!!! В къщи всички свалихме килограми и ми се гади като ми замирише на чипс или на м.. доналдс!!

Ма мноо си тъпа! С тази твоя руса логика сигурно и GSM не ползваш, телевизия не гледаш, даже не се и епилираш..........ха-ха....

Съмнявам се ,че някой от българските управлявящите ,сега и в бъдеще може и има смелост да взема самостоятелни решения.Те да не са Виктор Орбан? Те се просто в прекия смисъл на думата, господа "йесмен"-овци

И мнозинството ПАК гласува за този, който каза 'Брюксел казва, ние слушаме' и 'Нека началниците да се разберат'. Да правиш магистрали не е като да управляваш държава и да защитаваш националните интереси. Много попара ще има да сърбаме сега.

Съгласен съм с Митоди, но все пак нека се радваме и да отчитаме факта, че в ЕС е относителен рай и разрешените за отглеждане ГМО организми са нищожно малко спрямо Канада и САЩ - в Европа това са царевица и соя, и картофи в Испания - link , и то в малко размени. Ако се храните предимно с местни зеленчуци и продове, проблемите ще са по-малко и по-малки. Проблема е, че вноса на ГМО храни не е чак толкова добре контролиран и продукти на мултинационални корпорации с внос Северна Америка по-трудно се контролират за ГМО

Каква България, какви Два лева ? Тук е даржавата на Бойко Тиквата, и каквото Той каже, това ше става!

А вие как мислите какво решение ще вземе ЦК на ЕК ? Ще защити уж националните правителства или ще се наведе на големите транснационални компании как мислите ?И ЦК на ЕК и транснационалните компании са глобалисти и се борят за по вече глобализЪм та ха познайте решението въпреки протестите на европейците то и със СЕТА беше същото .