Съседите ще споделят газ при криза, ЕК ще следи договорите

Всяка държава от ЕС, която изпитва криза на снабдяването с газ, ще може да поиска трансгранична помощ от съседите си.

Обратно в новината

Коментари - Съседите ще споделят газ при криза, ЕК ще следи договорите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А жените ще си споделят ли съседите ? "Вождът и учителят" Маркс казваше ,че при комунизма всичко ще е общо ,... и жените също !

Мършите от Брюксел докараха Европа до газова криза със спирането на Южен поток и позволяване на Украйна да краде. А сега ще ни учат как да споделяме и не знам какво си. Аман от корумпирани еврочиновници, които никой не е избирал. Е, все някой ги е избрал - Сорос.

Колко хубаво е ,че европейската комисия се грижи за нас и НАТО ни пази.

"Европейската комисия ще има право на достъп до всеки договор за доставка на газ от значение за сигурността на снабдяването, което означава 28% от годишното потребление на газ в съответната държава членка. " Не се ли дават твърде много правомощия на Европейската комисия?

Има общи цели и път за постигането им.

"Ще има три нива на криза на снабдяването с газ: ранно предупреждение, тревога и извънредна ситуация". Ясно за какво ни готвят западните чорбаджии. А Южен поток вече можеше да е готов и да се къпем в евтина газ ...

Южния Паток го закла Путин! Вече Путин няма как да ни шантажира със спиране на газот! Може да е по-скъп, ама няма да сме зависими от Русия! Нали искахте независимост! От 2 години Украяна я има, щом Русия почне шантажите и изпращат снимка на средния пръст на Порошенко!

то и ние споделяме газовете на съседите по неволя

Браво! След безплатното говорене в Европа по телефона това е втора конкретна стъпка в пряка услуга на гражданите.

България потребява нищожни количества газ, защото реално няма икономика, тежка промишленост, химически производства или подобни! В България цените на газа са ужасно високи, заради руско-българската енергийна мафия. Няма и изгледи да изградим тежки производства или химическа промишленост, защото тази ниша е заета от Германия, Франция, Британия и Холандия и защото нямаме ресурс за такива предприятия. Преди работеха за СССР, а сега няма за кого., няма пазар за такива неща. Ако приемем, че някога се изградят такива отново, то ще бъде пак за обслужване на руски проекти, следователно под пълен руски контрол.

Според информация на Евростат (има я на сайта и е общодостъпна), цената на природния газ в България е в долната половина на таблицата. Т.е. нарежда се някъде между средата и най ниските. Всъщност, цените са две - за промишлеността и за битови потребители. От къде извадихте тази глупост, че у нас цената е висока, не знам?! В Гърция, между другото, където се напъваме да правим газова връзка, цената е с поне 30% по висока...

Преписал от DW

Абе ти луд ли си или велосипедът ти е голям? Българския БВП вече наближава 100 млрд, руснаците сключват договори да си ремонтират н България хеликоптерите, учителите ще получават вече средно 600 долара(!) средна заплата на месец, ве4че почти всяко семейство има две коли, за цветни телевизори и автоматични перални няма и да говорим, а ти пише дрънканици?

1. БВП на България е далече от 100 млрд. 2. БВП на България в по-голямата си час тне е българско, а от чуждестранни фирми - Пирдоп, Челопеч, Чипита, амер.ТЕЦ-ове, телекомуникациите, хранителните вериги и т.н. Това означава, че ако скръцнеш със зъби на ЧЕЗ напр, те ще ти вдигнат цените и ще ти извадят договора 3. Руснаците не сключват никакви договори с България, този договор е между Американсия собственик на хеликоптерите и България, като частите се закупуват от руснаците 4. Учителите ще получават ще видим колко , но държавната администрация взима едни неизработени над 1000 лв, които обаче са плод на нарастване на външния дълг. 5. Коли, ТВ и перални имат и в Конго!

БВП на човек в България е 5 пъти по-нисък от средния за ЕС. Т.е. трябва ни ръст от 8% в продължение на десетилетия за да доближим европейския.

И каква ще да е тази криза че не проумявам????Май се чудят какви тръби още да пускат та ако ''има криза'' да ги ползват....ама все пуски газще да тече през тях..

Гениално решение! От днес нататък, ако украинците пак направят някаква мизерия с руския газ, ще можем да купуваме руски газ примерно, от Гърция! Европейка солидарност! Не е като да сме зависими от Москва!

Украинците и да правят, и да не правят мизерия - договорът им за транзит изтича след по-малко от 2 години. И тогава: Германия си е добре, оправиха се, построиха си Северен поток и още един ще строят. Турция се оправи. Ние ще се молим на гърците за газ, смятай как ще ни дерат. Газ минал през 2 посредника - Турция и Гърция ...

Ей сега Окрайната, като закъса посред зима и кризата ще е факт! Добре, че сме подготвени да получим газ от САЩ?!!!

Шило

Нема веке ни Украйна, ни Окрайна. Има 404

Те две години не внасят газ от Русия

Не внасят, я! Да не са луди да внасяк! Всъщност, маломниците не живеят само у нас, има ги навсякъде, в Украйна обаче преобладават. Спряха да внасят от Русия, сега плащат на Полша, за доставка по реверсивни маршрути на същия тоя руски газ, който иначе минава транзит през тяхната територия, само дето дават няколко пъти повече... Да, ама са независими! Както се казва, независимостта няма цена! И ние натам вървим....

шок и ужас..късокракии и компания изобщо не харесват да ма конкуренция за доставки на газ..ха.ха край на най-скъпия руски газ за българите..ха.ха

Шило

Кога почва строежа на кипърски поток? Или ще го носиш в бидони? Щерев, още не си казал, какво става с азерски поток.

тънеш във велика заблуда..ха.ха има и втечнен американски газ ама не ти се ще и да чуеш..ха.ха доставя се на пристанищата в Гърция..ха.ха

Плащаш на Руснаците за Газови доставки. И така ще си остане

Колко благородни, с пророчески дарби, щедри са наште господари от Брюксел! А ние газовият хъб на никой няма да го даваме, нали?

Шило

В този ред на мисли- какво стана с азерския газ и многото говорене на ЧехлЮ? След 4 месеца вече трябваше да се лее из Европа.

Са си траят, за Азерите, че нещо много парички дарение са усвоили. Чакай малко да отмине скандала

ко стана с турски поток..ха.ха

Почти е готов. Защо питаш? Ще си купуваш Руска газ до края на дните ти. Гаранция

Шило

Строи се, бе Щерев, строи се.

ЧехлЮ си ти !

И защо се готвим за криза в доставките? Или някой си спомни какво каза Гюнтер Йотингер? Че Украйна два пъти доказано е крала от природния газ за ЕС.

Щерев Споделя ГАЗ с мъжа си. Пъцне под юргана и двамата дишат после

Кипър има залежи на природен газ, които ще стигнат за 250 години. За това съобщава директорът на дирекция "Енергетика" към министерството на търговията на Кипър Солон Касинис КРАЙ НА РУСКОТО ГАЗОВО ИГО..ХА.ХА.ХА

Сериозноо. И квоо? То в Силистар има за 800 години

Шило

А бе то и в Черно море, Боко разправяше, че има това- онова, ама нещо хич го няма. Та и с кипърския газ. В бутилки ли ще бъде или ще минава през Северен Кипър?

Ами да почваме Кипърски поток. Ама ЕС пари за газопроводи НЕ ДАВА!

Шило

А, и още нещо- казваш, ще стигне за 250 години. На кого? За газовата лампа на баба ти, за Ларнака, за Кипър или за ЕС? Че е от голямо значение.

Ние по домовете си нямаме ГАЗ. Малко са газифицираните Там където има ТОПЛОФИКАЦИЯ, няма ГАЗИФИКАЦИЯ. Не знам защо е така

Шило

Какви газови кризи? Нали ще получаваме в бутилки?

Не, ще си го носим в кофи - течен газ ще бъде. Лошото е, че закрихме заводът за кофи в Кремиковци.