Макрон: Европа рискува да стане подвластна на Китай и САЩ

Европа рискува да стане подвластна на Китай и САЩ, освен ако не стане по-суверенна и демократична, заяви в Гърция френският президент Еманюел Макрон.

Обратно в новината

Коментари - Макрон: Европа рискува да стане подвластна на Китай и САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Европа е изправена пред разруха, пише на заглавната страница на Дира! Че нали това е целта?! Европа отдавна е подвластна на САЩ. И как "да стане по-суверенна и демократична", след като ЕС- държавите се управляват от продажници, а начело на ЕС са шепа назначени от САЩ чиновници, които никой не е избирал? И докато европейските граждани са избивани под викове "Аллах е велик", Макрон напада Полша, щото не ще ислямистките джихадисти и не е съгласна да бъде унищожен народа й от тази паплач! Та ето кой е Макрон: "Макрон: ние трябва да приемем бежанците, това е наша традиция и наша чест", заяви франсето на пресконференцията му с баба Меркел, излъчена по BFM TV ("Macron: "Nous devons accueillir des réfugiés car c'est notre tradition et notre honneur", 23/06/2017, BFMTV). "С Макрон мюсюлманите ще нахлуват във Франция с милиони" ("Avec Macron, les musulmans vont envahir la France par millions ! (Vidéo 4)", 21 avril 2017 Riposte laïque), И в цяла Европа, по волята на наш'те "отговорни другари": "Евродепутатите от БСП и ДПС са единствените български евродепутати, които са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчване на миграцията.Става въпрос за мигранти от трети страни към Европа. Спорната резолюция е приета на заседанието на Европейския парламент в Страсбург във вторник с гласовете на Партията на Европейските социалисти и АЛДЕ - в първата членува БСП и неин председател е Сергей Станишев, а ДПС е член на АЛДЕ.... Документът е одобрен с 339 гласа "ЗА", 333 - "ПРОТИВ" и 25 - "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ". .....Резолюцията е подкрепена единствено от евродепутатите от БСП и ДПС. Против гласуват всички останали....", 27.10.2016, ТВ Европа,

Смешн.к. Пропускаш Русия. Онези от острова затова ритнаха канчето. Не е в час момчето. Заблудено е по рождение. Какво очаквате от Франция и Германия ? Разпад. Този е по-зле от ГДР комсомолката.

Тоя да пощи побелялата катеричка на БАБАТА и да не се прави на голям политик!!!!

Тия парижки комунари ги избива все на ...камунизъм! Ми, нали мужиците го бяха построили до някъде? Не ви хареса ,защото бил държавен.. Сега ще го строителство ,,много държавен,, камунизъм ...? Ми, китайците ще управляват, щото са работливи ,умни и...Много .

А, бе тъпак, Европа няма да СТАНЕ подвластна на американците, тя вече Е подвластна, ама вие продажните европейски лидери, се правите на ощипани монахини.

Европа не е подвластна на американците!Европа си е Европа и си сътрудничи с американците относно санкциите срещу русия и противодейства заедно с американците на хибридната война на Русия срещу Европа и САЩ!А също и срещу опитите на Путин за инергиен шантаж!Както и заедно се борят срещу тероризма в Европа,Северна Африка,Близкият и Среден Изток и югоизточна Азия!

И за да си ,,удари една чекия,, -пита Америка!

Комунистите съсипаха социалистическият строй, ред е на европейския.

Въй!Каква благодатна почва дава изказването на Макрон за путинските тролове? Пак започва громенето на европейските ценности,евреите,толерантноста,сътрудничеството между Европа и САЩ и ,,заробването ни"от САЩ и банкитя им! Въобще путинска простотия на квадрат!

Аз пък поисках от любовника на жена ми компромат срещу нея...и получих от пръч мляко!:-)))

Eвропейският(еврейският) съюз е Cекта, която подмени думата "робство" с думата "демокрация", управлявана е ръководена от сектанти "атеисти"- кабалисти(комунисти), сатанисти(демократи и либерали), третополовите и педерасите са черните им "ангели"(демони), а ислямистите са тоягата с която бият и управляват Pобите!!! P.S. Всички по-горе изброени изпълняват заповеди по добре организирани доктрини!!! а от бългаските комунисти и "демонкрати" по-прости, наивни, продажни, крадливи и арогантни спрямо собствения си народ не е имало, няма, няма и да има никъде, нито на този, нито на онзи Cвят!!!

Благодаря, че с коментара си подкрепяш моето мнение, че идеята да се дискутира с всички граждани развитието на ЕС е утопична.

Макрончо,по-суверенна,но в никакъв случай "по-демократична" в смисъла по-толерастка и по-неолиберална!!! Иначе никаква самостоятелност няма да има от САЩ,Китай че даже и от Русия.Просто демокрацията надхвърли доста "мерителни граници" в отношенията вътре и извън държавите.Или по-добре държави да няма,а пиле шарено...гарго рошава!

Прекалено сте малко хората, които толкова сте изперкали, че суверинитетът на правителството да е по-важен от личната ви свобода. Нормалните хора разсъждават по следния начин - преди държавата съм АЗ, МОЕТО СЕМЕЙСТВО, МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ. Всеки, който обърне приоритетите и е готов да жертва своето и благополучието на близките си хора в името на Държавата е с отклонения от нормата. Едно е да инвестираш в бъдещето като за сметка на днешните трудности смяташ, че ще има по-благополучно бъдеще, съвсем друго е да решиш, че животът ти следав да се подчини единствено това Държавата да просперира, без това да води за по-добър живот за теб. Искате правителството да има повече суверинитет - ами аз не съм убеден, че ще се развиваме по-добре ако Бойко Борисов има повече свобода на действие и може да не се съобразява с никого. Даже си мисля, че трябва да има по-малко за да е трудно простата маса да си избере неподходящ лидер, който да ни поведе към пропастта.

точно този краен индивидуализъм ще убие европеиската цивилизация.. или никога не сте чували за колективно оцеляване? държавата е форма на колективно оцеляване, затова съвсем не е излишна и ако искаш да ползваш защитата която тя може да даде, налага се да ограничиш някои от така наречените си приоритети, благополучия и така натакаък

че тя Европа е силно подвластна на САЩ, че и на Китай. Нали затова сме на туй дереже.

Като чета коментарите не виждам много смисъл гражданите да участват в дебатите относно бъдещето на Европейския съюз. В дебат трябва да участват само хора, които са минали тест относно това какво предствалява ЕС и историята му на развитие. Като начало следва да е ясно защо Макрон цитира САЩ и Китай единствено като заплаха за икономическото развитие. Ами защото САЩ са първи по БВП, ЕС сме втори малко след САЩ , а Китай е на трето място на дистанция. Т.е. ако смятате, че Русия е пропусната, защото Макрон е русофоб - нямате място в дебата. Ако се води дебат с граждани, които отказват категорично да се запознаят със статистика и реалните отношения на силите има опасност да затънем в абсурдни дискусии.

Няма никаква разлика между икомическа или политическа организация и мафиозен клан. Всички други простотии са за електората.

Не подценявай хората, добре виждат какво преставлява ес. То не е трудно, а и библейския цитат е достатъчен в случая - "По делата ще ги познаете".

Изобщо не ги подценявам, даже се чудя дали не ги надценявам. Над 90% от българите нямат никакво понятие какво е ЕС, как функционира и какви са плюсовете и минусите му. И нямат никакво желание да се самообразоват. Май пак ги надцених. 99% от българите, включително и повечето министри нямат никакво понятие от ЕС. За Западна Европа процентът е по-малък. Може би 60-70% нямат никакво понятие, но там поне рядко има политик, който да не е в час. Българите вероятно имат мнение и относно лаоската текстилна промишленост, но това не означава, че в Лаос трябва да се съобразяват с него. Просто защото е грешно.

Време е еврейският съюз да се разпадне. Той вече изпълни гнусната си задача-да съсипе Източна Европа и да вкара повечето държави в лапите на нато. Все пак има надежда за Унгария и Полша, но да видим.

Стига сте си въобразявали, че единственото нещо с което се е занимавал света по времето на своята история е как да бъдете съсипани. Сега ви е виновна Западан Европа, че ви съсипва, преди това СССР ви съсипа, преди това Хитлер, преди това Антантата, пред това Румъния, Гърция и Сърбия, преди това Великите сили , участвали в Берлинския конкгрес, преди това Османската империя... И да няма ЕС винаги ще се правите на жертва, която целенасочено е съсипвана от някого. Няма ли най-сетне да проумеете, че НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ВИ ПРАВИ БОГАТИ И ТОВА СИ Е ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Като не ти харесват доходите тук са ти дали възможност да работиш в Норвегия - търси си работа там, заплатите са едни от най-високите в света. Това са направили за теб лошите хора от Брюксел - осигуряват ти правото да работиш за най-високите заплати В СВЕТА АКО СЕ НАПЪНЕШ ПОНЕ МАЛКО. Никой не те заставил да работиш за фалиращ работодател, който не може да ти плаща добре.

Господин "напънал се" милионер!Добре че не можем по мрежата да видим колко си преуспял,зер доста прошляци тук говорят като Бил Геитс а ходят гладни в тоалетната!

Ами като ни управляват едни гейове и мазохисти натам отиват нещата ...

Разрухата тегне пред западна Европа тука отдавна ни разрушихте г-н Макрон.

Следа като постигна целта си свързана с разрушаване като конкурент и усвояване като пазар на Източна Европа, ЕС няма следваща смислена цел. За това боксува и върви към разпад.

С такива смешници като тебе. Франсетата са едни от виновните за Европа.

Дали ще комадва ни американския президент или френския или греманския канцлер не виждаме разлика. Тези малоумници навремето ни натискаха да си закрием Атомната централа, да си закрием производствените мощтности, да си закрием армията. Така натискаха и цяла източна Европа. Сега тръгнали за се жалват, че всичките производства са в Китай, а те останаха господари на една опоскана източна европа. И това не им пукаше докато не взе да се опосква и западната европа. Сега е вече късно г-н Макрон френските фирми продължават да разглабят АЕЦ "Козлодуй" пак за наша сметка и от нашите милиони. На нас постепенно почва да не ни пука дали вие ще командвате Европата или някой друг.

Aми добре, боцето тогава ще го направят губернатор на щата "булгария", ами 240 дупEтати, тях къде, на село ли?? Mоже би, при Eвропейски Cъединени щати и да сме по добре,а ??;))

Ще му повярвам ако съумее да го каже членоразделно при посещение в САЩ или Китай, а то от кокошарника и баба му знае да кудкудяка, пък после било "извадено от контекста".

САЩ срина ЕС без война , с подкупени евро депутати . И французите признаха , краха .

Макрон и Меркел, след като бъде преизбирана тази година, ще довършат Европа. Ще се заредят силови решения, бойкоти, екзити....това беше, кой ял-ял, кой пил-пил..

Работата е ясна - трябва да учим руски и китайски! Американския вече го научихме....Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει /Всичко тече и нищо не остава!/ Хераклит ,535 г. пр.н.е.

Чия Европа?

тя отдавна е подвластна...

Ами като заради балтайските мекерета и Плоша не се съюзихте с голямата държава, сега ще станете Вие (и ние) мекерета на рСАЩ и Чайника. Това е. А ла гер, ком а ла гер.

Асоциалният Макрон крои шапка на целото ЕС, заедно с евреите, които нямаха угризения на съвестта, когато продадоха за 30 сребърника не само Христос, но и организираха холокоста за бедните си събратя. Евреите се срамуват от бедните си събратя, както Каин завидял и убил брат си Авел, но не директно, а в концлагер, за да може после Каин да цоца за съдбата на Авел поколения наред.

Силно се надявам и тяхното време дая дойде, тази алчна сган трови света от много време.

Ще дойде, разбира се. Първо да прочистим Храмовете от евреи!!!

ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА! ПЪРВО СЕ ПРАВИ ХАОС УМИШЛЕНО,ПРЕВРЪЩА СЕ ЕВРОПА В КОЧИНА,СЛЕД КОЕТО ИДВА НА БЯЛ КОН ЕДИН СПАСИТЕЛ/АНТИХРИСТА/,КОЙТО ПОД МАСКАТА НА ЗАГРИЖЕН, НАНАСЯ ПОСЛЕДНИЯТ УДАР ПО НАЦИОНАЛНИЯТ СУВЕРЕНИТЕ НА ЕВРОПА,КАТО НИ ПРОБУТВА ТЕЗАТА ЗА ЕВРОПЕЙСКО"ПРАВИТЕЛСТВО",АРМИЯ,БАНКА И ПР.! А КОЙ ЩЕ ДЪРПА КОНЦИТЕ ЗАД КУЛИСИТЕ-НЕ КАЗВА ДРУГАРЯ МАКАРОН?!НЕ,ТОВА НЕ Е ПЪТЯТ!

Споделете планът, който трябва да следваме :)))

Планът е следният: отиваш на гей парад и се гъзиш, както си си свикнала, цензурата! Ясно до тук, а боклук?

Абе макроне я се събуди защото хората без да са на такъв пост дето те сложиха отдавна знаят и виждат че еврогейския е подлога на сащ..

Значи според Макрончо Ротшилдов трябва да плюем на националния суверенитет и да се влеем в една мощна Европейска империя, управлявана зад кулисите от неизвестно кой (всъщност е известно, но не е легитимно), за да не се поддадем на влияния от САЩ и Китай. Къде тук е алтернативата?

Алтернативата е Гражданско Неподчинение. Който е правил дългове, да си ги изплаща на евреите от собствения си джоб!

Макрон е новата Меркел.

Макрон е бабичка ислямизатор. Китайците не са.

Макарона подготвя масите за поражението....

Оф, форумът на дир не става за четене вече, много трол бе....

Това е цензуратора на дира. той бди денонощно за "правата вяра". Ром, поел по пътя на ислямизма.

Колегата Макрон да си слага червен нос, опреди да прави изказвания, защото некое дете на 3-4 годинки може и да му поверва, а това е опасно за малките дечица!

Да ви кажа нещо за прехвалените гърци измислили демокрацията. Наистина демокрацията се е зародила в Атина. По това време в Атина са живеели 20000 атиняни и 80000 роби - било е доста демократично за вторите.

сегашната демокрация е дело на англичаните. Гръцката си е антична демокрация.

сегашната демокрация е дело на евреите и педерастите.

е един от най-големите популисти в света, след Меркел. Разбира се, че ние всички виждаме, как Европа се напълни с китайци, които газят простолюдието по площадите. ЕС е подвластна на САЩ от посолствата на Обама и Хилъри с милиярдите на Сорос. Макрон пропусна да спомене влиянието на Ротшилд и евреите в тази европейска вакханалия на педалите. Не казвам, че е зависим от тях.

Изглежда руската "заплаха" се е поизносила и не върши работа, корейската - далече, та търсят нещо за закърпване на положението.

Норвегия не е член на ЕС,Англия излиза, а и двете с намалена вноска ползват привилегии на ЕС.Само бедняците се надяват ЕС да оцелее.

Ам, Швейцария.

питай баба си меркел..тя управлява три мандата и иска четвърти.. скоро ще задмине бай Тошо по дълго властване, ама не викате , че е тоталитарен диктатор, идиотчета!

Тоя да пощи побелялата катеричка на БАБАТА и да не се прави на голям политик!!!!

Макроне, Макроне... Когато цял СИВ ви беше готов да пристане на ЕИО, като едно голямо цяло и ЕИО да излезе на Тихия Океан, Бащите Ви нямаха капацитет за такава промяна, главно умствен капациет, ами почнаха да дробят пространството и да се правят на римляни с "разделяй и владей". А сега Китай и САЩ били взели връх. Ми ще вземат. За връщането обратно на върха трябва визия, идеология подкрепена от мнозинството и много акъл и бачкане.

от 1945 все сте подвластни на САЩ ..ама сега видиш ли имало опасност да стнете.. абе макароне ти наред ли си с главата?!?

ТОЙ РОТШИЛД ЩЕ ОПРАВИ РАБОТИТЕ! ДОБРЕ,ЧЕ ТИ ВЕРВАМ!!! НА СПАСИТЕЛ ЩЕ МИ СЕ ПРАВИ,МАМИНОТО МОМЧЕНЦЕ!

Европа е най-доброто място за живеене , другари тролове !!! Колкото да ви се иска да изкарате бялото черно , истината не е с вас !!! Европа има много недостатъци, но се учи , променя се , развива се !!! Диктаторските режими унищожават обществото !!!

България, Македония, Турция, Албания са все европейски държави... Във всяка може да се открие зрънце от твоята теория

Русия е също Европа , но там всичко е по мед и масло Особено правосъдието и демокрацията !!! В Русия няма корупция, там хората живеят най-богато , особено някои :))) Стяга ви шапката , че не сме руска губерния , нали другарю ??? :)))

добро място е безспорно, но защо да не я критикуваме за да стане по- добра- като пазиш тази идеологическа девственост с какво помагаш на Европа да става по- добре

Аз нямам нищо против да се критикува политиката на европейските лидери !!! Това е нормално, даже задължително !!! Но да се казва, че имаме алтернатива , ние българите , това е абсолютна заблуда или лъжа !!!

СЕГА Е ХАЛИФАТ!!!

добро място за живеене преди да я налазят мигрантите на меркел! Сега има много по доби места за живеене по света !

Северна Корея, Венецуела ... ??? :)))

ама ако меките китки и другите либерасти се хванат като събратята си отвъд океана да твърдят че и древните гърци били то и демократи, са били и бели робовладелци при това, то горко ни на традициите! На онези от Брюксел трябва да им прожектират 300 за зар Леонид по 3 пъти на ден, иначе няма оправяне с тях!

Клоунът предупреждава, че покорената и поробена от сащ европа е на път да бъде покорена от Китай! Аз обаче мисля, че арабите вече изпревариха китайците.

докато се държиш за полата на баба Меркел, няма как в Европа да се случи нещо ново!Европа си е такава, каквато бабето иска да бъде!

Пак прави сметка на немските пари и как да турят хомот на немците през еврозоната. Но от друга страна парите не са само на немците- събрали са ги от цяла Европа от "свободна и равноправна търговия" , както му казват сега. Немците са със заводите - те изнасят за Китай и имат положително търговско салдо, ама всички после внасяме китайски слънчевите батерии за да балансираме това салдо.

Аферим бе Макарон ,машаалах! Получаваш барем 30 ,000 евро на месец пък колко крадеш не знаем и чак сега стигаш до това заключение което аз съм разбрал преди 10 години! кой е по- умен от нас двамата Макарон ??? Ти или аз??? Аз говоря 7 езика а получавам едва 1500 лева.Защо така ГУСИН Макарон??? Гилотина, Гилотина POUR VOTRЕ MAMAN!

Някои казват:" Като си толкова умен, кажи колко пари имаш!" Та и ти така...

А, така! Кажи му го!

Освен че съм умен съм и почтен!И не е максима " Ако си умен то си богат " Тази матиматическа импликация не върви.А ти ,слушай какво казват такива като мен ис се учи !

Тъпчо! Сега на кой е подвластна Европа, бе!?

На САЩ. Германия е окупирана държава. Бабето Меркелица я подслушваха и гък не каза на американските си господари. Жалка картинка.

фолксваген го ужилиха 9 милиарда! долара глоба американците и пак гък не каза