Крайнодесен бие в първия тур от президентския вот в Австрия

Крайнодесният кандидат Норберт Хофер изненадващо спечели явна победа на първия тур от вчерашните президентските избори в Австрия, предадоха ДПА и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Крайнодесен бие в първия тур от президентския вот в Австрия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

определено Австрия си е дясно насочена!Вярно че президент от десницата не е имала,но в не много далечно минало си имаха Йорг Хайдер,загинал при твърде нелепа автомобилна катастрофа!А ако той продължаваше да е министър председател оградите със съседите на Австрия щяха да са факт още след поканата на Меркел към емигрантите!

Традиционните партии смърдят на нафталин. Нищо не могат да предложат. Говорят едно и също, поднесено по различен начин. Време им е за пенсия. Не, че има гаранция, че новите нещо ще променят, но поне да опитат. И само между другото, това изобщо не са крайно десни. Доста умерени са си. И ако умерените се провалят, накрая ще дойдат и крайните, а с тях и голямата патаклама.

Не е нафталин миризмата, а ухание на гробища :-)))

Като гледам колко са ентусиазирани тук хората на Волен Сидеров чак ми става смешно... А резултатът от втория тур е ясен, крайнодесните губят с 38:62...

Не разбрах кое е смешното?

Тролските усилия...

Дайте определение за "крайнодесен"!

Руснаците ли ще са криви когато на следващите избори истинските ГЕРМАНЦИ ,не такива като теб от столипиново,изритат изкуфялата баба?

И кой ще "я изрита"? Германците не са толкова глупави като австрийците, за да гласуват за крайнодесни партии. А и СПД на Габриел не е сериозна алтернатива. Така че най-вероятно Меркел ще продължи да управлява, в коалиция със СПД и или Зелените (т.нар. "кенийска" коалиция) или със Свободните демократи. Това е положението, колкото и да не се иска на атакистите, тровещи форума тук...

Искаш да кажеш, че на Германците и Австрийците им харесва политиката, водена от политическите проститутки, управлявани от САЩ?

на изнасилената преди няколко дни на гарата във Виена австрийска студентка от трима 18-20 годишни "бежанци".

Темата за престъпността сред мигрантите се преекспонира от крайнодесните с помощта на руската пропаганда. Да, престъпност има, но тя е общо взето на нивото на средната престъпност. В никакъв случай не може да се твърди, че бежанците извършват повече престъпления от "белите" германци или австрийци! И като се има предвид условията, при които са поставени бежанците, може да се каже, че престъпността при тях е много ниска.

Не стана ясно какво общо има "руската пропаганда" в случая? Имало ли е изнасилване на австрийско момиче от арабски /или северно-африкански/ емигранти? Повтарям - от ЕМИГРАНТИ, а не от бежанци!

пропагандата не е от Русия а идва от твоя наставник -сорос,само че на следващите избори ,на които бабата в критична възраст бъде изритана ,ти се прибери в селендурово

Milen Gagov

Не те знам от къде черпиш информацията си,не те знам дали и изобщо от Германия...каканижеш,но ще ми е интересно как ще коментираш факта,че средният процент на престъпността в Германия е нараснал в...пъти през последната година??? И не ми набивай само историята с руското дете,ами кажи нещо и за нощта на 31 декември срещу 1 януари тази година,когато на гарата в Кьолн се случиха..."някакви"по-особени за Германия събития??? И как полицията там е била заставена...политически да не подаде фактите такива,каквито са били в действителност,т.е.,да ги...омекоти за пред публиката в Германия?!? Да ми кажеш и нещо за случая в Бинген,в който за подпалено жилище се тръбеше отначало,че е дело на...неонацисти,но впоследствие се разбра,че е дело на живеещ в него...26-годишен сириец,който е искал чрез него не само да разпали...неонацистките страхове в Германия,но и да протестира по този начин срещу...гъсто населеното жилище и липсата на перспектива за него в...Германия като го подпалва и..."украсява"с нацистки кръстове!!! И да ми обясниш,къде точно в тези случаи е ролята на...Русия?!?

По повод коментарите, че "Русия предизвиквала бежанската криза"... Нека да кажем точно и ясно - сирийците са около 20% от целия бежански поток! И голяма част от тях не са никакви бежанци, а млади мъже, воювали за някоя от десетките ислямистки групи в Сирия. Както и огромен брой сирийци, "бягащи" от Турция, където нито Асад, нито руснаците ги заплашват... Какво общо обаче има Русия с проблемите в Ирак (около 20% от бежанците), Афганитан (20%), огромните тълпи мароканци (имащи безвизов режим с Турция), алжирци, тунизийци, пакистанци, бангладешци, черни африканци? Нещо опорните ви точки съвсем издишат... А по отношение на страховете на населението - отидете в гетата на Париж, Брюксел, Ротердам, Марсилия, Кжолн, Антверпен, вижте на какво са заприличали градове като Дуисбург и Дортмунд и ще разберете, че не Путин тласка европейците да гласуват за крайнодесните партии...

abasador

благодарение, левите убеждения на госпожа Меркал, относно политиката към бежанците, се очаква десен завой в Евросъюза. Лек ден.

Сорос и Рокфелер са в траур. Има шанс за белите хора да оцелеят. :-)

То веднъж и сидераста стигна до балотаж срещу Гоце, ама де го сега? Предстои му да чисти градските кенефи. И този го чака същата съдба.

Мечтай си ти за градски кенефи, скоро рязани ще ти отпушват твоите отверствия, а австрийците ще се оправят !

Нещо май с рязаните не му се получи на Вожда. Седят си в Гърция и не шават. Разочаровани сте май, а?

"Хората не са доволни от начина, по който функционира демокрацията" Демокрация?!? ко е туй ?!? Соросокрация, да ?

ОМГ! Този е незаконен брат-близнак на Данчо Пицата.

Тоз да ти кажа на много хора и "хора" прилича, малко на соломончо пасито, доста мяза и на оня с поемата за ердоаня дето една от жените от харема на ердоаня(оная дето е мин. председател на германия сега) иска да го съди в Германия !

A така! Xитлер идва. Kрайно време беше. 3орлем до докарват, но ще е за хубаво. Помня, още преди 30 и кусур години, в с. Oсиковска Лъкавица, където имахме нещо като вила, един местен шоп проракуваше по повод на мангалите: ''Eй ще дойде пак немецът пуст''. Eто, задава се.

Те ще се оправят, ама БГ както винаги ще я "оправят"...

Тоя Хофер местният австрийски сидераст ли е?

Сидеров общо взето,е слаба ракия-всички седесарски кадри са такива!Напъва се да спечели благоразположението на руснаците ,но руснаците не са толкава глупави,за да залагат на слаби карти!Хофер е надеждата на австрийците за нещо нормално/и името му е такова /hoffen.Hoffnung-това е очакване, надежда/.Но благодарение на Меркел в Австрия може да се появи и нов Хитлер!

така Меркел ще докара и в Германия новия райх:))

Голям вой в защита на толерастията към орките. Това не е победа на десните, а наказание към политическите проститутки, изменници на държавата си. И понеже медиите обслужват точно тези хора, ни заливат как едва ли не всички, които не желаят да са изнасилвани, убивани и задушавани от исляма и ислямистите, са "путлерасти" и "мурзилки". Естествоно, че за каузата на очерняне са включени и проститутките на НПОтата.

Всичко, що е краварска подлога, вие на умрело, спомене ли се национален суверенитет. За зелени хратичши и майките си ще продадат, помиярите гнусни...

Какво очаквате? Някой, да ти влезе в къщата. Да те бие, изнасилва, и краде? Да ти налага ,неговият начин на живот, А ти да стоиш и да си траеш. Това става, само в страни, в които демокрацията не е извоювана, а наложена.

Националистите ще продължат да печелят избори и това ще е спасително за Европа. Обратното означава погром над националните държави, продължаване на ОРГАНИЗИРАНИЯ внос на малограмотни и агресивни ислямисти, терор, хаос в Европа, насилствено приемане на трансатлантическото търг. споразумение, въпреки НЕЖЕЛАНИЕТО на европ. общества и като цяло - срив на бялото ХРИСТИЯНСКО европейско население - точно както са го планирали Сорос и сподвижниците му. Няма да им се получи обаче!!! На малоумниците, които още не схващат какво се случва и които ще кажат, че съм путиноид - НЕ СЪМ, в грешка сте! И си отворете очите, няма да бъдете пощадени от хаоса, който е ПЛАНИРАН!!!

Не си Мери, а Маруся. Австрийците са малоумници, навремето бяха избрали подобен олигофрен Хайдер, който приключи в една канавка край пътя.

Аз че не съм Маруся, е ясно, но че ти си с фес - също. Та да те светна - идващите пълчища никак няма да зарадват и българските граждани от турския етнос. Заплашени сме всички, но нЕкои по-бавно загряват.

Ози ли си, какъв си, няма значение, но си една соросоидна шафр.нтия. Мери, макар и жена, има повече акъл от теб. Краварски задник.

Дир-а, пак не казвате цялата истина! Вота в Австрия е главно успех на антиемигрантските настроения на широката маса народ и против пълзящата ислямизация! И ако ръководителите на т.н. Европейски съюз не се осъзнаят и не се вслушат във волята на собствените си народи това ще се случи във всички европейски страни! И дай боже!

ВЪН ОТ КАСТРИРАНАТА БЕЗГЛАСНА И СОРОСОИДНО- ПОДВЛАСТНА БАБА-МЕРКЕЛОВА ЕВРОПА

какво друго да прави ,,горката,,!!! ,,канцлер,, но на ,,окупирана,, страна!!!

А на изборите в Германия какво ли ще стане а? хахахаха

ще запазя мълчание. Едно е ясно - с промяната в ЕС иде промяната и в България. Иначе ще си побеждава ГЕРБ во веки.

Нивото на коментарите започна да става все по професионално и високо. Просто няма какво нова да добавя с коментара си. И тука, уж без всякаква връзка с темата, се намесва името на Путин, предимно в негативен контекст. Всяки вижда нещата от собствената си кула.Ето как ги виждам аз. П,утин може да е всякакъв, но за историята той ще остане най голямият и положителен политик. Той губи много, за да запази спасителният двуполюсен модел на развитие. Представете си само за момент, че нашата съдба зависи само от Меркел или американците. Жална ни майка тогава. Само Русия може да спаси Европа от нашествието на варварите. Както впрочем винаги е правил в историята. А в Австрия сега започва един естествен процес на преоценка. Това винаги се случва, когато една нация се почувства в опастност. Не случайно от Австрия започна своят път големият приятел на България Хитлер. Нека пожелаем успех на новият избор на австрииците.

чий го дирят отрочетата ти в ЩАТИТЕ, а не си ги изпратил в путлеристан при "спасителя" путлер ??? А да те е.а гнусния лицемер ???

А когато Путин се гътне, ще го препарират ли и ще го турят ли да се излежава в мавзолея редом до другата мумия?

и ние да си изберем такъв президент! То е ясно че Тиквата няма да спре "бежанците"!

Мечтите са безплатни.

Крайно-десните и националистите са последния шанс на Европа срещу американските окупатори.

Винаги съм си мислил, че пишете от някоя друга реалност. Или пък си трол? Иде глад и то голям ( нерегистриран ) 25.04.2016 10:06 . Спомням си преди 1989 г опашките за гнусен, отвратителен салам "кучешка радост", който беше неправино назован така, защото кучетата на село се гнусяха от него и не го ядяха.

А сега многото салами какви са вкус и качество?

трябва да си бил тогава ,,рома,,!!!

Абе хора, вие четете ли написаното?

Няма абсолютно нищо ляво в политиката на Путин! Русия е абсолютна нацистка държава с управляваща върхушка-милиардери и десетки милиони крайно бедни! Разчита се на пропаганда и насилие вместо на социални платформи! Русия в момента е 100 процента крайно дясна диктатура! Залага се на националната карта, на славянство, православие, на външния враг и подобни глупости познати ни от 30те години на 20ти век в Европа!

ок. а какво са САЩ не са ли същото?

Руснаците подкрепят Путин, въпреки че не са във възторг от него. Подкрепят го защото помнят 90-те на Елцин, е тогава беше ужас.

... помнят и предателите Горбачов и Шеварнадзе.

писна ми от милеещи за България патриотари. Какви ли не изродства се крият под милеещите им души. Има само едно милеене- свобода на личността, демокрация за народа и икономически просперитет. Последното за да бъде доволен всеки индивид и да живее по- щастливо и сигурно. Което обаче не се нуждае от милеене, а от умни глави- на народ и управляващи. Но кой знае защо народът не може да намери измежду себе си такива умни глави. А и да намери, май тогава се вижда, че колективния обществен ум е твърде плитък и умните глави ги отрязват. Не пораснахме и не надскочихме себе си. Все такива провинциални и с къс хоризонт си оставаме.

Австрия погледната на картата не само прилича на клин забит в сърцето на Западна Европа, тя от векове е проводник на руски интереси и свърталище на бивши "ръководни другари" окрали народа си.

hahahara, Путин си е наци бе! Какъв ляв е тоя войнолюбец! Путин е типичен пример как комунизма се изроди в обикновен нацизъм! Още едно доказателтво, че комунизъм = нацизъм/фашизъм!

монополите се страхуват от ,,националните,, интереси на държавите защото им спират възможноста да изстискват ресурсите на тези държави!!! битката е на равнище ,,държавен,, или ,,монополен,, капитализъм!!! с договорът между европа и америка ,,ролята,, на монополите се издига над ,,държавите,,!!! за тях няма да важат ,,държавните,, закони!!! националистите ако ги ,,гледате,, за ,,нацита,, защо да не ви гледаме вас като ,,монополисти,,!!!

някои тръгнаха сега да ни ,,убеждават,, колко лоши са австрииците и колко добри ,,афроамериканците,,!!! когато австрииците имаха култура и империя ,,вторите,, висяха по ,,палмите,, или беряха ,,царевица,, в америка!!!

Хофер да бъде особено внимателен да не ,,катастрофира,, като Хайдер, ей тъй ,, случайно ,,.и да не доживее до избори. тия не си поплюват.

тук си много прав!!! ,,мигрантският план,, не е от вчера!!! подготвяли са ,,почвата,,!!! след 2001 година ако свържеш ,,подмяната,, на политиците в европа ще ти покаже много неща!!! не случаино ,,входната,, врата на ,,мигрантите,,-гърция е икономически ,,разорена,, берлускони от съд на съд, нашата граница ,,отворена ,, с едно ,,яничарско,, правителство!!! всичко започва след ,,косово,,!!!

Четейки горната статия, това бе първата мисъл, която ми мина през ума ;)

Крайнодесен демек НАЦИСТ или ФАШАГА!!!

Не, Знам ви аз! В интернет сте легион тролове, а по избори никви ви няма! Ваште бесепето и атака ще зберат ли общо 15 процента на следващите избори, как мислиш!

Той сегашния президент на Чехия и той май е някакъв със симпатии към Путин и кво! Орбан и той защитаваше Путин по едно време! Да не би Унгария и Чехия да излязоха от ЕС! НЕЕ! Така, че седите мирно, рубладжии!

Не си ти майор, а си на петела джуката. Не мърси форума.

австрийците винаги са били народ с двоен нравствен стандарт. Един за себе си, друг за останалите народи. Имайки като даденост средищно положение, те са били уж винаги западно настроени, демократична страна, но толкова демократично, че не са се гнусял да се възползват максимално от услугите на комунистическия лагер ДО СТЕПАН да го ОБСЛУЖВАТ. като народ със съмнителен морал- те избягват да се ангажират с ясни прозападни позиции- прочие член ли са на НАТО?- не знам, но не се гнусят да държат на своята територия близо 50 год. съветската КГБ, немската ЩТАОЗИ, нашата ДС агентура. При това НАПЪЛНО ОТКРИТО бяха наясно кой кой е и си затваряха очите. Имаше една НЕГЛАСНА ДОГОВОРКА между Австрия и тази агентура- на австрийска територия, никаква чадъри, стрелби и отвличания. С една дума австрийците съвестно вършеха посредническата си роля. Така хем от Запад и САЩ, не можеха да ги обвинят, че си дават задника под наем, нито от изток да ги заплашат. За мръсните си услуги Австрия имаше и други привилегии негласно признати и от комунистите на Изток. Напр. не предаваше бегълците. Ама и не ги и покровителстваше политически. Чист цинизъм и двуличие. А за времето на Хитлер да не говорим. А за нашите пари в техните банки. Но пък кой ни е виновен. на глупците така им се пада.

И Адолф беше Австриец. Хубаво е да се прочете "Моята борба"

абдали хасан, просвети се малко! Самата партия на свободата не крие близките си отношения с Путин! Самите те са се обявили за путлеристи! Пак ви се превиждат соросоиди и конспираци на вас рубладжиите! Много сте смешни!

излезна че путин е десен а вие ,,леви,,!!! не случаино в европата всички ,,левичари,, обгрижват ,,мигрантите,,!!! не сте забравили ,,интернационала,,!!!

А хитлер не беше ли приятелка с сталин и подписваха договори.Хубаво е да се учи и история :)

Те и други подписаха договори с Хитлер.Да не забравяме Мюнхенското съглашение.

Аз съм твърдо против диктатора Путлер и Колхозия, ама пък съм и против фалшивото раково образувание ЕС. То трябва да се разпадне и да си стане като преди - всяка държава сама за себе си, визи на всяка граница. Преди какво, лошо ли беше? Супер строг контрол над емигрантите и затова нациите бяха чисти, като чужденците се брояха на пръсти. Сега тъмнокожа паплач е завзела всяка една европейска страна. Отврат

Де са наш'те сидерасти скрити в дупки или храсти? Де е лидерът им Волен дето прави се на болен? КОЙ ли вече го остави та на свят човек се прави?

Я-а колко сидерасти имало - наскачаха с минусите.

Айде , време е , боко ІІбългароубиец да слага наколенките и при ПУТИН , с чупка в кръста. Това е нашето спасение, иначе финиш.

а който кани "златната орда"(по С.Лавров) дали няма да съжалява?

Който отваря врати за орди, после си пати на избори и Австрия не е изключение.

Толерасти и либерасти отиват на кино. Прекрасна новина. Така Европа има шанс да остане бяла и християнска - каквато е била и трябва да бъде.

Не е сигурно, че Европа ще оцелее, ония са милиони и си знаят "правата", не мож да ги депортираш, да отнемеш някаква придобивка, да ги накараш да работят, да провериш всеки, дали не е терорист. Шанс имат страни, които се опълчиха срещу приемането им или приемат малки бройки, но гостоприемните да му мислят, как ще се интегрират с гостите.

Хитлер,Хайдер, Хофер! Се Остерайх! Но има и други австрийци: Моцарт, Щраус, Фройд, Кафка;Густав Климт и т.н.

Има и един Вагнер: "Пръстенът на нибелунга" върви май месец в Софийската опера и е бил любим на някого. Но трудно ще го сравниш с масонската "Вълшебна флейта" на "нежния" Моцарт ;-)

австрийците са най-хитрата нация. Успяха да убедят почти целия свят, че хитлер е немец, а Бетовен- австриец

След седмица ще видите, че съм прав! Белен е новият президент на Австрия! Късметлия е, че се падна с проруски нацист на балатожа!

нищо чудно. в 'демократичното' ес от отдавна са разработили програма, с която да спират неудобни кандидати и партии от взимането на властта. всеки, който е против евро-атлантическото статукво, обвилно ганрирано с приждащи чалми и мултикултурализъм, е обявяван за проруски фашист, соросоидните медии започват на свръхобороти и стадото на втория тур гласува за кандидата на еврочантаджиите. но няма страшно! така ще е още 1-2 годинки. след това вече няма да има избори и ще разбереш, че не си бил прав

не мога да повярвам, че некой журналист ще напише крайно десен изненадващо победи в европа .. след като това вече е правило в западна европа последните 2 години... нормален и логичен отговор на хората относно глупавата и некатегорична мигрантска политика на европа.

Журналята Николай Големанов използва жаргонния речник на Бойко Борисов - Крайнодесен БИЕ в първия тур от президентския вот в Австрия. Не случайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Той е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.

Нашите идат ! ;-) И не ми почвайте с : Фаши-и-исти-и-и :O Щото според Гьобелс NSDAP е ЛЯВА партия !! ["Der Idee der NSDAP entsprechend sind wir die deutsche Linke" / Joseph Goebbels, 1931 in "Der Angriff"]

Охоооо! Ти вадиш цитати от вестник "Атака"? Не, за неразбралите искам все пак да поясня: Не става въпрос за българската партия със същото име, а за нацисткия официоз "Der Angriff", в превод на български означаващо буквално "Атака". Която се подкрепя неофициално от другаря партай геносе Путин.

БългАриец

Благодаря за пояснението. А че осъденият Хулиган и хрантутник на Хуйло си е позволил да свети с отразена в криво огледало светлина е разбираемо за всички.

навсякъде националистите засилват позиции, но не и тук. тук няма и как да стане. едните националисти имат за лидер психар, а другите (отцепници от първите) имат за лидер човек, който говори на моменти нещата каквито са, но за съжаление имат дълъг език и слугуват на Тиквата. време е да се появи истински националист и в България, който да милее за България, а не само за джоба си или за чужди интереси.

Истинските националисти в България са АТАКА и СИДЕРОВ. Затова хунтата направи и невъзможното да ги очерни.Волен е един обикновен човек , но по_ умен , въплатил в себе си цялото човешко величие и жажда за човежко развитие , дразнещ се от всички които препикават българите и всичко българско, затова го тъпкат.

Не е важно кой гласува а кои брой. И кой носи чувалите...!;) Гласуващите можем спокойно да ги наречем - вярващи! ;)

Някой ще ми обясни ли какво общо има Путин и Русия с темата за президентските избори в Австрия? Причината за масовото гласуване на австрийците за националистическата партия е ясна - абсолютно хаотичната и неуправляема нелегална имиграция, заляла страната. За миналата година в Австрия са подадени 90.000 молби за убежище - реално повече от Германия на човек от населението. Като се има предвид, че в големите градове вече 20-25% от населението е мюсюлманско (основно турци и босненци), австрийците са прави са се страхуват за бъдещето си...

Какво може да предприеме т.н. крайнодесен президент, ако бъде избран ???

се правиш ??? Ами доказано е, че путин и русия финансират крайните европейски партии, надявайки се да дойдат на власт и да сключват изгодни за рашия договори, политически и търговски, т.е. т.н. националистически партии се готвят да продават националните интереси за азиат-болшевишки пари.

Аз дори подозирам, че именно Путин е в основните причини за бежанската криза и войната в Сирия. Следователно връзката я има: Башар Ал Асад => ISIS => Сирийски бежанци => Нацистка партия в Австрия (и в други европейски държави). Пък може и да не съм прав, просто вътрешно усещане, шесто чувство го наречете...

Абе знаех си че пак Путин е виновен! нищо че 'бежанците' минават през натовска турция, която се натсика за членство в ес.

Дано се появи някой симпатичен човечец и да вдигне едни концлагери, газови камери и екарисажи! Тогава нещата ще се оправят!