ЕК иска да въведе дефиниция за фалшиви новини

Европейската комисия иска да въведе дефиниция за фалшиви новини, като ги нарече „дезинформация онлайн”.

Обратно в новината

Коментари - ЕК иска да въведе дефиниция за фалшиви новини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нуждае ли се тиражирането на лъжи в ефира от дефиниция? Не, разбира се! Това е бюрокрация, а лъжите са си лъжи чрез високоговорители.

Както обичаше да казва един познат: "Най-ценното в медиите е онова, което те премълчават." На другото не си заслужава да се обръща внимание. Колкото до fake news, това е поредната тема за отвличане на вниманието и приспиване на природонаселението.

докато в скалъпването на фалшивите новини участват най-официално правителствата не може да се даде каквото и да е разумно определение за фалшиви новини. разпространението на социологически прогнози, които са откъснати от реалността на 100% как ще трябва да влязат в тази формулировка? а обещанията на политиците, които никога не се сбъдват? или за определението ще взаимствате от формулировката за правата краставица. не се напъвайте с неща, които не ги можете. или ги можете, но само на партийно -комсомолско ниво от което сте назначени. я направо ни дайте списък с казионни медии, които пръскат пропагандата ви полит.коректно и трябва да им вярваме, както в пророк.

на фалшивите новини не е толкова страшна като тази на т.нар. post truth, които са запазена марка на Доналд Тръмп и може би затова не са обект на теоретични дискусии от ЕК. Колкото до "експернтото" изказване на БГ еврокомисарката, горката, просто да я съжалиш.

колегите журналисти не са се справили с превода на предложения ни текст, или Габриел-ката не пада по-далеч от ГЕРБовото дърво и говорейки не казва нищо!!!

Македончетата натрупват значителна сума благодарение на алчността на Зукърбърг, алгоритмите на Фейсбук и безхаберието на медийните потребители и електорални единици в САЩ.

Правилно ! Най после ! Яснота , ред , сигурност ! Например днешен печат , откриваме следната десинформация , заглавие : И евродепутатите искат изслушване на Зукърбърг Първо , пътувахти ли скоро до Зюрих , Швейцария ? Да ? Но Зюрих няма , пише се Цюрих . Второ , модална и лексикална грешка в глаголизация : искат си не изслушване , а каквато им е роля послушване , при това в пасив , да си послушен , съответно да се чете искат послушане на ... Трето , вече наистина грешка . Няма евродепутати , почти подобно като грешка с Зюрих . Има Евро Депутати , а да не стане съвсем объркано с възможна такава коалиция , несъществуващ , точно и правилно следователно ЕВРО Депутати ... Така стигнем по новите правила за десинформация до следният , всъщност правилния вариант на заглавието : ЕВРО депутати искат послушане на Цукърбърг . Общият смисъл се е променил значително , от нещо което се възприема чрез слухов орган към нещо което стимулира хранителния апарат .

ЧЕ ТО ДРУГИ ИМА ЛИ?

Химическа атака в Сирия.... Ха-ХА ХА.

По въпроса за фалшивите новини,англичаните са експерти!Те могат да дадот най-точна дефиниция!

на невежите появата на т.нар. "фалшиви новини" се свързва с находчивостта на македонски младежи, които участват пряко в създаването на сензационни новини с невярно съдържание по време на предизборната кампания на Доналд Тръмп!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

виж репликата, озаглавена P.S., която публикувах погрешка малко по-горе (P.S. ( нерегистриран ) 11.04.2018 22:54. Ами, това е, наслука на ЕК, а най-вече на гоцеделчевската експертка.

Цензура.

Вие имате 3 ЕВРО . В бакалница предлагат за точно едно ЕВРО освен хляб , пшеничен и цукърбърги . Защото не сте гладни , но въпреки това имате апетит , си купите от цукърбърги . Въпрос : За трите ЕВРО колко цукърбърги получавате ?

Аааа, почна ли контрола и цензурата! Браво, браво, чудех се кога лицемерието на Англия, Франция, Германия и пр. ще стигне дотам.

ЕК са родилното на фалшивите новини. Медиите само ги повтарят, докато ни убедят в правилната политика на европейските ценности. Предполагаема химическа атака, какво е това, ако не фалшива новина? Голяма степен на вероятност, че Путин е отровил Скрипал, какво е това, ако не фалшива новина. За Орбан са гласували простите и селяните, какво е това? Изборите в САЩ са решени от руснаците, а това какво е? От години ни промиват мозъците. Толкова са се самозабравили, че вече съвсем явно ни обиждат.

спрете фашливите новини .. спрете мерската западна интервенция.... откакто ни нападна фашливата демокрация се тресеми в долни грипозни фашливи гърчове, сякаш разлюлени от моштен и ръбес вебратор//// живейми един фашлив живот притиснати от фашливи политици в едно фашливо народно сабрание кадето ядат сочни дупетатски кифтета, а ние гладните за истина учителки и наще семеиства се изхранваме с летящи кебебчата , издути като бремени мишки от фашливата каймъ събрана от улиците от отровените с фашливи куфтета бездомни пумияри и пумиярки.. и хората по улиците се превърнаха в фашливи пумияри , кадето се зъбят и плезят като червеногъзи шебеци и пърдят в неравно делни размери отровни метанови газове. фашливи НЕГРАМОТНИ учителки с фашливи дипломи тракат с високи токчета по училишните коридори, мятат гнусни иширети на пъпчивите дванайсеткласници с дубки в мозъка, заради запада балгаря се превърна в един бардак с фашливи мъже и жени. оня ден една моя колешка с убратна орентация забръсала една руса блундинка и изпиштяла от ужас когато в леглото русата мадама се оказала една брутална кончита с вурст// нещастни учителки измират като мухи без глави от фашливия алкохол които пият по фашливи кръчми след работното си време, измъчени от брутални пубери чифтосвашти се като зайци в фмирисанити класни стаи с падащи тавани и искъртени прозорци... ученички уж с подути куреми ни заблуждават с ожасяващи фашливи бремености траешти понякога две гудини... одвратена съм от фашливите маже кадето раззмахват ништожните си фашливи пиштофчета и ръсят с тях налево и надесно като некакви попове. за всичко е виновен герп и лично боико //// радваме се че сега курнелия и радев с помошта на станишев ще ни изкарат от мерския фашл в които ни натика герп с неговите фашливи цецки и фидоски.. единствения изстински мъж в таз фашлива реалност е путин кадето с истинския си президенцки инстроментариум, с един мъшки тласак,застанал на високите си токчета , ше ни управи като жени учителки и нация.

където чуваш и виждаш ,,комисари,,...!!! комисарите от брюксел...??? ,,комисарят,, по...??? комисар мегре...??? мирише на ,,полицеищина,,...!!!

Хаха, например фалшива новина е че тази комисарка има някаква макар и бегла идея за ресора на който са я поставили (насадили). Но не е само тя! С принципа че в ЕК трябва да има представител от всяка страна -член на ЕС, админситрцията на ЕК се напълни с некомпетентни, тъпи но нахални чиновници от неразвити европейски страни. Тези нямат представа какво трябва да работят, но ние - данъкоплатците в Европа ги издържаме и плащаме немалките им заплати, разходи и т.н. Мисля че в този си вид ЕС няма да просъществува дълго.

И на теб да ти е кум Дол, ще си компетентен по всякакви въпроси. Не допусках, че връзкарството е допустимо и в Европа, но се оказва, че и там е същото. С ум от Гоце Делчев, през Кюстендилската френска гимназия, до поста еврокомисар се стига, разбира се, чрез членство в правилната партия.

Всяка критика към ЕС е фалшива новина. Всеки намек, че Мария Габриел няма образованието да върши това, за което е назначена, е дезинформация. Шуробаджанащина в ЕС не съществува.

Вие имате 3 ЕВРО . В бакалница предлагат за точно едно ЕВРО едно депутатче , преоценен , вчерашна продукция Въпрос : Имате ли апетит ? .

Имате едни депутатче като и едно цукърбъргче . Ви потрябват 3 Евро за автобусно билетче . Въпрос: Ще изкупят в бакалница стоката Ви за 3 Евро ? алтернативен въпрос : Ще можете ли в местната бакалница да оставите стоката си за комисионна продажба ?

Таз женица от първия си ден се бори за титлата "най-тъп евродепутат". Сега внушава, че фалшивите новини са се родили в онлайна... Очевидно мишената е свободата на словото в интернет - на твърде много политици не им изнася (от всички държави и бои).

в брюксел не можаха да дефинират що е то "средно образование" - велики експерти са по дефинициите

какво тежи повече , един депутат или един цукърбърг ? а след изобилен дъжд ??

Имат горещ пример - случаят с "отравянето" на руския двоен агент и дъщеря му. Типична фалшива новина.

Като чета колегите във форума вече са дефинирали какво е фалшива новина,няма нужда от ЕС калинките да се морят.

След дъжд качулка , след Цукърбърг Депутатче .

Дефиниция за фалшива новина - много ясно! В последните седмици всяка новина от ЕС и НАТО за Сирия и Русия е фалшива !

В царството на лъжата, ЕС и НАТО, всяка истина изглежда фалшива!

да си го кажем по-просто: всяка новина, която е неугодна на еврохалифата, ще бъде обявявана за фалшива.

Всеки ден ни обливат с Фейк нюз !

Ми тя дефиницията е въведена отдавна от тях- ВСИЧКО КОЕТО НЕ ПАСВА НА ЕК Е ОБЯВЕНО ЗА ФАЛШИВО.В олавната роля на ЕК пасквила е г- жа Меркел с нейният паж г-н Макарон кривии.

ЕС иска да каже, че вече няма да има случаи като този със Скрипал ли?

напротив... Искат да кажат, че няма да допуснат някой да се съмнява, че Русия и Путин са виновни, щом ЕС, НАТО и САЩ кажат че е така!

Амиии... няма начин за борба с фалшивите новини, дори и само заради това че журналистите ги мързи да проверяват изнесеното в публикациите си и за по-лесно се самоцитират едни други, да не говорим за дописките спуснати "отгоре";)

Ами що не казахте истината за случая Скрипал и за химическата атака в СИрия и че измислица с цел настройване на гражданите против Русия? Защо? Защо? ЗАщо?

Защото САЩ изостават с изпълнението на дългосрочните си планове за Русия и форсират, за да наваксат.

Фалшиви новини!!! Как да кажат истината? Няма я никъде!!!2614

1. и къде е дефиницията за това що е "фалшива новина"??? Нещо не е видях в изказването на Габриел! 2. Аз и без дефиниция ще ви дам пример за две фалшиви новини: - Химическа атака в град Дума, извършена от Асад.... - Русия отворила с новичок Скрипал и дъщеря му... Какво е общото? Когато част фактите в новината не са истина - то тя е фалшива. Или когато се твърди нещо, за някого, което не е доказано.

Обаче освен фалшиви новини има и фалшиви старини! Например често се пише, че Русия е нападнала Грузия през 2008 г. (Например Мей го написа в презентацията си за пред ЕС-лидерите по слачая Скрипал) А то е точно обратното.

Фалшива новина? Да, разбира се - това са новините, които пречат на демокрацията. А какво е демокрация?? Партийната линия на Демократическата Партия..

Дефиниция за фалшиви новини - Мария Габриел никога не е живяла в общинско жилище в качеството си на евродепутат.

Политиката на ес все повече заприличва на Хитлеровата. Първо цензура, следва контрол над медиите и накрая - горим книги и всички четат само "Mein Kampf". Същите мошеници, същите методи. По същия начин и ще свършат.

Бе, ние си новинарстваме, па вие проверявайте...

Всичко по ,,делото Скрипал,, са фалшиви ..старини! Е ,и ко прайм ся?

Префъргам го от единия крачол в другия.

Типичните фалшиви новини, са тези, които се основават на 'надеждни източници', бе да се посочват конкретни доказателства и в същото време всеки опит да бъдат поставени под съмнение се пресича жестоко. Помним ние старото поколение това! Тогава през социализЪма се наричаше цензура ...

Истина е . "Фалшивите" новини са заплаха за фалшивата демокрация. В мракобесното средновековие в Европа, Вавилонската блудница папството е преследвала и изтощавала светиите на Господа разопространявали "фалшиви" новини за Божият свята воля и писанието. По скъсно дикаторите Хитлер, Сталин и Китайските лидери също спряха фалшивите новини. Сега Вавилонската блудница чиято смъртоносна рана е оздравяла отново се кани да потопи света в още един път в мракобесие. Бог ни е отрил истината за света в Писанието. Който не търси истината ще намери лъжата.

"Демокрацията е обществен договор, при който, малка групичка от мерзавци управлява тълпа от идиоти ... "

защо кривата краставица не е краставица - това е определение за фалщива новина. Или "Тереза Змей представи доказателства за това че "новичок" е толкова смъртоносен, че една чаена лъжица гъта долу половин Лондон, но индивидуално няма ефект - т.н. ефект Скрипал"

Сетиха се а това недоразумение от ГЕРБ трябва да си ходи

Всички новини са фалшиви от дадена гледна точка. Примерът с отравянето или неотравянето на Скрипал е най-явен в момента, също и химическата атака в Сирия. Логиката намира, че няма как да са истина, а куп медии твърдят, че са. Гражданите може да са недоволни, но всеки има глава на раменете си и може да оцени всяка новина.

Например, версиите за отравянето на Скрипалите, оповестявани от Тереза Хубертвна и БДж като какво ще ги дефинира ЕК?! Като фалшиви новини ли, или като злонамерена измама на избирателите им, както и на цялата световна общественост?! Ами обещанията на дедо дончо да накаже Ким, после да си сътрудничи с ВВП, после да унищожи Асад, ... след това да срине бизнеса на няколко руски милиардери - "приятели" на Путин ... днес вече щял да възражда икономиката на Русия ... И последно - кво?! Това за новини ли се счита, или за фейк и брътвежи на човек с диагноза, която засега не се оповестява, но това не значи, че я няма?!

А това не е ли начин да се се сложи намордник на журналистите? По какви критерии ще се определя коя новина е фалшива и коя не? Или истински ще са само тези, спуснати от ЕС?

По традиция, критерият е само един - вътрешното чуство на Партийния секретар. Откакто най-голямата икономика в съюза я пое бивш комсомолски и партиен деятел, председател на съвета стана също бивш комунист, който при това е мразен в собствената си страна, а ресорния ко-мисир идва от 13-тата република, ЕС започна все повече и повече да се свлича към СССР. А с напуснането на GB, този процес почва да клони към необратимост. Няма как шепа страни с население под 1/4 да преодолеят тенденциите, налагани от комуно-социализма от изток, национал социализма от запад и в центъра и либераст-социализма от север.

Едно е да искаш, друго е да можеш да го направиш, а това второто е непосилна неразбираема работа за еврогейския..

И как най големия производител на фалшиви новини ще да въведе ИСТИНСКА дефиниция?????Аман от евродебили дето се чудят по какъв начин да симулират работа която хората ясно виждат че е фалшименто..

е, как `как`!? Точно така, както го правят в момента и както го правеше гьобелс. Кое още, не е очеизвадно???

Много лесно - всеки, който не се колебае в синхрон с Партийната линия - в кауша!

ЕК май започва да се изживява на Господ! Евро-тоталитаризъм ли ще почваме?

Отдавна е започнал. Просто, има говеда които още не сте го разбрали. Явно..