ЕК: Тези, които могат, да работят по-дълго

През следващите 40 години трудоспособното население в Европа ще намалява драстично, предупреди в доклад Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Тези, които могат, да работят по-дълго | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕВРО БЮРОКРАТИТЕ СЕ ОКАЗАХА ДОКАЗАНИ ДЕБИЛИ!!!ЧАК СЕГА ЛИ ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ???С МЮСЛИТАТА НЯМА ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА СИ!!!САМО ПООЩРЕНИЯ ЗА ПОВЕЧЕ ДЕЦА ЩЕ СА ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ!!!

Това е добре, следва да намалее и броя на депутатите в Европа, администрацията, цените на жилищата, вредните емисии, потреблението на ток, петрол и др., все неща полезни за планетата Земя.

Да ви ти-ти-ти-тит в тии-тит и майките също прости! Нали викнахте орките да ви съживят кръвта и да бачкат - ЩО стана бре , дееба! Ей евротарикатчета, събуждайте се , че дебелия край е близо! До колко години искате да бачкаме , бе тъпанари - само стоите по бюрата и цъкате с елката колко сме на минус ! Изгонете мангалите и орките и си намалете бонусите срамни , че ще ви се тиииии-тииии-титкаме на тутките дебели!

Мигрантите мюсюлмани с многото деца на социални помощи ,та те ли ще увеличават вноските за пенсии?Резил!Той много добре каза папата,че не е редно да има младежи безработни,за сметка на работещи до късна възраст,ама кой да чуе!А за раждаемостта на европейците какви мерки се предлагат,щото няма такива,само приказки?

ек препоръчвала да си внасяме мигранти.. Сякаш това са картофи, а не човешки съдби. Ми нали тази миграция пък разсипва държавите от където идват мигрантите. Пусто робовладелско чувство, не ги изостявя западняците. Те да са добре, пък другите...

Стига,бе.Сега баба Меркел ще поиска да работи 12 мандата!

само не разбрах защо бъдещите пенсионери да зависят от вноските на текущо осигуряващите се, ами нали пемсионерите цял живот са си внасяли сами вниските за старини, къде са тези пари? Нали затова са тези фондове и т.н.

Явно не разбираш ! Сегашните вноски издържат сегашните пенсионери. Парите, които внасяме във втори "доброволен" пенсионен фонд, се разиграват от брокери и уж носят печалба ;) А когато ние се пенсионираме, пенсиите ни ще зависят от това, дали нашите деца и внуци (общо) ще внасят достатъчно пари в бюджета, за да си получаваме нашите пенсии. Парите дето ги внасяме сега, може да ги перне инфлация, ако не са в оборот започват да губят стойноста си и намалява финансовата стабилност на страната. Ако баба ти получава пенсия от парите коитео е внасяла преди 20 години, сега пенсията и няма да е 200 лв. (примерно) а 2 стотинки ;) ... ама за година, не за месец .

чакай сега, когато баба ми е внасяла 2-те стотинки, за тях е можела да си купи нова рокля за съответния месец. Държавата тогава я е ощетявала по една рокля месечно, нали? Защо в наши дни роклята става лукче? Значи и сега пенсията и трябва да е поне за 1 нова рокля за месец.

"те няма да съответстват на работа на пълно работно време и/или на обичайна заетост"- броят на безработните и тези на половин ден ще се увеличи, така че тези хора ще плащат по-малко, затова дай да накараме и пенсионерите да работят.

тези които могат да бутнат европата в атлантика! които не могат - да помагат! другите - у океана!

Защо сиганите се ценят повече от бялите българи в момента ?

Ами щото според ЕК те ше ти плащат пенсията. По-веселото е че май и на полицаите ни, циганите и африканците ше треа плащат пенсиите. Дано доживея да видя... сигур ще е смешно.... е, ако се набюдава отдалече де.

Някой да даде дефиницията на какво е това държава ? Какво значи правителство ? Каква е задачата на едно правителство, Какви са ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на едно прваителство ? Значи ли, че правителството трябва да казва на хората как да живеят ? Какво става, когато държавата е абдикирала и не защитава народа, правителството не се явява на работа в Народното Събрание ? Какво става когато првителството краде ?

Би трябвало роботизираните фирми да плащат пенсиите, защото тези роботи не са паднали от небето. В света на капитала не се отчита факта, че роботите са овеществен човешки труд и те трябва да бъдат товарени с пенсионни вноски.

gonzales

"учи за да не работиш" тоз девиз ще ни срине. всеки , който иска може да вземе висшу (не да го изучава). и след това иска да работи на бюро. ама храната не расте на бюрото. всеки работодател се стреми да лапа повече като приходи за себе си вместо да ги вдигне на работниците. по този начин повечето работници с по-високи заплати ще внасят повече за пенсионният фонд. ще се самоизядем

А може ли само да се стимулира раждаемостта ,без тази на мигранти от африканските страни.Защото ако се стимулира раждаемостта с помощи това означава че те ще обхванат и мигрантите,а тяхната раждаемост особено при мюсюлманите е достатъчно висока!По скоро да се отнася само за европейците в ЕС!

В Сингапур преобладаващо населението е с виШу и работи на бюро, а държавата процъфтява. Хайде, телепортирай се в 21 век.

В Сингапур е забранено да се изнасят печалби на фирмите!

Минималната пенсия ще стане 2000лева при минимална възраст за пенсиониране 120години.

Много просто е за разбиране. Пенсионните фондове са пирамида. Когато съм внасял аз, давали са ги на тогавашните пенсионери. Когато аз се пенсионирам, след не много годинки, ще ми плащат от постъпленията на тогава-работещите. Ето това е пирамидата. Ако се срути в един момент, като мащабна война, силен икиономически застой в световната икономика и т.н. тогава няма да има пари за пенсии и ще облъчват хората да работят много по-дълго.

И аз ако бях еврокомисър с некви си 18 000 евро заплата щях да работя докато не ме внасят на ръце в заседателната зала.За тези клати-и е все тая докога ще работиш тъй като не им пука.Защо не кажат те какви пенсии вземат.Също така са се скапали от работа.Тежка и изнурителна.Носят папки с хартия и им се плаща като за тежък физически труд.Ако решат утре ще си накичим и главите с праз.Явно са забравили романа "Швейк".Преди ни командваше братската съветска страна,сега ни командват здраво от Брюксел.Лошото е че не ни давата вазелин.АЯко бяхме турци щяхме да сме щастливи от това упажнение.

"ЕК препоръчва също на правителствата национални мерки за насърчаване на раждаемостта и приема на мигранти." - И ако на мигрантите не им се работи, какво правим ?

Да живее ЦК на ЕС ! Вечна дружба и май вечна служба. Живял съм и през соца. Имам чувството, че тия от ЕС точно от соца взимат най-калпавото и го доразвиват. А това, което беше сравнително добро - направо го махат или осират. При соца манго не дигаше глава, а сега е пръв консуматор на благата, без да си мръдне пръста. Пенсионирането беше на 55 год. , а сега ще стане на 75 г, за да храним тия лентяи.

Налучкваш. За радост на КОМИСАРИТЕ от ЕU.

В институции, където остават пенсионери да работят явно е доста лежерно. Чак пък да са толкова добри в професията, че да не могат да бъдат заместени от внуците си, които наистина имат нужда от тази работа .... Пенсионерите ВЪН от държавния сектор!

Да работят, но само в частния сектор! В държавните институции да се дава работа на младите, за да останат в България, а бабите и дядовците им да не се мазнят на началниците, а да си ходят вкъщи с пенсията. И без друго вземат по 70-80% клас за прослужено време. А това са пари за двама млади и пъргави хора.

Ако някой работи 5 години в държавния сектор и вече не може да работи нищо в частния. Не трябва да има млади хора в държавната администрация, защото това са загубени за икономиката хора.

Да се намалят служителите в държавния и да им се увеличи натоварването като в частния и да видим дали пенсионерите ще искат да скатават или ще отстъпят на младите.

зависи от работата - работа в офис може да се работи до 75 години, но няма как тежък физически труд до 75 години.

То понеже много работни места с тежък физически труд останаха затова си се загрижил за тях. Годината е 2017-а, не 1917-а.

ААааах, тази мантра от бат ви БОйко я знаете - работете докато умрете, и ще си решите проблема с пенциите.

Глупости дрънкат тия! Мнозинството от хората могат да работят доста по-дълго, ама няма работа дори за младите, камо ли за пенсиите! Иначе е ясно казано: приемайте джихадистите на баба Меркел! А приказките за насърчаване на раждаемостта са поредната лъжа, щото това става със стимули за европейски семейства, а не с прахосване европейските пари за ислямски джагали: "Лявото италианско правителство има план за финансиране мечтите на нелегалните мигранти. От 400 евро за първоначални разходи до 1600 евро за тяхната интеграция. Ако си италианец и започваш живота си от нула, оправяй се. Правителството няма да ти помогне. За сметка на това, ако си имигрант, ще текат реки от злато..." писа MEDIAS PRESSE на 12 октомври 2016г. под заглавието "Италия: правителството подпомага финасово мигрантите в ущърб на италианците" ("Italie : le gouvernement aide les migrants financièrement au détriment des Italiens", Publié le 12 octobre 2016). "Родители сменят училищата на децата си заради мигрантите" е заглавие във френския Егалите е реконсилиасион ("Des parents changent leurs enfants d'école à cause des "migrants", 20 janvier 2016). "НАТО наводнява Европа с имигранти през Италия" ("L'OTAN inonde d'immigrés l'Europe via l'Italie", par Francesca de Villasmundo, 28 février 2016, MEDIAS PRESSE).

няма работа ли? в бюрото по труда в англия е пълно с обяви - малко работливи има, там е проблема, болшинството искат да бутат една химикалка за хиляди на месец.

Гъзо че и целувате на баба ви Меркел, като разберете, колко е била далновидна политиката и за мигрантите. Ама ние нали сме си ксенофобирани чалгари, пак ще изтървем и последния влак.

Ми не искам да работя по-дълго след пенсионирането ми. Въпреки, че мога. Защо да не пътувам, например. Или да си седя в градинката .... Или да чета вестници по цял ден

И никой не предлага да ти се отнеме правото да си бездействаш. Предложението е да ти се даде правото да НЕ бездействаш след дадена възраст, сега го НЯМАШ.

Имаш го и още как! За сметка на отпътуващите ни деца. Това е - едни с пенсии и заплати, младите навън, а средната възраст - роби, които се молят за каквато и да е работа. Плячка на богаташите. Такава е политиката на сегашните.

ЕК да го духа. Ще се пенсионирам, когато аз искам, а не когато ми кажат. Капиш.

И как ЕК ти пречи или иска да попречи на това ти желание бе айнщайне. Аман от грачещи орки от руската тролеферма, ей.

... това "ние" го тълкуваме: те нека се пенсионират и да продължат да работят, като получват пенсия и заплата в максимален размер, а защо не- допълнителен бонус..

Няма да стане тази. И един ден няма да работя след 60 години ако ги доживея. Да сте му мислили навреме. Унищожихте семейните ценности, еманципирахте жените,поканихте мързеливите араби, защитавате паразитните цигани. Гей браковете да ви плащат пенсии. От мен е цент няма да получите. Хайде със здраве!

Вие може би сте миньор.

Въпросът дали сте миньор е резонен. В момента възрастта за пенсиониране при мъжете е 64 години.

Отново правилно и великолепно ЕУ решение! Какво по хубаво от повече години ползотворен живот? Разбира се, в Путинова Рассия хората мрат по на 48 години, там жужо и да иска :толкова, 48- бояришника не прощава. А ние в Демократична Европа живеем средно по 73( за България, мъжете) че и повече, стандарта ни с увеличава ежегодно, а инвестициите от ЕС тук са милиарди всяка година

В момента Путинова Русия е най-дясната развита страна. ЕС си е направо троцкистки ляв. САЩ все още се колебае, но и той натам беше тръгнал.

Малей, как лъжеш само, за инвестициите и хубавия живот все едно Боко Тиквата слушам. А средната продължителност на живот за мъжете в България е 71.2 години според официалната стъкмистика, реално едва ли е и 70.

В БГ един работещ осигурява;1 пенсионер, също 1военен 1полиай и 1държавен служител-решението е едно тотална емиграция!.......................................Нищо добро не очаквайте тук!

мразя държавни служители - мързеливи, ненужни хора с незаслужено големи заплати.

Пенсионна възраст 75г. и чакане Боко и Винкела за пенсия 300лв. .

А ние от ЕС ще раздаваме пари , на Филан Кишията ! Продали се евродепутати на САЩ , работят против ЕС.

СПРЕТЕ ДА ВКАРВАТЕ МАЙМУНИ И РЕЗАЦИ В ЕВРОПА И МОЖЕ И ДА СТИГНАТ ПАРИТЕ !! ОТ 20 ГОДИНИ НАСАМ ЛЪЖАТ, ЧЕ ХОРАТА ЗАСТАРЯВАЛИ И НЯМАЛО КОЙ ДА РАБОТИ - ВКАРАХА МАЙМУНИ, ТО СЕ ОКАЗА ЧЕ МАЙМУН НЕ РАБОТИ, САМО ИСКА ДА ЯДЕ, АЙДЕ НАНОВО ДА РАБОТИМ И ЗА МАЙМУН ДА ЯДЕ. Я СИ Е-ЕТЕ МАЙКАТА, ПЕНСИЯТА И СИ ОТГЛЕЖДАМ САМ ДОМАТИ, ДОКАТО НЕ СА МИ ЗАБРАНИЛИ КАТО В ЩАТИТЕ..

zeddd

Значи вместо да стимулираме и подпомагаме младите семейства ЕС ще вдига възрастта за пенсиониране. Много умно... Това е като на пробита лодка вместо да запушиш пробойната да се опитваш да изгребваш водата с шепи.

Ей посрахте се да грачите руските слуги бе. Поне да имахте мозъка да не лъжете грачейки та някой да почне да ви вярва. Но то по-добре така де, безполезна сган за изхранване сте каквото и да правите, така поне вредите по-малко. Никой не предлага вдигане на възрастта за пенсия. Предлагат отмяна на ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да се пенсионираш навършвайки възрастта. Ако се чувстваш добре и ти се работи да можеш да продължиш да работиш, ТОВА предлагат.

"За да се запази стабилността на пенсионните системи Еврокомисията призова 28-те държави за повишаване на пенсионната възраст, стана ясно от думите на комисаря по социалните въпроси Мариан Тейсен." А ти си един прост безмозъчен трол, знаещ само да грачи.

ЕК ни вика: Искайте си по-ниски цени на газа от раССия, а руски прост-тки в Бг им отговарят: "Не искаме, ще плащаме скъп газ"!

се надрусал? Лягай да спиш, че адски се излагаш

За какво? За сметка на паразитиращите мунга ли ли? Ниска раждаемост? Да, ама не, защото ви е СТРАХ да одите по цiганските махали, дето са на рояци неработещи пклужаци и дебели изрусени мургавелки, с къщи, като гинмназии! Има ги във всеки областен град! Има фи а вие си траете! И се правите че ги няма! Кога ще ги подкарате ТЕЕЕ, да поработят! ААА??? Стига сте хвърляли ПРАХ в очите на хората! Тен не са слепи, да виждат безхабериетио ви! Бесен съм!Гневен съм!

!, раССия ни краде парите! Не ни ги взема! Благодарение на лакеите си в Бг! Ей такива като тебе копейколизци безродни!

са най-умни, не са плащали никакви осигуровки, ама болниците на 50% са пълни с тях, не плащат ток и вода, ама ги ползват от години, нямат средно образование, ама имат книжки и карат таксита... още???

да,нека да работят,ама дали са годни-днес отидох на преглед в поликлиниката изумих се когато видях сестрата,лично я познавам и знам че са наборки с майка ми-на 74...а доктора...сигурно беше над 80,направо грохнал старец...в един момент човек става некритичен към себе си ,и трябва друг да го спре..

Докога ще се дрънкат тия глупости, че някой ми плаща пенсията?! Нали АЗ съм работил и плащал вноски? Къде са моите пари, защо потъват в общия кюп? Ако имам лична сметка и знам колко имам в нея мога де се пенсионирам когато Аз преценя! Но тогава ще лъсне грозната истина, че стотици хиляди "малцинства", "инвалиди" и други хитреци вземат много повече отколкото са дали!

Не се пéни. там по-долу един (една) написа, че от 5 лв. внесени само 1 получаваш като пенсия. Другите си ги харизал на цигани, афганистанци, сирийци и бивши партийни секретари сега бизнесмени...

пенсията като пари за някакви заслуги към държавата е извратена във вида -взимаш пари от един и ги даваш на друг.Винаги ,когато има посредник има и загуба на пари.Ако посредника е комунист има и яка кражба.

Да си го кажем, парите няма да отиват за пенсионерите, за довлечените паразити, които произвеждат други паразити в геометрична прогресия да смучат социални. Съответни трудещите се трябва да генерират повече по-дълго да бе им се разваля рахатлъка че стават неспокойни. Това решение само ще генерира а няма да решава проблеми

Всека година 8 000 000 000 лв отпътуват за раССия! Надценки в горивата! Аецове! Тецове! Монополи в цените на всичко! Даже тиквослав подари едни много милиони на "братушките" ви за некви си там реактори! Вървете да си търсите парите за пенсии в кремъль при плешивия войнолюбец!

Ами, ще ходят, защото имат и го могат. Дали ще ти вземат парите Кремъл или Вашингтон, има ли значение а другарю политкомисар.

За подобна мярка отдавна е време, насилственото пенсиониране е чиста проба възрастова дискриминация. Сума свестни доктори и какви ли не хора с безценни умения зорлем ги изхвърлят против желанието им и против интересите на обществото.

Да имахме и такива, като Цола Драгойчева, даже и се присмиваха в рими, и сега е същото!

Не сте ги имали. И имаше задължителна възраст за пенсия - освен за тия от политбюро разбира се, за тях нищо не важеше - и Цола и подобните и нямаха никакви умения ценни за обществото. Никой не иска да задължава работодателя да държи на работа негодни старци, искат само да му се даде правото да не изхвърли годен човек само защото бил навършиил някаква възраст.

Мноого сме! Млаади сме!

Чакам вече 3-та година 80-годишният титуляр да излезе в пенсмя за да ме вземат

Ами като не ти харесва, че хората са активни по-дълго внесете закон да ги колят като навършат 70 бе, хем само по 5 години пенсия ще им се плаща.

kjl, тия руски пенЦионери да не се разхождат с табелки: "Аз съм руски пенЦионер"! Кутев требе да ви наема с поне малко пипе в кратуните!

Са съжаление пенсията не е природно явление и от 12 хиляда годишна човешка история, идеята за пенсия влиза едва през 16 век ( само за вдовици) и в по съвремената си форма през 18ти в Германия. Да, хубаво е да имаш пенсия, но не бива да се очаква и не бива да ви е странно че не бива да се очаква.

т.е след като човек неможе физически да работи е време да си туря въжето и да мре

Другия вариант а да е спестил имот и пари...