България отхвърли обвиненията на ЕК за боклука

Столичната община, Министерството на външните работи и Министерството на околната среда и водите са изпратили писмено възражение до Европейската комисия (ЕК) по повод на взетото решение за започване на наказателна процедура срещу България заради управлението на боклука в София.

Обратно в новината

Коментари - България отхвърли обвиненията на ЕК за боклука | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам някой да ми обясни: защо огромната чаша на изоставения рудник Медет например, отстоящ на 75 км. асвалтов път от София не може да се превърне в депо за битови отпадъци за 100-ина години поне, вместо да се разкарват бали на 500 км до Силистла? Инвестици по превръщането на една такава язва в ландшафта в депо са нищожно малки, в сравнение със строежа на завод, който при това е вече технология, отречена като екосъобразност на запад, но очевидно както винаги в окупираната ни от поредната нагла и крадлива администрация държава личния или групов интерес не съвпада с общонародния.

В А Ж Н О !!! ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА И ПО-ЧИСТА СОФИЯ. ВЕЧЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ. ЗВЪНЕТЕ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ, ДУПКИ, НЕУРЕДИЦИ, РАЗБИТИ ШАХТИ И ТРОТОАРИ, БОКЛУЦИ, НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ НА ТРЕВНИ ПЛОЩИ, БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, БОКЛУЦИ ОТ СТРОЕЖИ И ВСЯКАКВИ АНОМАЛИИ И БЕЗОБРАЗИЯ В СОФИЯ НА ТЕЛ. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ - 24 ЧАСА NON STOP!!! 9377464 0887-187-807 ЗА ЖАЛБИ И ПРЕПОРЪКИ : www.sofia.bg/virtdel ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ. БЕЗПЛАТНО И ДЕНОНОЩНО. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ. ЗВЪНЕТЕ НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ! САМО ТЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ! ПРАТИ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ!!!!!!!! ПРЕДАЙ НАТАТЪК!!!!!

kak moje edna darjawa da se sanemari taka che do sega da njama sawod sa bokluka . Wie sarasjawate zelata darjawa s bokluk koito prenasjate nasam i natam i samo si palnite djibowete s prenosa . Da wi globjat prawilno i nai nakraja da pomislite i sa nroda koito godini nared trowite s progisnmalite otpadazi

Възраженията на управниците са тъпи и нагли. Управата се хвали, че разнася боклука от София по страната! Че го слага в торби! Че тепърва се готви да обяви конкурс за проектиране на завод за битови отпадъци! Твърдението, че несъществуващ проект не е опасен за здравето, е образец на слабоумие. Отгоре на целия безобразен куп управнически тъпотии, сияе едно невероятно Бай Ганьовско нахалство: обвинението било необосновано, защото при съставянето му не е отчетена информацията, предоставена от българското правителство. Наглеците на власт искат ЕК да съди само както те щат! Смайващо тъпоумно нахалство! Каква простащина!

Ами ДА, ние си нямахме КМЕТ толкова време и за това имаше криза и кризисен щаб, за това сега е виновен Станишев, а не Бойко Мутрев!!! Ако беше някаква статуетка, наградка щеше да е Бойкова, но щом е наказание и криза е Станишева. Интересн защо Станишев направи КРИЗИСЕН ЩАБ, а Бойко не го прие пък сега Европа като казва го прехвърля на Станишев!!!! Copy/P радио Ереван С какво ще се запомни управлението на Б.Борисов???? Ради отговаря: - Със Станишев!!!!

България не може да отхвърли нещо, доказателствата за което се виждат на всеки ъгъл! Или ще ставаме европейска държава приемайки стандартите на живот в развитите държави или ще си стоим в Ориента, тънещи в собствен сос и безкултурие!!

tova 4e selqndurite glasuvaha za toq maloumnik go razbiram! govori tapo kato tqh,pravi stoiki i mu se radvat! OK ama sofqnci kato vidqha kakvo napravi s sofiq, i pak go izbraha, e tova ne go razbiram! basi otforkovcite! ne 4e ima6e za koi da se glasuva, ama pone da ne bqha glasuvali izob6to!!!

не става само с плюскане, трябва и акъл ама боко кратуната няма и сега простолюдието ще плаща на боко далаверата

Пишеш, че ББ не си е сваршил работата, което е истина, но проблема на София с боклука го има чак от времето на Софиански, но никои не иска да говори за това и, че ББ не е направил нищо си е савсем вярно. През неговия мандат като кмет, той само говореше, че държавата трябва да реши проблемите на София, че какав грат е София, по-вайен от останалине.

Za niakoi Bg e picaria za posni pici,za drugi turska taoletna,no bokluka triabva da se 4isti.....

къв европейски град ве смшко? ти май по-далеч от Драгоман не си хордил види се....виж като ходиш из този град да не паднеш в някое дупка че ще си счупиш кухата тиква...което не е толкоз зле щото няма да има кой д адраска такива простотии тука....

Какво толкова. Боклук не се разваля и тия от Брюксел я да спретнат един Европейски щаб да ни изчистят боклука и да ни направят завод, нали си плащаме вноските в ЕС.Могат да поканят Сергей за координатор, вече има опит.Споко!

призрака на комунизма броди из европата , ес и ек. Тия мръсни комунисти дето убиха дядото на бб, сега са овладели структурите на ек и пак правят сечено на бб.

Абе, вие от ЕК, знаете ли с кого си имате работа! Нещо сте сгрешили в преценките! Бойко е категорично против! Как не ги е срам? Хора осъзнайте се какви управляващи имаме! Още дошли, не дошли - глоба 50000 евро и за какво - за това, че ББ не си е свършил работата като кмет? А представяте ли си каква ще я свърши с цялата държава! Като гледам досега каква я свърши, вече ми я ясно как ще ни довърши - като държава, като социално положение ... Жалко!

Не стига че малоумниците от ГЕРБ са посрани ами че и нагли. Ама нали до вчера големите хвалби бяха ББ това, ББ онова. Що стана така че сега нещо не го хвалят тоя супермен?

В Б-я има само едно произведено нещо, което е истинско, а не е менте. Това е боклука и искат да ни го вземат и него. Какво неуважение към единственото българско истинско производство - боклука. Единствено пред кофата с боклук не се чувствам имамен, ами вярвам и се радвам, че виждам нещо истинско - наше, родно. Горд съм, че все пак и ние можем да произвадем нещо, което не е менте.

А къде ще ровя, ако няма боклук? Аз съм за повече боклук, но трябва разделно и да има кофи и за политически боклук.

Абе тия от Европейската комисия какво си мислят, че могат да се е....т с Бат Бойко? Не са познали!!!! При него лабаво нема!!! Ако имат претенции към боклука ни , ще провериме какво и къде са подписвали по време на мандата си и после при Велчев. Тогава ще видим дали ще приказват толкова смело по въпроса.

Za6to v Sofia se pla6ta danak smet na apartament , a ne na 4ovek ??? Navsiakude v ES se pla6ta na 4ovek , a ne na apartament ! V edno tristaino jili6te jivee 1 4ovek , a v drygo 3 staino 5 4oveka...

Истината е ,че благодарение на Бойко,ГЕРБ и Синята коалицияСофия придибива облика на европейски град!Наложително е,да се изпълнява волята на тези тре фактора в следващите поне 50 год. и това естествено ще става!Няма никаква съпротива,само някакви смешни мрънканици!Но и те замират!Червените в кома!Изчезването им от политическия пейзаш е неминуемо!

a sega da go vidim BOKO TIKVATA glavata mu e golqma no v neq nqma ni6to prazna e

И няма никой друг!!!!!

ДА КАЖЕ БИВШИЯ КМЕТ И СЕГАШЕН МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА 190 МИЛИОНА, КОИТО ЕК МУ ДАДОХА ЗА ЗАВОД-БОКЛУК? ИЛИ ПОТЪНАХА В ТЪРБУХА НА ОФШОРНАТА БАНКА СИ-БАНК? ВРЕМЕ Е НАШ ББ ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЕ ПРЕД БЮКСЕЛ ЗА ТЕХНИТЕ ПАРИ!

О, вий не знайте, госпожи и господа от Брюксел какво става в момента по министерствата! В момента тече трескаво спиране на договори, за да се уредят наши фирми на новите управляващи. Спират се вече взети решения, сключени договори, бавят се извън законните срокове подписи, правят се невероятни нарушения на закона. Спират се дори договори по външни програми (т.е. за пари, които ще дойдат от ЕС). Всичко това - в името на новите обръчи и кръгове (котараци, маргини, цветелини и т.н.). Но понеже са в крещящи нарушения на закона, всеки, който не го мързи, ще ги осъди. Т.е. ще осъди министерствата и те ще има да плащат пропуснати ползи и понесени щети. За съжаление обаче, ще го платят не от джоба на извършителите, а от нашите джобове. Сигурно затова онова малоумно недоразумение дянков е тръгнало да събира пари от кого ли не, за да има да плащат като ги осъдят и пак да остане да се напапкат. Да им преседне дано, че да пукнат.

Ами , както торбичката през прозореца, така може да метнем боклука в пространството. Трябва само да внимаваме да не пада на Луната.

Гледай ти колко интересно! Боклуците се заинтересували от...боклука, че от какво друго?!! Прочее, на крак да защитим...родния боклук! Наш ки е и не го даваме! Лесно сме си го произвели - трудво ще го дадем, кръв ли, бира ли ще се лее, но ще устоим, защото това ни е естествената среда, в която си виреем....Това точно не могат да разберат на Запад, все едно на немеца да му вземеш вурст-наденичката или на италианеца - спагетите! На крак, братя и сестри, да излизим по площади и улици и вдичко да дозарием с боклук, че да видят те....Ама-ха, акъл тръгнали да ни даван, и то на нас, дето си имаме такова славно хилядолетно миналро и потекло.... То се разбра, че за 1320 години превърнахме този райски кът в боклукчийско кошче, ама не е асно предците ни съзе са дявали боклуците си. Да не би да са ги изнасяли за Византия или Франкскта империя тогава, че сега толкова са ни завидели и ни натискат потомците им?... Както навремето направи Марко Ганчев, който на гладните протести отговори чрез протест с преяждане, така трябва да направим и сега - лапайте мазно и хлебец повечко, и люто, и сланинка, и скаричка, и бири повече, че като започнем да пъ.... и се..., чак в Брюксел ще ни чуят и ще им замирише на ония, дето само ни развалят хилядолетния хатър...... Хаймани с хаймани!

време е и ние да си отърсваме мухите.

Ало,Боклуков!К'во стана?Ние електората с данаците ще платим глобите,хубавото е че се вижда какво можетенищо.Ни й не става от вас!

abe po-kochina e v moia kvartal otkak bb suzdade krizata s bokluka.

К'во стана ,нали ББ щеше да оправи държавата?Ама тука ше се търси отговорност и от кмета на София /тогава СуперБойко/,не само от управляващите.Аре Супермен да те видим сега.Ама и ние имаме уникалната способност да си го вкарваме все повече с всеки следващ управляващ,все едно е дошъл месията!!!

койтоне знае това е уред с който се мери силата на духането.....много има да го ползват новичките ....не само да се празнят по медиите, ами и да духат ще трябва и тоо бая яко духане ще пада....това е само лека загрявка))))

Фандъци, Караджи и Фернанаделки не предат тука...ще пада клецане...не ви ВЕРВАТ май толкоз много)))))

Чие е това наследство сега на на боко или на станишев а да забравих и за боклука на София вина носи тройната коалиция .

да се приложи китайският опит срещу корупцията. прост евтин и мнооого ефикасен.

eii mnogo zloba bee, mnogo .... na vsichki im e iasno, che ima problem, no nai-iakoto, e che dori ne se podkrepiame, za da barem izlezem ot taia kriza ... Az pyk v tazi staia za pyrvi pyt vijdam niakakvo stanovishte na dyrjavata po otnoshenie na tozi problem ! Moje do sega da ne e bilo taka, poradi razlichni interesi, no kakto ot tova, sled kato sega niakoi vse pak iska da svyrshi neshto polezno

Как така се осмеляват да критикуват? Тва е Бойко бе ей нещастни европейци! Не ви е срам - ограбихте Европа, а сега критикувате.

Цитат: На тях им ги спират на нас ни го ПОдават!

Едва ли брюкселците са се объркали, или искат да ни натоварят ей-така (без нищо) . .....по-скоро звучи на една крайно неприятно-позната песен (с която България сащиса света) : -- някой/и е/са взел/и пари за конкретно нещо - има договор кое-как-кога - понаминала е проверка - .......(нататък е ясно, нали !?)

В А Ж Н О !!! ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА И ПО-ЧИСТА СОФИЯ. ВЕЧЕ ИМА НА КОГО ДА СЕ ОПЛАЧЕТЕ. ЗВЪНЕТЕ ЗА ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ, ДУПКИ, НЕУРЕДИЦИ, РАЗБИТИ ШАХТИ И ТРОТОАРИ, БОКЛУЦИ, НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ НА ТРЕВНИ ПЛОЩИ, БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, БОКЛУЦИ ОТ СТРОЕЖИ И ВСЯКАКВИ АНОМАЛИИ И БЕЗОБРАЗИЯ В СОФИЯ НА ТЕЛ. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ - 24 ЧАСА NON STOP!!! 9377464 0887-187-807 ЗА ЖАЛБИ И ПРЕПОРЪКИ : www.sofia.bg/virtdel ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ. БЕЗПЛАТНО И ДЕНОНОЩНО. 987-55-55 - СТОЛИЧЕН ИНСПЕКТОРАТ. ЗВЪНЕТЕ НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ! САМО ТЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ! ПРАТИ НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ!!!!!!!! ПРЕДАЙ НАТАТЪК!!!!!

А пък БНТ показва, какво предишният кмет е свършил за сега само в подлезите...... По делата му ще го познаете, по това какво е свършил!!!! Осра София, а сега е клекнал над цяла България!!!! Лошото е че, има и още мечтиииии....... Той много се обича!!! Той се ревнува от себе си!!! Той толкова се обича, че може и да се самоизнасили....!!!! пазете го да не се орезили!!!!!

Според заглавието и текста,Столична община,Министерствот на външните работи и Министерството на околната среда и водите са...България???

Айде на пързалката (20.11.2009 г. 16:19ч.) Абе мушмороци, всички кметове от 91 са за еб..не! Още тогава една от най-големите агенции за правителствена помощ ДЖАЙКА направи проучване на софийския боклук. Искаха хората да направят цялостно решение на проблема. Само че, местната олигархия не позволи и се ограничиха с моментна снимка на ситуацията. Ако г бяхапуснали досега щяхме да сме забравили за боклука. Дали с инсинератори, дали с депониране, дали със сепариране. За еб..не са всички от Янчулев насам, но особено за еб..не е Софиянски! Явно не се разбраха кой да открадне поне 50 процента от проекта. Хората бяха готови да дадат нисколихвен кредит като този за метрото и за бургаското пристанище. Истината е това - искаха да откраднат много затова показаха на японците един среден пръст. Спомнете си колко плати доктор Токуда за парцела на болницата и колко струваха порутените панелки, с които Берберян си купи терена на тенис-фирмата. Оттогава сестри малееви са известни и като сестри манееви. Айцде със здраве. Дано някой журналист се самосезира и да поразпита за японския проект. То това си беше и преактика преди години - да се искат пари от различни донори за едно и също нещо. Така местните подизпулнители с една работа прибираха пари от много донори. Айде със здраве! Наздраве!

Ама това не е боклук, бе! Това са ни запасите от храна и потреби за черните дни по време на мандата на Боко. Той специално затова ги е складирал.

Хахахаха. Отхвърлили били. Това да не е концерт по желание? Все едно някой подсъдим да отхвърли съда. Смях. Но така става като прекалено много се говори, но нищо не се върши.

Тия са луди! Бойко съгрешил!!!! Боговете не грешат, те уволняват! Махайте ги тия от ЕК!

хихихих, ади Бойкото да го видим сега...нали все го хвалят в Европата...

Каква си червена тиква! Глобите няма да ги плаща ББ, а ти и аз!

Има ли завод , няма. К'во искат тея. Те могат да си го строят 1000 год. Това е правосъдие. Тях не ги грее че Станишев е черната овца. Няма завод, има проблем, на съд. Аз съм ЗА !!!

Че това ЕС нали се издържа от вноски и глоби,иначе за какво са ни взели ?

не е вярно това за боклука. Ние си го харесваме.