Еврокомисар: ACTA не е Big Brother, пак ще се сваля от интернет

Споразумението за борба с фалшифицирането АСТА (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) не е посегателство срещу нашите свободи и няма да доведе до криминализиране на онези, които свалят нелегално от интернет, заяви еврокомисарят за търговията Карел де Гухт.

Обратно в новината

Коментари - Еврокомисар: ACTA не е Big Brother, пак ще се сваля от интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е посегателство срещу нашите свободи и няма да доведе до криминализиране на онези, които свалят нелегално от интернет, но срещу цената от €70 000 за глоба.

"Споразумението за борба с фалшифицирането АСТА не е посегателство срещу нашите свободи и няма да доведе до криминализиране на онези, които свалят нелегално от интернет, заяви еврокомисарят за търговията Карел де Гухт. " "Белгиец бе осъден да плати над 70 000 евро за свалянето на музика и филми в интернет"

Хич и не е Big Brother ами си е баш Big sister, че и по-лошо!!!

поредният лобист на американците..има ли смисъл какво повече да коментираме.

Свалянето от мрежата е част от проблема АСТА. В търговското споразумение се крие откровен полицейски терор в полза на глобалните корпорации и във вреда на свободата и демокрацията. Ако не беше така, сега нямаше в различните държави, силовите органи да се нахвърлят срещу "Анонимните", които разгласиха опасността и се противопоставиха. Еврокомисарят (и всеки друг, който дава устни обещания без покритие) не е убедителен!

В България на устни обещания, че нямало да е така не вярваме!

Това, че се отрича смисъла на текста на споразумението, не е равно на обяснение! Нито променя предназначението му да защитава корпоративни интереси. Нито ми дава гаранция, че няма да ме съдят, ако продавам шарени плетени чорапи в синьо и жълто. Защото, видиш ли, това са цветове от фирменото лого на световна корпорация "Рога и копита" и аз съм го откраднала и фалшифицирала във вид на чорапи за лична или комерсиална употреба!

Пълна наглост и лицемерие! Само който не е чел споразумениеето АСТА може да си въобразява, че това не е Биг Брадър. Напротив! Но не е само това, Биг Брадър наблюдава и слуша, но в АСТА вариант вече и направо осъжда, пренебрегвайки основен правен принцип - Всеки е невинен до доказване на противното. Тук е точно обратното - всеки трябва да докаже, че е невинен. А наблюдението ще бъде тотално.

като гледам страните участнички - не виждам какво общи имат с ЕC и защо трбява да се намесваме и ние. още повече че едно "споразумение" води до допълнителни ограничения и ще иска средства за спазването и следенето дали се спазва споразумението. Пари на вятъра пак.

Поредният лицемерен лобист в Европарламента - взима дебела заплата, платена от нас - Европейските данъкоплатци, а защитава интересите на американските монополисти - явно е решил да взима пари от две места ! Я да му направят проверка на този лъжец дали всичко в живота му е с платени авторски права - като се започне от книгите, през дисковете, софтуера и се завърши с дрехите - маркови ли са и дали подлежи на наказание, ако магазина, от който ги е купил продава и "пиратски" дрехи ? Жалка кариеристка и корумпирана паплач - готови са да продадат свободата на хората за жълти стотинки ! Интернет е на хората, не на монополистите !

айде стига с кретени опитващи се да ни убеждават че не било зле... тая работа с интернета, филмите и музиката е най малкия проблем... накрая ще е като преди 20г. с касетките от човек на човек и презаписи в домашни условия offline, да ме хванат тогава. И да се набират няма да стане всеки да си плаща да диша... Въпроса е че като оберем царевицата наесен искам да си оставя за семе догодина и не ми дреме тоя до мен кви генно модифицирани семки сее и с колко патента са защитени... е това е само един от примерите какъв е проблема с АСТА. Народа бе .avi и .mp3 ще продължи да живее без особен проблем, ама това какво му е разрешено да казава и кое има право да яде ни връща в дно време уж коеот беше минало, ама това време дори не беше толко лошо от задаващото се. Поне в храните не беше бъкано с Е-та...

коку

Интересно как е толкова убеден, след като текстовете са толкова неясни...

ACTA обслужва интересите на "притежателите" на авт. права и инт. собственост, не на изобретателите или творците! Това че няма да се превърне в Биг Брадър е долна лъжа, защото вече има такъв текст в "споразумението"!

Тоя паляк сам не си вярва. Не разбира ли, че хората са тези които решават, не някакви псевдо политици слуги на комисионните.

Знанието принадлежи на човечеството. Монетарната система трябва да рухне за да може човечеството да достигне нови духовни висини.

И това рухване ще стане...когато ФЕД и "FR" станат на 100 години?! А освобождението си Човечеството ще получи когато Сатана бъде "хвърлен" в огненото езеро. Този така привлекателен текст в Библията означава ТОРСИОННЕН ФОТОНЕН ТОРОИДЕН ПОТОК. Учените са регистрирали много изменения в Слънчевата система, особено след 11 януари 1992 година, но не им дават да ги публикуват в средствата за информация, за да не "тревожело" земното население.

Г-н Картел де Грух се опитва да намаже чрез лобизъм, но на хората вече тези не им минават!

Да няма да ни забранят да сваляме нищо, защото ще забранят да се качва нещо.

Лъжат ни бюрократите от Брюксел. Искат те всичко да контролират в интерес на компаниите, а не на авторите. АКТА не трябва да бъде приета. Всички да се вдигнат на протест.

Този американска слуга де Гухт работи за американските компании, от там му е платено. Де Гухт, на нас не ни е нужна американски демокрация да ми следят паницата и да се отчитам на Бернаке и големите американски компании на които ще станем заложници! Чия интелектуална собственост вие ще защитавате, след като закона на дава права на производителите ,а само на разпространителите?Ако ще внасяте американска демокрация отсега си вземете еднопосочен билет за Вашингтон без право на завръщане в Европа.