ЕЦБ критикува Народното събрание за снета банкова тайна

Европейската централна банка (ЕЦБ) разкритикува българския парламент, че не се е консултирал с нея по ключови законопроекти.

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ критикува Народното събрание за снета банкова тайна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Педалите от ЕЦБ да си държът "съветите" за тях си БНБ трябва да бъде 100% подчинена на българското правителство! Имено благодарение на такива "западни съветници" сме в това положение в което сме...

Занчи ЕЦБ иска далаверите да остават скрити - за независимост на Централната банка. Ясно. На някого да не му е ясно?

ДГД!

Така каза чичо Ротшилд...

ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА НА БЪЛГАРИЯ,Е ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА!!!ТОЕСТ,НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ МЕСИ В ДЕЛАТА!!!"НАЦИОНАЛНАТА"БАНКА Е МЕТАСТАЗА НА ФЕДЕРАЛНАТА РЕЗЕРВНА БАНКА!!!АКО ОЩЕ НЕ СТЕ СТОПЛИЛИ,ТОВА Е РОБСТВО ОТ НОВ ТИП!!!РАЗБИРАТЕ ИЛИ НЕ ВИЕ СТЕ РОБИ!!!

Ако ЕЦБ иска да си остане "независима" "институция" и не иска да стане зависима от политиците, също не трябва да се меси във вътрешните работи на Суверенни държави. Нека ЕЦБ си остане под влиянието само на Голдмън Сакс, а г-н Драги да си вземе забележка по въпроса. Колкото до банковата тайна. Такава отдавна, отдавна няма. За добро (на едни) или зло. Г-н Драги, готвите ли се?

Защо трябва българския парламент да се консултира с ЕЦБ. Шайка евреи ще ни казва какво да правим и в без това опосканата ни държава. Бундестага консултира ли се с тях по финансови въпроси засягащи Германия - не и за това държавата е най-богатата в Европа.

Те тия от НС с никой не се съобразяват,олигофрени

Така са свикнали - от всякъде да ни командват, че дори и от Франкфурт на майната си искат да ни правят законодателството! И това ако не е намеса във вътрешните работи, под пошлия лозунг за евро интеграция и тем подобни простотии, здраве му кажи! Трагично е но е истина, политиките ни ги правят в чужбина и ги слагат в устите на нашите политичета и ето ти резултата - трагична държава без държавност! А веднаж нашите хрантутници са забравили да питат батьо и етоооо - пляс през ръцете! Малко ни е като избираме безхаберници и национални предатели да ни управляват! Роби!

Ген.Бойко Борисов, като Премиер, показва, на света, че с удоволствие приема всякакви препоръки на чужди, но само Западни институции, дори те да носят изгоди само за тях и да затриват държавността ни! Затова нашият Премиер се радва на небивала Западна задгранична поддръжка! Ама, иначе го бива да ни обяснява, как бившите му съпартийци - комунисти и колегите му от ДС, са виновни за всичко у нас и той не може да насмогне да им оправи бакиите!

Гледам доста народ надолу се ядосва, че ЕЦБ нямала право да ни се меси, понеже тя самата е проспала фалита на КТБ. Не сте прави. ЕЦБ няма право да се меси в нашата финансова политика именно защото сме суверенна държава, така че тя няма как да прави превенция на подобни случаи. Този, който проспа фалита на КТБ, е собствената ни Централна банка, оглавявана от Иван Искров - на БНБ е задължение да следи и регулира такива ситуации. Така че си насочвате яда в неправилна посока - ЕЦБ в случая недоволства точно от това, че нашите гениални централни банкери и политици явно са едно стадо говеда с глави, наврени в задните части, и според мен ЕЦБ е напълно права в случая. Искров вместо да е в затвора за безхаберие, дори не е лишен от правото да упражнява банкерска дейност. Това впрочем е оня същият, който отказваше да оповести каква заплата получава от българския бюджет (т.е. от данъците ни), понеже това било лична информация.

Премиерът Борисов каза в прав текст, че недоразумението, разбойник и мошеник Иван Искорв, който е солидарно отговорен за огромните щети от фалита на КТБ и за други безобразия и престъпления в български банки МУ Е ПРЕПОРЪЧАН ТОЧНО ОТ ЕЦБ!!! С аргумента, че така щяло да има приемственост и СТАБИЛНОСТ В БАНКОВАТА НИ СИСТЕМА - И ВСИЧКИ Я ВИДЯХМЕ ТАЗИ СТАБИЛНОСТ И ПРИЕМСТВЕНОСТ СЛЕД АТАКАТА НА ЦАЦАРОВ СРЕЩУ КТБ! И ОТ ЕЦБ вместо да се правят на убити лисици и да се опитват да отклоняват вниманието и да се гневат заради тайните им, ПО-ДОБРЕ ДА РАЗКРИЯТ ТАЙНАТА НА КОГО ТОЧНО ОТ ТЯХ ТАМ ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ ПО ПОДХОДЯЩ НАЧИН ЗА НАТРИСАНЕТО НА ЛЕКЕТО ИВАН ИСКРОВ, ЗА ДА РАЗБИЕ БАНКОВАТА НИ СИСТЕМА! Ако разбира се Борисов пак не е излъгал. Има и други много актуални забележки и въпроси към ЕЦБ и работата и, и те са известни в съответните професионални среди, и по отношение на безобразия и престъпления и платени големи глоби на банки, и за пране на пари там, и за корупция, и за други неща...

Не знам дали Искров е бил препоръчан от ЕЦБ, и избягвам да слушам Борисов какви твърдения хвърля по медиите по обясними причини, но дори да е така, това е само препоръка. Решението именно той да бъде назначен, проверката дали е компетентен за поста, както и целият последвал контрол върху дейността му (или по-скоро липсата на такъв, както стана ясно), са били изцяло в ръцете на българските институции. Последвалите след фалита на КТБ действия също са изцяло наше производство (което и ЕЦБ казва). Така че споко - ЕЦБ не е успяла тайно да ти се намеси в живота, докато си бил на работа вчера, всичко си е изцяло наше дело.

Ако ЕЦБ "НЯМАЛА ПРАВО, НИТО ВЪЗМОЖНОСТ ПРЯКО ДА СЕ МЕСИ ВЪВ ФИНАНСОВАТА ПОЛИТИКА НА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, тоест България, то тогава можеш ли да ми отговориш с думи прости А ИМА ЛИ ПРАВО ЕЦБ ПРЯКО ДА СЕ МЕСИ В НАЙ-ВИСШИЯ ОРГАН НА ВЛАСТТА СПОРЕД НАЙ-ВИСШИЯ ЗАКОН НА СУВЕРЕННАТА ДЪРЖАВА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СПОРЕД НАЙ-ВИСШИЯ ЗАКОН НА ДЪРЖАВАТА - КОНСТИТУЦИЯТА, както и всички останали държави? Искам да чуя краткия ти отговор - ДА или НЕ! И ако случайно решил да импровизираш и оргиналничиш и изберет неверная отговор, КОЙТО Е ВСЕИЗВЕСТЕН И СЪВСЕМ ЯСНО ДЕКЛАРИРАН УЛТИМАТИВНО В КОНСТИТУЦИЯТА НИ, тогава ни обясни какво точно според теб означава думата "суверенна"!

Ти бавно ли схващаш, или какво? Не виждаш ли, че казвам "ЕЦБ няма право да се меси във финансовата политика", а ти пак питаш можела ли да се меси в законодателния орган??? Или ти е прекалено сложно като е с такива дълги думи, та трябва да ти го напиша с късичката думичка "не", както настояваш?

"Народното събрание на Република България не се консултира с ЕЦБ по изменения в Закона за кредитните институции и в други закони, което поражда опасения относно възможно накърняване независимостта на централната банка"...?! Значи ЕЦБ няма за нищо националният ни суверенитет и не го зачита, но видиш ли решението на Народното ни събрание давало възможност за накърняване, на суверенитета на тази банка?! За такива, като ЕЦБ, народът ни има еднин хубав поздрав по майчин адрес и едно безпардонно пожелание да направят нещо на майките си, което меко казано е кръвосмешение (а те да си го преведат на своя си език та дано го разлберат)! То бива наглост и безочие, бива, но това вече надхвърля всякакви граници на приличие и преминава всякакава граница на търпимост! Я да видим сега как ще реагират на това безочие родните ни правителство, депутати и банкери и по реакцията им да отсъдим дали и колко наистина са българи или вече са станали жалки безгръбначни, които като плужеци се свиват пред всеки евробюрократ и не смеят зъб да обелят ни в своя защита ни в защита на народът ни!

ъкв суверенитет ве цървул Тиквуний само повтаря да питема началниците ...ега ти лизача смешен

Ти забрави ли, че сме част от ЕС и имаме определени задължения към правата, които ни дава това? А от ЕЦБ са абсолютно прави, че подобни ad hoc закони не бива да се правят - друг е въпросът, че нашият случай с КТБ е такъв един, който не би трябвало изобщо да бъде допускан, та затова нашите пишман политици мажат както сварят върху принципите на банковото дело, вместо да влизат в редичка в затвора

че не може никоя банка да стои над държавният суверенитет?! От кога банките станахте по-големи от държавите?! Нима финансовата зависимост в която набутвате държавите са нещо повече от волята на един народ да ви е. е някого си или нещо си с най-голямо удоволствие?!

Законите в Народното събрание задължително се съгласуват с големите корпорации-да не би да противоречат на интересите им...Същите тези корпорации могат да съдят ДЪРЖАВАТА, когато дейността на дадена бг фирма не отговаря на изискванията им...Съдът-арбитражен се помещава в сградата на световната банка....Решенията му са необжалваеми....при това основанието е...ЕВЕНТУАЛНИ БЪДЕЩИ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ-юридическа фигура, НЕПОЗНАТА на нашето законодателство...и колко още...ама четете в нета...

За каква независимост говорят тия бе! Абе те още малко и ще поискат да сме независими от другаря Борисов бе! А тогава кой ще ни дава пари от джоба си, кой ще се грижи за това, че да имаме магистрали, метро, зала Армеец, южната дъга, северната дъга, пролетния дъжд и есенното слънцестоене. Не щем ние свобода, искаме да сме зависими от бащицата, от този дето три папи са го галИли по главата!

що не си гледат работата тия от ЕЦБ???? това че Центробанката е проспала фалит на толкова голяма банка не е проблем, а това че видите ли банковата тайна ще пострада е голям проблем?!!! ето затова ЕС няма да го бъде, щото бюрократите и паразити-чиновници са се оплели в компромиси и лицемерие а не им пука за проблемите на реалните живи хора

Ми ЕЦБ това прави бе, драги - гледа си работата! ЕЦБ не може пряко да контролира нашите банки, понеже сме суверенна държава със собствена Централна банка, и това е задължение на БНБ! Вместо да се ядосваш на ЕЦБ, която е абсолютно права в случая, питай ги нашите синковци воглави с Искров, дето не искаше да си каже заплатата, как тъй са проспали източването на цяла банка, и как тъй еди-коя си госпожа си изтегли парите от КТБ непосредтвено преди фалита, и как тъй точно тоя Искров в момента не му е отнето правото да банкерства, че и не е в затвора на всичко отгоре.

нерде стругарка от Плевен... нерде банкова тайна... важнотое фалкона да вози стругарката друготое ала бала

Преди Европейската централна банка (ЕЦБ) да критикува българския парламент точно и само за това, че Народното събрание на Република България не се било консултирало с нея "по ключови законопроекти", и след като са толкова загрижени за нас и банковата ни система, те дължат отдавна някои отговори точно в тази връзка. Например - как те допуснаха да бъде атакувана и фалирана важна системна българска банка - четвъртата в държавата ни, КТБ? Как те допуснаха да се случат толкова много безобразия, нарушения и престъпления и в КРБ, и от подуправителя на БНБ Иван Искров, и от останалите в УС на БНБ? Как и защо, и кой или кои от тях са настоявали точно мошеникът Искров да заеме този важен пост, както обяви премиерът ни, ако разбира се Бойко Истината отново не лъже? Защо допуснаха толкова много безобразия, престъпления, кражби и пране на пари, и фалити на български банки през последните години и десетилетия?... И други подобни. И накрая - какви са пълномощията, законовите положения и норми за взаимоотношенията, правата, отговорностите, и къде и как точно са регламентирани, между ЕЦБ и ... ПАРЛАМЕНТИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ВСЯКА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА? С други думи, нашият парламент длъжен ли е да "се консултира" с ЕЦБ и откога е така, ако е така? И "кой точно" консултира пък ЕЦБ, и откога ЕЦБ "консултира" българските власти?

Ей така - че ЕЦБ няма право, нито възможност, пряко да се меси пряко във финансовата политика на суверенна държава, каквато все още сме. Това е задължение на Българската народна банка и изцяло нейна вината за проспиването на случая КТБ. Така че плюй нашите родни банкери, вместо ония, дето съвсем на място ни критикуват.

Значи ЕЦБ "НЯМАЛА ПРАВО, НИТО ВЪЗМОЖНОСТ ПРЯКО ДА СЕ МЕСИ ВЪВ ФИНАНСОВАТА ПОЛИТИКА НА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, тоест България, понеже нея визира статията, НО ... ИМА ПРАВО ПРЯКО ДА СЕ МЕСИ В РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА НА СЪЩАТА ТАЗИ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, и да го критикува, че ... "НЕ БИЛ КОНСУЛТИРАЛ РЕШЕНИЯТА СИ С НЕЯ"!?! Случайно нещо да ти прави впечатление тука, да виждащ нещо нелогично и смущаващо, нещо противоречиво? Да ти напомня ли кой е върховният закон на СУВЕРЕННАТА държава Република България - Конституцията? И - щом трябва да си обясняваме и припомняме подобни елементарни неща - КОЙ ПЪК Е ВЪРХОВНИЯТ ОРГАН НА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ, поне според законите и Конституцията? Да ти обяснявам ли още всеизвестни на всеки средно интелигентен човек с някаква финансова култура неща и факти? Като например КАКВИ ИЗКАЗВАНИЯ И ПОСЛАНИЯ СА ИЗЛЪЧВАНИ И ДИРЕКТНО ИЗКАЗВАНИ ТОЧНО ОТ ... РЪКОВОДСТВОТО НА БНБ И ОТ ПОДУПРАВИТЕЛИТЕ МУ - срещу ЕЦБ и закони и регулации? Ти да си чул и видял някаква реакция или критика от ЕЦБ, и най-важното - НЯКАКВИ РЕАЛНИ ДЕЙСТВИЯ И СТЪПКИ В ТАЗИ ПОСОКА ДОСЕГА? Защото ако знаеш за такива конкретни, ще се радвам да ме осветлиш, след като си решил да представяш ИНФО, а не разни лакардии!

в случая трябва да поздравим бг парламента,щото е взел вярното решение...иначе "остават съмнения",че ецб е по-голямата мафия!!!

Tова, ме навежда на мисълта, че не народа, не народното събрание, не министерският съвет, не президента управляват една държава, а алчните лихвари от банките!! Tази, статия е факт!! Eвропейската банка, била сърдита, че не я биле питали???, какви закони да творят българският парламент и народните представители в народното събрание на една суверенна държава??!! ;)) Eгати, гнусотията!!;)

това се знае отдавна-т.е. парата прави борбата!!! панамската афера е поредното очевадно доказателство,че малкият човек е лъган и използван в цялата сила на думите!!!

Мафиотите на власт се движат по допирателната.

сега някой да седне да ми обяснява колко прекрасно нещо е ЕС и да ми каже, че ЕС е нещо по-различно от САЩ! В близко бъдеще ще си заприличат още повече, чак до степен еднаквост! Говоря за ТПТИ, ПРОВЕРЕТЕ за какво става дума!

Този договор ще ни разбие окончателно, но никой не се интересува....А има и информационно затъмнение....В Германия протестите с/у него са невероятни! Ама хората там са яли попарата на подобни споразумения и знаят за заробващите им последици....В нета има достатъчно публикации с най-важните клаузи....останалите са засекретени....Все едно-никакъв интерес...Форумите у нас са за КЛЮКИ и РУГАТНИ! Съществените неща изообщо не занимават обществеността.....тъжна действителност!

Няма как да има накърняване на независимостта на централната банка,защото реално такава няма. Дори в учебниците за първокурсници по икономика пише,че при въвеждане на така наречен паричет съвет(валутен борд),функциите на централната банка се изземват от него.

Мръсните гадове банкстери

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Европейската централна банка (ЕЦБ) разкритикува българския парламент, че не се е консултирал с нея по ключови законопроекти. Цялата държавна власт произтича от народа гласи чл. 1, ал. 2 от КРБ. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет чл. 1, ал. 3 от КРБ. Но кой всъщност е народът, от когото произтича и комуто принадлежи цялата власт в държавата пред Европейската централна банка (ЕЦБ) която може да разкритикува българския парламент? Въпреки че в чл. 1 от Конституцията на Репубика България от 1991 г. е записано "България е република с парламентарно управление". Какво означава това за Европейската централна банка? В чл. 67, ал. 1 от Конституцията е казано, че "народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ". Как може Европейската централна банка "да представлява своите избиратели и целия народ", след като никой не ги е избирал? Европейската централна банка си присвоява осъществяването на народния суверенитет и явно иска да стои над Народното събрание!

За съжаление никой не бръсне народа. "Народните" избраници са се навели пред един евро*ски съюз и нищо друго не ги интересува

какво друго да очакваш от еврейчетата , дет' нямат наяждане на пари и власт !!??

"с подобни решения се създава възможност за накърняване независимостта на централната банка." А когато БНБ умишлено спи при източването???

има два варианта : -спи -помага активно но и в двата случая си облизва пръстите !

какво да се прави! Европейски ценности са туй, някак не бива да ги газим! Господарчетата се сърдят някакси, очаквам ББ веднага да се покае и да поправи "грешката" си.

Защо бе господа ДУПЕтати, не питате хората, кави закони да правите? А трябва. Защото всичко що сте сътворили е във ваша полза. не в полза на народа. А пък може ида не съм прав. По сигурно е че законите ви са сътворени под външное давление.

ЕЦБ прикрива пресъпността на крадците ...съучастник ???

Кой го стиска чепика да не се разкрие далаверата: баш разбойниците на Драги от ЕЦБ!

От Франкфурт на Майн, където е централата на ЕЦБ, изказват опасения, че с подобни решения се създава възможност за накърняване независимостта на централната банка. Мойте опасения са , че се накърняват правата на вложителите, когато банката фалира.А падането на банковата тайна може да покаже кой точно е крадеца.

Как да слушат ЕЦБ, като после не мое се краде, както от КТБ