Есперти: Германската идея за европейски самолетоносач е химера

Какъв е смисълът да има "голяма тояга", ако я държи комитет, в който не съществува съгласие за ползата от нея, пита анализатор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Хитлер беше разгромил Империята на Злото, сега руснаците щяха да лъскат ботушите на цяла Европа и Америка, а нефта и газа щяха да са европейски..

Американосите разбраха,че скоро ще им казват да си охдят от Европа и ги обхваща яд.....време е и Британията и колониите да се разкарат от Европа....

Ха! Идеята на германката е предизвикала силна турбуленция в главите на народ!!! Което , вероятно означава, че не е толкова налудничава :))) иначе ще единствено да предизвика смях :)))))))))) тъй де, какви са аргументите срещу тази идея: 1. Германският бундестаг нямало да може да вземе решение дали и къде да се изпрати самолетоносачът! Да ама тоеа решение няма да се взема от Германия еднолично!!!! Иначе рискуваме нов Хитлер. 2. Щяло да има технически проблеми при построяването му ..... това на кого го казвате, на Германия ли ?! Несериозно е ..... 3. Европа щяла да се превърне в самостоятелен геополитически играч! Е какво лошо има в това ?!! Най-големият пазар, най-богатите страни и най-развитите технологии сега зависят от благоразположението на САЩ и милостта на Русия!! Крайно време е ЕС да удари по масата и да създаде своя армия, флота, авиация и космически системи. Че в момента дори и Турция си позволява да се зъби на ЕС!!! и да, идеята може и да не е толкова налудничава, но е представена по неадекватен начин, което, най-вероятно ще я убие!

Европа не трябва да подражава на САЩ, а да се откъсне от тях и да бъде независима и самостоятелна във взимането на решения. Европа трябва да се пази както от Русия, така и от САЩ. Това са двете импперии на злото. Също така Европа трябва да се пази най-вече, да не се превърна в трета имперрия на злото. А милитаризирането и раздутите военни бюджети които ни налагат от САЩ водят точно към това.

мале всички американски помяри лаят с пълна сила:) ами срещу вас ще се използва тапанари ако се наложи няма срещу кой друг:)

Целта е да се налеят едни пари в големите икономики. Разходите трябва да бъдат пропорционално разпределяни и към страни като България, Румъния и т.н.

Gospoda Francia ima sobstveni samoletonosachi !!!!!! Ta na frenskite samoletonosachi ima f16 I miraji !!!!!! A vsemete izleste of Kitaisko / NAciskiat face book I poobikolete darjavnite saitove na francia I Germania !!!!!! Dage India I Kitai imat samoletonosachi!!!! vaprosa e drug !!! Gospoda civilni idioty !!! Na kogo shte se razmaxva kato palka Samoletonosacha!!!!!! Ako shte se razhojda iz baltika za pred rusnacite to tova e bezmisleno !!!! Ako shte se lokira v sredizemno more I shte goni targovcitew na robi e finansovo necelesaobrazno !!! Ago shte si zastraxovat kolonialnite vladenia I nacistite I Frenskite prostitutki po ostrovite to finansiraneto na samoletonosacha I misiite e problem na DE I Francia !!! I ednite I drugite si imat kolonii nie ne !!!!! Maika im dolna naciska nariazaha ni scutovete , sega iskat I da sme pat za bejancite !!! ta razbirate li zashto Anglichanite negi iskat dolnite nacisti!!! Parvo sa moshennici ftoro sa marjelivi treto ni tretirat cato robi 30 godini !!! Da si chuvat sega problemite s nelegalnite migranti.!!!!!

Пиши на кирилицата. Няма кой да ти чете боклука.

Американци, руснаци и китайци ще се опитат да провалят този европейски проект защото ще носи сила и независимост.

Сила и независимост?! Срещу кого....срещу негрите и ю америка ли?

Глупости. Ще носи само идиотизъм и дебилизъм

Излишни разходи за самолетоносач. Самолетоносачът не е ефективен срещу нашествениците от Азия и Африка.

ЕС че няма нужда от самолетоносач - няма. Ама всичките тези "експерти" са на хранилка на американси огранизации. Дали не са леко пристрастни?

Да но за англичаните не е. Те вече си го построиха за 6.5 милиона. А вие продължавайте да ги жалваше, колко зле ще име е след брексит.

Извинете 6.5 билиона

Всичките мнение дадени от НПО-та! А на НПО плащат чужди държави, да обслужват техните интереси. Но това предполагам вече не е тайна за никого. И все пак от статията едно нещо излиза на преден план. Колкото повече се обединяват държавите от ЕС и колкото повече намаляват функциите на отделните държави, толкова по-добре ще живеят хората. И обратното. Защо? Защото един общ ресурс на управленско и целево ниво има в пъти по-голям потенциал, отколкото разделянето му в десетки различни управления и цели. Най-малката полза - бюрокрацията и корупцията са много по-малки.

Сгромолясването на такива центрове на властта като Рим/Римската империя/, Истамбул/Османската империя/, Москва/СССР и преди това царска Русия/ е било именно заради разрастването на корупцията в едни такива огомни централизиани империи. Все някога централизирането води до корумция. Която в един момент води до взимането/наследаването/ на властта именно от некадърна група от хора.

Германски мухльовци, докога ще бъдете под чехъл? Не ви ли стана много феминизацията? Свършиха ли се мъжете ви , които могат да мислят? Защо не направите с с англичаните една държава, която да кръстите Амазония? Хабен зи шон нихт ди назе фол фон думен генсен? Цяла Европа ли ще повлечете със себе си с вашите щуротии? Не преигравате ли с тези окончания -ин (докторИН, професорИН и т.н.) По-умни и по-силни ли ще ги направите, като им слагате -ИН? О санкта симплицитас! - възкликнал Коперник на кладата. Това ли е начина мухльовците да печелят електорат? Тежко й на Европа и на европейските мъже, които още не разбират, че вече е крайно време да започнат да се борят за правата си...

Германски мухльовци, докога ще бъдете под чехъл? Не ви ли стана много феминизацията? Свършиха ли се мъжете ви , които могат да мислят? Защо не направите с с англичаните една държава, която да кръстите Амазония? Хабен зи шон нихт ди назе фол фон думен генсен? Цяла Европа ли ще повлечете със себе си с вашите щуротии? Не преигравате ли с тези окончания -ин (докторИН, професорИН и т.н. По-умни и по-силни ли ще ги , като им слагате -ИН? О санкта симплицитас! - възкликнал Коперник на кладата. Това ли е начина мухльовците да печелят електорат? Тежко й на Европа и на европейските мъже, които още не разбират, че вече е крайно време да започнат да се борят за правата си...

Според мен времето на такива огромни като военна цел, бавноподвижни, с ограничен боен радиус и безумно скъпи оръжия отмина. Ако ЕС имаше колонии и целеше "омиротворяването" им - става. Ама няма-а-а... Ако почнат да го строят, ще напълнят джобовете на 10-20 политици, предприемачи и индустриалци от европейския елит, а реален резултат от него няма как да има. Пример - на САЩ не могат да се зъбят с него, щото ония имат повече. Китай идва бая далечко . А ако решат да се зъбят на руснаците, още при първия урок "а ла Доналд Кук- Дък" на екипажа ще му секне мерака за силови изяви ... На никой не му е приятно да се види безсилен...

бовноподвижен с ограничен радиус и огромен и забележим като военна цел е остарелият руски авионосец ,,Кузя”! Но американските самолетоносачи имат радиус на действие по цялата Земя.Много добре са въоражени и защитени и са практически неуязвими за оръжията на която и да е съвременна военна сила.Нито дори измислици от рода на хиперзвукови ракети и ракети с ядрен двигател или подводни ядрени дронове могат да им навредят или изктрелващият ги евентуален противник да остане безнаказан.

Всички забравят, че самолетоносач не се движи сам. Движи се една огромна група, където най-много са снабдителните кораби. Особено важни са танкерите, защото в самия асмолетоносач има гориво за няколко зареждания на самолетите му. Това ако самолетоносача е атомен, щото ако не е, на борда му пак има гориво за няколко дена ход. След това се закача за "кораба-майка" и цоца. Ако успееш да изведеш от строя танкерите и самолетоносача става за футболно игрище и до там. Въобще самолетоносача е чудесно оръжие срещу прост и слаб противник, защото умен и слаб може бая да му създаде проблеми.

педерашките- обосрались как всегда

Да,има наистина известна логика и в това разсъждение,на човека,моля отново да не сте анонимни,няма да ви вземат имането като се покажете,отново проявявате този Робски страх да не ви набедят з този или онзи.Да,само ако Русия се откаже от Имперските си интереси и иска да има някакво справедливо разпределение на разходите за това начинание.Но силно се съмнявам за това.Просто за мен е красива утопия,но пък в 21век всичко е възможно,знаели човек.Лек ден.

не е лошо един такъв натовски самолетоносач да кръстосва Черно море.

Parvata neobhodima stapka e raztourvaneto na NATO; a sled tova razrabotvane na Evropeiska strategia na zashtita. Niamame nyzhda drougi da ni zashtitavat, te misliat samo za sobstveniat si GAZ i DZHOB. Blagodaria za vnimanieto.

Разбирам желанието на много българи да бъдат на равно с франзуци и германци. Но никога не сме се разбирали добре с тях. Забравете за комунизма....погледнете МНОГО преди комунизма до колко сме разбирали и сработвали с тях. Българската история - още от 681г - не помни България и Западна Европа да са имали взаимни интереси. Винаги техните интереси са били по различни и често противоположни на нашите (самото съществуване на отмонаската империя е била в интерес на Запада но не и в наш). Колко и демоде да звучи (някой ще видят комунизъм тука дори) би трябвало да сме заедно с Русия и други държави от Източна Европа. Просто само там можем да сме равни и да имаме сходни интереси. Света се дели на Англосаксонските държави (Америка, Англия и прочие), Западно/Централна Европа (Германия, Франция, Италия, Полша и прочие), Азия (там си имат техните групи) и остава Русия и още няколко от Източна Европа - там е нашият интерес. Ама били комунисти...били лоши, не произвеждали банани и шоколади с красиви картинки? Това се променя. Не е голяма философия толкова, колкото достъп до пазар без стоки с доказано минало. България трябва да е в военнен и икономически съюз с Русия и други държави от Източна Европа. Точно като по времето на СИВ и Варшавският договор но без комунистическата идеология (която и без това вече е няма). Това прави пазар от над 250 милиона и заедно с руската военна сила и ресурси - и ако всичките си играем картите добре - ще сме от най големите сили в света! И най важното....ще сме сме сред равни (или поне по равни от колкото сме в ЕС и НАТО) и повечето от интересите ни ще се препокриват. Това е доброто бъдеще за нас! Ако ще ме плюете за комунизма и СССР (колко лоши били), тогава аз ще ви плюя за фашизма и Нацистка Германия и колко лоши те са били!!!

да се правиш на умен или да се отъждествяваш със българско самосъзнание заливайки ни с руска пропагандна ...храна за прасета ...и откровени лъжи

И аз смятам, че това верния път за България. Фактите са си факти, нас на запад никой не ни признава напротив искат дори да ни смачкат като непотребен народ.

"Няма никакъв смисъл от европейски самолетоносач! пише X, анализатор от американския мозъчен тръст РАНД" Кой може да каже такова нещо освен някой кравар дето иска на всички кравите... неможе други да имат самолетоносачи... Потенциално Конкуренция видиш ли... Хахааа, не че немците не са окупирани пъпети от/на краварите ама все пак...

май на "партньорите" в НАТО (САЩ, Франция и ВБ) не им се ще Германия да си построи самолетоносач?

Абсолютно! Как винаги като чуя такива "КАТЕГОРИЧНИ" мнения, стил ПРИСЪДА винаги намирам някой кравар под тези мнения... Добре че дирниците сега вече запалени соросоиди пишат кой им го е казал поне !

Освен това самолетоносач е нападателно оръжие. Да отидеш надалеч от държавата си и да закараш там изтребители и бомбардировачи. Кого ще нападат? Как ще се разберат помежду си? Първо ще гласуват в парламента ли? Освен това е реално лесна цел за наистина развита военно държава. Става за срещу Сирия, но за срещу Русия, Китай, Индия, сигурно дори Пакистан, Япония и може би Северна и по-малко Южна Корея не става. Самолетоносач е лесна цел, стига да имаш достатъчно далекобойни ракети. Имаш ли ракети със среден обсег и самолетоносача вече не върши работа. Защото самите самолети на него не летят толкова надалеч. А имаш ли ракети стигащи половината летеж на самолетите, то това е достатъчно.

Абе лесна цел е ама е недостижим за руските ракети!За северокорейските хептен.А Япония,Индия,Пакистан и Китай едва ли ще имат намерение да осъществяват подобни самоубийствени атаки!

Какво те кара да мислиш, че са недостижими? Май всички по-големи кораби ВСВ биват потопени. И на Великобритания и на Германия, най-големите им кораби са потопени. Русия и САЩ никога не водят директен конфликт. Те подкрепят разни да се бият с тях, но не и един срещу друг. Северна Корея не знам с мина ли бе потопиламерикански кораб даден на Южна Корея. А те имат много малки подводници, които са си реална заплаха. Имат и много далекобойни оръдия. Пакистан и Индия са в ядрена напредправра, както и с Китай. Те имат ракети със среден обсег. Китайските междуконтинетални ядрени варианти Донг Фенг се водят по-добри и от американските. Нямат количествата. Индия си се хали с разни ракети. И те май имаха вакумна. Руснаците какво да ги коментирам, като са най-добри на ракети. То дири от тези дето се оплакват Искандери, че уж били със среден обсег, попаднат ли им на обсега една ракетка и край със самолетоносач. А те са май на групи по 12 камино с по 2 ракети. Една неядрена ракета прави кратер от примерно 7 метра дълбочина в земята. Точноста им била 1 метър. Дори не е нужно да ползват специално пригодените. Една скапана модификация на Скъд в Ирак (Ал-Хюсеин) закрива така американска база и утрепва 28 военни и над 100 ранени. От ракеета която реално се разпадала във въздуха и отслабена за далекобойност. И Пейтриътите не служат почти за нищо. В онази война се спори за успеваемост от 0-10%. В ситуацията пълен провал.

И къде ще плува това съоръжение? Като се има предвидч, че самолетоносачите са предназначени за изнесени бойни действия и пасват на САЩ поради географските си особемости, за чий ...кяр и е на Европа такова нападателно съоръжение.

От руска внезапна атака!

.... руснаците само с един хиперзвуков Кинджал ще го пратят на дъното.

МОЖЕ ЛИ ДА ТИ СТАНА БАЩА А

stankow

Те първо една европейска пехотна бригада да сформират, пък самолетоносачът ще почака. Ама не могат. Орел, рак и щука. Или пепелянки в торба са западняците.

"Какъв е смисълът да има "голяма тояга", ако я държи комитет, в който не съществува съгласие за ползата от нея"

Добре че сме в НАТО. Там има големи самолетоносачи и винаги може да довтасат в Черно море . Не са на въглища и не са повредени..

като си в нато памперса ти пълен ли е,и го смени с нов

много е говнолюбив!

по са стратегически важни за Балтийско море да плашат гаргите даге...

stankow

В Черно море самолетоносачи на НАТО не могат да довтасат, забранено е този клас кораби да преминават през проливите. Но ако дойдат все пак, не разбрах, каква ще ни е ползата за България ?

Шести Омерикански Флот не трябва да влиза в Черно море за да изпълни съюзническите си задължения към България и Румъния ако бъдем нападнати с ,,присъединително” ,,освободителна” цял от ,,братушкити”. Самолетите и ракетите от корабите и самолетоносачът на флота могат да унищожат авиобазите и ракетните установка разположени в Крим ,а и по далече на север в ,,необятная”

много ги е страх от немците,щото винаги са били бити и ебани от немците и понеже се нехендриха на краварите и сега искат да са номер 1,а помним кой е фанал фарнцузин на бойно поле се го ебал у войника

за тези за които си мисля ли става на въпрос

Ако пропутинските тролове намеквате за ,,Напольон”нека ви припомня,че той няма загубена битка в Русия нито при настъплението нито при отстъплениено.Но руснаците по стара традиция са опустошили пътя на по който са приминали французите за да им нарушат снабдяването.Което не е помогнало на руските императорски войски,но е предизвикало огромни жертви и страдания сред руското крепостно селячество

КАТО СИ НАПЪЛНИЛ ПАМПЕРСА СИ ПРИПОМНИ КАК РАШКИТЕ СИ НАПОИХА КОНЕТЕ ВЪВ СЕНА И ППРЕДИ ТОВА НАГОСТИХА И БЕРЛИН,А ПО ВРЕМЕ НА ВСВ ПАК СИ НАПОИХА ТАНКОВЕТЕ ВЪВ БЕРЛИН,НЕ Е ЛЕСНО ДА БЯГАШ ОТ МОСКВА ДО ПАРИЖ НАЛИ,И ОТТАМ ТРЪГНА ПОРАЖЕНИЕТО С КОЕТО КИЧАТ АНГЛИЧАНИТЕ НАД НАПОЛЕОН,А ТОГАВА АКО НЕ БЯХА НАШТЕ ПРОДАЖНО ЧОРБАДЖИИ РУСНАЦИТЕ ДА СА НИ ОСВОБОДИЛИ ОЩЕ ПРИ ПОХОДА СРЕЩУ НАПОЛЕОН,ПРОЧЕТИ СИ ИСТОРИЯТА ДРАГИ БГ СОРОСОИД ЯДАЩ ЧУЖДА ПОМИЯ

Ами тогава ние можем да се гордеем, че сме като Наполеон - не сме загубили нито една битка, но сме загубили всички войни. Истината за Наполеон е, че той е бил великолепен тактик, но слаб стратег. Кутозов, още при Аустерлиц е забелязал, че за месец поход Наполеон губи повече войски отколкото в едно сражение. Значи, ако нападне Русия, е по-добре да го разхождат. И са го разхождали докато остане без армия. При река Берзина, когато напуска Русия, се спасява само Наполен със свитата си. Всичко останало е било писано "вразход'.

Пълна тъпотия е идеята за самолетоносач. На ЕС не му трябва самолетоносач, това е оръжие за окупатори и военнолюбци, като САЩ, които искат да прожектират сила далеч от територията си, да нападат други държави, да ги окупират и заплашват и т.н. На ЕС му трябва собствена армия, но с изцяло дефанзивна доктрина и да се разтуря НАТО. ЕС да се еманципира от САЩ и да си гледа интереса. ЕС трябва да е на принципа - не искаме да ходим на другия край на света със самолетите и корабите си и да правим войни, но който ни пипне ще му счупим ръчичките.

Предполагам, че всички от ЕНП са против Европейска армия.

ПРОСТО НА ГЕРМАНЦИТЕ НЕ ИМ ВЪРВИ НА ГОЛЕМИ КОРАБИ . ДОКАЗАН ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ

могат да имат корита а немците не,абе тежко е да си най развитата икономика и да те командват и държат скопени евреи командвани от цру

Немците се усещат, че е по- добре да отчетат на Тръмп фактури за произведени оръжия в собствените заводи отколкото да ги купуват от него. За сега Тръмп иска само увеличение на разходите за отбрана, но не и да се купува от него, но за нас е точно така- и ние вече си купуваме. Номерът е да си произведеш повечко в собствените заводи и после и да продадеш на други.