Ескалацията с Украйна: Русия спира доставки с газ за Европа?

Най-голямото газохранилище на "Газпром" в Западна Европа, което е в германския град Рееден, е запълнено само до 6% от обема си - тоест е почти изцяло празно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статия от Дойче Веле за олигофрени

Няма страшно! Америка газ си има. Ще носи и на европа. ВВ кофи. И на изгодна цена. Пък и какво лошо има в малко студ и липса на ток? Европейците са корави, те ще издържат! Особено щом е за благото на европейските ценности (каквото и да значи това пл.ткоумно словосъчетание) и американските икономически и политически интереси!

Ескалация за Украина има само в Мечтите на едни хора в Пентагона. И на Уолстрит.

Егати плиткоумната пропаганда на DW! В цялата статия няма и дума за Северен поток 2! Ами че решението е ясно, пускате го и газ ще има за всички, само че укрите ще го духат!

И как Русия ще спре газта след като това е единствения и приход. Ако завърти кранчето само ще покаже колко ненадежден партньор е. Ако Германия построи една или две атомни централи, руските мужици ще изпопукат от глад.

Путин е много Благ. Ако съм аз. Газ през северен поток на корем. През Усрайна не, щото мислим за вас. Оттам не е сигурно. От утре спирам от Усрайна, а когато искате поснетет север 2. Путин от страх губи ценно време да, се организират.

Това ще бъдат контра санкциите на Русия ако запада и наложи санкции.

Тъпунгела не разбрал, че Германия се отказва от ядената енергетика!

Това си търсят мръсните педали и джедъри от Европа

Имаме една народна приказка за Нероден Петко. Ако...Ако... Ако... Вместо да философстват ако, то какво би станало. Да кажат руснаците спряли ли да подават количества закупената газ? Не. Накрая ще статат последна икономика. Цената на втечнен газ, докарана с танкер, дали ще конкурентна.

ща ядели Асан баница? Добре че сме на Южен поток

Хранилището е съвместен проект на 2 австрийски компании и Газпромекспорт и се зарежда от поръчките на германските търговци. Няма поръчки – няма зареждане. Каква усрайна?

Като дойде Събота и Неделя и се почват Хибридни и Психически атаки към Българите ! Руснаците няма да нападнат , всички чакат Провокации от Украйна и тогава ще видите как Луганската и Донецката ще се върнат в Русия Основателно и без проблемно , ще обявят че Русия трябва да защити Рускоезичното население което е 100% рускоезично ! Каквото и да слушате от Сульо и Пульо в България , Байдън и Владимир Путин са се Разбрали вече за Украйна ! сичко е решено и точка !

Самите германци се опитват да изнудват Русия с някакви измислени идиотски директиви.И открито заявяват , че ще използват Северен поток 2 като средство за натиск.Само че забравят че кранчето на всички проводи е в Русия,Затова ще получат мощен газов юмрук в мутрата.Те са свикнали да ближат задници-и на руснаци и на американци..Та да започват да се готвят за споделено лизане.

Втечнения газ е с около 30-40% по-скъп!

Залагам 1000 $ че краят на Април няма да има и помен от Ковид Пандемия. Ще се изпари толкова бързо, че и довиждане няма да ни каже. Все едно не го е имало. Това ще докаже тезата ми че Ковид идва от небето, пръскан от самолети передиочно на вълни и всичко е схема на елита от САЩ. Факта че няма един умрял от елита на САЩ или един Американски милиардер от Ковид насочва към това. Защо Април? Защото март Федералният резерв на САЩ спира да печата хеликоптерни пари. Над 6 трилиона бяха напечатани с уговорката " Помощ за Ковид". Ей така САЩ се спасява от фалит. Дълг 29 трилиона USD , Брутен вътрешен продукт 23 трилиона ? По-гадното от всичкото това е че само три пъти в историята САЩ са били с дълг по-висок от БВП, , преди гражданската си война, преди 1 вата световна война и преди 2-рата световна война. Аз очаквам сега да разпалят и нова война в началото на Февруари. Тия хора няма да се спрат пред нищо. Най-великата страна в света ?!? You have to be kidding me !!!

Директиви издават диктаторите, сука бля. В Германия действа ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО и нито 1 политик или партия не може да го стъпче....ако не иска да е раиран. ТРЕТИ ЕНЕРГИЕН ПАКЕТ на ЕС е АНТИМОНОПОЛЕН ЗАКОН, сволочь Кремля. Как говорят русские, Вася, СВЯТОЕ МЕСТО ПУСТОЕ НЕ БЫВАЕТ! За такива цени на газа в ЕС ще има СВРЪХПРЕДЛАГАНЕ. Въпросът ще е: А догодина бля, когато ЕС отсФири Путя и газът му, кой ще купува руски газ? Император СИ поръчва от тръбопровода "Сила Сибири" символични количества газ с обем стотици хиляди кубометри годишно.

При комунизма имаше режим на тока, а при демокрацията на тока, водата и газта

Но ония, свикнали на рахат, не го ли знаеха и очакваха? С тия дивляни не се преговаря, разбират само от една конница и един генерал Колев в Добруджа....

Южен поток щеше да е най-голямото ЗАРОБВАНЕ на България. Добре че Меркел не го разреши, защото през България Патока щеше да е 100 руски под руска ЮРИСДИКЦИЯ!!! А Турски поток, Женя, е с АЗЕРСКИ ГАЗ. А съвсем дуг въпрос е : Ти сволочь, имаш ли ЦЕНТРАЛНА ГАЗ в колибата си, че се изказваш? Аз се отоплявам чрез газ, сушилнята е на газ, бойлера е на газ. НО НЕ Е РУСКИ....

Заглавието е манипулативно! Русия нищо не е спряла и лично аз не вярвам да предприеме такива стъпки. Всичко това са разсъждения на тема "АКО". Интересно е друго обаче. Точно преди месец на годишната пресконференция Путин каза интересни неща. Той посочи, че Германия закупува газ от Русия на цени, които са 4-5 пъти по-ниски от тези за останалите участници на пазара. Това е заради големите количества, които те закупуват. Всичко е ясно. Когато купуваш огромни количества, то и отстъпката в цената е по-голяма. Така е и на всяко стоково тържище в България. Путин обаче каза, че част от този газ веднага се реекспортира за Полша и Украйна, но вече на други цени. В резултат на тази гимнастика печалбите за Германия са около 1 милиард долара годишно.Той поясни, че няма как от Русия да подават газ през Украйна след като по същият газопровод се извършва подаване в обратна посока/реверс/ от Германия към Полша и Украйна. Тъй че не се чудете, че газохранилището в Германия е запълнено на 6%. Преди години и ние правехме подобни гимнастики с петрола от Съветския съюз. Получавахме го за жълти стотинки, а го изнасяхме за долари, при това танкерите дори не влизаха в Бургас. Разбира се Брежнев знаеше за тези неща, но си затваряше очите.

Логично ако спре газта за ЕС рашка , за хибридките и вече денги нет :)

Путин да врътва кранчето и да раздава на европейците ушанки.... Мерак ми е да видя премръзнал европеец в надървена руска ушанка ! :)))) Сега е момента да им се набият европейските канчета... :))))

Драги ми смехурко , европейците си имат денги и могат да си купят газ от всякъде . Виж у крепостните денги нет и ако врътнат кранчето ще спрат денгите и на олигарсите им . Панимаеш ?

И с въглищата от Донбас така правихме през 80-те години на миналия век. Продавахме ги на англичаните, когато техните миньори стачкуваха. После ни ги спряга и започна 'дискотеката' - два часа има ток, два часа няма...

газовите доставки за България също минават през Украйна, когато преди време бяха спрели газа, затвориха училищата и обществените сгради, резервите се използваха за болниците и дежурни групи в детските градини, ако наистина са изнесли за Румъния запасите в Чирен, лошо. Вече много семейства се отопляват централно на газ, трябва да минат на ток.

могат, ама няма - Норвегия можела да задоволи само 1/3 от нуждите на Германия, а при нас през сръбския поток ще снабдяват Сърбия, но за България отклонения няма.

Schilo

Аре стига глупости. Защо точно на Германия да спира газа? Аман от анти пропаганда.

Schilo

Могат, ако има. А, като няма, цените скачат и парите свършват.

само газа и земята от Ямала до Балтика са руски. Тръбите не са руски а на ЗАПАДНИТЕ БАНКИ ФИНАНСИРАЩИ пАтока, бля. Преди няколко години изтече периода за наем на ПОМПЕНИТЕ СТАНЦИИ НАГНЕТЯВАЩИ РУСКИЯ газ в Южен Сибирь. Не, SIEMENS не ходи в Сибирь да си ги демонтира .....просто ги изключи ....ЧРЕЗ СПУТНИК. Путя дори не може да си позволи да си го помисли ....спирането. Някой журналист пак е преиграл ХИБРИДНО, играейки го Гьобелс.

и какво постигна, загубихме цяла Добруджа, а той самият още преди края на войната умира във виенска клиника.

Че какво го интересува Путин идиотиите на евро педалите.Ако искат да купуват, ако не искат да не купуват.Само че 40 %от потреблението не може да се компенсира лесно.А и като за свикнали да плащат 250долара за 1000 кубика ще им дойде доста солено да плащат тройно за втечнен газ..Или такива пръдльовци като теб ще пърдят в тръбите за да ги пълнят.Тези дебили да не мислят че всеки ден ще променят количествата и някой ще им предлага колкото те искат.

На теб са ти изключили със спътник мозъка.Да не смяташ че една помпа е онлайн и не може да се блокира даже и да има такава възможност.

Къде е главният диверсификатор, крадеца, лъжеца, строителя на газопроводи и газови хъбове ? А вие си пишете, слагайте плюсчета и минуси, чешете си егото, а наведеният разкрачен стоеж те първа ще предизвиква болка. Всеки човек /народец/ си пати от главата проста. Народеца го е казал.

да минават на екологично електричество соларни панели вятърни паркове никакви атомни,и на въглища нали се силят да ги затварят швестърите могат да ги топлят и арабите където ги напускаха

Мръсни ватенки

Чукча Чанга, написах факт, как работи газовата промишленост. Тролиш без да си следиш мисълта. Siemens е доставчика на НАСОСЫ ДЛЯ НАГНЕТАНИЯ в руските газопроводи. Няма online тролене при газопроводите а АВТОМАТИКАТА СЕ КОНТРОЛИРА ЧРЕЗ СПЪТНИЦИ. Ти Чукча Тролль если сможешь ....хакни германските спътници на Siemens и ще контролираш икономиката на целия свят. Бегай да хакнеш спътника, вместо да губиш време в тролене за копейки от Пригожин. Иди, иди....нахуй!

Русия няма да си намаже въжето със сапун и да си го сложи на врата,спирайки доставките за Европа!Това значи глад и мор в самата Русия,революция и Путин обесен на уличен фенер.Отделно,цялата нефто-газова промишленост на Русия работи по западни и американски технологии и с такова оборудване-Русия е технологично немощна в добива,преработката и транспорта на нефт и газ!

Ой бляяя, здесь уже начинали СПИРАНЕТО. ДИР.РУ трие наред коментари несъвпадащи с Кремълската Пропаганда на Пригожин, бля. Так держать засранцы из Болгарии, я вам приготовил копеечек.

При комунизма имаше режим за всичко, най-вече за свободомислието на хората. Ама ти тогава си бил в мечтите на баща си и за това не го познаваш.

Вие развалихте цялата ХИБРИДКА на ДИР.РУ: статията е за вътрешно ползване всред электуратом в Болгарии и няма никаква връзка с Кремъл и Германия.

за България не минават през Украйна

ама какво ще ядът ... фейк нюз ?

Смекурчо а руснаците оная работа ли ще му ядът ?

Злато дебил злато

Не спира!!!! Стига с тази укропия нема такова животно

Да се постави и фащ и НАТО на място заедно с пинчарите от Прибалтика и Полша

за златото явно не си я чел празноглавецо !?!?

И ПО СКЪП,и ПО НЕ ЕКОЛОГИЧНО "ЧИСТ", НОО е "ДЕМОКРАТИЧЕН"!!!!???

Ама защо нещо не се споменава Северния поток 2. ЕС не иска да го пусне, за да работи Русия и да я поставя в зависимост от Украйна, е ми ще стои на студено. Защо не се запълниха хранилищата през лятото - защото трябват санкции срещу Русия заради Крим - е само, че Крим може да е бил татарски, турски и руски, но никога не е бил украински. Защото по принцип такава държава е имало само на хартия, както няма и украински народ - има сбор от руснаци, поляци, унгарци, молдовци, татари, казаци, грузинци, гагаузи, черкези и т.н., но украинци няма. ЕС приветства и способства за разпадането на Югославия на части, е сега му се връща - ще преглътне и разпада на Украйна или поне на част от нея, пък ако иска ще стои на студено и ще обслужва сметките на енергийните спекуланти.