Французите получават 7 пъти повече от българите

Цената на труда на работещ във Франция е седем пъти по-висока от тази на негов колега в България.

Обратно в новината

Коментари - Французите получават 7 пъти повече от българите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще ги стигнем французите? Кога, кога... Докога ще бъдем най-бедната държава , с нисък стандарт на живот?!

Погледнах тази статистика. Не става дума за това, колко получават работниците, колко струват на работодателите си! Според същатата статистика труда в БГ всъщност е не седем, а около пет пъти по-евтин. БРУТНО! Като се вземе в предвид и различното данъчно облагане тази разлика става дори по-малка. Лек ден!

Заглавието е неправилно! Правилното заглавие е : Българинът е съгласен да работи 8 пъти по евтино от французина... Не мога да разбера що за народ сме - гласуваме за онези, които станаха известни с червените куфарчета, а след това недоволстваме, че станаха другари - работодатели, и дават ниски заплати. Няколко сополиви комсомолеца без нито ден трудов стаж само за една нощ станаха милионери, а българина продължава да се съгласява да работи за 300-400 евра/месец. Хайде сега представете си кой французин или западноевропейски гражданин ще е съгласен на подобно издевателство? Днес същите другари , които фалираха банките ни обещават! икономика и работни места, както и безплатно здраве...плюят загниващия капитализъм, но децата им са в Лондон и САЩ!

Така е но не съвсем и защо: Цените , цените там са различни и от тях се изкривява картината Виж С тези високи заплати и социялни НЕМОГАТ да си купят най-важното - ЖИЛИЩЕ защото 1квм е ср. 6 000лв или за 100квм стандарт ЕС - 600хлв Риба и мор. дар от 20лв до 112лв Хляба за кг 6лв месо от 20 до 60лв санвич от 7 до 9лв , гр. транспорт 4лв , таксита на км 4 до 6,60лв ябълки от 4 до 7лв, картофи от 2 до 6лв/кг , Леки коли стандарт ЕС от 45хил до 140хил.лв, Ресторант от40 до 120лв на човек, Кафе 4лв Капучино 7,20лв, Костюм 520лв Обувки от 140 до 320лв , Жил кон- сумативни разходи от 4 до 6хил лв Данните са за този месец април и в градовете черни и мургави са навсякъде по ул. пл. гари прансп. само Германия им дава 30милр

Така е. Но във Франция само 65% от населението притежава мястото в което живее а в България това са 83%. В София (най скъпият град в България) средната цена за жилище е към 700-800 евро на кв.м и 4-5 евро на кв.м за наем а в Париж е 9,000 евро на кв.м (10 пъти повече от София) и 35 евро на кв.м за наем. Не казвам че живеем финансово по добре от французите но не знам защо българина гледа само доходите без да сравнява и разходите!

Сега ще ти кажа защо - защото за един и същ обем свършена работа, е редно българина да получава колкото западно европееца, ето затова. На моята работа съм ремонтирал оборудване, каквото е ремонтирал французина, с тази разлика че той работи на родния си език, а на мен ми се налага да зная френски и английски. И ги зная, за да чета техническа документация, и оборудването, което поддържам да функционира безотказно. Не ми е ясно защо българина трябва да получава заплата под 1000 евра, само защото се е родил и живее в България, а французина 10 пъти повече. При съкращение закона във Франция е да се изплатят 2 ГОДИШНИ БРУТНИ заплати, а у нас всеки може да съкрати когото си иска, и няма сила, която да му потърси сметка ( на предната ми работа по времето на станишев и компания през 2008-ма година ни съкратиха 930 човека в рамките на 3 месеца). Съседът ми е серивзен инженер на немска марка камиони. Камионът независимо в коя държава е иска едно и също обслужване, защо българина е ощетен, това е въпроса. Разходите всеки сам си ги знае, и изобщо не са критерий, по който да се съпоставят доходите. Доходите във формата на заплата са за извършен обем или часове работа, много слабо ме интересува какъв е наема, и колко струват жилищата. Някой може да е доволен да живее в гараж, а на друг да не му стига и палат.

sonibvc@gmail.com

Аз ти говоря за едно ти ми говориш за друго. Не ме интересува колко получаваш. Също толкова важно е и колко са ти разходите. Вие продължавате да ми говорите за доходи като малоумни! Що не щете да разберете че нещата не са еднострани и че не може да коментираш доходи без да коментираш и разходи! Просто и двете неща са еднакво важни за да се покаже реалната картина! Цифрите които съм посочил, не съм си ги извадил от г*за и много лесно можеш да ги подвърдиш ако имаш елементарно желание. Не знам защо вие е толкова трудно (на българите) да се научите да мислите и да разсъждавете на едно средно логично ниво! Отдавам го на ужасната образователна система пред 90те която е произвела идиотите и чуждопоконичеството на българина че щом е чуждо или чужбина значи е 1000 пъти по добро от всичко българско.

И не е вярно, че София е най - скъпия град, разходи се до Варна, и ще видиш наемите и цените на жилищата какви са...и съответно какви са заплатите. Градът се е напълнил с някакви , които за нищо на света не биха се върнали по родните си места, и са съгласни дори и за 600 лв да блъскат по 12 часа включително събота и неделя...

sonibvc@gmail.com

То сигурно не е вярно и че Париж е най скъпия град (може бе Кан и още 1-2 места по морето им са по скъпи) но аз съпоставям столици със столици. Кат те кефи Варна го сравни с Марсилия или който е там подобен град на Варна и ела да докладваш после каква разликата в средната цена на кв.м. Ама няма да го напишеш тука щото ще откриеш че разликата е поне 10 пъти.

"Французите получават 7 пъти повече от българите." ДА, бе, да! Ако става дума за хурки в задната полусфера, май ги водим с много повече от 7 пъти! Но пък ние в това отношение сме си бая държеливи!

друг път. При 4,90 Евро минимална заработка на час става за 8 часа 76,64 лева, по 21 работни дни средно на месец - 1610 лв. месечна заплата!?! Е да ама още сме далееече от нея, повечето хора са дори под хиляда лева, тоест разликата е не 7 пъти, а поне 12 пъти.

Ми във Франция и т.н. хората стачкуват и се борят за по-добри заплати и съществуване. Щом в БГ никой не се бунтува, значи всичко е точно. Тъй че мрънкащите коментатори да се стягат в кръста и да бачкат, а не да ми пишат по форумите.

Бил съм служебно във Франция и имам някакви наблюдения за хората там. Някои индивиди тук се опитват да внушат че хората там работели 7 пъти повече и били по квалифицирани и т.н. - пълни глупости. Там всеки работник /мотокарист да речем/ прави само едно нещо и не можеш го накараш по никакъв начин да върши нещо друго. Освен това и там се помотват и гледат максимално да губят време във всяка операция , просто държавата е силна и дава там високи заплати. Тук си работник за всичко в една фирма , поемаш задълженията и на още няколко човека и ако нещо не е както трябва те глобяват солено въпреки мизерната заплата. Сравнението между там и тук е просто немислимо , ние просто никога няма да ги стигнем.

Проблема на Франция е, не че ТРУДЪТ за 1 час е седем пъти по-високо платен от този в България, а че МЪРЗЕЛА за 1 час е много по-скъпо платен от ТРУДА във Франция! Франция от десетилетия има проблем, който така се задълбочава, че вече няколко години не може да си обслужва(дори лихвите) по дълговете, само привидно се прави, че има суверинитет но изпълнява каквото заповядат кредиторите! Следствието от този проблем е, че ТЕЗИ кредитори задължават Франция всяка година да приема по 200 000 хиляди африканци, от които 10% получават обучение и се интегрират в икономиката и обществото, останалите ПАРАЗИТИРАТ в/у социалната система и живеят в своя "свят" неподлежащи на интеграция! Така Франция всяка година увеличава данъците на РАБОТЕЩИТЕ за да обгрижва НЕРАБОТЕЩИТЕ "ГОСТИ" и това продължава от над 50 години, затова на Франция е съсипан ЛАНШАФТА и е първата ЦВЕТНОКОЖА държава в Европа! НИКОГА не забравяйте, че във континента Африка чакат МИЛИАРДИ, които чакат да ги докарат във Франция. Милиарди, на които живота се свежда единствено юдо ФИЗИОЛОГИЧНИ нужди и Франция е ТРОЯНСКИЯ КОН чрез който се унищожава континента Европа!

Грешиш за френския мързел. Едно изследване от преди няколко години, постави французите на 5-то място в света по ефективност както от един отработен човеко-час, така и от изработен БВП от един работещ. Това, че си взимат по 2ч почивка за обяд, не значи че не работят през останалото време.

как руснаците с тяхната минимална заплата от 20 долара изкупиха половината черноморие, и половината свят ? Нещо не ми се вързва.

Руската мафия изкупи черноморието ни,както българската мафия!!! От 140 милиона руснаци има 100 хиляди богати,които имат предостатъчно да си купуват,какво ли не на гърба на цялото руско население!

убаво де, ама те изкупиха половината свят, а само у нас са 500 000 ! Как с тая минимална заплата ?

И ПАК стачкуват на поразия за разлика от бедния българин дето продължава да търпи..Само дето и по физика сме учли че когато ''налягането'' се повишава рано или късно ще избухне и то с голяма сила....

френската нетна СМЗ е около 1500-1600 € ,а у нас 260 €.

1300 евро е нето, но цените тук са доста двойно по-високи от тези в България

плащат 42% данъци. Това също трябва да се отчита.

То при нас като се пресметнат всички данъци - ДДС, акцизи, местни данъци и такси, винетки, зелени/сини зони, доплащане под и над масата при здравеопазването или образованието и накрая току-виж ще се окаже, че нетното което ни остава след цялото това дране е по-малко от споменатите данъци.

Франция е родината на ДДС. И ставката е горе-долу, колкото нашата - 19.6%. Ни има намалени ставки 2.1 и 5.5% за храни ток, вода, наеми и повечето неща от битов характер. Като сложиш в сметката здравните вноски и доста агресивната скала за облагане с ДДФЛ, става леко неизгодно, в сравнение с България. Това, разбира се, ако не взимаш под внимание "такса спокойствие", която радикално обръща нещата.

Преди да пишете пресметнете колко са нашите......на мижавите ни доходи ...

Калкулат ор: Заплат а и вс ички ос игуровки 1. Ос новна заплат а 100.00 лева 21. Общо внос ки от с лужит ел и работ од ат ел (р.8 + р.10 + р.19) 41.32 лев

Ти ми давай 7 000 лв заплата, пък аз ще съм първият рано сутринта, още в 6:00 часа пред портите на бирниците и ще рева с пълно гърло, че много искам да си внеса 3 200 лв данъци.

Повярвай ми - НЯМА! Без значение колко имаш да внасяш, дали 1лв и 1 мил.лв, дали 10% или 47%, внасянето на данъци е отвратителен процес. И е достатъчно да изгледаш някое пряко предаване от НС или пресконференция на някой от управляващите, за да стане този процес още по-труден.

Във Франция повечето хора са на минимална заплата ( СМИК ) и това са 7,5€ на час или малко над 1100 € на месец. Престанете с манипулативната и абсолютно погрешна информация!

Получават, защото си нямат премиер, който да им каже, че с 500 лв. ( в техния случай - 250 евро) си се живее съвсем нормално.

Ако беше наистина 10 лв. на час, това би значело около 1600 лв. на месец. Според мен 90% от хората в България не получават толкова и брутно. Може да включват всички разходи, примерно осигуровки от работодателя и т.н. Но според мен дори и тази смешна цифра е преувеличена.

Тва вече не е медия бе това е някакъв човал с фашкии. Не само че не си подбират материалите ами лъжат като дърти цигани :)

"в България, с 4,90 евро на час " = 10 лв./час х 8 = 80лв/ден х 22 = 1760 лв месец. Хохо. Ще се окаже че французите работят за 15 пъти по-големи заплати.

Българинът,където и да работи,все малко му плащат! Явно,ниското заплащане у нас е стимулирано и от европейците,които са заинтересовани да плащат по-малко и когато нашеницът от нямай и къде отиде да им робува! Приятелят ми кара камион в Дания за точно 1600 €/месец от 160 раб.часа или....10€/час....къде са...42 €/ч ???

Демокрацията им е отнела много на горките французи...Нали така, другарко Курнела? Нали така, малоумни почитатели на соца ?

ако бяха минали руските орди през Франция е те щяха да получават колкото нас.

Въпросните орди са минали през половин Германи, през Естони, през Полша и особено през Финландия. Да не говорим, че едно златоносно място, наречено Шанхай, в миналото е било руско пристанище порт Артур. Ама на вечния лузър все някой друг му е виновен.

Минали и... ЗАМИНАЛИ! А у нас от 1878-ма само поразии правят. най-малкото са натъпкали главите на по-слабоумните с пропаганда! КОГА НАИСТИНА ЩЕ СИ ЗАМИНАТ? Ама со се пета колона!!!!!!!!

Няма място за сравнение! Франция има свръх производство,а България няма почти никакво производство! Че са ниски заплатите в България спрямо цените,са много ниски,тук цари голяма спекула и цените са приравнени с тези в западна Европа, е това е ненормалното. Там където има производство трудът на българина също не е оценен и се получават фрапиращи разлики,но като цяло не може да се сравняваме със Запада,който произвежда и продава на целия свят... В България,ако имаше нормална Съдебна система и се намалят корупцията и кражбите до минимум ще стигнем доходите на Запада наполовина,уви,няма никаква Съдебна система и никаква реформа в този сектор от близо 30 години и нито едно правителство не иска да реформира Съдебната ни система,от която идва и цялата ни мизерия и статуквото да сме най бедните в Европа и 2/3-ти от света!!!

ПОЛУЧАВАТ И ПАК СТАЧКУВАТ ДО ДУПКА. ЩЕ МУ ГО . .... НА ОНУЙ МАЛКОТО МАКАРОНЧЕ.

"Французите получават 7 пъти повече от българите" Получават, защото им дават! Тука като не дават, скоро няма и да продават. Няма да има на кой!

Да давали... А ти аккво даваш? Качество, производителност? Какво произвеждаш?

Произвежда това което може най-добре : Тъпотии и глупости...

Аз произвеждам домати. Купуват хората. Хубави домати стават в България. Но пак внасят от къде ли не. А там субсидиите големи.

"Дават". Ганьоооооооооо...кога ще разбереш че никой няма да ти даде а трябва да си извоюваш!!!

брех... живи да ги оплачеш французите... аз за по-малко от 125 доларе на час не работя.

Поредният Доналд Тръмп.

Коя емисия на зимбабвийски долари имаш предвид?