ЕС и Турция се споразумяха за бежанците

ЕС и Турция се споразумяха по условията за овладяване на бежанския поток. Някои от исканията на Анкара отпадат от окончателния вариант на сделката.

Обратно в новината

Коментари - ЕС и Турция се споразумяха за бежанците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има нещо страшно НЕлогично в поведението на Европа, спрямо бежанците. Цивилизования свят само в Европа ли е? Къде са Канада, САЩ, Латинска Америка, Австралия, Китай?? Хуманност и отговорност в момента проявява само Европа за бежанците - тя ли е автор на Арабската пролет и на събитията в Сирия, че единствена чувства отговорност. Ако затвори границите си и бежанците знаят, че нямат шанс значи, че целият проблем отпада и той става проблем на света. Но понеже Великобритания си има достатъчно не англичани и Франция си има достатъчно северноафриканци, Меркел покани всички, за да осигури работна ръка на монополите . И заради немските монополи и егоистични граждани, нежелаещи поколение СЕ ГЪРЧИ ЦЯЛА ЕВРОПА, а за народите на вратата за запада има опасност от ... изчезване дори. Всичкото чудо е заради безплодната немска нация.

Съвсем са се издухали тези от ЕС.Ако ги приемат Турците в ЕС,тогава Германия,Франция нямаа да имат решаващ глас.Това никога няма да го допуснат.ЕС е скрит колониализъм.

ЕС, се командва от САЩ, а на тях им дреме дали Германия и Франция ще имат решаващ глас! Колкото повече неразборий в Европа, толкова по добре за САЩ!

САМО за визи трябва да изпълнят 72 изисквания. Не четеш ли? Какво остава за прием в ЕС? Това означава свободно придвижване на стоки и хора. Мислиш ли, че Европа ще допусне да се придвижват свободно тези, които в момента правят атентати там?

излизане от ЕС, НАТО и по близки взаимоотношения с Русия, това е единственото ни спасение, ако искаме да се запазим като народ и християнска държава!

Всичко се прави само с една цел - антибял геноцид. Америка иска да е световен и единствен господар и пътя за постигането на тази цел минава през унищожението (физическо) на Европа. Докато вие тук ми се делите на комунисти и некомунисти, някой някъде су върти игричките и всички дружно вървим към гибел. Помнете ми димите, нищо хубаво не ни чака ако не се събудим, и то ското!

80% от европеиците са против турция в европа , има само една вероятност .европериска турция разделена между гърция и българия с адместративен център цариград.

крепостните изпадат в истерия , само като чуят че някой са се споразумели за нещо ! крепостните не искат споразумение ! те искат бой , война , мор и жертви ! по възможност повече ! милиони жертви ! не става , русолюбци ! светът върви напред , а вие затънали в гряз , гледате злобно и безсилно !

Турчин ли си, пашавар или тарамбука? Пиши по същество, това е второ споразумение в рамките на 10 дни. Какво разбра от него, прочете ли някакво официално съобщение? Тук не става въпрос за Русия, тя няма проблем с бегълците. А ние, БЪЛГАРИТЕ, искаме спокойствие и мир. И никакви нарушения на държавната ни граница!

в България няма и 10 000 бежанци , а има 300 000 крепостни ! това е доста по притеснително ! а ти си българин колкото станишев!

,,разкрепостенияи,,??? нещо да кажеш за ,,дебатите,, в ,,парла-менте,, свързани с ,,новия,, ни дълг от ,,четири милиарда,,!!! не се радваи толкова!!! ,,мюслюмите,, такива ,,разскрепостени,, като теб, ги ,,учат,, да летят от ,,покривите,,!!! ,,аве-толерастия,,!!!

,,ето какъв е,,??? ,,..Очевидно Планът Сорос (Германия да приеме половин милион бежанци, регистрирани в Турция) е съгласуван с правителството на САЩ. По този начин Ангела Меркел подкрепя геополитическите планове на американците, които имат в региона особени интереси за енергийната си политика: те планират изграждането на Транс-адриатическия газопровод (ТАГ). Той ще преминава през Сирия, а след това от турската граница през Гърция, Албания и Италия, и се форсира от САЩ. Това всъщност е и един от най-важните бежански маршрути към Европа, който след затварянето на Балканския път особено много ще се натовари. САЩ нямат интерес от дестабилизирането на маршрута на ТАГ. Те също така искат да се гарантира, че Европа се осигурява от газопровод, който е под контрола на САЩ, а не на Русия. В този смисъл САЩ и Русия се борят за европейския енергиен пазар..,,???

И за какво са се споразумели, да удължат агонията на еврогейския содом и гомор ли? Ами честито да ти е "споразумението" "той", на теб и на такива като тебе. Сега ще ви се наложи да бачкате по съвместителство хем като краварски тролове хем и като турски, нали така. От еврогейски ценности минаваме на ориенталски, така ли бе поклоннико на една тъмна мракобесна вяра на мръсотията, чалмите, бурките, джихада, клането, насилието над жените и третирането им като добитък и т.н. и т.н. и т.н. да ти изброявам ли още, фес?

Социалната мрежа ли стана официоза на ЕС? Така ли се дават 3 + 3 милиарда, наподобява на чиста проба рушвет. Или подкуп на Турция за да си пази границата, кой както иска да си го разбира. Бе те за няколко секунди съмнително нарушаване на въздушната им граница цял аероплан гръмнаха, а си затварят очите за реките от незаконен петрол, бойци на исляма и тълпа от мигранти, които текат "незабелязани". Какво е казал Туск в личните си страници в нет-а наподобяват "некои съображения на др. Т. Живков" по онова време в Работническо дело. Нещата са много сериозни за да се замазват. Освен за парите, всичо там е мътилка от недомлъвки, мурафети и условности. А дивотията 1:1 по-скоро наподобява приятелска игра на пинг-понг с бежанците, като всеки сам ще си брои точките. Ама като се изморят да си разменят топчето, ще се окаже че всеки е смятал без кръчмаря. И нови "успешни преговори". Македония, Хърватска, Сърбия... показаха какво трябва да правим, без да чакаме началниците от Брюксел.

Първоначално човек се учудва, че има такива тъпаци, но после се сеща, че са съветофили и вече не чуди..На две магарета сламата не могат да разделят...Болните им соц. мозъци все за подкупи мислят..Без да се сещат елементарни неща..Смятайте, колко са прости..2 милиона бежанци има в Турция, кой ги храни бе, чугун?Имат ли представа тъпоглавците, какво натоварване е това за бюджета на Турция, която и без това не е цъфнала?

А за атентатите в Туркестан споразумяха ли се? Или те като разрешат безвизово пътуване на турчулята в Европа ще има за всички бомби и страх

ВСИЧКИ "РЪКОВОДИТЕЛИ"/МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛИ, ПРЕЗИДЕНТИ ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ, ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ/ СА ПОЗОР ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ- ХРИСТИЯНИ.БОГ ДА ГИ НАКАЗВА! ТЕ НАПРАВИХА НАЙ- ПРЕСТЪПНОТО ДЕЯНИЕ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО! НЯМА ЕВРОПА НА ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ! ИМА ЕВРОПА НА МЮСЮЛМАНСКИТЕ ПАЗАРЛЪЦИ , ПРЕДАТЕЛСТВО, ПОДЛОСТ! СМЪРТ ЗА АНГЕЛА МЕРКЕЛ И ДР... КРИСТ.... ГЕОРГ...! ТЕ ПРЕДАДОХА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НА МЮСЮЛМАНИТЕ!ТУРЦИЯ ЩЕ ПОЛЗВА САМО И НИЩО ДОБРО НЕ НИ ОЧАКВА!АКО ПЪК Я ПРИЕМАТ В Е.С. МАЙКА ИМ МАЙЧИНА ПЪРВО АН ТЕЗИ ИЗРО...ОТ КОМИСИЯТА!ТУРЦИЯ ЩЕ УПРАВЛЯВА ТОЗИ СКАПАН Е.С. ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ВРЪЩАНЕТО ДРУГИЯ ПРЕД... НАШИЯ,КОЙТО НИЩО НЕ КАЗА ,А СЕ СЪТГЛАСИ НА ГЪРЦИЯ И ИТАЛИЯ И НА ТУРЦИЯ ДА ДАВАТ ПАРИ ЩЕ НИ ПОТОПИ В ТУРЦИЗМА.

Дали ще противоречи на соросоидно еврогейската субсидирана насоченост на дира, да публикува актуална информация за най-новите атентати в Турция и разгарящата се гражданска война срещу кюрдите?

европа извърши ритуално самоубийство. като подпише и ТТИП-а ще е вече свършила напълно.

Туркия начело с Ердоган ще приеме ли гей браковете и третия пол?Това са условията на ЕС

ес 500 000 000 население ! 7 000 000 мюсюлмани ! русия 140 000 000 население ! 30 000 000 мюсюлмани ! само в москва 2 500 000 броя! що плачете за евлопата крепостни ?

От мюсюлманин до "мюсюлманин", разликата е по-голяма отколкото от християнин до мюсюлманин.

щом ти го казваш сигурно е тъй! до сега не бях чувал само че руският мюсюлманин е по добър мюсюлманин ! русолюбците достигате нови висоти в жалките си опити да славите крепостните!

Трябва да си пълен дегенерат или пък да си помак, за да избереш Турция пред Русия.

ми аз не избирам ! съобщавам ти факт ! а иначе , путин и ердоган са последните мераклии за императори ! и двамата ще свършат зле ! а турция я избират милиони туристи годишно , а в магучая никой нормален човек не ходи доброволно

Зад "споразумението" между ислямиста Ердоган и ЦРУагентката Меркел се крият Сорос и американските крадци.

Срам ме е, че съм европеец. Такива "мекотели" политици не бях виждал. Срам и позор!

и мене ме е срам , че си европеец !

кольо евроГеец !

Всичко това се очакваше отдавна. В крайна сметка, Германия е турска оотдавна. В момента вв Хановер, пред турското консулство е пълно с полиция, конна полиция и бронирани камиони на жжандармерия. Пазят си "съгражданите". на метри от консулството има католическа катедрала, в която никой не влиза. За какви ценности сте тръгнали да говорите? Каква Европа? Изглежда че Япония е единственото място без мюслита(поне така четох преди време).

"Самоубийствен атентат е извършен днес в центъра на Истанбул. Двама души са убити, седем са ранени, съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на телевизия Си Ен Ен" Подгряват турците за великото преселение.

В турския град Адана избухнаха серия взривове. На видео, заснето от очевидец и публикувано в Туитър, се вижда как горят камиони. По данни на източници в социалната мрежа, и четирите взрива са избухнали в автомобили

4 убити и 20 ранени , от които двама тежко .

Поне толкова за една нощ у нас, без атентати статистиката от катастрофи е същата. Какво става за седмица, месец, година? Добре ни подредиха медиите и културните и духовни модели, които спускат планирано и по заповед отвън.

Европа в лицето на Меркел, освен че се договаря с престъпниците от Турция, които в момента избиват гражданско население с бомбардировки и премазват с танкове кюрдите, престъпления за които "циливизована Европа и Америка" упорито си затваря очите, ще им плаща и за изнудването с измислените бежанци 70% от които даже не са от зоната на военния конфликт! Кога турците ще освободят и ще се изтеглят от окупирания Кипър? Кога ще дадат човешки и етнически праав на кюрдите? Срам за Европа! Вместо да дават милиарди на Турция, по-добре да ги бяха дали на Сирия за да се възстанови и приеме обратно прокудените от войната, която други предизвикаха.

Ми че те западняците и особено ЦРУ винаги са ползвали и плащали на престъпници-в Украйна на остатъчни фашаги,в Турция на ислямисти и във всички останали държави продажниците им и престъпниците са сложени на власт за да обслужват интересите на ФАЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!

То пък едно лице!!Жалкото е ,че и ние вече сме станали еврогейски сурат!!!!!!!!!!!

Става ясно,че ако Брюксел вземе решение за присъединяването на Турция към ЕС,то България моментално трябва да го напусне!Не направим ли това,то България ще изчезне от лицето на земята за нула време!България няма никакви ползи от членството си в ЕС,а само касира загуби!Тези фондове,които уж отпуска ЕС ние си ги плащаме двойно!Всичко е далавера и игра на финансовите кръгове и мафията!

"За 2014 г. се предвижда вноската за ЕС да е в размер на 904.7 милиона лева" - информира Зинаида Златанова! Закон за държавния бюджет на РБ за 2015 г.Чл.1, ал1, раздел IV Вноска в общия бюджет на ЕС - 979 871,6 хил.лв. ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., Накратко, загубили сме 30 МИЛИАРДА от членството си в ЕС. Унищожената ни икономика, грабежа на монополите им, "бежанците", "интеграцията на "ромите"" са ни бонус.

Не вярвай на данайците, още по малко на националните предатели.

Европа се оставя да бъде заплашвана. Получава някаква амнезия и се прави, че всичко е наред. Накъде е тръгнал този свят? Какво става с нормалните човешки ценности? Все повече неща остават под въпрос при такава лицемерна политика.

Е да, за следващия "пакет" бежанци, дето Турция ще пусне уж случайно към Германия, ЕС ще даде на Турция и балканските държави, с уговорката да си държи бежанците на нейна си територия. А ББ ще се върне гордо от Брюксел и ще каже " Е, ще сме вилает на Труция, ама ми обещаха европейски фондове до 2025 г." Просто не мога да повярвям, че плащането на рекет стана официална въшна политика на ЕС.

Не ми го побира умът какъв едвродебил трябва да е човек, за да си мисли, че става дума за "рекет", а не за съзнателно подготвяния от управляващите сащ, ес и турция геноцид над бяла, християнска Европа.

има ли нещо нормално вече в тоя свят!? погледнете им само физиономийте на тея политици - каква радост блика от лицата им, човешки съдби и сериозен хуманитарен проблем ли са обсъждали или чували с играчки за дърти инфантили са си делили!?

Споразумението с Турция е удар срещу 28-те страни в ЕС. След като Източна Европа си затвори границите, марионетките Меркел и сие направиха така, че чрез свободно движение на турците в Европа да не спира вноса на мигранти, радикални ислямисти и джихадисти. На това отгоре вместо да наложат санкции на Турция за геноцида над кюрдите и поддържането на терористите от ИД, Меркел и сие ще им изплати 6 милиарда помощ от данъците на европеийците, за да продалжават в същия дух.

ще е пълно с хора в беда, като бежанците, докато има по лицето на земята лицемерни садисти с вратовръзки, точно като демонстрираните тука на снимката "политици".

И европейците вече се убедиха, че пътят към щастието минава през Босфора, най близо сме и ще сме най ощастливени, по скоро да премахнат визите за комшиите.

По въпроса за турското членство в ЕС: Едно от многото условия, което ще трябва да изпълни Турция, за да влезе в ЕС е да се изтегли от Кипър, 40% от който окупира незаконно от 1974 г. Турция вероятно няма да пожелае да се изтегли. Което означава, че няма и да влезе. Кипър като член на ЕС никога няма да се съгласи с приемането на Турция докато не се реши кипърският проблем.

Дано да си прав! Но в крайна сметка Европа ще се съгласи на всичко като я заплашат, Турция знае как да прави пазарлък.

Джералд Кнаус, ръководител на финансирания от Джордж Сорос мозъчeн тръст Европейска инициатива за стабилност (ESI) съветва от месеци насам германския канцлер Ангела Меркел по бежанския въпрос. Още през октомври м.г. неговата ESI представи план, който сега трябва да сработи. Той предвижда следното: Германия трябва да предостави убежище на 500 000 сирийци, регистрирани в Турция. Предвиденият срок е 12 месеца. Други европейски държави също могат да се присъединят, но на доброволна основа. Същевременно Турция се задължава да приема обратно всички нови мигранти, които са преминали от Турция в Гърция.

Кнаус, който е австриец, заяви за австрийския вестник Ди Пресе на 16 март, че задкулисно била договорена много по-радикална идея, и вероятно тя много скоро ще стане обществено достояние: Кнаус казва, че една коалиция на отзивчивите ще поема на ден по 900 сирийци независимо от това, колко сирийци ще пристигнат в Гърция. По този начин щяло да се стигне годишно до 300 000 емигранти, значи по-малко от първоначалния план на Сорос. Коалицията на отзивчивите сега се състои от Германия, Португалия и Швеция. Вероятно Меркел ще успее да навие и някои други страни да приемат по-малки контингенти. По този начин решението на проблема би могло да придобие вид на европейско решение.

Де факто споразумението е сключено от Меркел и няколко представители на големи европайски страни зад гърба на европейските народи. Меркел е само и единствено канцлер на Германия и не е юпалномощавана от другите страни да се договаря. Представителите на европейските народи са депутатите в Европейския парламент. Всякакво споразумение, което не е одобрено от преките представители на европейските народи в Европейския парламент е невалидно. Това, че пионки като ББ са подписали няма никакво значение.

ЕС е абсолютно неспособен да решава каквито и да било проблеми. Турция се възползва от това и отново се кани да завоюва територия, населявайки я със себеподобни. САЩ се възползват от глупавия ЕС за борбата си против Русия. А жалките български управляващи с надути до пукване мутри се пъчат ли пъчат. А пък нещастния български народ се е разделил на влюбен в американците или съответно в руснаците и се ръфа ли ръфа помежду си!!!! Егати глупаците!!!

От сега нататък следват 500 години турсо робство за Европа!

Германците не са казали лоша дума за Меркел, въпреки затрудненията с бежанците. Българите призовават да я съдят! Германски съд ли да я съди или по-добре български! По чувство за щастие, германците са на 16 място, а българите са на 129! Когато си неудовлетворен от живота, ценностите ти са обърнати. Българинът се радва, ако осъдят някой! А пък ако е на смърт, още по-добре. Боб, завист, злоба, що е то!

Вярно си Ганьо, първо пишеш неверни неща, дай да ти припомним изборите от миналата неделя в няколко германски щата. После пък ни обяснявай, че ние сме злобни, а немците са се ухилили до ушите и такова щастие ги гони, че не смеят да излязат на улицата като се стъмни. Мерси, на теб ти го оставяме това щастие.

казваите как да я осъдим, каде да ходиме и каде да се подпишеме. изкараите някои адвокат да садеиства и да ни каже каде да се жалиме и да се подписваме. аз съм сигурна, че няма ни един от българия да не иска меркел в затвора. мисля че в хага трябва, а мисля че може и в бруксел.

Има една малка подробност ганчо балкански. "Щастливите" германци изпратиха в крематориумите милиони, а "злобните" българи единствени от всички, спасиха евреите от газовите камери. Ясно ли ти е българомразецо. Тъпо злобно копеле си ти, а не Българите.

Турците са мъжкари, европа са Кончити без вурстове.

Отново ни лъжат! Кой вярва, че режима на диктатора Ердоган ще си изпълни обещанията?

Турция прилага най мъдрата и хуманна политика на континента, без помощ отникъде от 5 години насам приютява близо 3 милиона бежанци, които като неудържим поток подобно цунами биха навлезли в Гърция и България и доунищожили тези без това едвам кретащи държавици.

"Мохамед" с псевдоним "Jesus".

Нещо като първо да ти продават отровна храна, а после да ти предлагат антидот и ти да си благодарен на "спасителите"...

А Ливан? Ти да си чул, че там беженците от Сирия надхвърлят броя на ливанците? Но за Ливан помощи няма - те няма с какво да изнудват баба ти Меркел. САЩ не са зад техния гръб, нито пък Саудитско арбския демократичен режим, който Фр. Холанд награди наскоро.

Българите са на 129 място в света по чувство за щастие. В Европа са най-неудовлетворената нация. Афганистанците на кое място са, изпреварват ли българите!

Нищо няма да излезе ! Тази активност и усилия трябваше да бъдат приложени преди две-три години за премахване на причините, пък било то и със сила, а не сега, за преодоляване на последствията.

Нищо не се споменава за мигрантите които ще влязат от Турция в България. Борисов, както винаги, голям го извади и бързо увяхна...

Ще ви решим демографията! Край на призрачните села. По площадите ще щъкат деца.

Ще щъкат талибани..

Браво, това е победа на Турция, която показва нейното централно място в Европа. Смешно и жалко е тази развита страна да не е член на ЕС. Г-жа Меркел и другите от Брюксел най-сетне проумяха, че без Турция Европа е загубена! Г-н Давотуглу най-красивият мъж от снимките. Ако Турция не се беше съжалила над жалките европейци, с ЕС щеше да е свършено. Тя го направи, защото носи добро сърце и иска да бъде лидерът на Европа, да я издигне отново на крака. Българите трябва да скачат до небето, че имат такъв съсед.

Победа? Над кого? Мирна Турция воюва ли с някой?

...най-красивият мъж... - на английски beautiful man може да се главно за гейове.

ХА,ХА,ХА! ЖИВЕЯ ВЪВ ВИЕНА, 12 бецирк.Там е пълно с турци и бежанци и на Арндщрасе има ТУРСКИ МАГАЗИН за ЛОКУМ, БАКЛАВА, ТУРСКА ЧОРБА И ЗАСТОЯЛО МЕСО ОТ ТУРСКИ ПИЛЕТА...Вътре само забрадки се разхождат и някой друг точно толкова "красив" мъж, като нахално ухиления Давидглухия от снимката. ТАМ АВСТРИЙЦИ НЕ ВЛИЗАТ!!! НОРМАЛЕН ЧОВЕК не може да стои повече от няколко минути вътре - ВОНЯТА Е НЕПОНОСИМА ЗА ЕВРОПЕЕЦА!!!

Щом знаеш, значи често го навещаваш тоя магазин, видимо вонящите пилета са ти любимия деликатес.

Господ ще ти го върне един ден! Това запомни! Не на шовинистичните ти и абсолютно нерелиазуеми бръщолевения!

Ще е.ем!

Европейци, ние ще бъдем вашите мъже!

сбогом ЕС - дано да е само по бързо

"Другата преодоляна пречка е опозицията на Кипър, която е в напрегнати отношения с Турция заради проблема с разделения остров." Да, да! Как ли е станало това? Докато бившата перла на Кипър, Фамагуста е призрачен, рушащ се пуст град в турско владение, кипърците не обичат особено турците.

"Кипърците не обичат особено турците." А, кой ги "обича", "особено"!?!?

от които за зависи България, за съжаление - лyдaтa Меркел и пyтkaтa Бойко. А както е известно, те са българоубийци

А как е добре това за България?

Ние ще решим демографската криза!

За всичко, което направи досега Ангела Меркел трябва да бъде съдена за престъпления срещу човечеството!!!

Ако е за трябва, то Меркел преди да направи всичко това, трябваше да е линцувана десет пъти и вече да сме я забравили.

да, обаче присъдата й ще бъде Нобеловата награда за мир на 2016. За това се бори жената, а Европа, ние и т.н. - нямат никакво значение за такива като нея. Това е достойно да се изследва от психолозите и психиатрите - защо политиците се побъркват и заживяват с мисълта че са пратени от господа нови месии. При това уж имаме избор?!

Точно това си мислех тази сутрин. Медиите ще приспиват хората, че проблемът е решен и че вече всичко е под контрол. Поддръжниците на Меркел отново ще си покажат главите и като нищо да я наградят. То вече и в този форум изпълзяха нейни фенове. И всички ще забравят кой отвори кутията на Пандора...

крайно време беше да им скръцнете малко на тези мустакати хубавци.

Хахахаха, не ставай смеше. Не ги ли видя как се бяха наредили с ибриците? Ношият Чоко също беше там. Бръкна се да даде и той някой лев на изнудвача.

Самият договор е една лъжа , която всяка от страните усуква и използва както и е удобно . Да видим действията и тогава ще се разбере всичко.

Няма ли да е малко късно като УСЕТИШ действието му (на договара) на гърлото и на свинктера си.

, голям страливец ще излезеш !

Сега се очаква Давутоглу официално да подпише договора на ... Първи Април...