ЕС с „такса вход“ от догодина – ще струва 7 евро

Нововъведението важи за гражданите на държави извън ЕС, които не се нуждаят от виза, за да пътуват до Шенгенското пространство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да очакваме ли нелегалните да започнат да попълват тези форми? Време беше да се събира информация за влизащит и излизащи от ЕС, но някак си.... основните проблеми НЕ се таргетират! В това число нелегалните влизащи в ЕС! Никак не е случайно, че хората вече не виждат смисъл от тази формация :)

Аха биометрични данни.

Пак някакви пари за прибиране от хора, за да се напълнят някакви джобове.

Пътници от ЕС са изключени от изискванията на ETIAS и могат свободно да пътуват в рамките на общността Граждани на държави от ЕС също са освободени. Възниква резонния въпрос Каква е разликата между "пътниците" от ЕС и "гражданите на ЕС?! Е ли са пътниците от ЕС граждани на ЕС или да!? Абе вие, малоумници, чете ли си пасквилите преди да ги пуснете на раята?

Чети, написано е: Граждани на ЕС - това е ясно. Пътници от ЕС - Хора с временен статут на пребиваване в някоя държава на ЕС. Чужди граждани минаващи между вътрешните граници на ЕС, т.е. пътуващи от една държава в ЕС в друга държава от ЕС.

Ще започнат да продават билетчета за тия ,които посещават зоопарка ЕС .

Турците ще платат. Северно македонците също , така , че системата е добра.

Не забравяй и сърбите

За руски гниди, таксата трябва да е по висока!

Тоест безвизов вход - тц. Само дето едните визи ще са по-евтини и ще се издават от някакъв алгоритъм. И това го въвеждат тези дето критикуваха социалистическите страни., че не разрешавали на гражданите си да пътуват,

Сега такса вход, по-нататък такса изход и накрая такса престой.

Значи хилядите азиатски и африкански орки регистрирани в България като "мигранти" са "пътници от ЕС". ха-ха... Е.а го това право на придвижване в ЕС, е.ах ги тия евротолерастски ценности! Колкото по-скоро се разпадне ЕС, толкова по-добре!

такса вода, такса так, такса тоалетна... такса палатка, такса храна, ддс на всички такси и така...

Фин начин да събереш малко пара. Като златния гьол на кппто с Турция.

Независимо от това,че ЕС няма да го има в скоро време,приемам таксата за добро решение. Не може некакви турци,араби,грузинци,арменци,македонци...да скапват с безхаберността си инфраструктурите,са обгазяват с колите си земите ни,да си изхвърлят боклуците около магистралите,да убиват пешеходци за забава и да няма такса. Дори си мисля,ще таксата трябва да е поне сто и петдесет евро.

Като стана въпрос за САЩ, не само че изискват визи за нас,но и дати за интервюта нямат в близките 3 месеца.Отделно взимаш виза,която обаче не ти гарантира,че ако на митническия служител на летището в САЩ не му е крив деня няма да те върне обратно.Самото отношение на правителството на САЩ показва до каква степен ни считат за подчовеци и доколко имат основание заради гъзоблизците в НС и МС.

За сметка на това, България не изисква визи за американци. Никога в историята на България преди "демокрацията" не е имало чак толкова очеизвадна липса на равнопоставеност в дипломатическите отношения. Колкото и да пелтечат срещу СССР и Русия, поне не ни смятаха за подчовеци, както е сега с еврогейците и кравеститите.

" ПЪТНИЦИ от ЕС са изключени от изискванията на ETIAS ...... ГРАЖДАНИ на държави от ЕС също са освободени."... кАКВО ЗНАЧИ ПЪТНИК И КАКВО ЗНАЧИ ГРАЖДАНИН СПОРЕД ТАЗИ СИСТЕМА? Не е ли главното и основното да си гражданин на ЕС , за да ползваш някакви " привилегии" и да не плащаш? аКО НЕ СЪМ ГРАЖДАНИН- КАК ВЛИЗАМ, за да стана "пътник" и да си вея гащите из ЕС без да плащам. ? . Малко ми прилича на историята с кокошката и яйцето

Докато в България е пълно с мурзилки като тебе, така ще е! Те хората не искат да си пълнят държавата с руски шпиони.

Няма да сме все зад желязната завеса, я!?

обаче на ден 7 ойрос !

Предлагам на принципа на реципрочност и ние да плащаме на турци и сърби за това,че им хабим инфраструктурата,щото като гледам техните пътища и тащси и нашите,то у нас какво да похабиш,то си е кочина и кратери с винетка.Коя да е граница като минеш кенефите спират да миришат от 1км.При нас трябва да им плащаме "вредни и опасни условия на преминаване",че доскоро и магистрални грабители и пътни полицаи ги ограбваха системно.