ЕС разреши да се вадят по 6 дози от ваксината на "Пфайзер", удвоиха доставките

Фон дер Лайен посочи, че в началото на преговорите на ЕК с разработчиците на ваксини е имало 160 заявки за нови препарати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко е Пунта Мара. Политически цирк и пседвонаука!

Лайкучката много разбира от дози - за осеменяване!!!

изрод

Това ЕС разрешава, ЕС не разрешава е най-голямата свинщина, в която България се затъва и се дави. Свободна конкуренция, пазарна икономика, свободен избор, права на човека, демокрация, свобода на словото, свобода на бабината ни трънкина - лепкава паяжина под зоркия поглед на паяка. И ЕС ли е инструмент като НАТО на паяка САЩ, дебнещ и планомерно оплитащ "лошата" непокорна Русия, за да я прилапа, и биещ през ръцете онези, които искат да имат свободни и изгодни за себе си отношения с Русия? Това е по-унизително от всичко, което ни се е случвало до сега.

_stankow

А не е лошо да пуснат и едно окръжно накъде точно да бъде наклонено шишенцето докато се тегли 6-тата доза - леко вляво, леко вдясно или точно напред от бюста на медицинската сестра, която държи спринцовката !?! Това е много важно, готви се специална сесия на европарламента, мненията били много разделени ! :D :D Унгария заплашила, че ще бойкотира, Бойко казал, че както кажат началниците ! :D :D

Добре де, а защо не разрешават смесване на флаконите? Не ги ли пълнят от едно и също място?. Не че има голямо значение - просто ми е интересно

плацебо и по-вечко водичка

Никой не си задава по-важния въпрос от това дали ще са 5 и 6 дозите от един флакон. С тези стъкмени списъци по места на желаещите от 1-ва фаза и наличието на дузина хладилника за -70градуса за цялата страна, какво става на петия ден с неупотребените ваксини, дали те ще се транспортират от стотиците пунктове, отдалечени на средно 200км обратно до дузината хладилници за -70гр. Познайтте от едно няма да се връщат, а ще се ползват негласно платените и вече негодни ваксини за следващите групи хора по фази.

Пълен BS . Важно е далаверата да върви!

Убийци

браво... а руската ваксина да я раздават безплатно на ветеринарите..ха.ха.ха

един ден за руска ваксина.

Спринцовката няма дъно тя има бутало. Да ви еба майката проста.

Тия са за убиване. Кои са те да кажат че ще се слагат по- малки дози но на повече хора това е безсмислено.

Кой си ти, дето се изказваш разбрал-неразбрал?

Кой си ти, да давашоцента кой, какво е разбрал!

Кой си ти, да даваш оценка кой, какво е разбрал!

Аз съм този, който е разбрал, че не става дума за по-малки дози.

Едно и също съдържание го делиш на 6 вместо 5, но порциона не намалява! От 'де ви изравят такива "математици"?

Нищо не делиш. Във флакона има материал за 7+ дози, като излишъкът е предназначен да компенсира разливи. Обаче преди да си математик, трябва да се научиш да четеш и мислиш...

Безсмислено но печелившо! Няма как де ме убеди някой че няма користна цел зад продължаващото помпане на ПСР панденията!

Е защо само по 6? Ако ги направят 10 далаверата ще е по-голяма! А и след 6-7 месеца ще може да кажат че боцкането не е било ефективно и трябва да се поцкаме пак (срещу парички естествено!) Срещу карантино/ваксино-любителите най-добрата ваксина е оловото! Американците започнаха да го прилагат, но доста плахо!

Срещу тъпотията най-добрата мярка е учението, обаче тъпаците най-малко се занимавате с него...

Не е уточнено още дозировката, ама някой и друг мл повече, мл по-малко... карай да върви!

_stankow

Не може така, милилитрите трябва да са според живото тегло на пациента !! :D :D

Днес по 6 след месец по 60.

Yann

Договорили 2,3млрд. ваксини при положение, че целия Европейски съюз, барабар с Великобритания, която вече излезе, са около 500млн. души. Дори 100% от населението да се ваксинира, то ще останат едни близо 1,3млрд. дози. И за какво??? Джендъри-бюрократи. Това е ЕС.

Договорите са предварителни. Нарича се диверсификация и управление на риска. Част от ваксините изобщо може да не се случат. Вече веднъж се отложи с почти година ваксината на Санофи.

Нарича се ПЛАНОВА икономика.

Yann

Каква диверсификация бе, малоумнико проззз??? Ако имаш 4 членно семейство, ще купиш ли 10 ваксини? За какво са ти? А за управление на риска недей и да си помисляш - нямаш капацитет да го схванеш.

Мислиш ли? Един от двама ни наистина няма капацитет и това не съм аз...

Не знаех, че ваксините са случка.

Вече знаете. Човек се учи, докато е жив.

Ти явно ще си умреш ненаучен!

И как точно става "случването на ваксина"?

иска ДА ИМА!

Е как за какво? За да ни направят ваксинирани маймуни ...по-няколко пъти! До сега ни правеха само на маймуни!

Одобрете ваксината на Астра Зенека и не ни занимавайте с това недоразумение. Може да е перфектна от медицинска гледна точка, но физичната страна на държанието ѝ като флуид очевидно куца.

"Очевидно"?

че се обсъжда възможността втората имунизация да бъде с ваксина-различна от първата!?

Нали са все един и същ боклук ама единия е премръзнал а другия не....

Е да, ама трябва да се нахрани и другия дръг дилър. А после и третия ...и т.н.

Мангъра да ваксинира Баце с голямата спринцовка - тогаз и язе ще си сложа!

В Германия по погрешка сложиха по 5 дози ( един флакон) на доста хора , един умря, останалите се тръшнаха с к19, но... проба - грешка. В Норвегия пък старците от домовете , имунизирани по списък, без да гледат.кой.от какво е болен - хоп- 10 починали старци !! Много интересно - когато почине някой след ваксина, казват, че е от съпътстващи заболявания, когато е БЕЗ ваксина, и онко болен да е, го пишат к19 ???

ще ги разреждат докато ги докарат къде 15 от шишенце, и тогава страничните ефекти ще отпаднат! :)

в старчески дом-след първата имунизация са починали 9 души-5 от дома и 4 мед.сестри...Съвпадение?

ако може без измислици ,а?!

мхм ... и това при положение че в същия старчески дом общо ваксинираните са 5 човека. И от тях 9 починали. Представяш ли си ако бяха ваксинирали 10. Сигурно починалите щяха да са поне 50. вЕрвайте ми!

Явно така са спуснали нарежданията, ИЗР0ДИТЕ ОТ СЗО!

Ако се "вадят" не по 6, а по 60 от шишенце - става още по-безопасна! Абе най-добре дестилирана вода! "Бистра водица - мирна главица!"

Българина не е прост. Ама Бай-ти Ганьо държи здраво властта и прави ганьовщини за да боцне и последния здравомислещ българин с целувката на кобрата от флакончето. После ще има повече за грабене.

Мунче, сбъркал си хората за консултации, ходи при Алена, Люмиер, Столипинската врачка, Подуенската медиум и т.н. Малко акъл ама на време, знаеш уи да бе....

Всеки ден нови фанфари.. Айде, стига вече агитация. И на децата стана ясно, че цялата какафония за менте ваксините е една мръсна далавера... Всеки ден нови фантасмагории... И се пълнят гушите на фарма мафията.

Дълбокото дъно е, като дълбокото гърло , само че е дълбоко дъно.

След тая ваксина, нещо ваксинираните, почнаха повече да се разболяват! Що така?!?!?!

Едно ваксината не действа положително и второ ваксината действа отрицателно с нещо наричащо се Antibody-dependent enhancement тоест произвеждат се прекалено много binding-antibodies които влошават болестта.

Глупости. Разбира ви главата от ADE...

Главата ми разбира много. Щото е учила много. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22536382/

Мима, това е проучване на ваксини срещу САРС 1 от 2012 година, защо ми го цитирате? Вие прочетохте ли статиите от фази 1/2 на текущите ваксини, където има подробни данни за Th1 и Th2 стойностите, индуцирани от ваксините в мишки, маймуни и хора?

За да научате какво е ADE. Ама ще ми е много интересно да видя статийте ви за ваксините тествани на "мишки, маймуни и хора". Щото няколко от ваксините пропуснаха тестването на животни и пристъпиха направо към хората. И тестването беше силно ограничено. А най-забавно е че групата се наблюдаваше само 3 месеца а на 6 месеца вече се ваксинират за КОВИД. Между другото: https://pfe-pfizercom-d8-prod.s3.amazonaws.com/2020-11/C4591001ClinicalProtocol_Nov2020.pdf Документа ми показва че истината се покрива и безсрамно се мами.

Ето ви резултатите от тестовете на ваксината на Модерна върху маймуни: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32722908/ Ето ви резултатите от тестовете на ваксината на Бионтех върху маймуни: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.12.11.421008v1.full И двете ваксини индуцират ниски или недетектируеми нива на Th2, което е знак за нисък ADE потенциал. За сметка на това индуцират добри нива на Th1, което е знак за създаване на добър клетъчен имунитет.

Идеална тема за развихряне на бай ти Ганьо всезнаещия! Гледай сега какво става само!:)))

Това единствено подкрепя мнението на много хора ЧЕ ВСИЧКО Е ПУНТА МАРА АМА МАНГИЗИТЕ СА ДАДЕНИ И ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА..

Не, не е. Има недостиг на ваксини и се разрешава да се слага 6-та ваксина от "резервата" във флакончето, разбира се ако има достатъчно.

Няма недостик на ваксини. Има недостик на наивници и затова 24 часа на денонощието реклама им се прави.

Направо както правят при гладните дето ''подпомагат'' в третия свят - храна за 2 я препоръчват и раздават като някаква благословия на 5

МОЖЕ И 10 ДОЗИ ВЪПРОСА Е КОЛКО ЩЕ ИМАТ ЕФЕКТ

Май това с 6-те е ок. Обаче за мен е притеснително, да не отлагат втората доза. Защото това просто не е тедтвано. Тествано е че двете дози са на 21 дни и след още 7 дни имаш изграден имунитет. Всичко друго просто не е е минало тестовете.

съвсем бакало-кръчмарската я подкараха, 5 за 6, дълбоко дъно, разреждане. петилетката в съкатен срок.

Общувам с много хора и никой в БГ няма да се ваксинира.

Смени си приятелите... Никой не може да си надскочи средата.

Нормално е. Явно общуваш със себеподобни. Когато си тъп, то е завинаги.

Естествен подбор, Само недей да ревеш в един и същ пост за това че българите намаляват и че не искат ваксина. Много бързо правя връзката, че си заслужаваме съдбата.

и по седем, и по осем може...Наште са спецове по разреждането. Само да не е с "Меричлери", другото се ядва. Въпросът е дали въобще ще прихванат, и вторият - защо ли няма особен наплив от мераклии? Един млад професор сутринта по ТВ каза, че ваксините били не въобще за всички, а само за определена рискова група. А иди, че се нареди на опашката де. А и може ли директно с лична карта където е удобно на човека, без лични лекари и канцеларщина? Те после ще им изпратят данните за пациента като обратна връзка. Или не може пак? Важното е да има хора по улиците, а? Да се раздвижват въздушните пластове... Статистик да си на тия времена ей, ако знаеше човек какво да учи..... Ние аджамиите с по три дипломи и толкова езици направо сме си загубили времето и днес горко се окайваме, но това е положението, като не сме мислили овреме! Последният шанс е напролет с любимия "Райънеър", ако още съществува...

Като си "аджамия с три дипломи", да беше попрочел малко поне, па тогава да се изказваш за това кой кога ще може да се вакцинира. Ама не, важното е да се лае...Те сигурно и трите ти дипломи са такива...

Ухааа...ся стана супер!!! Всеки беи колки икса,пише колката може!!! Иди му хвани края!!! Нали ваксината е разработвана и тествана...сега изведнъж се оказа,че може който иска да си пресипва и пак работи... Ще се окаже,че и само като видиш шишето и си се изцерил!

Не е така, просто журналята толкова са го и разбрали че и предали. Един флакон съдържа 2,35 ml ваксина. Дозата за един човек е 0,3 ml. При изключителна точност, могат да се извадят дори 7 дози, но е трудно, все пак има само 0,15ml "резерва", а все пак трябва да се обезвъздуши спринцовката и иглата, а е забранено това да се прави чрез връщане на ваксина във флакона. Но 6 дози са 1,8 ml и при точна ръка и внимание се постига и с нормална игла и спринцовка. Реално и сега докторите слагаха по 6 дози, но вече ще е официализирано.

Тия дето са ти сложили минуси, са все "експерти" по медицина. Само ако може някой да ги светне, че след като изгледат последният епизод на Спешно отделение, няма кой да им даде дипломи за завършено медицинско образование.

Доказано е че който ходи по доктори живее по малко. Лекарски грешки убиват 250.000 човека в Америка всяка година.

Ехаа дълбоко дъно...

Съвсем я оплескаха работата с тази ваксина, по веригата създатели, производители, ваксинирани- все специалисти се вмъкват политици и бизнесинтересчии и какво става - мишмаш. А хората разчитат, че с ваксиниране могат да спасят живота им. Дори и ваксината да действа, дори намеренията на всички по веригата да са добри, с тая шеста доза всичко отива по дяволите. За мен е недопустимо нито шеста доза нито увеличаването на времето между двете дози, освен ако всичко това не идва на практика от създателите и производителите които не са установили нито дозите, нито времето между ваксинациите и тестването едва сега започва върху хора нищо не неподозиращи.

Защо за теб е недопустима шеста доза, при положение че флаконите съдържат по 7 (СЕДЕМ) дози?

Флакона трябва да съдържа 5 дози, защото производителя трябва да гантира количество за 5 дози. И понеже производството е неточно слагат малко повече течност в шишето.

Именно. Слагат малко повече течност – ЗА ОЩЕ ДВЕ ДОЗИ.

Ти мерил ли си го, ако да вярвам ти , ако не излиза че тия производители са големи глупаци.

Излъгали са ви зщото по ОСЕМ дози съдържат а ако са за баламурници може и до ДЕСЕТ да ги докарат..

Не съм мерил, нo вярвам на хората, поставящи инжекциите. Както и на документите на FDA, които директно казват да се игнорира писаното на етикетите, защото не отговаря на истината, а реалното количество във флакона е значително по-голямо. Виж например: https://www.fda.gov/media/144413/download

че се мисли вторият път да е от друга ваксина?!

Каква полза за здраве и за имунитета ще има от такова ваксиниране, някой разбра ли? Единствената е, че повече хора ще боцнат, а нали това им е целта.

бай Шиле и дон Кауню, като видни кръчмари, ще турят палмово масло за допълнение на грамажа

Не мое ли малко рикия да турим у тоа флакон и после да му избуат с 6 флакона направо,да стана безсмъртен и всички да ма уважават?

Според мен е малко грешно е заглавието. Правилно би било: "ЕС разреши да се опитва да се вадят по 6 дози". Доколкото четох не е много сигурно колко е допълнителното количество, а и не е константно колко ще се загуби при правенето на 5. А и не се разрешава смесване на флакони - така че не е ясно колко ще успеят да извадят

Е, добре де - очевидно разрешавам не е еквивалент на задължавам. Ясно, че ако не стигне количеството за 6 дози, ще се сложат 5 или дори по-малко.

Мда, тъпичко звучи това което съм написал :-) Имах предвид, че е трябвало да кажат вадете колкото можете без да смесвате флаконите и да не споменават бройка.

В случаите, когато министърът на здравеопазването издаде съответната заповед за лечение с лекарствен продукт, неразрешен за употреба, но разрешен в друга държава членка на ЕС, изпълнителният директор на ИАЛ или упълномощено от него лице следва на първо място: да информира притежателя на разрешението за употреба на лекарствения продукт за започване на процедура по разрешаването на продукта за употреба в България; да впише като притежател в издаденото разрешение лицето, което притежава вече разрешението за употреба на съответния лекарствен продукт; да изиска от регулаторния орган на държавата членка, издала разрешението за употреба, копие от оценъчния доклад и копие от разрешението за употреба. Законодателната уредба в България вменява още задължението на ИАЛ да осигури съответствие на етикета, листовката за пациента, класификацията, рекламата и проследяването на безопасността на пуснатия на пазара лекарствен продукт при условията на чл. 11 от ЗЛПХМ с изискванията на този закон. Като част от ЕС, в случаите когато България издава разрешения за употреба при условията на чл. 11 от ЗЛПХМ, държавата е задължена също чрез изпълнителния директор на ИАЛ да информира и Европейската комисия за издадените разрешения, за името и адреса на притежателя на разрешението, както и за датата на прекратяване на валидността им. *Лилия Монова – Асенова e докторант в докторска програма Административно право и административен процес в Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, катедра „Публичноправни науки“.

Дозите от флакон зависят от количеството продукт във флакона. В момента по спецификация се изхвърлят излишъците над 5 дози, които присъстват във всеки флакон. И които, според очевидци достигат до 2 допълнителни дози. Което си е очевидно разхищение в период на криза. Така че, решението на ЕМА е чиста проява на здрав разум и напъните за подигравки на Ганьо по-долу само показват нивото на интелекта му.

Грешиш! Криза няма, освен в главите на властващите, които разказват че има. А наш Ганьо отдавна е в политиката и на власт. Народа страда от него.

Едно умно нещо в този форум

Ей, хитра е тая Урсула! И тя като в рекламите "Като пазаруваш в Била - пестиш"

Направо втора преварка и извадете по 12 дози. Вярно с по-нисък градус ама ние на село отдавна разреждаме материала, за да излезе повече - с едни джибри прайм два казана! Наздраеее!!!

Статията леко подвежда,няма да се разреждат ваксините,а просто ще се извлича една доза повече от флакона,със спринцовка дълбоко дъно и така от 5 дози ще има 6 дози за 6 души. След ваксинацията хората да не си помислят,че вече са безсмъртни,не,не само че няма да сте безсмъртни,но пак ще може да се заразявате,затова след 21 дни макс трябва да ви ваксинират втори път и след това да мине поне месец за да изградите имунитет срещу вируса. И после пак ще може да се заразите,но ще го карате без симптоми. Безсмъртни няма да има,народа пак ще си мре,но вече няма да е от ковид 19,другите болести отново ще се появят на дневен ред,че нещо в последно време изчезнаха...

"По нейните думи договорените досега количества от разрешените в ЕС ваксини обхващат 80 на сто от европейското население." При свинския грип преди 10 години никой не искаше да се ваксинира и ве чудеха какво да правят с излишните ваксини. И сега ще стане същото.

ас с целата си компитентнос призувавам дан съм ваксинирвати!!! американските конгрестмени са ги сабрали в една стая и са ги предупедили дан са ваксинирват себе си жените си зашото е вредно са им казали дан казват на хората на улицата за тва!!!!

Леле, леле. При нас ще ги смесят. Ще ги държат на слънце... Мани, мани.

Много разтегателен този флакон , надува се като балон ,а си представете да го боцнеш " със спринцовка тип дълбоко гърло " ... Така скоро ще се спука цялата хистерия с така наречената пандемия ,защото хората не са овце и роби !

хаха, пълен цирк. Това е в разрез с всякъкви GMP-стандарти. На български иди ми-дойди ми...

GMP се задава точно от Агенцията по лекарствата, не е нещо появяващо се от въздуха.

Не е, просто журналята толкова са го и разбрали. Един флакон съдържа 2,35 ml ваксина. Дозата за един човек е 0,3 ml. При изключителна точност, могат да се извадят дори 7 дози, но е трудно, все пак има само 0,15ml "резерва", а все пак трябва да се обезвъздуши спринцовката и иглата, а е забранено това да се прави чрез връщане на ваксина във флакона. Но 6 дози са 1,8 ml и при точна ръка и внимание се постига и с нормална игла и спринцовка. Реално и сега докторите слагаха по 6 дози, но вече ще е официализирано.

Може ли само етикета на на шишенцето да си лепна... бацила като го види ще се гътва от смях...

Не се бойте лекарството е напълно безвредно! Може и по 20 дози да извличат и резултата ще е същия!