ЕС няма да поднови договора си с "Астра Зенека"

Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на еврокомисаря по вътрешен пазар Тиери Бретон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да разбираме, че не качествата на ваксината са проблема, а неизпълнението на поръчките от страна на производителят. До-о- оо-оообре.

Това, което има като официална информация дотук е, че РНК ваксините имат същите странични ефекти като тази на АЗ в краткосрочен план. А в дългосрочен е неясно до какво още могат да доведат. Знае се още, че Астра Зенека има най-висока степен на защита, а в същото време е в пъти (и то доста пъти) по-евтина. Тук, в България причината, поради която им се доверихме беше поради роднински връзки, но пък в крайна сметка бе добро решение. Иначе не е случайно, че държавите, които си поставят на първо място собствения интерес не се съобразяват кой знае колко с ЕМА относно Спутник. Сърбите пък си удариха джакпота с Китай - хем икономическо сътрудничество, хем най-сигурната и ефикасна ваксина. Вече и тях няма да има как да догоним. Слушайки брътвежите на Слави при Волгин вчера, няма шанс да отлепим от дъното в близко бъдеще, щом това е алтернативата на сегашните безхаберници.

Ей човек като те чете не знае да плаче ли, да се смее ли! Почти нищо от написаното не е вярно!!! Всеки може да провери и прочете всичко за ваксините от официалните източници! Никой няма да заблудите с такива постове!!!

хахахахаха..... Куку!

“Най-висока степен на защита”??? ПОД 50%, НЕЕФЕКТИВНА КЪМ НОВИТЕ ЩАМОВЕ, СРЕЩУ 95% ЕФЕКТИВНОСТ НА ПФАЙЗЕР, това са резултати от милиони поставени ваксини... Ти да не си на заплата към Астрата? Тая ваксина може са се обобщи точно с 6 думи: ХЕМ ОПАСНА, ХЕМ НЕЕФЕКТИВНА, ХЕМ ДЕФИЦИТНА

Тулупа къде покри личният си гъзоблизец - ген венци Минетчийски? За последно си спомням бяха на един виадукт които водеше към нищото, Тулупа ръсеше лъжи на килограм, а ибрикчията му ген. Минетчийски кимаше утвърдително.

Ти просто си едно злобно .малко човече.

Важното е, че крадливия и лъжлив хомосексуалист Костадин Ангелов си прибра лептата! Да не може да си я изхарчи дано.

georgi@

Ти там ли беше ???

Бойчето и Майдел-дъщеря и майка поръчали НАД 4.5 МЛН. ДОЗИ на "АстраЗенека". ЕС ЗАБРАНИ ПРОДАЖБАТА на ваксини. Колко МИЛИОНА ваксини ЩЕ ПОДАРИ Бойчето?! На кого? И колко милиона лева е платил тях?! Данъкоплатецът, де. Няма да плаща от ЧЕКМЕДЖЕТАТА, я. 4.5 млн. дози ПО 15.5 ЕВРО ДОЗАТА. .

georgi@

Първо, ваксини плащаме след като ги получим, а не предварително ! Второ, ваксините се договарят и пазарят от Европейският Съюз ! Не ви ли стана ясно вече или просто трябва да плюете някого .. а може би ви плащат ??? Хайде сега да се извините и да си траете друг път в коментарите, след като нямате акъл и за 5то класник.

А 4ти клас се учи, че ЕС договаря заявените от всяка страна ваксини. А България по колко поиска от различните одобрени?

Tи там ли беше? Там ли беше когато Ангелов отказа квотата ни за файзер през ноември и обрече хиляди на смърт, поради липса на ваксини? ГЕРБ-ерастки трол! Кой каза ва началото на кризата, че е дал 300млн. за ваксини, не бяха ли думи на тулупа това. Най-доброто управление на ковид пандемията в света, последни по ваксиниране в Европа и втори по смъртност. По един бойнг 737 отлита всеки ден в небитието. Нещастници лъжливи. Всички ще си платите и то скоро!

Какви 15 евро бе човек, Пфайзер-а струва толкова, не Астрата!

Ние нали я платихме авансово защо никой не пита тиквата колко дози ни доставиха колко са употребени и какво ще правим с останалите които никой не ще да си слага. Ц

georgi@

Не сме платили нищо авансово !

РНК ваксините ще покажат страничните си действия след година. Тогава да видим каква песен ще запеят господа специалистите, които отхвърлиха другите вааксини.

Мечтай си! РНК ваксини се слагат на хора от поне пет години! Сега просто смениха кода за новия вирус! Това е бьдешето на ваксините и не само!

"РНК ваксини се слагат на хора от поне пет години!" Това не е вярно, разбира се!

До :) Вярно е! Чети повече и ще знаеш!!!

За инфо на непросветените или умишлено дезинформиращи те: Пьрвото изследване вьрху хора на рнк ваксина на Модерна е от 2015 г. и е проведено в Германия. Сигурно не са само те! Истината не ви харесва, а? На опорните ли противоречи?

Да, така е. Показват страничните си действия след период от време различен за различните хора. При един 50 годишен например ще се проявят след около 30-40г. За 30 годишен дори след 50-60г. И повечето са фатални.

Най-сериозните се появяват след 100 години! Направо няма оцелели от тях!!!! Смешници!!!!

Западната цивилизация още веднаж доказа,че се интересува само от печалбите на държащите властта корпорации. ЕС и щатите хич не ги еня за бедния свят. Лошото я че без тяхното ваксиниране има да се мъкнем с маските и вирусите още много дълго време.

Истинската причина сигурно е шума около страничните действия, а не недоставяне на ваксини в срок.

Търговската война доведе до раздухване на страничните ефекти само на една определена ваксина, за страничните ефекти на другите се мълчеше и продължава да се мълчи

Може ли някой с минус да каже с кое точно не е съгласен от написаното? И другите имат такива странични ефекти?

"През април ЕС намекна, че може да не поръча отново коронавирусната ваксина след забавянето с доставките на първите партиди. " То Бионтех също забави доставките, ама това хич не им пречи, защото фирмата (както и ЕС) е немска, а не английска.

Естествено че няма да поръчат. Ваксините на АстраЗенека за по 1 евро а на ПфаЙЗЕР по 19 евро или около толкова. Всичко е бизнес господа и ако мислите че в ЕС няма корупция жестоко се лъжете.

Стига тъпи лъжи, бе! 1 евро ваксина НЯМА и никога не е имало!

"AstraZeneca" струва 1,78 евро "Johnson & Johnson" - 8,50 долара "Pfizer" - 12 евро "Moderna" - 18 долара

Интересно как си спазиха количествата за Израел , а за Европа не ги спазиха ! Това е проблем на този който е подписал договора и не е прочел внимателно главата с неустойките !

Изрел използваха само Модерна и Пфайзер.

Съгласен , но те доставиха за САЩ , Япония и още много страни ! Проблеми са с ЕС ! Защо ли ?!

AstraZeneka в САЩ???

US 21 May 2020 300 million - официална информация !

Астра Зенека доставиха на САЩ около 60 милиона дози, но те така и не бяха одобрени за използване там от FDA (американската агенция за храните и лекарствата), и наскоро четох, че американското правителство е решило да подари всички тези дози ваксини от Астра Зенека на Индия!

georgi@

Платиха допълнително за всяка ваксина, горница мисля беше около +10 еур. Това излезе в някой публикации ..

и накрая не платиха голям брой ваксини.. Пфайзер се жалваха по медиите, наричайки Израел "бананова република".. Но не се чу повече нищо - явно не им изнася да се публикува причината за удържаните суми ;)