След изборите в Унгария: Европа пред ”орбанизация”?

Виктор Орбан сияеше вечерта след изборите в Унгария. И имаше защо - спечели четвърти мандат начело на страната си.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дир иска ви се или не, Орбан е лидер, който всички страни биха искали да имат.

Браво на Орбан, браво на Унгария. Не е удобен Орбан затова го плюят, истината е че той е трезвомислещ политик. Будапеща в последните години е по-приятна от Виена, чиста, спретната, без бежанци, араби и всякаква паплач, която напълни Европа и не подлежи на интегриране. В Брюксел има цели квартали където християнин не може да стъпи. Ако всички са като Орбан Европа ще процъфтява.

Ами те и бедните бежанци ви гледат с високомерие. Ставате още по-жалки като гоните някои , които и без това не ще да идва в селото ви. Бяхте село и се останахъе такова: свинари, прасета , лошо гледащи тапири, цигански танци , провинциални кмюки и митове и гулаш. И да се наакате все сте си това, нямате капацитет и традиции за повече

Ало...автора, и какво лошо има, че в Унгария няма джихадисти? Или ти искаш да ти гърмят задника. Унгарците си живеят добре, социалната им политика е силна, имат един куп чужди инвеститори, населението има прираст...и още много хубави неща за хората там. И кое му е лошото бе? Де да имахме и ние такъм Орбан.

ТАЯ СТАТИЯ ДА СЕ ЗАБРАНИ ВЕДНАГА , ЩЕ СЕ РАЗСЪРДЯТ ЕС и САЩ .

И задниците си да съдерете от триене ,ЛЮБОВТА НА 80% от БЪЛГАРИТЕ към ОРБАН ,неможете да изтриете

Източно европейците са патили и препатили ,така че тези западни смешници да не ни дават "акъл" ,на краставичар ,краставици ще продават ! Като са толкова отворени ,защо Франция,Германия и Холандия не можаха да си интегрират мюсюлманите ,глезени нещастници ,не познаващи робство ,запазени от нас ....!Но жалкото е ,че Германия ,моторът е окупиран и на 100% зависима от САЩ и каквото им кажат американците те го изпълняват без- прекословно ,а този мръсен план за скапване и подчиняване на Европа е точно американски ! Орбан е единственият ,който смело се опълчва срещу това !!!!

ЗАЩО КРИТИКУВАТ ОРБАН ,а великата Британия се изниза като пръ....я из гащи и никой нищо не казва ,тя е точно путински модел,а Обран е за СТАБИЛЕН ЕС И НЕ БЯГА ПРИ ПЪРВИТЕ ТРУДНОСТИ ,като онези лекета !!!!

не знаете какво пишете! вчера спечели изборите и днес вече закриха един вестник и едно радио от последните които пишеха по нещо различно от това което Орбаган иска да чете...

Ми да!! Харесваме го Орбан в Източна Европа!! Защото не е европедал и толераст, като фаготите от Педалсъюза! Гледа интересите на страната си, и не иска никакви ислями мюслита като кочините от западна Европа Германия, Франция, британия,Холанди и други коаки!!! Шест века са ни клали мръсните туркестански мюслита!! Никога повече!!!

за мен орбан е нагъл лицемер расист. значи като приеха унгария в ес хубаво, без визи за унгарци хубаво, масово отидоха в англия, германия, хубаво, повишиха стандарта, хубаво, сега изведнъж ама ес много лош. не мисля, че 5 000 бежанци ще превземат унгария.

ето, че статията имала на кого да подейства... въпросът е за принципи. защото ние много добре знаем тактиката на това ръководство на ес. а то е, веднъж като си се дал, ще се дадеш и още 10.000 пъти. т.е. ти ако им дадеш пръст от добро сърце, те ще ти отхапят ръката oт лакомия. аз съм един от онези, които с цялото си същество са за единна европа, но не под това тоталитарно ръководство на бивши комсомолци, лицемери и джендър активисти. за какви ценности говорите, като юнкер успя да задържи офшорната зона люксембург в полза на международните концерни, а не в полза на данъкоплатците на ес, като при това самият мартин шулц съдейства да бъде спряно разследване срещу него. нещо да споменеш за раздутата "администрация"? за безотчетните? ес е комунизъм на писта за една мазна прослойка, на която медиите са подчинени. на мен такъв ессср не ми трябва! на на онез, които имат интерес от мътната вода сигурно да.

Абсолютно съгласен

Пиши каквото искаш или за каквото са ти платили ,но не слагай кръста като свое лого защото го скверниш ,за юдите като теб това е забранено

Понеже натири сороските говеда и те бързат да го обявят за деспот разрушител, едва ли не наравно с Асад, че дори по лошо - човек на лошите, тъпи и грозни руснаци, които само се чудят как да дразнят умните и красивите западняци. Поредната пропагандна статия пълна с вероятностни внушения и малко факти

Брей значи в ЕВропа всичко е наред, че само нянакъкъв си Орбан е крив. Никъде не се споменава, че в ЕВропа е пълно с паралелни общества. Че младото поколение знае че има само една леля Меркел и нищо повече. Пълно е с чужденци, които изобщо не гледат европейски телевизии, т.е. не са поддават на европейски внушения. Те си знаят какво казват само в джамиите. Ама те не са опасни, опасен е Орбан.

Прав си! И на мен ми е странно - нямаме проблеми с това да се страхуваме от непрекъснатите терористични актове. Лош е Орбан щото не ги иска! И пак намесиха Путин! И чрез него се оправдават за това, че възнамеряват да се отнасят с нас кото с втора класа хора! И като си повисля какъв евроатлантически радетел бях...

Швабите са отчаяни, треперете, марионетки нещастни, третополови смешници, вашингтонски измекяри, ВИКТОР ОРБАН е достоен син на смелия унгарски народ.

Браво на Орбан! Това е мъж , а не ...

Дойче веле, както и Меркел, са маши в ръцете на Сорос. Не им вярвам и на една тяхна дума.

Само като прочетеш "че без финансовата помощ на Брюксел страната му вероятно щеше да фалира" и се сещам "спаси човек, изкарай му далака"

темата в архив,защото от хората се крие истината за разрушаването на Европа от друговерците,нещото,което иска Америка!Нормалното е да не гоним питомното,тоест,Русия с ресурсите си,а да приемаме дивото!И едно дете ще Ви го каже!Събудете се,хора,излезте и цивилизовано си поискайте живота!Нашествието на чуждата религия ще има по-разрушителен ефект от неатомните бомби!Орбан е реалист,не-популист!

Нещо повече. Повече от половината думи и имена на западняците имат източен произход - Гърция. Те освен битови думи нямат други. Всички думи свързани с наука, изкуство, култура, общество, политика, медицина и т.н. произхожда от Гърция. А пък цифрите на западняците са арабски. Богатството им е от крадените богатства и земи в колониите, както и робовладелските практики и избитите местни жители. Изобщо всичко на западняците им е крадено. Но иначе големи претенции за цивилизация. Ако световните им войни са мерило за цивилизация, сигурно са цивилизовани.

поредната статия изпълнена не само в края си с внушения за сковаващ страх, предизвикан от "твърде вероятни" "ако"-та. ако това, ако онова, орбан ще разруши ес. страхувайте се или излезте на прайд за да кажем - не! подобна медийна тактика може да плаши пет годишните дечица в детските градини, подобно на приказките за злия кумчо вълчо, както публикувънето на подобни текстове може и да е напълно полит. коректно, но е смъртна обида за четящите с разум. "В Унгария от години няма и намек за истински политически дебати". щото в германия и ес се дебатира денонощно, а резултатите от псевдо дебатите между единомишленици са все по-катастрофални за което е виновен орбан и путин, разбира се. все пак какво е статия за виновни за провала на политиката платена от сорос без страшилището путин, а сега и страшилището орбан, но не само. ето поляците, австрийците, словенците, италианците, западните балкани... абе мани, мани... отсекъде напълнило се с "гробокопачи" на сороска европа...

За съжаление авторът е прав като казва, че не може да продължаваме заедно след като имаме различни ценности. И най-вероятно ЕС ще продължи на различни скорости - ние по орбански и борисовски, западът по пътят , който му носи най-голям материален просперитет. В крайна сметка явно следва всеки да си извърви своя път и да открие сам топлата вода.

След епопеята от 2014 г., когато Германия докара Европа до ръба на хаос и катастрофа с мигрантското нашествие, най-малко немските медии имат право въобще да коментират Орбан и неговата политика. Сега естествени всички евроатлантикосоросоиди се реват и ще търсят под вола теле след убедителната му победа. Защото тя е пример за европейските народи как трябва да се борят за своето оцеляване и суверенитет срещу Брюкселския и задокеанския диктат. Нека си лаят от бунището на историята, където вече тя им е отредила място.

няма как да заринеш нещо което само си отива...просто диалектика...часовникът на ес тик-така-2023-2024...

,,кочияшите,, от брюксел разбраха че ,,малкото,, камъче може да ,,обърне,, каруцата им...!!!

Поредните глупости и внушения на пробюкселски драскачи. Ало дира няма ли да разкарате част от некадърните си писачи.

Браво, машалла,чоджум... Кажи направо,както го изтърси преди време съвсем сериозно един евроглобалист: "Демокрация означава диктатура на демократичните сили"...

Рискът от Меркелизация породи Орбанизацията.

", не казва и дума за това, че без финансовата помощ на Брюксел страната му вероятно щеше да фалира, ". този цитат може да ни каже с голяма точност що за дребни, пошли и жалки душички са привържениците на неотроцкисткия левичарски световен ред, които използват за аргумент помощта, която едва ли е била безвъзмездна. това, че някой ми е помогнал за да не изпадна във вероятен (твърде познат "аргумент", нали) фалит не означава, че трябва да му ставам роб. ако ми е помогнал, значи трябва да го е направил от чисто човешките подбуди с които кани и мигрантите, а не с користната цел да ме използва и изнудва след това. и същества с такава "ценностна" система ни учат на морала, как да им предоставим децата си за джендър обучение.

Дай Боже по - скоро да има "Орбанизация" в България , а след това и в останалите държави на яловия евросъюз!

и аз мога да си правя думички. ето меркелизация юнкеризация оландизация макронизация мулти-култизация циганизация ислямизация е, и?! а, да това не са думички, това ереалността...

След 2020 год евро субсидиите приключват в досегашният вид за страните от източна Европа а те са основният инструмент на чиновниците в Брюксел да оказват въздействие върху страните ,затова орбанизма все повече ще набира сила особено в източна и централна Европа ,все повече страните ще искат по голяма самостоятелност от Брюксел и управници като Бочко които лижат всички части на "началниците"са обречени на отстраняване .

По добре ОРБАНИЗАЦИЯ от колкото меркелизация,плюнкеризация,мутризация и ДЖЕНДЪРИЗАЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Между малките страни в ЕС и така наречените "кормчии" Германия, Франция, Великобритатия отдавна зее пропаст по някои наболели въпроси. Основно големите страни им трябва работна ръка ,но страни като Австрия , Унгария и Чехия си имат техни интереси ,които защитават. Пред вид резултатите от изборите населението подкрепя тази политика. Колкото до твърдението на автора ,че без подкрепата от ЕС Унгария щяла да фалира, то редно е да се отбележи , че всеки си плаща членската вноска и Унгарците не са изключение.

Ти някога бил ли си в цитираните държави за да пишеш подобна глупост? Австрия я слагаш в една група с Чехия и Унгария. Австрийците са по-богати от немците и много, ама много по-богати от чехи и унгарци. Австрия е един от дразнителите за унгарците и подкрепя тезата на Орбан, че не е честно. Защото допреди 100 години дори са били в една държава. А сега едните са много, ама много по-богати от другите. В Австрия е пълно с чехи и унгарци като обслужващ персонал.

Дрън-дрън-та пляс. Ако орбанизация значи циганизация може би да.

С хартията и барута ли е свършил човешкия прогрес?

Малодушие вика. Хах. Демократични избори различни от запада, не са демократични, а хитлерови? Не е демократично да повдигаш глава. Лицемерието на запада е убийствено.

"...най-великото откритие на човекът - барута" - ха-ха-ха, братле, да беше поне написал "напалма", да си по-актуален. Пък и мирише на победа, както се казва в един култов филм. Направо изби рибата с тоя барут...:-D:-D:-D

Да рухва писна ми от фалшивия Евро съюз пригоден за бизнесмени и престъпници

Не е прав орбан относно имигрантите. Истинската заплаха за Европа се намира в Косово и Албания които ЕвроГЕЙските лидери искат да вкарат в ЕС. Когато това се случи и те станат пълноправни страни-членки, тогава Европа е загубена безвъзвратно за християните. Мюсулманите се множат в геометрична прогресия и след около 50 години те ще управляват ЕС. Щете или не щете, това е истината.

по-ислямизирана от Европа, Путин и Ердоган заедно откриха в Москва най-голямата джамия в Европа, Путин открито заяви, че руското православие е по-близо до ислямския фундаментализъм, отколкото до Западното Християнство, а лицемера Орбан се мазни на Путин и го дава за пример ???

И малко статистика: "На търговията в рамките на ЕС се падат 81 % от износа на Унгария (Германия 28 %, Румъния, Словакия, Австрия и Италия по 5 %), а в търговията със страни извън ЕС най-голям е делът на САЩ 3% и Турция 2 %. 78 % от вноса е от страните от ЕС (Германия 26 %, Австрия 6 %, Полша и Словакия по 5 %), а що се отнася до страните извън ЕС 6 % от вноса е от Китай, а 3 % от Русия." За всеки, който има поне малко мозък е ясно защо Орбан е наричан популист.

Често посещавам Будапеща и ми прави впечатление че там така наречените ,,бежанци" са много повече от тези в София. Това че Орбан често критикува Брюксел не означава,че се противопоставя на ЕС. Преди 20 години Унгария беше водеща икономическа сила сред страните от Вишеградската четворка а в момента е последна.

Абе ей манипулатор, те фактите друго говорят, така че се постарай повече за да си заработиш надницата!

Ти за моята надница не се безпокой защото има кой да ми е заработва а фактите които ти говорят за положението в Унгария и фактурите прикрепени към тях ги използвай успешно там където и царя ходи сам.

Наскоро и аз бях в Будапеща и Виена. Защо ли в унгарската столица изобщо не забелязах забрадена жена, а във Виена започнаха да излизат, хванати по няколко под ръка, чак когато вече беше тъмно и австрийците са си по домовете. Там политиката към пришълците е много строга и те добре го знаят.

живея от 6 г. в германия. но до сега не срещнах унгарец емигрант

Е на това писание по-горе се казва Либерална пропаганда с чисто маниполативен привкус ! Подтекста - унгарците са много тъпи за това са избрали Орбан!

Ролята на Стамболов силно се преувеличава. Негов принос е само това, че се е опълчил срещу ограниченията, налагани на България и е сключил търговски договори с много държави. Но като поведение е бил доста елементарен и ниско културен.

"Твореца" на тази пропагандна статия е едно от трите по-долу : -Малодушен! -Изгубена във времето и пространството душа! -"Богат"-Беден драскач на купанката на изгубената душа Сорос!

и без Западните Инвестиции, Унгария никога нямаше да има тази икономика и този стандарт на живот, а неблагодарника Орбан хули Европа и се слага на азиат-болшевишките жужета ???