Ердоган: Следващата година е най-големият крайъгълен камък към изграждането на велика Турция

"Това е последната надежда на онези, които се борят да ни държат встрани от преструктурирането на глобалната система", заяви президентът на югоизточната ни съседка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свобода за кюрдите!

Само велика Турция да не иде при велика Сърбия - разпарчотасана на 8 независими държави., а великотурците натирени в Анадола и в Диарбекир за урок на всички "велики".

Seaseal

Още един изтрещял диктатор...

Хмм, Велика Турция, Велика Гърция, Велика Сърбия, Велика България... Господин Ердоган, внимавайте какво си пожелавате. Иначе за медийните награди - и в СССР и НРБ знаем за каква свобода на словото говорите. Вашите предшественици при нас гледаха като онемели от свободата на словото, която ги изхвърли от власт, като му дойде времето.

Ало дира Турция е на югоизток!!!

Югозападна!?

Този да се величаее колкото иска далече от нашите граници и Европа ….

Е те сега разгневиха макетата :)))

Никак не са за подценяване. Огромна и опасна сила са, в непосредствена близост до пропадаща България. И този път Русия няма да дойде.

Ми те са си свободни…

да им помогне. пак. да не забравяме, че веднъж ни е нападала в гръб и ни е давала за 100 годни под робство... история само от края на турско робство до днес ли ви учат само в училище?

Ще си взимат ли югоизточен Булгаристан, че са им по-високи пенсиите ?

Е, то и ако слушаш нашите пишман - политици: България е енергиен център на Балканите, фактор за мира, координатор за евроинтеграцията на западните Балкани; ще излезе, че се смятаме за гоУеми, ама ние, пък и другите знаем що за държава сме! Щом се кефят, нека се помпят комшиите:)

Ква е тая югоизточност, като мераците са от Пазарджик до Варна, въпреки че с другите боклуци - руснаците имат разделителна линия на влияние по билото на Стара планина до н. Емине, та там може нещо да не се разберат. Другата особеност е, че провокацията няма да е по линия на тукашните турци, а по линия на турчеещите се цигани.

Вероятен намек за придобиване на ядрено оръжие ...

Разкажи повечко, платен некадърнико.

Падишаха мечтае иска велика империя. Машалла! Импотентния извратен запад нищо не му казва. Май само кремълското джудже може да го спре. Горко ни ако тръгне тази 80мил дива сган. Вече и ракети Скът нямаме, как ли ще ги спрем?

Не знаеш как да търсиш в Интернет ли?

Турция подписва мирен договор през 1923 г. със давност 100 години, според договора Турция трябва да спазва някои ограничения като не може да използва някои видове полезни изкопаеми и др., длъжен е да осигури свободен достъп през Босфора и т. н. Ердоган има предвид именно това, че през 2023 г. давността на мирния договор изтича

То и Гърция беше член на НАТО, ама Турция окупира половин Кипър......

Льольо и Гърция са член на НАТО, но не им пречи да се заплашват и да си налитат.

Пак ще подписват значи.

Има клауза, че може да не се намесва, защото спора е между членове. Питайте Гърция дали се чувства защитена от НАТО. НАТО е направено срещу страните от Варшавският договор. Тази структура вече е морално остаряла. Не направИМ ли единна европейска армия сме довиждане.

Големите играчи са се наточили да разпарчатосат Турция , опитаха да стартират процеса през 2016 с опита за преврат, но за момента не успяват, Ердоган се държи! Той пък от своя страна няма ход, освен юруш и напред! До 10 години нещата в Турция ще са ясни, в следващите години там ще е касапница, Кюрдите вече са незаобиколим фактор! В Български интерес е разпарчатосването да стане факт, при велика Турция ние приключваме като държава след 20-25 години.

Е то остава само нас да ни нападнат! Нали ние сме им единствения сьсед, с който имат добри отношения! Едва ли! Ние сме за накрая, а какъв ще е този край трудно може да се каже, но едва ли ще е хубав!!! Да правят каквото искат, само нас да не ни закачат, а за другите не ми пука особено. От никой от тях не сме видели добро!

Тя и да дойде, тук всичко вече ще е като днешна Сирия. Затова едно време имахме голяма армия. Зс да задържим натовските турски орди,докато дойдат руснаците. Сега нямаме армия, не сме и в един отбор с руснаците, европейските сили са мудни и колебливи, а турските орди имат модерно и богато въоръжение, както и по-добре обучена жива сила. Само дронове могат да ни помогнат и то поне 10 000 от типа на турските Байрактар. Трябват си и балистични ракети,противовъздушна техника от сорта на Купол.

Твоята няма да я вдигнат. Не се надявай!

Ако ни вземат ЕО ще се разпадне. А след това май и турция.

Да правят каквото искат, само нас да не ни закачат, а за другите не ми пука особено, защото не сме видели добро от тях! Общо взето май само с нас имат добри отношения от сьседите си, така че не вярвам да предприемат нещо срещу нас! Никой, колкото и да е велик, не може да оцелее сам срещу всички!!!

Никаква свобода на словото не ги е изхвърлила. Сами катапултираха и то доста успешно.

Наивен коментар. Те гледат на нас, като руснаците преди 10ти. Република. Тяхна.

За сега Ердоган се е насочил към бившите съветски републики,които са били част от Турция.Наричала се е Велик Туран.Това е огромният проблем на Путин защото част от тях са в Русия,а без атомно оръжие Турция е по силна сега Към нас едва ли ще има териториални претинции защото ни пази НАТО иэЕС.

То май си е мода на президентските речи...Америка грейт аген, Турция грйт аген...Левски София грейт аген...

От велики държави - коя по- по- най-.

Всички такива велики идеи, струват точно колкото един 9мм куршум.. 90 цента.. А при руснаците са и по евтини.. Мечти за средно-азиатските бивши републики на СССР ще доведат точно до такава развръзка..

ама яз. Кърджали и още два големи си стоят ..... Да не им са напукат стените :)

при тръгване насам, де ....

Пазело го НАТО и ЕС..... Хахахахахахахах