Ердоган с ултиматум на срещата на НАТО заради сирийските кюрди

Анкара ще блокира план на Алианса за Прибалтика и Полша, ако не признае терористичните заплахи срещу Турция, заяви президентът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та ТОВА си е ЧИСТО ИЗНУДВАНЕ бе господа турски членове на НАТО... ИЗНУДВАНЕ !!!!!! До кога мислите, че така ще я карате...????

Не е изнудване ами реципрочност - драги три шестици символ на сатаната.

Макрон е достатъчно умен да убеди Тръмп да напусне НАТО... А на последният всъщност не му трябва много убеждаване. Тогава не знам какво ще измислят от Москва да спуснат на русо-ботовете в губернията. А Макрон ще успее там където Наполеон се провали.

Гледайте сезон 17 на турската сапунка - " Изнудвача "

С такива партньори в НАТО , врагове не но трябват !

Онанчо - ти ли си враг? На кого си враг? На Турция? И какво ще направиш?

В интерес на Българските национални интереси е тюркието да бъде изхвърлено от НАТО. Това моментално ще ни вдигне цената и ако имаме талантливи и ловки политици, България може да спечели МНОГО! В интерес на тюркието е на всяка цена да се справи с кюрдите. Не може да се прави компромис с неща които компроментират тереториалната цялост на една държава - трябва веднага да се взимат мерки на цената на почти всичко. От друга страна е в интерес на България, тюркието да продължава да има проблем с кюрдите и да иска да види кюрдска държава съставена от турски земи - това моментално намалява ресурсите които тюркието може да отдели за да влияе в България, и измества фокуса към новосъздалата се кюрдска държава. Тогава всякакви неосмански планове умират и приоритет номер 1 за кривоглавите, става тази кюрдска държава.

Как я караш ма? Отдавна не беше се изхвърляла относно Турция и ето че пак има новини за Турция и Тюрkието .. и и.. ето че се развихри пак. Голямo вътрешно самоонаниране ти е. Но днеска изглежда че си изперкала тотално. Никаква логика в написаното от тебе. Много голяма възможност да си вече в напрeднал ДЕМАНС!

eR DOG съвсем изтрещя - някой трябва да му каже в кой век живеем и да го боцне да се събуди и избърше лигите от нео османбленувания - бих му препоръчал да прочете "сън в лятна нощ"У.Ш. Кои точно е терористът - този който тероризира eR DOG скоро ще каже сбогом на НАТО и тогава ще може само да изнудва с тарамбуките по границата, но и това ще има граница

Ха да видим сега кой е по-ербап - НАТО (Европа и САЩ) или туркията? Ха сега! Надуй! :)

След 70 години идва времето да кажем: Сбогом НАТО, ще гориш в Ада! :))

Орел и рак и щука, не зная по каква сполука, такваз им работа дошла да теглят наедно кола. И ето те са впрягат, напъват са, напрягат, ей тъй, че ще са пукнат чак, а пустите кола не мръдват пак. Те можаха покара най-лесничко товара, но на, орелът кат крилат все теглял нависоко, кир Рачо - теглял наназад, а щуката - в дълбоко. Кой крив, кой прав - не знам, Товарът и до нине там. Несговорна дружина - не могат си почина. Съюз за чудо и приказ излезе НАТО!

Е решил да седне на 5 стола едновременно. Ние имаме поговорка за това и най-вероятно, ердо ще седне на 5 кора едновременно. Дебели и четвъртити. Въпрос на време е. Американците вече изхвърлиха Турция от всичките си прогресивни проекти в сферата на военната сигурност. Пренесоха половината от атомните си бомби от Инджерлик в Румъния. В момента, почти сигурно, търсят начин да разкарат Турция от НАТО (такава процедура не съществува в момента). След 10-на години, Турция ще са си е точно на мястото - треторазрядна ислямска страна от региона, пълна със забрадени камилари и бедност и нищета.

Колкото повече знания, технологии и опит придобива човечеството, толкова сякаш става по-безразсъдно. Климатични катаклизми, религиозен фундаментализъм и тероризъм, хибридни и търговски войни, дрънкане на оръжие и нова надпревара във въоръжаването, конфликти между официални съюзници и прегръдки между опоненти, продължаващо разширяване на пропастта между бедни и богати... Явно все повече знаещото човечество не може да научи само едно - как да направи така, че животът на планетата да стане по-спокоен, по-лесен и по-щастлив. А всъщност това е индивидуалното желание на всеки от няколкото милиарда хора на Земята. Не съм оптимист обаче за осъществяването му.

Колко прав е Макрон!

Още един довод за отстраняването на Турция от НАТО. Ердоган шантажира при всеки удобен случай. Кюрдите са 30 милиона. Тези хора никога ли няма да имат държава? Само защото имат нещастието да живеят в диктатури..

Един съюз става толкова по-нестабилен, колкото повече разнопосочни интереси се опитва да примири. Точно затова Макрон каза, каквото каза. НАТО е създаден като контрапункт на източната военна заплаха, идеща от Москва. Нещата оттогава много са се променили. Тръмп например показва, че интересеите на САЩ въобще не съвпадат с тези на Европа. Ердоган играе своя двойна и тройна игра на изнудване, която може и да му изиграе лоша шега. Русия се опитва да подпъхне лост чрез Турция. Китай има силите и самочувствието да се заяви като самостоятелен играч, с който всички трябва да се съобразяват. Ние сме в Европа. Няма значение на кой колко му харесва или не. Ако Европа не се обедини, а остане разпокъсан сбор от държавици, не се еманципира от САЩ и не направи свой съюз, бъдещето не е добро. Меркел отново прави голяма грешка, след бежанците се дърпа от увеличен бюджет за отбрана, защото това значи нов натиск върху корпоративните печалби, а тези, които я държат не искат това.

ЗАСТАНАТ ЕДИН ДО ДРУГ, ЕРДОГАН Е С ЕДНА ГЛАВА ПО-ВИСОК ОТ ПУТИН? ЯВНО ЕДНАТА ГЛАВА Е ИЗЛИШНА... И ДРУГИ СЕ РЕПЧЕХА КАТО НЕГО ,НО...

PEYTSCH

Ердоган има два варианта...Или напуска доброволно НАТО или признава правото на кюрдите да си имат държава...Е, може и да има и трети вариант с летален изход...Избирай, османлиецо...

Аз съм "османлиеца" в момента и избирам тебе за моя 500-на жена в харема. Ти започна да "издишаш" като спукана гума от всякъде - сериозно ти пиша! Наясно ли си какво точно си писала?

Достоен лидер! Да защитава интересите и на балканите дано.

Научи ли се да си навиваш чалма на главата вече! ясно е че тренираш с расширители да ти е удобен входът!

PEYTSCH

Искаш исляма? Вземи си го...Не го щеме...

Достоен е според теб защото играе с русите а ти си руска реплика!