17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много се притеснявам, че заради разни бабугери и дедовци (кои наистина, кои по душа), ще оставят зимното време и лятото ще трябва да ставаме с кокошките и като се прибираме от работа да ни е тъмно. Оправданието че децата ще им е тъмно като са първа смяна олеква, защото без проблем може часовете да започват с 1 час по-рано, освен това не може цялото общество да се съобразява само с учениците, които съставляват една много малка част от него и на които дори няма да им е проблем това.

Смяната на времето не може да излезе от ЕС, а какво остава за Великобритания!

Има си астрономическо време и е нормално да не се променя. Сега като си представя как ще будят децата за яслите и детските градини от понеделник - жал ми е за мъниците. Изпитвам същото и към дечковците до 4-ти клас, които трябва да дремят на чиновете от 7/седем/ часа астрономическо време.

Виж сега. Не, че съм бабишкер или дедко, но според мен, да се запази зимното време е правилното. Открай време часа се определя по слънцето. 12 часа на обяд е, когато слънцето е най-високо. Лесно може да се изчисли всичко останало. И край на спора. А това, кой, как и защо се чувствал кофти за това кога щял да става и да си ляга... ми и на мен и на слънцето ни е през хуя.

Тия явно си мислят, че през 2021 г. ще има ЕС ...

Именно. Куп невежи и неуки хора изписаха куп глупости за "астрономическото време", "билогическото време" и други подобни цитати от промитите мозъци от бгмама. И заради тях сега през лятото ще спим когато слънцето отдавна е изгряло, ще ходим на работа почти по обед и ще си губим най-хубавата част от деня в офиса. Да ни е честита демокрацията. По-точно глупокрацията.

Не само дечицата! Не мен производителността ми пада за две седмици напред. Вместо в 6 часа ставам в 5! Тялото ми се чуди кво става - ни му се яде, ни му се сере! И като ида на работа трябва да отделя половин час за физиологични нужди :))) Да не говорим, че много ми се спи!

е Астрономическото, при което най-малко децата и учениците няма да отиват на училище през нощта в тези "мирни" времена. Също така няма да има блъснати ученици, които пресичат неправилно в сумрака тогава, когато видимостта е най-лоша. А също така е нормално да се причислим към хората, а не към дебилите, които си променят времето както им дойде в главата.

Супер. Сега лятото ще ставаме в 4 сутринта и ще се стъмва час по-рано след работа/училище. Голям кеффффф

Зимното! - те и древните не са го приели бадева. Да не ставаме по-католици от папата пак.

Майко мила, още цели 2 години мъки. Тези от ЕС времето го нямат за нищо!

Баце , не бой се.Организмо че се нагоди по-ранно брулене на крушата.И баце, какви са тия физиологични нужди оиловин час?Ти да не кендзаш корабни въжета?

Отиваме на най=източната част на България и следим кога Слънцето е най-високо и приемаме, че това е 12 часа на обяд. Ако има разминаване с астрономическото време го закръгляваме до най=близкия напред или назад час. И толкова.

Точно така бай Петко ! Пък като идеш в Германия или не дай си боже в Англия и като слезеш от самолета и направо умираш. С тая огромна часова разлика не знаеш на кой свят се намираш. Я по-добре си стой тук че с тая смяна на часа хич не се знае... Пък тва Америка, пък 7 -10 часа разлика - майко мила..... това никой не може да го преживее

Аз нямам против да спрем с местенето на времето, ако реципрочно ще местим работното време. Зимъска да е от 8-5, а лете от 7-4. Ако това не стане предпочитам да сменяме времето и да бачкаме само от 8-5.

Лятно време твърдо !Искаме лятото до 9 30 10 да си пиеме бира по парковете а децата да играят ! Който иска тъмница да си сложи щори !

Ама защо с това бързане тези институции. Можеше да се почудат до 2030г.например, а сега заради бързането ще трябва да работят, пара и пушек се дига от работа.

Само диви пенсии и разни БГ мамки искат да се запази зимното (т.н. астрономическо) време целогодишно.

На 1 Април 1979 година България минава за първи път към лятно часово време. Та нормалното време е така нареченото зимно време. Кво има да бистрите незнам?

Можете да си промените работното време: да започване работа по-рано и да свършвате по светло.

защо, кое му "ненормалното" на лятното време?!? :-)

вечните красавици и умници искат вечно лятно време.

кое му е нормалното?

Егати тромавата администрация!!! За някакво си завъртане на стрелките на часовника им са необходими 2-3 години. Еми как да функционира добре ЕС с такава скорост на решенията?!

Съжалявам, но света не се върти около учениците. Аз като бях ученик бях винаги първа смяна и както виждаш оцелях и даже висше завърших ;)

Най-важно е като свършим работа да можем да видим слънцето и ние работещите хора, да пием една бира в парка или в градинката пред блока. Както и децата да могат да играят на СВЕТЛО. Бабугерите не ме интересува кога стават и ляга, защото те не произвеждат нищо и нямат право на глас!

Нормалното за нашето географско положение часово време е зимното. Редно е то да остане като официално. А ако има чувствителни дейности, за които е по-удобно лятното време, следва да си променят работното време. Но няма как да караме учениците да ходят по тъмно на училище през зимата.

Абослютно съм съгласен! Надявам се, ще ще го приемат ако има пак онлайн анкета в която бабишкерите логично не могат да гласуват защото са компютърно неграмотни :)

лятното време е ПАГУБНО ЗА ДЕЦАТА...М-ство на образованието се произнесе по въпроса, но КОЙ се интересува от здравето на подрастващите...При лятното време зимата децата ще стават по тъмно и студено...Ще ги влачим по ясли, детски градини, у-ща един час по-рано...Германски лекари се произнесоха в същия дух...Със статии " не съсипвайте децата"...се обосноваха за ЗИМНОТО ВРЕМЕ...Това е нормалното време, с него сме свикнали, в съответствие с него са фиксирани и часовите пояси...Заради туристическия бранш ще си погубим и децата...

Заврете се в някой бункер и не ние занимавайте с жалкото си съществуване щом за вас не е важно да има слънце докато си релаксирате след работа ;) . Няма да позволим диктат на бабишкерите!

Да направят тогава работата на училищата съобразена с нуждите им, аз не искам да се съобразявам с учениците и прочие, така или иначе и те след някоя година ще започнат да работят и ще ви псуват за малоумното решение да ставаме и лягаме с кокошките както ви се иска!

Ами времето се определя от положението на слънцето. При зимното часово време слънцето в 12 часа е "най-високо" на небето, а през лятоното е положението на слънцето е вече все едно е след обяд.

Щом искаш да ставаш и да си лягаш с кокошките лятото , твой проблем, но не го проектирай върху нас работещите хора, на които едно от малкото останали радости е след работа да можем да се разходим или да седнеме някъде на по биричка и още да има слънце.

И колко време беше необходимо да се вземе това решение , и като гледам ние пак сме прецаканите ще вземем летонто часово време както и гермаците важно е да се не цепим от колектива.

Аз предлагам само с половин час да се промени и така няма да има голяяяяямата разлика от един час !

Я още веднъж, кога учениците отиват по тъмно? ... За по бавно развиващите се - зимата. А каво е тогава времето? Астрономическо. Логика! Извод: Освен лятното, да се въведе зимно - с 1 час изоставане. Но ще се прибират по още по-тъмно в къщи. Имаше виц за чукча-писател.

До Веселин (нерегистриран) Както ти казах - На слънцето му е през хуя. Ако беше учил нещо по-различно от икономика в УНСС, щеше да си наясно, че дължината на светлата част на деня, не се определя от това кога ще се събудиш, или от собственото ти възприятие за часа, а от позицията на планетата спрямо слънцето. Нито през зимата ще видиш повече слънце, нито през лятото по-малко, независимо от това кое време се избере. Има си начин за елементарно определяне на часа и вече ти го казах. Всичко останало са тъпизми.

в повечето коментари се говори за "бабугери" и "дядовци" те били единствените ,които искат зимното време...Е, добре, аз също съм за зимното време ЗАРАДИ ДЕЦАТА...при лятното ще стават по студено и по тъмно...Но кой го е еня? Впрочем, аз също съм "бабугер"...близо 70...Обаче-не можете да ми се намажете на малкия пръст...Две висши образования, три западни езика +руски, работя в чужда фирма, занимаваща се с авторско право...спортувам, не изпускам театър или концерт /качествени/, чета книги главно на английски, с компютъра съм на ти, правя преводи...Така,че-имате много поздрави от бабугера... PS-много моля, ако ще ме реплекирате, първо си проверете правописа...плаче ми се от неграмотността по форумите...

Аз пък искам март да врътнем 30 мин и така да остане,и вълка сит и агнето цяло,в действителност обаче сегашният вариант не ме притеснява,свикнах отдавна,баща ми обаче така и не можа.

Лошата новина е, че влиза в сила чак през 2021.

Това е най доброто решение за България, но няма да стане.

ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ Е ПРЕЦАКВАНЕ. ПРИ ЗАПАЗВАНЕ НА "ЗИМНОТО " ЮНИ -ЮЛИ В 5.00 Е АБСОЛЮТНО СВЕТЛО В 19.30 Е ПОЧТИ ТЪМНО, ГОЛЯМ КЕЛЕПИР. ПРИ ОСТАВЯНЕ НА "ЛЯТНОТО" ДЕКЕМРИ-ЯНУАРИ СУТРИН В 8.00-8.30 ЩЕ Е ТЪМНО.

Милите ви дечица и сега стават по тъмно и ходят по тъмно на училище. Часовете почват от 7 и 30, а преди 8 зимата светло не става. Аман вече с тия деца. Децата това, децата онова. ЛЯТНО ВРЕМЕ СЕГА!

A пък времето решили да сменят през 2021 чак! Че какво толкоз трудно има в това бе, джанъм? Та до 2021 няма да има ЕС а те ще му сменяли времето. Сверете си часовнците или си ги наврете там дето е тъмно, ей ! Говорит Масква !

Ти трябва да сменяш часовника всеки ден ако искаш в 12 слънцето все да ти е в най висока точка

Да, но провери правописа си. Реплика или реплека?

Аз също държа на правописа,обаче не си позволявам да давам напътствия на другите,вие също имате две-три неточности ,не знам толкова много езици,не работя в чак такава фирма,но мисля че е редно като се оглеждате в огледалото да не се харесвате толкова много,че в един момент може да си посегнете.

лятното часово време не е проблем за тези дето започват работа в 10 сутринта. Но тези дето започват в 9 или 8 и половина през голяма част от годината ще започват работа по тъмно. през зимата денят продължава 10 часа и това няма как да се промени със закон. при 8 часов работен ден +30 минути обедна почивка това означава, че хората могат да се радват на едва 90 минути преди и след работа на светлина и то ако се телепортират до работата. За останалите ако пътуването от и до работа отнема повече от 45 минути във всяка посока няма как през зимата да тръгнат и да се приберат по светло.

Че какъв ти е проблема , след работа отиваш и си поркаш, защо трябва да ставам посред нощ на работа...….един индианец е казал: Не разбирам как като отрежеш одеялото от горе и го зашиеш от долу става по дълго...…..Аман от остроумници, природата си е направила сметката за това кога колко часа трябва да е.

Много ли искате да пътувате за работа посред нощите и да тънете в полумрак до почти 10:00 часа? И за какво?!?!.. Да ви бъдело светло не до шест, а до седем, сякаш не знам какво ще парите през това време. Истината е, че ви треперят мартинките от студ и бързате да се приберете на топло. За какво ви е тази допълнителна светлина точно точно тогава? Ще седнете в някоя градинка ли? Ще изезете на излет? Да седнете пред блока...между преспите и шушлките? Осъзнайте се, бе, хора. Времето е едно и се нарича астрономическо! Лятното го измислиха пред век, защото някой бил изчислил какви разходи били плащали за уличното осветление. С което повличат и хоарата да им бачкат повече, понеже видите ли...и без това още не е станало съвсем тъмно. Вижте и прочетете. Нищо по-тъпо не съм чел, като аргумент. Сутрин трябва да си адекватен. Не да си отваряш очите и да се чудиш, посред нощ ли си се събудил гледайки звездното небе или всъщност закъсняваш за работа. Да говорим ли за риска, какво е да се придвижваш с кола в такова време?!