17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки който иска зимата да му е светло докато отива на работа (става въпрос за 2 месеца в годината), за сметка на лятото, когато човек може да се разходи в парка или където си поиска след работа, но пък да е тъмно. За мене е пълен д.бил!

джендърите искат по-бързо да се стъмва да си лягат и чукат лятно време.

пространно изследване по въпроса зимно или лятно време да се установи прави следните изводи:Ако остане лятното време, това ще има лошо въздействие върху здравето... Увеличава се вероятността за диабет, депресии, проблеми със съня и ученето,т.е. европейците ще станем по-дебели, по-глупави, по-сприхави... Това е в резюме...Иначе статията е изчерпателна и подробно обяснява причините за изключително лошото въздействие върху здравето, което би оказало въвеждане на лятното време през цялата година...

Да им се чуди човек как така бързо решават нещата :)

Schilo

Разгеле. Ако някога е имало смисъл от това, причината отдавна е отпаднала.

ПРИЧИНАТА Е МНОГО ЯСНА - ДА СЕ ИЗПОЛЗВА СВЕТЛА ЧАСТ НА ДЕНЯ ПЪЛНОЦЕННО!

Това беше основният аргумент при осветлението с нажежаеми жички преди 60-70 години. Вече сме почти 20-те години на 21 век. Бизнесът и правителствата в момента отчита повече негативи отколкото ползи от това архаично решение.

И КАКВИ СА НЕГАТИВИТЕ?

Угодия - няма! Дотук всички мрънкаха, че сменяме времето. Сега - че няма да го сменяме. Важното е да се мрънка!

Елементарни сметки показват, че изборът ще е лятното време понеже джендърите и откачените в БГ станаха преобладаващо мнозинство за съжаление.

От всички коментари до момента се разбира, че най добре е да си остане смяната на лятно и зимно време, както е в момента. Аз също смятам, че сегашното положение е най-добре.

Много ли искате да пътувате за работа посред нощите и да тънете в полумрак до почти 10:00 часа? И за какво?!?!.. Да ви бъдело светло не до шест, а до седем, сякаш не знам какво ще парите през това време. Истината е, че ви треперят мартинките от студ и бързате да се приберете на топло. За какво ви е тази допълнителна светлина точно точно тогава? Ще седнете в някоя градинка ли? Ще изезете на излет? Да седнете пред блока...между преспите и шушлките? Осъзнайте се, бе, хора. Времето е едно и се нарича астрономическо! Лятното го измислиха пред век, защото някой бил изчислил какви разходи били плащали за уличното осветление. С което повличат и хоарата да им бачкат повече, понеже видите ли...и без това още не е станало съвсем тъмно. Вижте и прочетете. Нищо по-тъпо не съм чел, като аргумент. Сутрин трябва да си адекватен. Не да си отваряш очите и да се чудиш, посред нощ ли си се събудил гледайки звездното небе или всъщност закъсняваш за работа. Да говорим ли за риска, какво е да се придвижваш с кола в такова време?!

а през лятото е голям кеф в 7 часа вече да е тъмно, точно когато е най-приятно за разходки след работа. Хайд еда си лягаме скокошките направо! Какъв полумрак те гони тебе до 10 часа, пълни глупости, до към 8 максимум. То пък половината се изтрепали да ходят рано на работъа. Половината офиси и банки отварят в 9:00! няма угодия ей...

Залезът е в 21:00. Светло е почти до 21:30. Вземи малко да почетеш, а, какво ще кажеш?

Ще става тъмно към осем и нещо, не както си писал в седем. И къде остана романтиката от летните нощи. Много ли държиш отвсякъде да ти свети?

лятното часово време не е проблем за тези дето започват работа в 10 сутринта. Но тези дето започват в 9 или 8 и половина през голяма част от годината ще започват работа по тъмно. през зимата денят продължава 10 часа и това няма как да се промени със закон. при 8 часов работен ден +30 минути обедна почивка това означава, че хората могат да се радват на едва 90 минути преди и след работа на светлина и то ако се телепортират до работата. За останалите ако пътуването от и до работа отнема повече от 45 минути във всяка посока няма как през зимата да тръгнат и да се приберат по светло.

A пък времето решили да сменят през 2021 чак! Че какво толкоз трудно има в това бе, джанъм? Та до 2021 няма да има ЕС а те ще му сменяли времето. Сверете си часовнците или си ги наврете там дето е тъмно, ей ! Говорит Масква !

Милите ви дечица и сега стават по тъмно и ходят по тъмно на училище. Часовете почват от 7 и 30, а преди 8 зимата светло не става. Аман вече с тия деца. Децата това, децата онова. ЛЯТНО ВРЕМЕ СЕГА!

излезе със становище...ЗА ЗИМНОТО ВРЕМЕ...При лятното децата идват недоспали, първите 3-4-час лежат по чиновете, не могат да се съсрведоточат...ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ЩЕ МИСЛИМ ЗА децата.....ИЗРАЗЪТ ТИ "МИЛИТЕ ви ДЕЧИЦА" говори за това, че ти не отглеждаш деца...ТА ЗАТОВА НЕ ТЕ Е ЕНЯ...А защо искаш лятното време, дето не е астрономическото и ти не знаеш...

Като са недоспали, довечера ги сложи по креватите в 20:00h, а не в полунощ. И всичко ще е ОК. А ако се глезундрят и правят фасони и шамарената фабрика да проработи. НЕ само да се гънеш като глист пред тях !!

Решението е: учебните часове да не започват преди 10 :) Ама сега ще ревнат, че няма кой да гледа децата до 10 сутринта.

репликата ти показва нивото на тъпотата в главата ти. А, да, и показва, че си бил слаб ученик.

ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ Е ПРЕЦАКВАНЕ. ПРИ ЗАПАЗВАНЕ НА "ЗИМНОТО " ЮНИ -ЮЛИ В 5.00 Е АБСОЛЮТНО СВЕТЛО В 19.30 Е ПОЧТИ ТЪМНО, ГОЛЯМ КЕЛЕПИР. ПРИ ОСТАВЯНЕ НА "ЛЯТНОТО" ДЕКЕМРИ-ЯНУАРИ СУТРИН В 8.00-8.30 ЩЕ Е ТЪМНО.

Лошата новина е, че влиза в сила чак през 2021.

Аз пък искам март да врътнем 30 мин и така да остане,и вълка сит и агнето цяло,в действителност обаче сегашният вариант не ме притеснява,свикнах отдавна,баща ми обаче така и не можа.

Това е най доброто решение за България, но няма да стане.

в повечето коментари се говори за "бабугери" и "дядовци" те били единствените ,които искат зимното време...Е, добре, аз също съм за зимното време ЗАРАДИ ДЕЦАТА...при лятното ще стават по студено и по тъмно...Но кой го е еня? Впрочем, аз също съм "бабугер"...близо 70...Обаче-не можете да ми се намажете на малкия пръст...Две висши образования, три западни езика +руски, работя в чужда фирма, занимаваща се с авторско право...спортувам, не изпускам театър или концерт /качествени/, чета книги главно на английски, с компютъра съм на ти, правя преводи...Така,че-имате много поздрави от бабугера... PS-много моля, ако ще ме реплекирате, първо си проверете правописа...плаче ми се от неграмотността по форумите...

Да, но провери правописа си. Реплика или реплека?

погледни си клавиатурата..."Е-то" е до "И"... Сори, грешка в клавишите:-)

Аз също държа на правописа,обаче не си позволявам да давам напътствия на другите,вие също имате две-три неточности ,не знам толкова много езици,не работя в чак такава фирма,но мисля че е редно като се оглеждате в огледалото да не се харесвате толкова много,че в един момент може да си посегнете.

да се харесваш, да се обичаш-също...Иначе няма как другите да те харесват....да те обичат... Естествено, че при бързото писане с клавиатурата, се допускат грешки...Но това, което е по форумите е ПРОСТО ВЪПИЮЩА НЕГРАМОТНОСТ...Всички глаголи завършват на -ЪТ...спЪТ, ядЪТ,викЪТ...Двойното Н е навсякъде...подпират ли се на него, какво, не мога да разбера...За граматиката да не говорим...Пълен, непълен член-какво е това? Има си речник на българския език, да си го смъкнат, но те не знаят, че им трябва...Хайде, че се увлякох...

Аз предлагам само с половин час да се промени и така няма да има голяяяяямата разлика от един час !

И колко време беше необходимо да се вземе това решение , и като гледам ние пак сме прецаканите ще вземем летонто часово време както и гермаците важно е да се не цепим от колектива.

Нормалното за нашето географско положение часово време е зимното. Редно е то да остане като официално. А ако има чувствителни дейности, за които е по-удобно лятното време, следва да си променят работното време. Но няма как да караме учениците да ходят по тъмно на училище през зимата.

Щом искаш да ставаш и да си лягаш с кокошките лятото , твой проблем, но не го проектирай върху нас работещите хора, на които едно от малкото останали радости е след работа да можем да се разходим или да седнеме някъде на по биричка и още да има слънце.

Че какъв ти е проблема , след работа отиваш и си поркаш, защо трябва да ставам посред нощ на работа...….един индианец е казал: Не разбирам как като отрежеш одеялото от горе и го зашиеш от долу става по дълго...…..Аман от остроумници, природата си е направила сметката за това кога колко часа трябва да е.

Защото като съм на работа ми е все тая на вън дали е тъмно или не. Важно е да ми е светло възможно най-дълго след работа, когато започва истинския ми живот. Аз не живея за да работя ,а обратното!

Егати тромавата администрация!!! За някакво си завъртане на стрелките на часовника им са необходими 2-3 години. Еми как да функционира добре ЕС с такава скорост на решенията?!

На 1 Април 1979 година България минава за първи път към лятно часово време. Та нормалното време е така нареченото зимно време. Кво има да бистрите незнам?

защо, кое му "ненормалното" на лятното време?!? :-)

кое му е нормалното?

Ами времето се определя от положението на слънцето. При зимното часово време слънцето в 12 часа е "най-високо" на небето, а през лятоното е положението на слънцето е вече все едно е след обяд.

Само диви пенсии и разни БГ мамки искат да се запази зимното (т.н. астрономическо) време целогодишно.

вечните красавици и умници искат вечно лятно време.

Заврете се в някой бункер и не ние занимавайте с жалкото си съществуване щом за вас не е важно да има слънце докато си релаксирате след работа ;) . Няма да позволим диктат на бабишкерите!

лятното време е ПАГУБНО ЗА ДЕЦАТА...М-ство на образованието се произнесе по въпроса, но КОЙ се интересува от здравето на подрастващите...При лятното време зимата децата ще стават по тъмно и студено...Ще ги влачим по ясли, детски градини, у-ща един час по-рано...Германски лекари се произнесоха в същия дух...Със статии " не съсипвайте децата"...се обосноваха за ЗИМНОТО ВРЕМЕ...Това е нормалното време, с него сме свикнали, в съответствие с него са фиксирани и часовите пояси...Заради туристическия бранш ще си погубим и децата...

Да направят тогава работата на училищата съобразена с нуждите им, аз не искам да се съобразявам с учениците и прочие, така или иначе и те след някоя година ще започнат да работят и ще ви псуват за малоумното решение да ставаме и лягаме с кокошките както ви се иска!

Ама защо с това бързане тези институции. Можеше да се почудат до 2030г.например, а сега заради бързането ще трябва да работят, пара и пушек се дига от работа.

Лятно време твърдо !Искаме лятото до 9 30 10 да си пиеме бира по парковете а децата да играят ! Който иска тъмница да си сложи щори !

Абослютно съм съгласен! Надявам се, ще ще го приемат ако има пак онлайн анкета в която бабишкерите логично не могат да гласуват защото са компютърно неграмотни :)

Аз нямам против да спрем с местенето на времето, ако реципрочно ще местим работното време. Зимъска да е от 8-5, а лете от 7-4. Ако това не стане предпочитам да сменяме времето и да бачкаме само от 8-5.

Отиваме на най=източната част на България и следим кога Слънцето е най-високо и приемаме, че това е 12 часа на обяд. Ако има разминаване с астрономическото време го закръгляваме до най=близкия напред или назад час. И толкова.

Майко мила, още цели 2 години мъки. Тези от ЕС времето го нямат за нищо!

Зимното! - те и древните не са го приели бадева. Да не ставаме по-католици от папата пак.

Супер. Сега лятото ще ставаме в 4 сутринта и ще се стъмва час по-рано след работа/училище. Голям кеффффф

е Астрономическото, при което най-малко децата и учениците няма да отиват на училище през нощта в тези "мирни" времена. Също така няма да има блъснати ученици, които пресичат неправилно в сумрака тогава, когато видимостта е най-лоша. А също така е нормално да се причислим към хората, а не към дебилите, които си променят времето както им дойде в главата.

Съжалявам, но света не се върти около учениците. Аз като бях ученик бях винаги първа смяна и както виждаш оцелях и даже висше завърших ;)

Я още веднъж, кога учениците отиват по тъмно? ... За по бавно развиващите се - зимата. А каво е тогава времето? Астрономическо. Логика! Извод: Освен лятното, да се въведе зимно - с 1 час изоставане. Но ще се прибират по още по-тъмно в къщи. Имаше виц за чукча-писател.

Тия явно си мислят, че през 2021 г. ще има ЕС ...

Преди да изчезне ЕС, ще изчезне Империята на Злото - Русия. Там откъдето ти плащат, трол хренав.

Има си астрономическо време и е нормално да не се променя. Сега като си представя как ще будят децата за яслите и детските градини от понеделник - жал ми е за мъниците. Изпитвам същото и към дечковците до 4-ти клас, които трябва да дремят на чиновете от 7/седем/ часа астрономическо време.

Не само дечицата! Не мен производителността ми пада за две седмици напред. Вместо в 6 часа ставам в 5! Тялото ми се чуди кво става - ни му се яде, ни му се сере! И като ида на работа трябва да отделя половин час за физиологични нужди :))) Да не говорим, че много ми се спи!

Баце , не бой се.Организмо че се нагоди по-ранно брулене на крушата.И баце, какви са тия физиологични нужди оиловин час?Ти да не кендзаш корабни въжета?

Точно така бай Петко ! Пък като идеш в Германия или не дай си боже в Англия и като слезеш от самолета и направо умираш. С тая огромна часова разлика не знаеш на кой свят се намираш. Я по-добре си стой тук че с тая смяна на часа хич не се знае... Пък тва Америка, пък 7 -10 часа разлика - майко мила..... това никой не може да го преживее

Смяната на времето не може да излезе от ЕС, а какво остава за Великобритания!

Много се притеснявам, че заради разни бабугери и дедовци (кои наистина, кои по душа), ще оставят зимното време и лятото ще трябва да ставаме с кокошките и като се прибираме от работа да ни е тъмно. Оправданието че децата ще им е тъмно като са първа смяна олеква, защото без проблем може часовете да започват с 1 час по-рано, освен това не може цялото общество да се съобразява само с учениците, които съставляват една много малка част от него и на които дори няма да им е проблем това.

Виж сега. Не, че съм бабишкер или дедко, но според мен, да се запази зимното време е правилното. Открай време часа се определя по слънцето. 12 часа на обяд е, когато слънцето е най-високо. Лесно може да се изчисли всичко останало. И край на спора. А това, кой, как и защо се чувствал кофти за това кога щял да става и да си ляга... ми и на мен и на слънцето ни е през хуя.

Най-важно е като свършим работа да можем да видим слънцето и ние работещите хора, да пием една бира в парка или в градинката пред блока. Както и децата да могат да играят на СВЕТЛО. Бабугерите не ме интересува кога стават и ляга, защото те не произвеждат нищо и нямат право на глас!

До Веселин (нерегистриран) Както ти казах - На слънцето му е през хуя. Ако беше учил нещо по-различно от икономика в УНСС, щеше да си наясно, че дължината на светлата част на деня, не се определя от това кога ще се събудиш, или от собственото ти възприятие за часа, а от позицията на планетата спрямо слънцето. Нито през зимата ще видиш повече слънце, нито през лятото по-малко, независимо от това кое време се избере. Има си начин за елементарно определяне на часа и вече ти го казах. Всичко останало са тъпизми.

Ти трябва да сменяш часовника всеки ден ако искаш в 12 слънцето все да ти е в най висока точка

Ххх (нерегистриран) Да, така е. Зависи на кой паралел се намираш, в коя част на орбитата си е земята и т.н. Но то и сега не е точно определен часа, въпреки, че има формула за изчисление. Ама ако се приложи, счетоводителите съвсем ще се объркат, кога да пият бира в градинките..

Пеши, завършил съм техническия ако има значение. Има графики по които можеш да се ориентираш и които е добре най-светлата част да е към 1 на обяд, та точно по тази графика т.нар лятно време е по-подходящо за нашите координати.

Именно. Куп невежи и неуки хора изписаха куп глупости за "астрономическото време", "билогическото време" и други подобни цитати от промитите мозъци от бгмама. И заради тях сега през лятото ще спим когато слънцето отдавна е изгряло, ще ходим на работа почти по обед и ще си губим най-хубавата част от деня в офиса. Да ни е честита демокрацията. По-точно глупокрацията.

Можете да си промените работното време: да започване работа по-рано и да свършвате по светло.