От 2018 г. се въвежда експериментално електронно гласуване

Експериментално електронно гласуване ще бъде произведено след 1 януари 2018 г. в три последователни избора, включително частични, в един район на страната.

Обратно в новината

Коментари - От 2018 г. се въвежда експериментално електронно гласуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се чете: От 2018 година се въвежда нов, по-сигурен начин за кражба и преразпределение на гласовете на "електората".

Бре, тая кака се извъди голям електрончик!

Четиридесет и пет години ИДАТ! Времето на БАЦЕ! Това ще бъде ефектът от електронното гласуване.

А в ИТ новините пише: Немска АЕЦ спря заради компютърен вирус

someone

краино време е.

Електронно? Хахаха, ей сега ще ви покажа как работи. Приемаме, че вчера всички овчици са гласували електронно, изгубили са си времето в кликане из разни сайтове и писане на лични данни. И така На мен са ми нужни сега не повече от 30 секунди да "преброя" и най-вече да обявя резултатите. Ето ги: За партията на Мафия А - 71.62% За партията на Мафия А2 - 21,443% За партията на Мафия А3 - 2,131% За други под прага - 100% - горните. Все пак не бива гласовете да са над 100%, ще предизвика подозрения. Общ брой "гласували" - 5 692 348 души. На печелившите ЧЕЗтито! А сега новия КЕВР ще обяви новите цени на тока, водата, газа, бензина, нафтата, керосина, метана, ракията, както следва 1 киловатчас - 3,58 лв 1 кубик вода - 42,87 лв 1 литър пропан - 320 лв 1 литър бензин - 503 лв 1 килограм метан - 473 лв и т. н. Овцете доволни, клането прогресира нормално.

Първият проблем е, че депутатите леко казано не разбират нищо по въпроса! Същото важи и за хората, с изключиение под 0.05% и затова е безмислено технически въпрос да се поставя на референдум. Един касапин сигурно ще е по-компетентен да направи операция на сърцето, от мнението на средно статистичекият човек, а вие едва ли бихте избрали касапин да ви прави операция на сърцето? Нетехническите проблеми са контролирания и купен вот. Какво им пречи да съберат данните на циганите и да гласуват с тях, без самите цигани да са пипнали компютър? Нищо! Същото ще е с корпоративен вот и гласуване под наблюдение. Дори може да се случи в семейства. Губи се тайността от стаичката. Няма и материален носител и не може в последствие да се направи проверка. В част от вариантите трябва да има остановена връзка човек-гласуване и се губи тайността на вота. В противния пък се улеснява манипулация, та дори може да има двойно гласуване - електронно и неелектронно. А и по-принцип ще е на доверие, защото човека няма да знае как е направено. Експерименталното няма да е реално, тъй като няма нужда да се използват при него манипулации. То ест няма да покаже, какво би се случило на избори. Освен това експерименталното трябва да е свободно за хакване и атаки. В общи линии електронното гласуване може да сложи край на демокрацията, защото някой ще избира резултатите.

То и от ЧЕЗ дистанционно и електронно ни манипулират електронните електромери. Резултатът какъв е? Елементарно Уотсън - който поръчва музиката, той краде! Щом ЧЕЗ слагат тези електромери, значи те крадат. Иначе нямаше да ги слагат. В западна Европа все още си работят механични електромери произведени преди войната! Какво ще стане тук? Елементарно пипване в базата данни от Дата-Бейс Админа ще осигурява нужните гласове за секунди, дори никой да не е гласувал. Сега няма да се купуват гласове, ще се икономисат 50-те лева, дето даваха на селяните и циганите. Просто с малък подкуп или с демонстрация (размахване) на огнестрелно оръжие, съответният служител ще подрежда вота! Просто това е единствения начин да си осигурят векуване в лоното на властта и парите, за да крадат докато са живи. Жалко, само, че съвсем скоро ще гледат тревата от долната страна през капака на съндък. Овцете продължавайте да блеете и да пасете.

Майтап стадо. Отпадна анонимнстта - замениха я с "гарантиране тайната на вота". Айде честито на всички.

Предлагам да се приеме заличаването в списъка на лице, което не е гласувало, но да се забрани участие в избори на кандидат, който не си е изпълнил обещанията.

Отказването от електронното гласуване е харакири за Герб. На следващите парламентарни избори БСП и ДПС ще вземат властта. Бойко си отива.

Защо пробно. Трябва още от тази година да се въведе постоянно. Страх ги е партиите от вота на българите от чужбина.

Защо в края на карйщата от чужбина да отределят кой ще ме утравлява??? Аз стоя тук и сърбам ежедневно попарата на политиците, а 90% от Българите в чужбина няма да се върнат НИКОГА в България. Децата им въобще не се чувстват Българи и говорят помежду си на чужд език. Е стига с тази измислена ДЕМОКРАЦИЯ!

живеейки там, при добър стандарт, те изобщо не могат и да си представят реалните условия тук, за това и преценките им са нереални и за управляващи и за управлявани и за действителността. Никой, който дойде от чужбина и влезе в политиката не направи нещо правилно, смислено и конструктивно. За да си добър и честен политик, трябва да си се пържил на тукашния огън, ама наистина да си се пържил, не да си лапал на мама и тате краденото. Обаче такива хора системата никога няма да допусне.

Страх ги е не толкова от вота в чужбина. Най-вече се страхуват, че чрез електронния вот ще започнат да гласуват много повече интелигентни хора и тогава почти никой от сегашните няма да е в парламента и няма да ни управляват тия.

Щом има електронно плащане ще има и електронно гласуване. Няма да върнат историята назад.

Двете неща са много различни. Най-малкото при плащането имат данните на клиентите и повечето предлагат връщане на трансакцията, лимит на пари и подобни. Занеш ли колко проверки има, за да ти дадат пълен достъп за получаване на прави примерно в Пейпал. Проверки на карти, код предаван за трансакция и така нататък за лимита от 2500 долара годишно. После още документи. В общи линии ако там направиш врътка, ще те знаят кой си и кариес на кой зъб имаш. ;) А тук трябва да е тайно и на обръщение към сървър, а не комуникация с проверки.

Май хората които ги е страх от електронното гласуване са били цяла нощ активни тука.

Ако се въведе електронно гласуване ще стане огромно объркване. Да се гласува както е досега е най-разумно.

Хайде робе вече, ще гласуваш под строй в кабинета на шефа си.

Електронно това, електронно онова, чип тук, чип там, само дълбоко заспалите не виждат какво става и накъде ги водят, а той НСР е на прага.А чрез подобен вот, няма ли да ги знаят резултатите от предния ден, някой ще гарантира ли ? Те хакерите проникват къде ли не, че тук ли, разбиват къде по сложни системи и кодове.

ЦИК да наемат най -печените хакери на работа!Така се прави електронно гласуване!

Ти от тях ли си, подаде ли си молба за работа, и кога да ги чакаме резултатите, преди, или след вота ?

AbuTalib

Само явяване през избирателната комисия е вече гласуване.А това, дали ще се пусне бюлетина със заглавието"Не гласувам за никого" е смешна работа.По-отива да е бюлетина с думата "ВЪЗДЪРЖАЛ се". Но при определяне на крайните резултати да се вземат предвид действително подадените бюлетини без да се приспадат т.нар.недействителни, защото и те са форма на гласуване. За успешен вот да се счита получаването на 52% от гласувалите.Ако няма постигнат този резултат, следва да се провежда втори тур и тогава печели онзи, който събере повечето гласове. Не бива да се заблуждават повече хората, че гласуване означава пускане на бюлетина.Да сега това се правеше по умозрението на БСП, партия, която е наследница на престъпна и забранена организация.

Всичките Червени Боклуци реват вкупом срещу задьлжителното и електронно гласуване....... Ясно е защо-гласовете от Чужбина ще ги издухат в небитието, а задьлжителния вот елиминира купения и циганския вот...... Ще реват, как няма да реват...... :-) Пригласят им рязаните боклуци на Доган, които сьщо се плашат до смьрт от вота от Чужбина-над два милиона Бьлгари от Чужбина биха ги издухали и тях при Червените Боклуци в небитието, пьк задьлжителния вот би елиминирал купения цигански вот, който в последно време се ориентира кьм ДПС.......

защо нямаме българско ц(н)ру ???

Този закон няма абсолютно никаква стойност. Както всички много добре знаем, той ще е едно от първите неща, които ще бъдат сменени от новото правителство, далеч преди 2018. В България законите се обезцениха, приемат се от днес за вдругиден, а важат само до утре и то не винаги.

Е що 2018? Много е рано. Според мен трябва да де въведе ел.гласуване към 2088г.

Много май им натежаха гушите на гербофките ,че вече я карат през просото! Да стане мътно и задимено а след тях потоп! Сякаш си го просят уволнението! Ама не ! Ще има през пръстите с сопата! Будата осморъкия и той ще отнесе дървото!

ГРОБ -НА ТРИБУНАЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ НАРОДА !!ДОЛУ АНТИБЪЛГАРИТЕ !!

Махни се бе жено! Дай си оставката и отивай на село! Съвсем ще се забалтачиш с тиквения буда. Дърпай калема и да те няма ! Що за наглост в тая власт бе хора!

Най бедната страна в ЕС ще гласува електронно? Защо? Защото цялата администрация е на лаптопа под климатика и се контролира,резултатите може да се манипулират елементрно ,а НА СЕЛО ДОРИ ТОК НЯМА КАМО ЛИ КОМПЮТЪР. Шегаджии.Абе хора тия да не са вечни ,бе? Я да постъпим като Македония ,стига са ни доили тези българоубиици от герб.

Така при голям икономически ефект се получава желаният резултат.

Това лелче е идеално съоръжение за произвеждането на домашна баница , макар че едва ли има точилка дето би рискувала с него.

Независимо че сме парламентарна република , България се управлява като царство. Имаме Крал Слънце който взима еднолично решенията . Лицемерие и демагогия . За съжаление това са инструментите на управляващите.

Народо-психология , какво да се прави .Нема спасение.

По думите му тя е заложена в текста, според който звеното за техническо осигуряване на електронното гласуване работи в координация с МС... С други думи, премиерът поръчва какви да са резултатите от изборите, СИРЕЧ, бокича е премиер вовеки веков....

Ами он затова изучава компа в Туитър. Усъвършенства се.

Да се отбележи. Те ще гарантират тайната, а не верността на вота.

За кво им е тайната , трябва им вота. Умнички са ми те , като на Дан Колов г..за.

....гледан в профил.

ГЕРБ и вожда им имат ли въобще някакъв обществен кредит на доверие все още , та си натискат задниците в управлението на това , което е останало от държавата. Подобна наглост ми се струва прекалена дори за тях.

Бъчварова - ела ми врътни един сметнов сладолед - не се занимавай с несвойствена дейност

някакси и за това не става, но явно за унищожението ни я бива много. Мисля несъзнателно го прави, Простено и е.

Верно ли го искаш ? Не бих си го пожелал точно с подобна персона.

Може би и да има технически начини за изпълняване на многобройните условия за едно "дистанционно" гласуване, но липсва най-важното! Казва се Доверие. Нямаме ви доверие за нищо. Това е.

Революция на кадърните, мъдрите и добрите ни трябва. Разкостване на политиците и новобогаташите до последната костица ни трябва. А след това ще мислим за електронното гласуване и изобщо за изграждане на държавата ни от нулата. От там където е тръгнала преди около 140 години.

Бъдещето е в Интернет и гласуването онлайн няма алтернатива. Много държави вече са провели експериментални гласувания, други са на път да го направят. Ако искаме да сме модерна държава трябва да се равняваме с първите.

Програмситите така ще направят програмите, че да са ВИНАГИ МАНИПУЛИРАНИ!!!! А по ведомствата работят не програмисти, а компютърджии, които хал хабер си нямат от работата. Всичко е манипулация!

до тогава ще има ли електронни кебапчета

Чудя се, как ще им преведат парите на тез с автобусите от Анадола. Защото ако е по електронен път - ще има доказателство .. пак някаква зарибявка ще има с физически кебапчета и там!

Никои ли не разбра че не е важно кои гласува а кои брои!!! И кои носи чувалите!!! А при електронното базата ще може да се изкриви 60 милиона пати за 1 секунда!, освен ако не е вътрешна - автономна! И ако сложите някое ИТ за 2000 леа,леа!! да служи гордо и става лудницата!

Електронно гласуване в България: районната мутра събира флашките на целия катун и гласува дистанционно. Вместо оправяне на проблема, той става още по-голям. Такива гласувания не случайно ги избягват и развитите държави.

както сте я подкарали с това заличаване от списъците на хората които по дадена причина не са изпълнили приумицата ви за задължителното гласуване?! И при електронното гласуване пак ли ще искате нотариално заверени документи та пак да можете хем да си пълните джобовете и списъците, хем както ви е угодно да си осигурявате необходимите ви гласове?!

След първи януари 2018 всички световни хакери ще имат много работа и циганските барони няма да им трябват. Дъртите евреи са го казали - ако изборите променяха нещо, то тогава нямаше да ги има. Оправията е само една и е много кратка - АК 47.

А ти ако имаше акъл за какъвто претендираш, щеше да си зададеш въпроса, защо аджеба световните евреи не въвеждат електронното гласуване? Може би тогава няма да се изрежда цялата фамилия да президентства, както е в момента в САЩ. Те са направо като монархия там. Бащата , после синът, после брата , накрая жената...

е наложил моралната норма, че демокрация има, когато има равни права за всички и НИКАКВИ привилегии за никого. Затова демокрация няма никъде по света. Жестоко, брутално и примитивно думата "демокрация" се използва за да се безчинства на всякъде по света, най вече при по-богатите държави. Нескромно бих го дапълнил равни права за данъкоплатци и публичен разстрел за "престъпили държавни хрантутници".

не са го казали евреите, но го е казал Марк Твен, все едно, вярно е. Изборите не променят нищо.

ами тогава всички да въведем Путин той е вечен

Колкото и да протакате - си отивате! Ще управляват млади хора необременени с комунизъм в главите си!

Ще управляват синовете,дъщерите, внуците и правнуците на комунситие! За съжаление

те и сега ни управляват!

Прав си, те ще са обременени само с долари и евро и по специялно колко нули трябва да има зад цифрите. От гладен ще дойде още по- гладен, а апетита идва с яденето...

Темата има две страни: 1/ доброзорна модернизация, която е важна за модернизация на нацията. 2/ изключително прост човешки материал. Масово необразован, прост дори и с висше образование, невъзпитан, безогледен и егоистичен. Трудно е да се намери златно сечение и малко зор за осъществяване на идеята не е зле. Лошото никой няма да се промени, а злоупотребата с преброяването ще се улесни и увеличи. Доброто- модернизацията на нацията е по- важна, защото ще се намери начин за преодоляване на мошениците в преброяването. За преодоляване на лошите качества на тази нация е необходима модернизация, много модернизация. Невежеството е повече от проклятие.

А защо искаме да го въведем преди германците, британците, французите и скандинавците, сериозно ли се смятаме за по-умни от тях?

Да! Сериозно се имаме за по-умни от тях!

По цял свят "умните" ги питат едно и също: Като си умен, що си беден?

3045-та година България - произвежда само цвекло, всички други отрасли са на колене! 4092- ра година ще има швейцарски заплати за подрастващите! 5031 - ва година минаваме Китай по брой мравки в градина ;)

ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ НИКОГА

защо?,ти в кой свят живееш?

То си се фалшифицира най- лесно.