Експерт: 10% от сметката за ток покрива кражби

Под прикритието на „технологични разходи” електродружествата си събират парите за крадения ток от джобовете на коректните платци.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: 10% от сметката за ток покрива кражби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сещам се за интересен епизод от интервю с местен жител: "-...И къде ви е електромера? -Ми нема! -Добре вие не плащате но ето сега идват инкасаторите,какво искате от тях? -ДА НЕ ПЛАЩАМЕ!!!Това е! -Но този ток е произеден, това не ви ли интересува? -Мене ме интресува Лески да стане Шампионин..." Няма да ме изненада,ако на адреса от интервюто все още няма електромер...

Нищо чудно, че тоя ци-нин е фен на Уеффски!

Печалното е, че не са само цигани. Има и българи стотици пъти по-нагли. Из разговор с една такава българка: - Защо имаш толкова голяма сметка за вода? /сметката е от порядъка на няколко хиляди лева/. -Защото спрях да плащам? -А защо спря да плащаш? -Защото се разведох и нямах пари. -А защо не работиш? /въпросната е безработна от 27 години/. Следва тъпо и злобно изражение на лицето и никакъв отговор. Сметките на такива хора естествено се поемат от изрядните платци.

С риск да изляза многознайко, но в интерес на знанието, не става дума за шийните системи, а за шинните системи.

Така е, излезе многознайко, а също и дървен философ и клоун наведнъж. Честито - хеттрик.

има решение. ТРЕБВА ДА НЕ ОСТАНАТ КОРЕКТНИ ПЛАТЦИ! ТИ! НИТО ЛЕВ ОТГОРЕ НА ЕНЕРГОТО! ЧЕЗ НА САПУН!

Щом имаше наскоро хванати ел.специалисти, че срещу заплащане са настройвали електромери да отчитат по-малко, сетете се дали електромерите не могат да бъдат настроени от ЕРП-тата пък да отчитат повече. Преди години ЕРП-тата яростно отричаха това да е възможно. Клеха се, че устройствата им нямали такива техническа възможност. За мен фактът е прост - при предишния ми аналогов електромер сметката ми беше около 18 лева на месец, след това с новите електромери (без да съм си променял консумацията по какъвто и да било начин) сметката ми изведнъж стана около 30 лв на месец.

На същото мнение.При старият елентромер и ние плащахме наполовина сметка.Отопляваме се на парно,готвя на газ,а за елеме тарни неща,всичко е клас,,А,,икономични крушки ,а сметки за ток висики.Ндсв продаде ,ерп,,гушна яки комисионни и сега чешки и австрийски пенсионери с високи пенсий.Това беше на и от народа направено,но всичко печалившо се даде на концесия и мутри комунисти се възползваха.

Държавата ни успокоява, че токът ни бил еФтин, ЕРП-тата пък ни лъжат (с новите софтуерно настроени електромери), че ни отчитат точно. Ха познайте къде е истината.

Според мен са повече от 10%

Това стимулира и тези които не крадат, да търсят начин да го направят!

Ето това е парадокс! Вместо са търсят начин да прекратят кражбите, те натоварват коректните платци. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

Така мислиш ти. За да се намалят кражбите (в тази сметка влизат и неплатените сметки на мангалите), трябва да се направят инвестиции в апаратура и хора, които да се справят с това. Тази инвестиция обаче не е евтина, и по-лесното е да се трупат към сметките на редовните платци. Така без никаква инвестиция, енергодружествата си прибират загубите.

Освен това, бях си поставил контролен електромер във вътрешното табло, и той отчиташе с 12-15% по-малко. На въпрос защо е така, отговорът беше, че това не ги интресували, защото моят електромер не бил сертифициран. Поисках да си закупя такъв електромер, оказа се, че такъв не се продава, освен от тях. Сами се сещайте защо е така.

Тикавият даде електропреносната мрежа на приятелите си тарикати за да ни скубят и да плащаме тока на циганите.

Ааааа, не. Не може и това на Боко да го лепнеш. Друг продаде енергото и подписа такива договори, че никой не може да ги барне.

Като е така полиция съд прокуратура за какво взимат заплати ?

Елементарно! Взимат заплати, за да вземат при пенсия 20 заплати! Ти за какво си помисли, че ги взимат, да вършат работа ли?

Тия умни електромери където ги сложиха умно ни и крадат. Никой не може да им хване спатиите и колко ни обират.

Защото няма за какво да протестират , те построиха комунизма , с любезното СЪДЕЙСТВИЕ , НА Бг-УПРАВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ .

Народен съд си трябва, въпреки писанията на разни платени от властта тролове по-долу.

Май само циганите останаха да си живеят в соца - тока им безплатен, градския транспорт безплатен, на докторите не плащат,......

щом търпим,може и със 110%да ни натоварят.Ние сме опитни жаби,бавно ни сваряват и нищо,не реагираме.Така ни се пада - още и още и още,гледат ни сеира и им се вижда,че малко ни товарят,можем да понесем още,още,още....

Значи българите плащаме тока на крадливите нечистоплътни паразити ! Браво ! А нашите родители и баби зъзнат в студа зимата,защото нямат пари за ток, а долните размножаващи се в геометрична прогресия пиявици , си живуркат безпроблемно на наш гръб.Нема такава държава !

Ние пенсионерите си даваме парите за ток и лекарства.Относно циганите никой от управляващите не взема позиция,никога не отговарят с конкретни мерки.Държава на абсурдите.За тях българите не сме хора.За кучетата полагат повече грижи.

Докога българите ще продължават да търпят циганските гаври? Време е държавата да бъде почистена от боклука!!!

Ако знаеш колко чисти българи са си "наредили" електромерите... Мани го т'ва, кражби на ток винаги е имало и единствено ерп-тата могат да ги спрат.

някой днес е открил топлата вода. Не знам дали да се надявам утре някой да ни каже какво пише в секретните договори с Мариците и руснаците или пък какъв пладнешки обир е продажбата на тока от АЕЦ-а от определени другарки и другари в чужбина, а на нас - зеления ... хайвер.

ТОЧНО ТОЛКОВА Е % НА КАФЯВОТО МАЛЦИНСТВО У НАС...

само толкова

Та Боцо от джоба си ли да плаща сметките на своя си.ган.ски електорат? Ние им ги плащаме кротко и смирено. Колко много измислени и безумни данъци плащаме е достатъчно само да си погледнем съобщенията. Българинът е богат. Бълха го охапала.

Трябва да работим повече , за все по-пълното и все по-нарастващо задоволяване на нуждите на ромите в Бг.

Начи 10% такса Циганин!!

Не са много 10 % , но ще станат и 30 % , защото НИЕ СЕ МНОЖИМ И ''РАЗХОДИТЕ'' НИ НАРАСТВАТ , ЗА ВАША СМЕТКА.

Нали има "Комисия за водно и енергийно регулиране" (КЕВР)? Тя определя колко да крадат ЧЕЗ и другите две дружества! Иванов - председателя си пълни гушата с подкупи и не мисли да контролира крадците!

Какви са тези "шийни" загуби!? Някой писач пак не си е подготвил домашното! Сигурно става въпрос за ШИННИ загуби!

Випиющият цинизъм на ЕРП тата.Коректните плащат на крадците тока.....Вместо некоректните да бъдат изловени! Същият по същаство механизъм,се прилага успешно от топлинните"счетоводители".Достигналата сградата енергия,се разпределя на калпак-ама кой ползвал,кой не-все тая.Такъв бил законът. Пълно безобразие.

Кой да ги излови ЕРП-тата да не са полиция или съд, т'ва е работа на държавата. Ама управниците ни се кумят, щото после няма да има цигански вот на изборите.

10%?! Ах, недейте да ни щадите! Много повече са!

След почти 30 години Еленко направи откритие:всички от пеленачето до 100 годишния старец плащаме циганския ток, който е калкулиран в цената на изрядния платец.Същото важи и за водата и газа.Неразплатените сметки за газ на топлофикация София, са заплатени с увеличената му цена от потребителите на газ в провинцията .Хора обичайте си държавата, тя се грижи за Вас.

АМА, ТО И НА ДЕЦАТА Е ЯСНО, ЧЕ ПЛАЩАМЕ КРАДЕНИЯ ТОК ОТ ЦИГАНИТЕ!!!!!!!! ДОБРЕ, ЧЕ ЕЛЕНКО БОЖКОВ ГО КАЗВА В ЕФИР!!!!!!!!!

Ами, нормално... Нали трябва да плащаме и тока на мургавите ни събратя!

lu4ka

Думата е циганин.

Аз от години плащам "загубите" на Софийска вода във входа. Как може да има 300 кубика на примесечие разлика от сбора на централния водомер и индивидуалните. Теглиха ми една майна и ми казаха че централния мери вярно , да се оправям. Оплакването ми до КЕВР и Мая Манолова предизвика проверка, която завърши с този резултат - съседите ви крадат ебете си майката.

... и си цакам и това е

Е споко, не си само ти целия вход плаща.:)

Значи, този, който не е заслужил негативи трябва да си търпи, защото и този, който ги е заслужил ги търпи? Ти не си достоен да живееш в общество.

Ти си глист, който е недостоен да живее в човешко общество!

Свестните, почтени, морално запазени хора с достойнство у нас плащат кражбите на циганите, комунистите, мутрите, управляващите разбойници, тарикатите, ..., Ако народа ни се вдигне и изтреби тези паразитиращи злодей, ще заживеем в пъти по добре.

Същото са мислили и с Народния съд, за който толкова често се пише , че е избил " цвета" на нацията! Нищо не се е променило в мисленето на човечеството, в този случай и на българите !

Целта на "Народният" - Назначен от Москва съд е да избие цвета нацията, за да разчисти място за каскетаджии, отрепки, послушни мижитурки, взели властта след 9 Септември

Т.нар. народен съд си е поставил задачата точно да утвърди на власт криминални престъпници, които вече са били избили без съд и присъда 30 000 души и да всее голям страх сред останалите живи никой да не си мисли, че нормалният начин на живот ще е възможен за българите в бъдеще. Ако не се беше случило това, нямаше да има нужда от същото, но в обратна посока, за да се върнем към нормалния живот. Върнете се към комунистическата пропаганда за резултатите от "свободния" референдум за република, на който Айшето гласувала със сърцето си, а нормалните българи - със страх от окупатора.

Да се мисли, че "народът" ще се "вдигне", е УТОПИЯ. "Масите никога не въстават сами по себе си и никога не въстават, защото са угнетени. Още повече, че те не осъзнават, че са угнетени, докато не им се даде възможност за сравнение.", е написал в 1947 г. Джордж Оруел в "1984". Днес ние българите имаме 45-те "ПОБЕДНИ ГОДИНИ" и следващи ОЩЕ 27 ЖЕСТОКО ПО-БЕДНИ ГОДИНИ ...основно за народът "мърша"- ЛОШИЯТ МАТ'РИЯЛ. На всеки индивид български му е предоставена възможност да разбере, че без преосмисляне на собственото си кредо:"СПАСЯВАЙ СЕ ПОЕДИНИЧНО", излизане от "ПРОГРАМАТА" ("ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на московския ционистки конгрес 1988 г. ), изход има само с помощта на ГРОБарите=гробищата ... или Господ българина. Второто означава, зайбаване на всички религии (юдаизъм, християнство, ислям, АТЕИЗЪМ) и намиране път КЪМ ЛИЧНИТЕ СИ ДУХОВНИ СИЛИ за да станем човеци реалисти, а не както каквито сме сега- У Т О П И С Т И /зомбита/.