Шефът на полицейския отряд в Капитолия: Исканията ми за помощ при щурма бяха отхвърлени 6 пъти

Кметът на Вашингтон поиска засилване на сигурността преди церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- брадатата отрепка с 'Камп Аушвиц' фланелата. Заварчик, с досие за пияно шофиране и фалшифициране на документи.

Eric Munchel - 'страховития нинджа' в тактическото облекло и пластмасовите белезници: 30г барман от Нашвил, дошъл на протеста с майка си (!!!) , 57г, изкукала шматка.

Американците за малко да си направят сами Майдан... идиоти, които за власт са готови на всичко...

Атаката и попалването на Партийния дом беше планирано и организирано предварително от хора с позиции в ДС и БСП с цел унищожаване на архиви, внасяне на хаос и прехвърляне на вината върху справедливо протестиращи срещу комунистическите безобразия българи - там водеща роля имаше рецидивистът-генерал от ДС и КГБ Бригадир Аспарухов, някои от лумпените, влезли и чупели и палили бяха от хората на ДС доносника Константин Тренчев. Лично съм разговарял с командира на поделението за борба с безредиците,чиито хора които бяха там (а и с някои от хората му) - те многократно му звъняха и рапортуваха, че група лумпени подкокуросват хората и се готвят да направят провокация, и питаха да ги разкарат ли, и че нямат никакъв проблем да респектират лумпените. (По онова време това бе всепризнато най-добре подготвеното от командира им подполковник (тогава капитан) Огнян Огнянов полицейско поделение и дори на големите митинги хората им ръкопляскаха... Аз бях свидетел как Огнян многократно се опитваше да се свърже с началници и с министъра, които всички се бяха ИЗПОКРИЛИ!!!, защото се знаеше какво (и КОЙ!!!) се готви. И тогава той каза на хората си, че по-добре да не правят нищо, защото после те ще бъдат обвинени, и че “и него не са го намерили”! Това е истината, всички останали простотии и проточили се уж разследвания са глупости, лъжи и замазване на положението. И между другото запалването на документите започва отвътре, след като свидетели удостоверяват, че предните дни са изнесени много документи, а в сградата бяха намерени и туби с бензин... Припомням тези факти за някои, които насмешливо говорят за “някакви си конспиративни истории”!

Има грешка в текста, за която се извинявам - не става дума в случая за ДС-КГБ генерал Аспарухов, а за СС-КГБ генерал Любен Гоцев, разбира се. (и други там около него), не че не са “една стока”...

я ако беше нашта полиция щеше разхвърля тая пасмина за нула време! Видя се, че сценария на ЦРУ за Майдан е успешен и у Америка! Сега като у Украйна - разруха!

Вие съвсем му отървахте края с тия конспирации. Май-май звездите ви говорят и италианските спътници от космоса. Ай да видим тая опорка докога ще издържи. А, да. Да не забравя, какво става с голямата, кървава, гражданска война дето щеше да почва в САЩ всеки момент? Сега за кога се отлага последно: за 20.01.2021 или още по-късно?

Беше потвърдено, че всички пътища водят към Рим. Връзката Обама-Италия-ЦРУ бе потвърдена на наблюдаващия амер избори Patrick Byrne, който твърди, че данните за изборите в САЩ са променени, след което са изпратени чрез италианско-военен спътник, управляван от Леонардо. Изборната измама е координирана от служителя Стефано Сарифино в посолството в Рим (вероятно посолството на САЩ) и генерал Клаудио Грачано. Gratciano е в борда на Leonardo SPA, военен изпълнител на сателити във Ватикана. Тази връзка беше използвана за зареждане на софтуера и прехвърлянето му в машини за гласуване в САЩ Dominion. Обама е въвел тази схема с Ренси, бивш премиер на Италия. Италианските разузнавателни служби вече са предоставили на САЩ точни доказателства за това кой какво е правил, включително снимки на агенти на ЦРУ, участващи в организирането на схемата за измама на избори. Става въпрос за участието на италианската компания Leonardo (https://www.leonardocompany.com) с нейните спътникови връзки в аферата с изборния софтуер Dominion и изборните манипулации в САЩ. Но освен компанията Leonardo, се оказва, че цялото италианско правителство е също въвлечено, както и Папата. Затова е било затъмнението във Ватикана по време на арестите там. Колкото до затъмнението в Пакистан - оказа се, че Китай е предприел стъпки за купуването на амер компании за самолетни двигатели «Пратт Уитни», «Дженерал Електрик» и «Ролс Ройс». Това е станало известно от лаптопа на Нанси Пелоси и последната стъпка на сделката е била в Пакистан. Колкото до GAFTA (Google, Apple, Facebook, Twitter, Amazon и др.) иначе известен като Big Social, ще започнат масови арести заради спиране на новините за изборни манипулации и за блокиране на Президента Тръмп и всички негови милиони поддръжници. Понастоящем Amazon AWS дори спря хостването на алтернативната социална мрежа Parler на поддръжниците на Президента Тръмп.

Колко позната история: като стане голяма издънка и е ясно, че някой ще трябва да опере пешкира веднага различните служби започват да си прехвърлят топката и да се оправдават. На мен лично ми се струва, че шефът на полицейския отряд казва истината. Винаги тези, които са на първа линия преценяват най-добре обстановката. Помощник-министърът на отбраната по въпросите на националната сигурност най-вероятно е подценил ситуацията от висотата на поста си и от липсата на прецедент за нахлуване в конгреса и сената в миналото. А сигурно се е страхувал и от реакцията на Тръмп - какво ще каже като разбере, че струпват повече полицейски сили срещу неговите привърженици. Но сега след като има щети за милиони и 5 трупа на американски граждани със сигурност се е подмокрил и ще отрича до край, че са му искали допълнителна помощ.

Никой нищо не е подценил защото са в кириза да сготвят Тръмп. А шефа на полицията е collateral damage.

Съдебната -ма на САЩ ще преледва до дупка нарушителите.Щре плащат щети , доато са живи.

Освен това, зависи от кой щат са могат да загубят правото да гласуват и/или да носят оръжие. :)))

- това послание носиха представители на Идиотския Култ в сряда. И отговорът ще е един: ОК.

Естествено че конгреса не позволил националната гвардия да подкрепи полицията. Ако го бяха направили сега нямаше да могат свободно да развяват твърдението за тероризъм и щурм, подбудено от Тръмп! Отделно чрез допускането на "нападанието" се хвърля лоша светлина върху полицията, че те са допуснали това да се случи и с право заслужават да им се намали бюджета. Ето с един куршум два заека!

Не е Конгресът, който не е разрешил, а помощник-министър на отбраната по въпросите на националната сигурност т.е. служител от администрацията на президента Тръмп. Също и шефове по сигурността на двете камари, които пак са държавни служители. Чети внимателно, не си измисляй.

Любето е интересен случай. Мисля че чудесно знае че не конгреса... Убеден съм че е достатъчно интелигентна за да забира че нещата които традиционно пише са "хипотези" които не могат да бъдат лесно доказани (често откровени лъжи) но имат добър пропаганден ефект върху по-слабо информираната аудитория която за съжаление изобилства в Дира. Нещата които пише са нещо като сбит преразказ на пропагандите промивки които слуша по NewsMax. Подозирам че чудесно разбира че това е просто пропаганда но и доставя удоволствие да манипулира простолюдието :)))

След изявления на официални лица - и от ФБР, че нямали никаква информация и индикации за предстощата терористична атака на Конгреса само се доказва колко крещящо нужни са спешни много дълбоки реформи и в полицията и службите и ръководствота им! ФБР не само, че са имали информация и множество сигнали и предупреждения за тази атака, но дори преди седмица са посещавали домовете на определени типове да ги предупреждават да не отиват във Вашингтон на 6-ти!

Все едно гледаме събития от БГ.

Те си проиграват сценариите първо на чужда територия ..

Изобщо не ми пука за този боклук, стига да не го виждам повече, да не ми се мярка пред очите. Един от моите приятели - много интелигентен и възпитан човек, богат американец каза преди време на едно парти, че веднага е готов да плати 20,000 долара ако може да му забие поне един юмрук в лицето! А иначе Тръмп до края на живота си ще си има работа с прокурори, съдилища и обвинения и присъди - това е абсолютно сигурно! И с адвокати..., които жив ще го одерат!

Когато завършат разследванията, ще има присъди за стотици години затвор на дебилите и ръководителите на този терористичен акт!

А за дебилите и ръководителите от другите терористични актове, дето ги гледаме цяла година? Или те са недосегаеми? Въпросите са риторични, не се напрягай. Ясни сте на всички.

Между другото, американските медии пееха друга песен когато черните грабеха и вандалстваха из американските градове: https://twitter.com/tomselliott/status/1347302588434284544

Сега се оформят по на 100 дела срещу Доналд Нръмп! В Палм Бийч, където той толкова обича да стои, се подготвя подписка той да бъде изгонен и никога повече да не бъде допускан тук! Гледам, че и високата ограда пред къщата му Мар Дел Лаго я няма, а са останали само двете нива жив плет отпред. Моята прогноза е, че този ще трябва да си търси друго място да живее...

Може да правиш колкото си искаш уйдурми по избори и фалшиви резултати, да налагаш цензура по медии и без медии, да плащаш на съдии и конгресмени от други партии, да тикаш в затвора инакомислещи ... Загубиш ли доверието на половината си население, пиши се бегал.

Абе ти чуваш ли се какво говориш? Даваш ли си сметка въобще? В Америка има само 2 партии и винати победителя с повече от половината гласове. Винаги. Отделно я ми кажи ти знаеш ли къде има управляваща партия с над 50% депутати?

Какво ли ще изскочи от откраднатия лаптоп на баба ти Пелоси. Освен детско порно, елементи на заговора. Беше бясна и хвърляше слюнки.

Шило

а, сега де! Става интересно. Все пак, да не са "намазали" ските на Тръмп с това бездействие?

Тръмп беше този с правомощията да извика Националната гвардия. Дебилът се ослушваше докато се възхищаваше на подвизите на имбецилите си по телевизията, та трябваше Пенс да се намеси.

Шило

А бе то пише, ама не четете.

Шило

"Сънд каза пред вестника, че е поискал от шефовете по сигурността на двете камари на Конгреса разрешение да постави в готовност Националната гвардия в случай, че му бъде необходима спешна подкрепа, но те му отказали."

Пелоси и Макконъл са отказали подкрепление на полицията. Същите тия обвиниха Тръмп за собствените си грехове!

Спри с лъжите и глупостите, бе! Не са тези, които по задължение отговарят за сигурността на Конгреса и оценяват заплахите, респективно адекватните мерки и ресурси! Хем си тъп и прост, и неграмотен, хем държиш всички да го разберат! Нека да те светна, че при пряка заплаха те дори нямат думата, тъпатар, никой дори и няма да ги хита, а те трябва да изпълняват нарежданията - например за незабавна евакуация и пр. на съответните лица и служби! Да ти дам ли примери за това, вкл. и с президенти, тъпанар?

Герберастчетата, които се кълняхте как тръмпанаря щял "да мачка", сега пикаете газ и се чудите какво да измислите.

Импичмънтът на Тръмп, дори и седмица преди този да се разкара окончателно има много голямо значение, защото ще изпрати важно правилно послание, което може да помогне не само за бързото възстановяване от щетите от Тръмп и при републиканците, но преди всичко на страната! То май и друг (добър) изход няма!

Недей бра толкова грижа какво ще стане с Тръмп, те твоите хора - големите демократи, са го измислили вече. Ти виж там се ваксинирай по-бързо, пък после си смени пола. Това са важните неща в живота на един истински демократ!

Изобщо не ми пука за този боклук, стига да не го виждам повече, да не ми се мярка пред очите. Един от моите приятели - много интелигентен и възпитан човек, богат американец каза преди време на едно парти, че веднага е готов да плати 20,000 долара ако може да му забие поне един юмрук в лицето! А иначе Тръмп до края на живота си ще си има работа с прокурори, съдилища и обвинения и присъди - това е абсолютно сигурно! И с адвокати..., които жив ще го одерат

Вече е съвсем ясно какво стана при предварително платираната атака на сградата на Конгреса и кои и как са я планирали, организирали и осъществили! И че в нея има лица и “от вътре”, тоест от Конгреса и на висши позиции в полицията и службите, освен Тръмп и негови хора! Но нека да изчакаме официалните разследвания (около две дузини засега) и резултатите от тях!

Вече е ясно за пред целия свят що за кочина е америслямската "демокрация".

Аз винаги съм имал сериозни резерви и критичност към някои елементи на тази демокрация, които не съм крил там, където е трябвало! И претендирам много добре да я познавам (системата), и то съвсем обективно!

като нашата :(

Зарежи и бананова република. Президент и е Тръмп, това е нещо средно между Бойко Борисов и Ким чен Ун. Социалните им мрежи му забраняват да говори ако не е политически коректно. Тълпа атакува капитолия и народните им избраници, сенаторите се крият под пейките от страх да не се срещнат с народната любов, а полицията стреля на месо. Политическата им класа ще натиска съдебната им система за процес на импийчмънт, въпреки, че всеки грамотен юрист ще им каже, че полит некоректното говорене не е престъпление....все още де.....

SU-152

Ами обърнисе към холивоод,всичките им тайни и явни служби барабар с полиция се намира единствено в холивудските ленти....... Любопитното е че............. Шпиц-командите на обама-клинтъновата секта масово унищожаваха паметници на културата, а тези на Тръмп не пипнаха нищо..

Шефът на полицейския отряд в Капитолия трябва да бъде съден за умишленото убийство на 4-ма невъоръжени лица и раняването на една дузина още! Убийци! Капитолията ли ви е по важна от хората? Скапана сграда от бетон...

абе МАЙНА толкова ли сте прости бе. Вие сикрет сървиз не сте чували май а?

Даваш ли си сметка, че тия "4-ма невъоръжени лица" се пробваха да нахлуят в парламента? Ама това не е Украйна и не стана.

Тръмп създаде съвсем реален проблем на собствената си страна. Но последствията няма да са за него - пука му на милиардите. Пак ще теглят тези, които от сутрин до вечер работят за хляба.

Байдън сам казва, че демократите са направили най-голямата избирателна измама в историята на Америка. https://www.youtube.com/watch?v=WGRnhBmHYN0

и Тръмп каза пийте белина ама не му се хванахте на акъла нали?

Ей, голям страх тресе американските "народни избраници" от това, че малка група техни избиратели са успели да влязат в работната им сграда! Има видеа из мрежата как американските конгресмени се крият легнали под седалките на столовете си, ужасени от възможната си среща с няколко представители на американският народ! И после САЩ били най великата демокрация, и се стремят да наложат тази своя "демокрация" на целия свят!

Значи аз ти влизам взлом а ти ще ми се дупиш така ли? Къде живееш?

Този е луд. Руснаците знаеха това много отдавна и затова му помагат. Просто да дестабилизират САЩ . По-скоро помогнаха на американците сами да се дестабилизират.Водени от мотото : - Никога не пречи на глупаците да сгрешат, в случая да разрушат държавата си . Това е истината.

Ебаси службите дето има тази Русия бе, да направи за смях САЩ по такъв начин, ти чуваш ли се

Държавата се дестабилизира от демократите, които фалшифицираха изборите. Дори Байдън сам го каза.

Пак руснаците са им виновни на краварите, а?

Значи тръмпя нищо не направи за тез 4 г оправление! Но успя да раздели краварите! Мисля, че това е добре за Путин, далеч,далеч,дале,далеч,далеч по-голям политик от тръмпя! Но то си беше ясно, че Путин избра тръм за президент на краварите и постигна много с това! Сега краварите са разделени и упадъка на империята им е в ход! Браво на Путин, не, че го харесвам, просто гледам какво и как го прави и отбелязвам, че се справя доста добре!

Не мисля, че Тръмп е дружка на джуджето, просто между Тръмп и Килари, всеки господар на Кремъл би предпочел Тръмп, защото е изолационист, нарцис и мисли повече за САЩ, отколкото за "мира" в Близкия Изток, Венецуела или не знам къде си. Така желанието на Тръмп да стане президент съвпадна с интересите на Путин, който "помогна" САЩ да изберат по-малкото зло за него и Русия.

Определено, да, прав си! Но се вижда, че путин успя в това си начинание! А тръмп ами просто не е политик!!! Няма никакви умения, (освен да говори не верни неща и след 10 минути да отрича това което е казъл с други не верни неща) но за сметка на това и не може да управлява! А това доведе до голямо разделение сравнимо с това от гражданската война! Което пак да кажа е много добре за путин! Инак не може да се каже, че със 100% сигурност путин е избрал тръмп, но дори самите американци правиха раследване за това и досега няма никакви официални документи! Което е странно! Но си мисля, че путин е дал рамо на тръмп! Просто то като видиш такъв човек и ти е ясно кое как! А путин си е от школата на КБГ и си мисля, че е разбрал какъв точно е тръмп още преди самия тръм!! Та така.

КАК РУСНАЦИТЕ ПОЧВАТ ДА ЗАМИТАТ СЛЕДИТЕ НА ДИВЕРСИЯТА ЧРЕЗ ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ОТ ТРОЛОВЕ В НЕТА. МИСЛЯТ СИ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ВРЪЗКИТЕ НА ТРЪМП С МОСКВА...

Егати държавата са ФАЩ, щом като руснаците им избират президента.

Не знам какво толкова им направи Тръмп, но щом като толкова лаят срещу него, значи е ДОБРО. След като всички големи медии, вкл. социалните медии водят война с него от ден първи и ръсят страшни небивалици, сле като искат да го импийчнат не заради друго, а за да не може да се кандидатира за президент 2024, то 100% Тръмп им е бръкнал мнооого дълбоко, как точно и аз не знам, но човекът заслужава адмирации, нищо че е нарцис дето не го слуша главата:)

значи когато лаем срещу Бойко или Путин или Ким или Радев е за хубаво а?

Лаенето е едно, но когато са впрегнати така здраво, това показва не просто рутина в противопоставянето на партиите, а за нещо много по-голямо.

Важно е кой лае. Щом от ЦК и по народната телевизия псуват по тебе, значи правиш нещото си много добре. И преди и сега лъжата по телевизията почва с "добър вечер" и завършва с прогнозата за времето.

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, Тръмп е представител на едрия капитал в САЩ, така че може да бръкнал дълбока само на разни плебеи.....

Социалните мрежи и софтуерната индустрия дребен капитал ли са?

Събирачите на данни писукат по линия, че не желаят тази им функция да бъде монополизирана от държавата.....Нито желаят цензурата да им идва от същата посока, предпочитат да идва о по така заможни кръгове, като върви не с принуда а с подслада.....

Факт е, че не са плебей и са срещу него. Я виж за колко време блокираха Parler.

'Тръмп е представител на едрия капитал в САЩ,' Отдавна вече НЕ Е.

РУСКАТА ДИВЕРСИЯ В САЩ НЕ УСПЯ!

Горе-долу като Майдана в Украйна. Сега обаче си го спретнаха в собствената си страна.

там репетираха бе, тончо

В начолото приличаше на всенароден бунт. После се оказа операция подобна на запалването на Райхстага. Особено след като Фейсбук, Епъл, Туитър и Гугъл блокираха целият информационен поток всичко се изясни. Демокрацията умре!

Тоз ги броил.

АМА ТЕПЪРВА ЩЕ КВИЧАТ ВАТЕНКИТЕ. КВО СИ МИСЛИТЕ,Ч Е БАЙДЪН ТАКА ЩЕ ВИ ОСТАВИ КАТО ТРЪМП ДА СИ РАЗИГРАВАТЕ КОНЯ? ИЛИ ОНЯ ВАШ ПРИЯТЕЛ ИСЛЯМИСТА ЕРДОГАН? ЩЕ ВИ ЦЕПИ БАСМАТА...

Като Бабит ли ще квичат? Или като тръмпанаря?

РУСКИЯ АЕНТ С КОЖИТЕ СНОЩИ Е ПОДАЛ ИСК ЗА СМЯНА НА ПОЛА - ДА МУ Е ПО- ЛЕСНО В ЗАТВОРа))):

В България Мутри вън, а в Америка Олеле мале! В Америка тероризъм, в България висша форма на демокрация. Помияри.

тук протестираме срещу 1 мутра. Сравняваш я с Байдън??? Не че съм му фен.

Бойко е като Тръмп, думите му големи а дествията путкински

Тук протестирате ЗА една мутра. Дубайска. Тя ви плащаше.

а на теб ти плаща свинчо. Пеевски...или друг му беше прякора

Тръмп бе реакция , а не причина. Опитът да се използва САЩ , като световен жандарм без да се държи сметка за интереса на собственото и населене рано или късно ще доведе до много по-сериозни размирици или дори гражданска война. Приказките "спечелихме с малко на завинаги " на разни либерасти демократи показват не победа, а само колко са заблудени горките. За да продължи положението както при Обама ще трябва да бъде официално суспендирана демокрацията или да бъдат фалшифицирани изборите , като у нас. Дали ще посмеят?

КВО СЕ ПЪНЕТЕ - УБИЛИ 4-5 ДУШИ, НЕ ЧЕ Е ХУБАВО. САМО СТАЛИН ИЗБИ ПОНЕ 10 МЛН! ТОЙ ПУТИН САМО С НОВИЧОК И ПОЛОНИЙ ИЗБИ ПОВЕЧЕ ОТ 5 ДУШИ!

Аз не съм чул някой да е умрял от "Новичок". Явно западняците не знаят как се използва и каква доза е нужна.

СЕГА БАЙДЪН КАТО ВЗЕМЕ ВЛАСТА, КЪВ ХОЙ ГИ ЧАКА ВАТЕНКИТЕ.... ТУЙ ПОТОЦИ АЛА БАЛА- ВСИЧКО НА ТРУПЧЕТА!

PEYTSCH

Охраната трябваше да съдейства на протестиращите и да излови противниците на Президента Тръмп. Сега яеше да е тихо и спокойно. Дори черните щяха да се боядисат в бяло...

Джо Байдън не е "новоизбраният" президент а "новоназначеният" президент. Тръмп спечели изборите.

и от кога 75 е повече от 82 вие вашата математика да не я учите в Северна Корея

Недей така, обиждаш РЕВЮЛОЦИЯТА.

Тръмп е приятел с двама диктатори..Ким и Путин.

Приятели са, защо не. Може да се наложи да иска убежище при тях.

ВСЕ ПАК ЗА ЕДНИ 250 Г. Е ДОПУСТИМО НЯКОЛКО ЕКСЦЕСИИ В 1 ДЪРЖАВА, НАЛИ. ДА НЕ ПРИПОМНЯМЕ ВЪВ ВАШАТА КАКВО ЧУДО Е ОТ 1905Г. НАСАМ... АЙД Е ПОСМАЛЕТЕ МАЛКО.

нямало е гражданска война ?

2 РЕВОЛЮЦИИ ЗА 12 Г КАК ТИ ЗВУЧИ? ЕДНАТА ВЕЛИКА ДАЖЕ!

Що? В русия нямало ли е гражданска война?

нямаше да мине сценария...

в действие

Естествено ще отхвърлят исканията за помощ! Няколко дни преди това се знаеше че ще има проблем но нарочно оставиха тълпата да нахлуе!

мужиците от северноазиатксат кочина да спрат да мучат и да си завират зурлите в техните си още по- големи проблеи!