Коментари - Експертизата за убийството в Борисовата градина: Косъмът по ножа не е от жертвата Георги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие представяте ли си да сте родители или приятели на починалото дете и да се гаврат с вас всеки ден по този начин?! Колко безсилни и жалки се чустват тези хора от т.н. държава в която живеят , работят и разчитат , че поне един убиец може да вкара в затвора! Справедливост е отдавна непотребна дума в тази територия! ...

с това правосъдие да ти опада косата... Май май ще трябва отиваш приключваш извършителя и после тебе да те съдят 300 години

изправиха ми се косите , на последната спирка на тролея в борово един "експерт" -криминолог какви ги дрънкаше на едната страна по делото..... Абе който плаща на него му свирят !

С тази корупция, след още някоя и друга година, може и да кажат, че е нямало и труп. Пълна подигравка с паметта на момчето, загинало по такъв нелеп начин. За това и сме като бананова страна за много европейци.

В България богатите,убийците и крадците не влизат в затвора , там влизат само бедните и тези които се опълчват на системата.

По-голяма глупост не можахте ли да измислите?!?

Косъмът разбрахме. А кръвта от жертвата ли е ? Ако няма кръв и всичко е почистено какъв косъм ви гони.

Все пак не разбрах на какво се държи обвинението. На един косъм???? Къде са го наръгал? Половата? То ако няма следи от кръв на ножа цялото обвинение е кухо. Милицията отчита разкрит случай по признания. Като онзи дето запалил тубата с бензин с цигара.

Как спят тия вечер... когато знаят, че убийци и човешки отпадъци се разхождат на свобода..!?

Добре де, косамът не съвпада, а ножът съвпада ли с оръжието на престъплението и ако да, то тогава защо ви е този косъм??

И тази експертиза е от значение защото? Доказа ли се че именно този нож е оръжието на убийството? Да! Тогава показанията на брата на Матев са истина и доказват, че именно Матев е убиеца! Какво още има да се разследва? И защо е необходимо делото да се влачи? 8 години(6 след задържането на Матев) малко ли са? Ама чакай да съобщим как според двама експерти и еди какви си ДНК тестове за косъма по ножа се установи, че не е на жертвата или на роднина на жертвата! Добре а провери ли се за връзка с убиеца или с базата данни за друга връзка? Или за това трябва да мине още година две? Разбирам че разследванията не стават за няколко часа както е в криминалните сериали, но метода е един и същ. И въпреки че крайните данни и факти се представят в съдът, както е в сериалите съдът си чеша дупето няколко години преди да отхвърли доказателствата. Какво без самопризнания не става да се даде присъда ли?

не може щото това си е истина

Значи имало нож , хвърлен в шахта , за който нож е доказано , че е оръжието на преастъплението . Какъв пък е сега тоя косъм ??!? Та нали тоя нож е бил в някаква шахта , косми навякъде .... Май се чудят за кой "косъм" да се хванат , за да го оневинят срещу конкретната сума....

Само да питам, защо не взеха генетичен материал от убиеца или майка му, за да изледват митохондриалната ДНК и съвпадение от него? Така поне категорично ще му се просветли на убиеца споменът, че ножът е негов?

аз като родител въпреки всичко на което се учим и морал и закони, бих отмъстил за детето си... как може да разчиташ на правосъдна система. Ей оня ден на онзи милионер в Шумен където отнесе девойката на кръговото.. случайно изгоря автомобила, който е доказателство по делото. Ни съд, ди досъдебно, ни МВР - всичко е покварено и в полза на кинтите... затова са казали - око за око, зъб за два

Благодарение на тях, след като са ги оправдали.

Ми той убиеца гледа от баща си. Баща му обира на КПП Калотина туристи и той решил да обира деца из градинките.

А че до ножът ги е завел братът на Матев?

Заради простотиите на следствието и прокуратурата пак ние ще плащаме обезщетения за неправилно обвиненият човек

И защо да е глупост? В съдебната система работил ли си? Или плюваме по форумите без да имаме представа.

Би трябвало да излезе от затвора, когато изправи п-чи косъм.

Чистата истина заради която ваяка година плащаме милиони за обезщетения поради простотията на криминалисти и прокурори

То беше ясно, че тюфлеците само си търсят жертва, за да си покрият некомпетентността по дело, добило широка известност. Понеже убийството стана точно когато протестираха за заплатки на 1 километър от там. Претърсили района, ама не намерили ножа, който бил в шахта точно отстрани, и изведнъж 2 години по-късно след "разговор" братът на набедения, който изобщо не е бил при убийството, ги завел точно до "пропуснатия" нож, и този нож след 2 години въргаляне в шахтата мокрен от водата и калта, намерили "следи" по него. Тюфлешки глупости. Това не е като да правиш чадъри на наркодилъри. Кой знае кой малоумен или дрогиран идиот е наръгал момчето, вече е ежедневие да те пребият за нищо. Или му е заприличал на гей, нали така едни скинари пак в Борисовата бяха пребили случаен минувач, понеже им заприличал на гей.

И кво? Братът на Матев не е бил свидетел на убйството. Може да е искал да натопи брат си заради нещо. Може тюфлеците да са го натиснали да даде фалшиви показания, за да си прикрият гъзовете дето 2 години не можеха да намерят убиеца. И как така ножът е бил "пропуснат" при първоначалното претърсване, а? А как така след 2 години въргаляне в шахта, с водата и всичките боклуци, успели да намерят цял косъм по него?!

И да пишете минуси, и да не пишете, това е положението! И камери има там, и уж намериха оръжиетео на убийството, ама ако доказателствата бяха наистина така силни, както се опитват ченгесарите да ги представят, Матев щеше да бъде вече в затвора. Пък като не ви харесва елементарната логика, четете какво пише в статията. По-добре се стягайте да плащаме поредното обезщетение за невинно обвинен човек от некадърни полицаи, които ги бива да покриват наркодилъри, но не и да извършат истинско разследване без фалшифициране на улики.

Защото така веднага щеше да лъсне, че ченгесарите опитват да фалшифицират улики, за да приключат разследването, по което иначе не успяха да направят нищичко, както си е типичои за нашенските полюцаи.

По този случай беше казано, че още тогава Матев е разпознат от свои съученици, но всички са си замълчали. Какво повече от това?

и пред бившата приятелка се похвалил и обяснил какво е направил. И се е крил старателно, външността си променил. Но това са случайни съвпадение. Явно мама и тати са се бръкнали дълбоко по джобовете и са раздали едни пари. Тате нали все пак е митничар.

Сребрина , майката на този, навремето овърша де що гърци имаше в София. Та този кой знае чие дете е. А си беше признал… калпаво правосъдие, калпава държава, в която кxxвите си правят каквото искат.

дано и на теб ти убият така детето, а ти после да гледаш как убиецът се измъква, защото мама и тати имат пари! ако не беше той откъде брат му ще знае къде е скрит ножа???

Келеша уби това момче. Но се оказа с доста пробивни и влиятелни родители. Ако на мой близък се случи това келеша си заминава. Никой няма да може да го спаси.

Тоя е измет и майка му също. Очевидно пак ще раздава правосъдие Съдбата и Господ!

Ако това животно бъде оправдано, ще се случи нещо, което ще разтърси из основи нашата кочина и ще помете цялата управляваща сган. А за животните, родили това животно, съдбата е подготвила много специален подарък. Поздрави!

Убиецът се измъкна, защото полицаите ни са некомпетентни. Като вкарат в затвора невинен човек, убиецът пак ще си остане ненаказн. Ако ми убият детето, ти пак ще се удавиш от злоба.

Най вероятно убиеца е братът издайник и фърля вината на брат си щото знае,че не е той и няма да го осъдят.

жертвата си е носил резервен косъм !

Пускайте го момчето, то на сутрешно кросче е излязло. Въртят, сучат докато нешата изтекат в канала.

Къв косъм бе, днк от кръв няма ли?? Нали е хвърлил ножа след убийството, не го е топил в киселина и т.н Косъм може да е имало на мястото където го е хвърлил дебили. И щом спорът е за косъма на жертвата, значи няма отричане че той го е държал?

Абе всички знаем, че той го е направил, но годни доказателства така и няма. Ще го оправдаят накрая. Брат му се бил отметнал, как ще се отмята бе? Казана дума хвърлен камък. Все едно като се отметне и който е чул показанията вече не ги е чул?

Може да се окаже, че жертвата сама се е пробола, изхвърлила е ножа в канавката и със сетни сили се е добрала до мястото, където е умряла. Българско разследване -Шерлок Холмс би се засрамил.

Тоя докога ще живее?!

То цялото училище знаеше,че той е убиеца по снимката, брат му потвърди, но трябват твърди доказателства. Какви? Той е минал,ръгнал го е,не е оставил стъпки, нож, дактилоскопия на пейката. Брат му се отметнал. Адвокатът го е посъветвал.

сички знаели кой е убиеца.Ми защо ни е тогава съд и доказателства.Не може да се осъжда без доказателства.Утре може да съм аз или вие.Прокуратурата не работи.Факт.

Американски съд щеше да го осъди,както осъдиха Чарли Чаплин за бащинство при отрицателна кръвна проба,която го изключва на 100%,но ние не сме американци и имаме правосъдие!

И колко от Матевите съученици са присъствали на убийството, че да го "разпознаят" като извършител? Те "експертите" на МВР не успяха да го разпознаят след анализа на онези мизерни снимчици, пък изведнъж всичките съученици го "разпознали".

това с космите е стар български филм , върти се от 32 години . Оскубваш некоя и го слагаш в пликчето и хайде в лабораторията ......

Скоро: o --> O

Това с косъма на ножа, че не е на Георги, не може да е никакво доказателство за оправдаване или за осъждане. Ножа е намерен след доста време в шахта в парк където ходят толкова хора, но разследващите са заведени там след показания от братът на заподозрения.Даже и да допуснем, че ножът е бил добре избърсан преди изхвърлянето му в шахтата, може там вече да е имало този косъм, довеян от вятър или донесен от вода.Ако обаче техническата експертиза докаже, че това е ножа с който са нанесени смъртоносна/и рани, то даже и брат му да се отрича от показанието, благодарение на неговите показания имаме намерена улика. А убиецът(защото за мен няма съмнение, че той е убиецът) е израсъл като разглезен боклук, свикнал нищо да не му бъде отказвано и за когото чуждият живот няма никаква стойност. Трябва да си получи заслуженото и то е доживотен затвор или смърт.

Собственият му брат го издаде и каза къде е ножът. Разбирам ти опасенията ама тук всичко си е ясно, бе, човек. Да не бяха тея "невалидни" показания да го играем адвокат на дявола, ама при това положение...