Експерт: Уловихме извънземни сигнали, които са заплашителни за нас

Трябва да разшифроваме излъчените от неизвестен източник, вероятно мощен предавател импулси, за да видим дали крият заплаха, казва Сет Шостак

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България да дойдат първо след 10 год ще има свободна територия да се заселят

Тея ако са хванали сигнал с винету или тихия пушач или целя МС- мале мила... - казали са си: "Те тАва са извънземни, а не аматьори като нас"

Значи, предполагаме, че тази напреднала цивилизация има технологията, която може да преодолее разстоянието от 3 млрд сверлинни години. В същото време разчитаме, че тя си комуникира с радио сигнали?!? .. :) :)

Защо търсите извънземните в космоса :те са тук...

Направо те вцепени шесток Дайте 6.цифрена сума щото лошите бръмбари идат а яденето, пиенето, дрогата по локалите за забавление са доста пари Искам и аз оргии безотчетни

То не било сигнали, то било Наско ментата и Шошана

Ха така- Трансформърите идват! Внимавайте каква кола карате, да не се окаже извънземна. Ааа, и веднага се обадете в Марвел-да свикат Отмъстителите - Iron man, Hulk, Tor и т.н. И на DC се обадете -да викнат Батман и Супермен.

Ние сме от фен клуба Локо София ,просто искахме да питаме кога е следващия им мач тк това е най известния отбор в Галактиката.

Дира пак е преписал нещо, без да е разбрал нищо. Който иска да разбере за какво става дума, да прочете в Гугъл на тема 72 сигнала ... FRB 121102 ...

Благодаря Ви! Нищо общо с тази статия!

За цената на хляба и заплатите дали се казва нещо конкретно?????? За един приятел питам.....

Страхуват ни

хахаха... не са ги разшифровали, но казаха вече, че радиосигналите имат "заплашителен формат" как го разбраха? И как установиха, че са за връзка с извънземни кораби...?

"космическите сонди Пайъниър 10 и Пайъниър 11, пуснати от НАСА преди 44 години" Пайъниър 10 е изстрелян през 1972 г. До 2018 не са 44 години. Научете се да смятате!

Бели кахъри! 2 години ... мен по ме учудва, как може да са засекли сонди, изстреляни преди 40-50 години и да са излъчили сигнал за това преди ... 3 милиарда години!?!? ... все пак източника е бил галактика, отдалечена на 3 млрд. светлинни години и сигнала от нея, получен днес е изпратен теоритично преди ... 3 млрд. години ;) Поредната "бюджетоформираща новина"!

Имали са предвид Пайнер.

Нека дойдат да видим колко ще седят особено тук.Какво по лошо може да ни уплаши.

Динко от Ямбол ще ги спре!

Локо София пишеше ли?

Днес май не е 1-ви Април, ако не ме лъже паметта ?

Може ли някой да ми обясни какво означава "заплашителен формат и вероятно съдържат заплахи". Това ми звучи малко като случая "Скрипал", всичко е в сферата на предположенията, ама ние сме сигурни.

Знам кой не може, журналист на ДИР.

Са пълни артисти! ТЕ, извънземните, са тук от хиляди години, но нали трябват средства за други неща, та ще търсим извънземни!

Това са така наречените,,аргументирани предоложения"които в съвременната политика и пропаганда се използват вместо доказани факти.Някой ден въз основа на тях ще започнат и Третата световна която ще ни донесе Апокалипсиса...Малко късно се сетиха учените ,че не е особено умно да пръскаме личните си данни из Вселената.Толкова се бяха унесли в мечти ,че ще срещнем друга цивилизация която на драго сърце ще сподели с над едва проходилите в космоса и още изтребващи се за ресурси и от алчност.,своите технологични постижения.При този нисък интелект и морал ние само бихме се самоизтрепали още по-лесно.

бях в 6 клас 1972година, когато през една грипна ваканция в началото на декември прочетох в списание Космос, че е изстрелян Пионер 10 и какво носи. Бях напълно забравил за него и сега ми стана много интересно както и името на учения.

Ъ?

Някой да им обясни какво значи три милиарда светлиннин години.

Днешните ни "управляващи" олигофрени, не могат да си напишат правилно името, а ти искаш да обяснят какво означава определението ТРИ МИЛИАРДА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ!!! Хахахахахахаха.....

Дельо Хайдутин да не е се натряскал нещо?

"Учените" да им върнат сигнал и те, и след няколко милиона година ще им стане ясно и на тях. Пусти извънземни!

Фалшива новина! Нито в сайта на SETI (https://www.seti.org/) има нещо подобно, нито в интервютата и изказванията на Сет Шостак, които могат да се намерят в мрежата.

светлинни години, я камилата, я камиларя

Пич, тва мери разстояние бе! 1 светлинна годинка=9500 милиарда км

Били заплашителни сигналите, нищо,че още не са разкодирани.И как разбрахте,че са заплашителни.

по тембъра

tonk11

Ми да! Някак си троснато звучат нали?

Ей така се защитават заплати, глупости на търкалета че и заплаха за човечеството. Така де, да се погледни на тези книжни тигри по-сериозно. Може и заплатата да им увеличат.

Съвсем за балъци ни вземат: сигнала е от разстояние 3 000 000 000 светлинни години, което (тъй като е електромагнитно излъчване) значи, че е от преди 3 милиарда години! Нашите сигнали са пратени преди 44 години, следователно остават им 2 999 999 966 години докато стигнат до "заплашителните извънземни", които ако след изминалите 6млрд. год. са си останали такива "заплашителни" нерваци се ядосат и отпрашат към нас със светлинна скорост, само след 6 млрд години (спрямо днешна дата) ще са стигнали до Земята ... Е... малко ще се попрецакат щото пък според астрономите Земята вече няма да я има - слънцето ще е във фаза червен гигант и вече ще я погълнало... Ама нищо нека се попритесняваме сега за този сериозен належащ проблем. Не е лошо да се отпусне и на учения някои друг милиард долара да продължи да изследва "заплахата".

Миркооооооо, Миркоооооооо, ми да беше погледнал, че светлинни години е мерна единица за разстояние, а не за време! Че и плюсове някой ти е сложил! Само не се разбра от коментара ти дали крокодилът е повече зелен, отколкото дълъг!

Много си е прав човека, ама ти не си в час. Нищо, че светлинна година е мярка за разстояние. При условие, че се знае скоростта на светлината, веднага може да се пресметне времето. И човека правилно го е сметнал.

начи това разстояние от 3е9 светлинни години радиовълните са го изминали за един ден

си + заради последните 2 изрееия. Така някои правят "наука"!

Ба си и кухите парчета ! Начи , " заплашителната информация" , която получаваме е от преди няколко милиарда години ! Ми съвременното човечество се е появило " само " преди няколко хиляди години ! Тия извънземни явно правят някакви шашми с машина на времето !

Трябва да са Клингоните... Жалко, че капитаните Жан-Люк Пикар и Джеймс Кърк още не са се родили. Но ако си говорим сериозно, аз не мога да повярвам, че има сериозни учени, които сериозно да твърдят, че чужда цивилизация отдалечена на милиарди светлинни години от нас, може да ни заплашва с нещо.

Поредица от фейк нюз, не успях никъде да намеря по сайта на Сети или на професор Сет Шостак нищо такова. Що ни пълните главите с лъжи?

и пари от реклама и спам

Поредица от фейк нюз, не успях никъде по сайта на Сети или на професор Сет Шостак нищо такова. Що ни пълните главите с лъжи?

Уау! Дарт Вейдър ни е надушил и пуснал съобщението: Щ+Щ Да бягамеееее :D

Най-заплашителния сигнал на извънземните е "Бягайтеееее,Курито иска власттаааа,след 2 години БГ/Земя ще стане пустиня!

3 милиарда светлинни години , когато са го излъчвали на земята и амеби може да е нямало. А сигнала е нещо от сорта Щ Щ Д.

изпращам заплашителни сигнали 5 5

55

УжасТ, представете си как след 6 милиарда години се връща сигнал, разкодират го, и гледат как на екрана изскача джукесто кълчещо се същество, а в единия ъгъл пише "Планета". После няколко клипа с дебела лоена топка, която се врътка кокетно пред камерите. И накрая надпис: "Бацета, WTF?".

Става въпрос за светлинни години, които са неизмерими с астрономическата година.

Как така неизмерими?! Светлинна година по дефиниция е "Пътят, който светлината изминава за една година". Радио сигналът се движи със скоростта на светлината, а това значи именно, че е пътувал 3 000 000 000 години до тук.

.--.

Ще ви оправим за има няма 3 милярда години .... На следващите избори Гласувайте за на !!!

не са попаднали на точното място. Ако знаят колко луди, дебилни, злобни и завистливи двукраки има на тая планета или тутакси ще я изпепелят и разбият на хиляди съставни части или ще странят от нея поне на 2 милиарда св. години

Айде за следващият бюджет ще се предвидят едни 40-50 милиарда за борба с "Невидимата заплаха"

XA XA XA .... TA NIE S KOCETO BEHME TAM NA PLANINSKO KATERENE I CHUKAHME PO EDNI KAMYNI ... TEZI IM SE DOCHULO IZVYNZEMNI ... XA XA XA

Може аз вярвам,ако планетите се наредят в специален ред се отключва някаква енергия и то до много далечни галактики.Нещо като ключ и си контактуваме с тях.

Свършили са парите и търсят финансиране, което е нормално, но подходът им е оригинален, все пак!

Толкова глупости на квадратен сантиметър е трудно да се напишат.

Начи, майката му е да кацнат у нас. Ше изскубят с 200 като усетят хавата, ако магнолиите не са им разкостили корабчето, докато се усетят. Велкоме, рииш ли !

Продавам спрейове против всякакви извънземни. Изпитано качество - ниски цени .Не чакайте да стане твърде късно.

с вкус на котка ?

Който е гледал филма "Контакт" знае.

НЯМА ОПАСНОСТ, КАЗВАТ СЪОБЩЕНИЯТА !! НО ЦИГАНИТЕ И ПОДОБНИТЕ ТЯМ СА В ОПАСНОСТ .

Тия с наднормено тегло и космати шкембаци (като теб) също са в опасност!

Заплашителни сигнали чрез конклудентни действия, така ли? Значи има видео и нещо като среден пръст.

А може и да имат само среден пръст и това да е объркало нашите мегаексперти по извънземни цивилизации

Нормално е при такава новина и коментарите да са такива!

"МАЙТАП БЕ УЙЛИ", рекъл Алф. Посред нощ аз написах ИСТИНСКАТА НОВИНА, за учредяване на "СВЕТОВНА АКАДЕМИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪДЕЩЕТО", което ще състои в София на 01 ноември т. г.. Уви, на сутринта новината я нямаше. Цензурата се е погрижила "стадото"=МЪРШАТА=гоите да не знаят истината. Защото както е казал експрезидентът Джордж Буш-старши при предаване на поста си на президент: "ВНИМАВАЙТЕ БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ УЗНАЯТ КОИ СА, Ч@ ЛОШО ЩЕ СТАНЕ (за нас, господарите)!".)