Коментари - Експерт: Нямаме ли закон за свръхпечалбите, парите от „Лукойл“ остават обещание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лукойл да спре да работи . После цените на горивата стават демократични - като газа.

Правим със свръх печалбата на канадското дружество- дънки прешънс? Столици милиарда изнасят всяка година.

А държавата длъжна ли е да им издейства от ЕК да нямат забрана за руския нефт? (правителството на ПП - на частна фирма) А държавата няма ли закон срещу монопола, че позволява монополно дружество да продава на каквито си иска цени? (според Искрен Митов от ПП, това било нормално) А държавата няма ли разследващи органи, които да се сезират за тази явна далавера?

Банките не харесват "Закон за свръхпечалбите"!

Цената на газа от Булгаргаз в момента е 174 ЛЕВА за MW/h. Можело и без руски газ! Можем и без руски нефт, стига да го поискаме.

Европейския Парламент ще решава дали Русия е страна подкрепяща тероризма. ПОНЯЛИ?

Лукойл спира да работи, след като ек каза, че е може да изнася. Сега цената на петрола ще скочи и инфлацията.

На банките? И бедните служители.

Снягзапръска.

а закон за американски тец 1 и 3???

Всичките със сврхпечалби под ножа..

Ако се приеме закон за свръхпечалбата.

Свръхпечалба значи екпрориация по принцип. Сега, че чисто политически погледнато производството и търговията с горива, електрическа енергия, питейна и промишлена вода, комуникации и свързаност поне на ниво гръбначна мрежа, здравеопазване и образование следва да са ако не под държавен контрол то поне под силно държавни регулации е едно но ако веднъж сме приели че те са частна собственост то не би следвало да има горна граница на печалбите. Има картел, олигопол, монопол, злоупотреба с монополно положение и прочее неща за които Лукойл е с двата крака вътре. И следва да се конкурира с Ромпетрол, гръцки, сръбски и турски фирми за петрол. И митническите складове задължително държавни.