Коментари - Екоминистърът забрани със заповед джиповете край Рилските езера | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На кори и джипове нищо няма да се оправи. Спирате го. Пишете му акт за 1000лв. Прибирате колата, ако депозит от още 1000 че ще си я вземе и ме тече и лихва на наказателен паркинг. Пък да видим. По този начин трябва да се процедира и с тези нарушили скороста с над 50км в населено място

Там това е олицетворение на държавата ни. Нагли шофьори на джипове абсолютно незаконно по камара закони си возят хора нагоре надолу. Хора които са отишли в планината, но ги мързи да вървят и търсят по лесно, било то с лифт или фжип. Пишман туристи, мързеливи бай Ганьовци. За капак некомпетентни също мързеливи или поне на хранилка при тия с джиповете служители на природен парк, който не можел да работи повече от 8 часа, понеже това било внарушение кодекса на труда. Да се чудиш как милион частни фирми в Бълария работят на много повече часове и напълно според кодекс на труда. Кмета не иска да спират джиповете да има хранилки и туристи. джиповете не искат да спират за да си хранят децата. Бай ганьо няма нищо против да съсипва природата и мързеливата да се качи с джип вместо да повъври един час. Природния парк, който явно е на издръжка при тия от джиповете. И в планината ни е като навсякъде в България.

да видим докога ще издържи тази забрана, или е само проформа

Е като няма вечер туристи, за какви офроуд разходки говорите? Иначе евала за джиповете. Сега е наред лифта.

Конфискувайте им джиповете.

Българин = циганин, уж е забранено,ама всъщност не е. В интересе на истината няколко джипа няма как да разрушат природата повече от това което е сега, особенно движейки се по утъпкан вече път.

Слагат бариера и дават ключ на жижаря,ппс и пожарната. Това е..

Държавата крайбрежието си не опази, планините си не пази, народа си не пази... Има ли държава?

Държавата от 8 до 17 ч ли работи? Ако е така, горко ни. А тоя директор да вземе да се посъветва с ТРЗ-то си или да прочете КТ. Какви са тия тъпотии? Иначе природата около езерата, за съжаление, е отдавна безвъзвратно съсипана и почти унищожена от пишман-туриста, чул от някъде колко е модерно да си направи селфи там....

Денонощна охрана няма как да има, това е в нарушение на условия на труд, 8-часов работен ден, то няма и смисъл, през нощта няма туристи", заяви Красимир Андонов, директор на Национален парк "Рила". А ?? Ко?? Т.е. обектите с 24ч охрана нарушават закона ? Верно ?

И да не забравяме, че тези с джиповете не плащат и стотинка данък. Държавата разбира се, това не я интересува, тя е ларж.

Денонощна охрана няма как да има, това е в нарушение на условия на труд, 8-часов работен ден, но има камери/китайски от 250 лева/ които записват 24 часа и изпращат есемес при движение на полицията.

Може да се забрани достъпа на джипове само ако се забрани и лифта, т.е. да не е забранено за едни и разрешено за други. Лифта е частно съоръжение, а е недопустимо да има монопол в бизнеса, особено частен. Или одържавяваме лифта, или го спираме, или го правиме насила акционерно дружество и да дели печалбата с инвеститорите, плюс яки данъци. Най-нормалното май е да си вървят джиповете полурегламентирано, другите варианти не са за бг ниво на мислене.

При две нарушения и глоба 2000лева

Да се забранят движението на джипове на територията на цяла България. Опала...май предложението не е много уместно - е може да се разреши само на един джип...

Я го духай!

До сега къде спа екоминистъра - между другото какво стана с оня на водите и дивотиите?

Офроуд за всеки по пътя Смолян Мугла.Няма по стресиращо изживяване в България.

"забраняват джиповете край Рилските езера" ?!? А край други езера? Изобщо.... що е то "Национален парк"?? ОСТАВКА, и3poди!!!

Като за последно - разрешаваме един д'жип да докара Баш Mутpaта до ЦСЗ. После - почивка от цигaниятa. А, да не забравя... и за др. Каскет се пази един нар. С повечко масажи и все - с щастлив край ;-)

Само аз имам право да карам джипка ама ха.

Не съм съгласна да спират джиповете! Това е дискриминация! Не всички хора имат такава физическа издръжливост, че да изминават цялото разстояние пеша. Те нямат ли право да се насладят на природата? Джиповете не джиткат напред-назад без повод, а пренасят хора и багаж, когато има такива.Освен това те се движат само по определено трасе, а не карат през поляните. Аман от забрани! Това са псевдоприродозащитници!

Продължавам : на Иракли "природозащитниците" какво правят? Няма ток, вода, тоалетни. е, има едни, но са много далече от палатките им, така че .... Мушат се между дърветата, пекат си храни на огън, слагат някакви мехове с вода по дърветата за миене, ама те не цапат ли природата? Къде отиват техните боклуци? Но иначе са за опазване на "девствената" природа. Същото е по планините. Едни могат да бучат палатки тук и там,. а други не могат даже един превоз да ползват.

Да бе, по твоята логика в Австрия нагоре трябва да драпат джипки, АТВ-та, моторетки, вертолети, хвърчила и квот се сетиш, така ли ? За да няма монопол, разбираш ли !

Накрая - бодлива тел и картечници около планините - това ли искат природозащитниците ?

Подобни разходки с джипове се правят на много други места в планините. Да не се отбива номера само, истинският проблем е че са нужни нови и по-големи лифтове, но заради т.н. "природо защитници" това не може да се случи. Планината трябва да е достъпна за всеки, но в България едни заграждат плажове, а други планини и лъжат че е за наше добро.

То хижаря е този с джипките...... и си прави монопол. Бутки си сложил, чайната е като скара бира, джипките нагоре, направо да го изселят тоя дебелак и това е!