Екоминистърът: Висок данък за старите коли е инвестиция за здраве

Вместо да имате два автомобила, вземете си един нов и екологичен, призова Нено Димов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато, започнете да живеете с по 400-500лв на месец, тогава започнете да мислите за екологични коли. Идиоти не виждащи по далеч от носът си. Няма да се наядете мама ви мръсна.

А защо не вземете да изчистите въздуха над София? Защо да ви плащам повече, като нищо не правите? Спрете печките с дърва, спрете паленето на гуми, спрете мангалите да горят всичко и навсякъде. Или просто търсете пари от тях, не от НАС.

И предложението идва , най-вече не точно от бизнеса, а от лобито на вносителите на нови автомобили. Това е пропуснал да уточни.

Ама, че наглец. Защо не предложи облекчения за хората каращи на LPG и метан, като тези за еллектричките? Такива са 90% от старите коли. Защото е по-лесно да остриже стадото. И повишаване данъка на жилищата ли е инвестиция в здраве? Чудят се как още да ни одерат.

Абе в Русе не мирише на коли а на мотюпе лубрика найден киров и други сериозни отровители и миеише на болести и корупция Анадъно

Мноо е умен министеро.

ДИМОВ, ЕЛА И СИ КУПИ НОВА КОЛА ЗА 2-3000 ЛВ!!!!!!! НЕЗАВИСИМО ОТ МАРКАТА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ ДА ВИ УВЕЛИЧАВАТ ДАНЪЦИ И ВСИЧКО СЪГЛАСНО РАЗПОРЕЖДАНИЯТА НА ЕВРОПА.

Поредното нагло човече. Високият данък бил инвестиция в здраве? И как точно ще инвестираш в здраве като лишиш хората от още и от без това малките им доходи? Много беше интересен в два въпроса: 1. Хората имат ниски доходи, как да си вземат по-нови коли - отговор : Ами все пак здравето е приоритет. 2. Какво мислите за съдебните решения за Пирин ограничаващи строежите в планината - отговор: Ами все пак приоритет е бизнес развитието на региона. Тоест когато ни е отърва важна е екологията а когато не, важни са парите

А високите доходи са още по-добра гаранция за добро здраве

високия данък за старите коли е инвестиция в дебилчетата, щото майките им искат още 150 000 000 лева допълнително, а правителството няма от къде другаде да ги вземе!

1 защото не е целта да се оправя екологията а да се скубят пари. 2 добре са си направили сметката че тия дето до момента бяха N1 с огромни бензинови двигатели изведнъж ще се окажат газифицирани по документи

Високият данък е инвестиция за джобовете на управляващите... поне засега.

ами не отиде да гаси пожара на сметището? От години си дими. По причина на пожара стават катастрофи. И те ли са полезни за здравето бе смотаняк?

Вместо да имате два автомобила, вземете си един, а ако имате един, вземете си половин!

Много голям процент от старите БЕНЗИНОВИ автомобили са преоборудвани за работа с LPG или LNG. Никой обаче не отваря и дума за облекчение свързано с този екологичен феномен.

нено,нагушихте се ,сега започнахте да треперите за здравето си.Отврат си отвсякъде,даже в изказа си .Пед..гел . Обясни ни как да си купим нова кола.Всички това искаме. Ние пари нямаме семейство и деца да имаме ,ти нови коли ни съветваш да си купим. Е,на това се вика самозабравил се кра.ец.

Всички стари джипове кенефи трябва да са с огромен данък. Пресен пример е Гърция дето им удари по 2000 евра на димящите джипове и всички са на нови маки коли.

Разбира се, господин министър Мозък. То е много просто така. Вместо две коли, вземаш една. И какво правят тия дето са с по една кола? Много просто - вземат половин. И готово проблемите са решени. Дали случайно този случаен министър знае, че по статистика към 70 % от населението са под прага на бедността? Те какво правят. Ясно, купуват половин кола. И то във времена, когато колата е просто необходимост, не лукс. Идеята идвала от бизнеса. Който рязко решил да се загрижи за здравето на хората!!! Направо сълзи от умиление ми закапаха. Не очаквах такова нещо, и то от бъзлгарския бизнес. Изучили са се на мурафетите на американското лицемерие и лъжи. Между другото, екоминистър Нено Димов се изявява като железен лобист. След историята с НПК Пирин, явно е намерил нова боцка да бозае и ще се опита да изцоца каквото може. Все пак патриотите отидоха в парламента да повишават доходите на хората. Все пак, не е уточнено за кои точно хора става дума, себе си ли имаха предвид, близкия им бизнес, или който плати добре, като банската история. Не е лошо все пак патриотите да дадат ясното около едно такова шизофренично поведение. Така силно ги дескридитират. Тзо министър е от тяхната квота.

Патент на ГЕРБ - подобряване на качеството на живот чрез непрекъснато повишаване на цените, данъците и всякакви други трикове за осигуряване на по-високи приходи в хазната.

Само че, като си купиш по-нова кола данъкът не ти е по-малък. Моят е около 500 лв. за кола 150 коня евро 6. По-малък е за коли по 75 коня, ама кои са тези коли!

само държавата да предложи 5000 за изкупуване на стар автомобил и още 5000 лв на ваучер за закупуване на нов. Утре отивам в кой да е шоурум.

Напълно одобрявам казаното от министър Димов. Крайно време е здравето да е приоритет. Навсякъде в Европа данъка за старите коли е по-висок от този на новите.

Драги министри, моля да изпускате редовно газовете си, защото ако ги задържате стигат до главите ви и така се раждат мисловните пръдни! Каква инвестиция за здраве ви гони? Не разбрахте ли, че народа НЯМА ПАРИ и за това кара стари трошляци?

Нали не мислиш, че като ти се повиши данъкът от 30 на 60 лв., народа ще се нареди на опашка за нови коли.

Лицемери,храните в магазините инвестиция за болести ли са?

Говнено димов е същият тъпанар като началника си! Говори за екология а си мисли за пари.

Живеят си в техен свят. Там всички са усмихнати и доволни.

Да, и вместо два матрака си вземете един ама по-скъп, вместо два телевизора - един с "картина в картината" и вместо два климатика в стаите - един в коридора.

с тези мизерни заплати какви коли да караме бе ахмак

Е да има сериозно завишение на данъка за колите над 200к.с Не е оправдано при инфраструктурата у нас да се карат такива мощни автомобили.

Вдигането на данъка е мачкане на бедните и пълни джобове за богатите...

А какво ще каже министъра да се намалят задръстванията в София? Нима те не са източник на замърсяване? Има много евтини начини да се облекчи движението, чрез подобряване на организацията. Половината булеварди са задръстени от паркирали автомобили пред "култови заведения", безсмислени стоянки, кофи за боклук, които не са на местата си, лошо регулирани светофари и т.н.

Ха ха ха - тъпотиите на гербериата...

Колкото се подобри пътната мрежа като се вдигна цената на винетките !! ТОВА е обир на народа под предтекст екология !! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ! ПОВИШИХА: - ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ -ОТОПЛЕНИЕ -ДАНЪЦИ: АВТО И СГРАДИ - ХРАНИ -ЛЕКАРСТВА - И ДРУГИ ...тихо без да го обявяват ...

РАЗРУШЕТЕ МАНГАЛСКИТЕ ГЕТА, КЪДЕТО ГОРЯТ КАКВОТО ДОКОПАТ ...ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ ВЪЗДУХА ....ПОСЛЕ МИСЛЕТЕ ЗА КОЛИТЕ !!!????

Хора лъжат ни, просто повишават данъците без да им пука каква кола караш. Данъкът за новата кола е в пъти по-висок от старата: дo 55 kW вĸлючитeлнo - oт 0,34 дo 1,20 лв. зa 1 kW; нaд 55 kW дo 74 kW вĸлючитeлнo - oт 0,54 дo 1,62 лв. зa 1 kW; нaд 74 kW дo 110 kW вĸлючитeлнo - oт 1,10 дo 3,30 лв. зa 1 kW; нaд 110 kW дo 150 kW вĸлючитeлнo - oт 1,23 дo 3,69 лв. зa 1 kW; нaд 150 kW дo 245 kW вĸлючитeлнo - oт 1,60 дo 4,80 лв. зa 1 kW; нaд 245 kW - oт 2,10 дo 6,30 лв. зa 1 kW. Cлeд ĸaтo бъдe пpecмeтнaтa цeнaтa нa 1 kW, oпpeдeлянa oтдeлнo зa вcяĸa oбщинa, ce yмнoжaвa ĸoeфициeнт зa възpacттa: Зa нaд 20-гoдишни тoй щe бъдe 1,1x, зa мeждy 15 и 20 г. 1x, зa мeждy 10 и 15 г. 1,3x, мeждy 5 и 10 г. 1,5 x и дo 5 г. - 2,3x.

РАЗРУШЕТЕ МАНГАЛСКИТЕ ГЕТА, КЪДЕТО ГОРЯТ КАКВОТО ДОКОПАТ ...ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ СЕ ИЗЧИСТИ ВЪЗДУХА ....ПОСЛЕ МИСЛЕТЕ ЗА КОЛИТЕ !!!????

Най-екологично е автомобилът ти да е "на трупчета". Но пак с катализатор и данъци.

в Европа получават поне 10/десет/ пъти повече заплати и затова е така. Не може само ИЗИСКВАНИЯТА НА ЗАПАД,А ЗАПЛАТИТЕ АФРИКАНСКИ. Умник - гербераст.

Значи като плащам аз е инвестиция в екология, а да намалят билета за градски транспорт не е... Герберастка му работа...

Пичове, за пореден път наказвате бедния човек и масово хората от средната класа. Мислите ли, че някой по собствено желание кара стара кола?

пак ше ти се пофала, че немам кола! мръсните к8опелета, ше ни земат парите под предлог, че се грижат за здравето ни? убшвай.

курти, купи си мазда 1.1 и иди да живееш в борино! ще плащаш малко и ще паркираш където си искаш!

Всъщност стана ясно, че според Нено българина кара стари коли за да трови другите българи. Иначе си има пари за нови, ама не му се дават. Та затова умните герберсти са решили леко да го стимулират...

Не ми се побира касата с бира.

не се ,,вземат", а купуват. Купуват се с толкова пари,които ние с тези доходи НЕ МОЖЕМ. Долен нагаждач и некадърник.

преди седмица правителството се изфука, че има ДЖЕНТЪЛМЕНСКО споразумение с веригите магазини да продават ХЛЯБА без надценка ДА ама НЕ както казваше П. Бочаров .

Ей не се наплюскахте...

Имам стара кола с еднолитров мотор, който работи на газ. Едва ли замърсявам въздуха от нова кола с далеч по- голям двигател, особено дизелов. Така че тия приказки са единствено, за да покажат на по- бедните хора, че вече са нежелани не само в собствената им страна, но дори да не пречат по пътищата на мафията. Мръсотията побеждава почтеността, крадците вече си правят каквото си искат, а българинът си трае, ли трае.

.