Една майка през сълзи: Търси се сърце за Йордан

Много е страшно, много е тъжно, много е болно да гледаш детето ти как умира и да не можеш да направиш нищо, казва София Пенчева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Донорството на човешки органи е сатанизъм в буквалния смисъл на думата, а приемниците деца сатанински.

мотористи и беемвисти да не се ослушват, апела е към тях

които да коментират така грубо. Ами ако това е беше вашето дете

Не е ли дебилно? Друг за загуби дете? Сериозно ли до там я докарахте? Да желаете нечия смърт? Кое му е хуманното?

В грешка си. Майката не пожелава чужда смърт, пази Боже! Просто иска роднини на ВЕЧЕ ПОЧИНАЛ човек да даряват органите. Както е в нормалните страни... Имай страх от Бога и не обвинявай неоснователно!

А знаете ли какъв ужас пеживявят донорите,които всъщност не са изтински мъртви,защото имат установена само мозъчна смърт, но сърцето им още бие и всички останали органи функционират!!!!И какво изобщо означава мозъчна смърт,при условие,че се твърди дори за починалите че до третия ден могат да усещат всичко,което става около тяхното тяло.Има свидетелства на хора ,които са се съгласили от пострадалите им роднини да бъдат взети органи за дарение и след това съжаляват ,защото са почувствали,че това не е било никак добре за тези хора ,които са се намирали между живота и смъртта .

МОЛБАТА НА МАЙКАТА БЕШЕ - АКО НЯКОЙ ПОЧИНЕ СЪС ЗДРАВО СЪРЦЕ, БЛИЗКИТЕ МУ ДА НЕ ПРИЕМАТ ДАРЕНИЕТО НА ОРГАНИ КАТО ОБИДА ЗА ПОЧИНАЛИЯ, А КАТО СПАСЕНИЕ НА ЧАСТ ОТ НЕГО И СПАСЕНИЕ ЗА ДРУГ ЧОВЕК. ТРУДНО Е!!!! ЛЮБОВТА Е СПАСЕНИЕТО!!! ПОЖЕЛАВАМ ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ !

И са кво? Да взема да се самоубия, за да осигуря сърце за Йордан? Има се ред - кой иска да става донор на органи, кой не, списък за получаване на СЪВМЕСТИМИ органи и всякакви други подробности. Ма нали хора мрели в болниците и повечето имали сърца? Ами да вземат лекарите да вадят сърцата на всички умрели, та белким се намери сърце ПЪРВО за безценния Йорданчо. За майка си той може да е най-ценното нещо, но за света е просто една муха. Да припомня, че на всеки 3 секунди в света умират двама души. С какво Йорданчо е по-важен от тях? Аман от дебили! Иначе, за мисля, че при обезпечаване на сътовтената сигурност срещу "кражба" на органи, всеки мъртвец трява да е донор. Защо трябва да гние или да се изгаря нещо, което може да даде живот на друг. Само дето мен никой не ме пита.

Аман от дебили!….. ти и за дебил не стваш, уруд напушен.

Дядото

Пише се урОд, дебил неграмотен.

Вярно е, че се пише урод, но ти пак си дебил! Просто си начетен дебил.

Такива като тебе е редно да стават за резервни части автоматично, и да бъдете разфасовани живи в съзнание, за да се радвате за спасените животи.

Беден,импотентен,насран и напикан боклук, миришеш ,пукни мама ти дееба грозна и недоклатена, кендзаш на сека тема,мършо, в реала такива като тебе как ядат шутовете ,майка ти дееба червива задклаиатурна.

Според мен всеки трябва да е автоматично донор, освен ако изрично не е попълнил декларация пред някоя институция, в която категорично и лично не обяви, че тогава не желае да е донор. Но ако не го е обявил, автоматично и без ничие други одобрение става донор след кончината си.

ПОЖЕЛАВАМ КЪСМЕТ, УСПЕХ И ЗДРАВЕ НА МОМЧЕТО !!!

Искаш ли да станеш автоматичен донор и да те очистят без да им мигне окото и да те продадат на части?

Като родител сърцето ми се къса, четейки историята! Хора, живота е само миг, и никой не знае колко му е писано. Нека сме повече ЧОВЕЦИ!

Като си веете задниците по курорти и си шервате селфитата от 5 звезни хотели, тогава не рИветИ!

За да има пари за ЕДНА СКЪПА операция за някого, означава, че други 100 българи ще стоят БОЛНИ, щото за тях НЯМА да има пари за лечение... Който има пари , ходи в ЧАСТНИ болници и си плаща САМ.. А който НЯМА много пари, започва да събира пари от ДАРЕНИЯ... Най- добре е българите да НЕ се разболяват от сърце... 1 ) Трябва ЗАБРАНА за вдигане на ШУМ с аларми за коли и с кучета. Ако някой иска да има аларма, нека алармата му звъни ВКЪЩИ или на ТЕЛЕФОНА, и да НЕ изнервя целия квартал или цялото село. По- добре да му откраднат колата или да я запалят, отколкото да изнервя всички.. 2) Трябва ЗАБРАНА за фирмите- А1( Емтел) и ВИиваком.. Тия разболяват цяла Българиа с РАК и Левкемия. А някои ОСЛЕПЯВАТ..

Успех на майката и сина й. Ако можехме да отглеждаме органи в изкуствена среда тази дилема нямаше да съществува. Ето защо генното инженерство е нещо хубаво, а не нещо от което трябва да се плашим.

Наскоро започнаха експерименти с принтиране на органи на МКС, защото може да става само в безтегловност.

Баща ми си отиде пред очите ми! И двете ми баби си отидоха пред очите ми! Не са писали в дир.бг, не съм циврил по Интернет...

Сдухал си се пич, кофти работа..:/

Загубила съм майка си на 6, а баща ми на 22, също и баби и дядовци, но загубата на дете е несравнима. Баба ти не е починала на 23, нали мамин Златен

tonk11

Кой беше на 23 когато почина баба ти? Ти или тя? Научи се да пишеш смислено поне!

Едно е сигурно - че нямаш дете!!!

явно за да не плаче тази майка, трябва някоя друга да реве и си скубе косите!

Ще чакат от САЩ да долети апарат... От САЩ ваксини, от САЩ апарати, смс-и за лечение в САЩ, от САЩ всичко що е полезно. В САЩ щеше да си цъка айфона от кафето на някой небостъргач с новото сърце. Тук разчитай на българи само мръсно да ти направят, нищо повече.

Да, да! В САЩ на всички нуждаещи се от сърце им го осигуряват на минутата и после всички цъкат с айфоните си от кафето на някой небостъргач докато си пият уиски и пушат пура.

Да не ти се налага в САЩ да влизаш в болница без солидна зсравна застраховка.

Е не може да си чурвул, но пък за сметка на това да искаш най-доброто.

Толкова е тъжно! Майчица, разбирам я. На никого да не се случва такова нещо!Действително, всеки ден умират хора, за огомно съжаление, но няма ли вариант близките им да направят последен благороден жест към някой, който има шанс. Не може да няма начин за това момче, а и за други в неговото положение. Всеки си трае, все едно е застрахован, а истината е, че никой не е. Моля, някои, от когото би могло да зависи, да предприеме нещо по този казус!!!!!!!! Успех желая!!!!!

Някой направил ли е жест към тях? Кое в тая държава те кара да си алтруист? Мен нищо! Всичко ще бъде изгорено! Донорство в тая държава след 1 000 години! Сещаме се да сме добри когато на нас ни трябва помощ!

Нещо трябва да те накара да бъдеш алтруист? Някой трябва да заслужи твоя "алтруизъм"?

Дир, дайте банкова сметка за помощи, има хора, които ще помогнат

Е сърце в банкова сметка как?

на Йордан излекуването му!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не можаха един свестен закон за донорството да измислят.Ето предлагам,навършиш ли 18 трябва да обявиш,донор ли си или не. Ако си се съгласил за донор и така като този младеж ,държавата да намира,но не си ли се съгласил се спасявай сам.Избора си е твой.

Ех, тази майчица миналия път я гледах какво беше направила с този апарат. Ако беше нещо, което се купува с пари щях да ти ги дам. То как да искаш и да пожелаеш донор - някой трябва да умре, за да живее друг. Съдба горчива.

Мотористи много, че и рисково шофират, явно бързат за донорство. Тоя уикенд бяха съвсем се забързали.. изпреварват, предимно при насрещно движение! Може и да има късмет майката.