Един милион излязоха на мегапротест срещу президента в Чили

Армията потвърди, че в събота в столицата отново е наложен комендантски час

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Чили - народ, а не мърша. За българите Славейков отдавна се е произнесъл.

Модератор без знае какво е казал Славейков реже по простотия.Не народ,а мърша-това е израза и за това беше въпроса.Той от кои е?

Пиночет.

и тия почнаа бегат от американското влияние! ЦРУ дреме!

Е, то се получава като при Сталин: Няма метро, няма проблеми.

Какво е това знаме - бяло, зелено, червено с нещо златно по средата?

Това е флага на индианците от племето мапуче.

А у нас стабилност! Цените не мърдат. Заплатите растат. Всички са доволни и незнайно защо лека-полека отлитат от Терминал 2!

Гайдо президент!

Не се шегувайте. Има хора в момента в Чили, не могат да се приберат, няма как да стигнат до летището в Сантяго.

За какво им е да се прибират в скучна Европа?

Чили го даваха за пример преди 20 години тука за пенсионна реформа. Само частни фондове, само лични вноски, отменена напълно приходно- разходна система, благодат и красота..... А сега глей кво стааа....

Сега доде време да се пенсионират и лъсна голата истина за частните фондове.

Ми те и в милата ри Фашия антипутинските протести се увеличават от година на година...

Ами руснаците поне могат да си купят с минималната заплата второ жилище в евроатлантическа България. А чилийците къде да идат?

Можеха да си купят преди и то не с минималната заплата... която впрочем сега е по-ниска от нашата минимална https://www.glavbukh.ru/art/94436-novyy-mrot-s-1-yanvarya-2019-goda-v-rossii-tablitsa-po-regionam (11 280 рубли - около 300 лева). Тогава курса бе 26-32 рубли за долар, а сега се движи в интервала 65-70... така, че е добре да не се троли без достатъчно информация просто за спорта.

Трябва да сме умни и да различаваме кукичката за шарани от ексцентрично бижу.

Венсеремос!

От много венсеремос накрая става посеремос. Като кубинските и боливийските другаре.

Всеки престъпен евроатлантик цоцаш от окупационите НПО-та даваше Чили за пример като държава изградила най-вишата форма на благопулучие . Да ама НЕ . Чили беше най-отвратителният експеримент на неолибералнта Чикагската школа. Още с преврата ан ЦРУ и поставянето на власт на евроталнтическият диктатор Пиночет Фридманчетата започнаха с гадостите . За резултатите има десетки книги. Дори Пиночет не ги издържа и ги гони в един момент. В Чили социалната неравност е безобразна . И не цента на билетчето е причината .Преди него има хиляди неща . Никога обаче не забравяйте някои неща . В Чили има много литий ----- който е изключително важен за ел колите ... Така че не се зане чия ръка стои за протестите реално

На ЦРУ кадрите никой не ги обича

казват ,че Чили били най-добре в Латинска Америка, възможно е ...а ако им бяха увеличили билите за метро с 60% като тука,сигурно и 2 мил щяха да излязат

Преразказ по стар руски виц: -Един милион протестират в Сантяго. Представяш ли си да се случи някога в София? -Невъзможно е. Откъде в София един милион чилийци?

като ръсиш такива елементарни шегички, помисли дали можеш да платиш цената на такива протести-долу съм го написал. просто нямат метро в момента, то не съществува вече...но цената на билетчето е възстановена, де.просто билетчета не им трябват вече...

Без коментари за тук, че е ден за размисъл. Но това в Чили стартира заради вдигнати цени на билети за метрото с 3%, което и отменили. В статия от преден ден пишеше за 18 загинали на протестите. Сега не знам колко са.

да не изпадаме в български елементарщини-тц, тц, , виж ги хората как реагират за едното билетче! чили трупа огромни социални и политически проблеми от години, цената на билетчето беше последната капка. п.п. но поне проблемът с метрото е решен напълно-в момента метро няма, от 130 станции са напълно разгромени и буквално сринати 85. а метрото в чили беше най-хубавото в южна америка...сега ще ида да проверя хонконгците колко станции на метрото срутиха при милионните си протести.

Над Сантяго пак вали ...

Schilo

Лелеее, ако наистина повода за тези протести е в цената на билетчето за градски транспорт, то не мога да си представя, какво би се случило с Данчето Фъндъкова , или който и да е друг български кмет.

Сдухващо е 1млн души да излязат на протест срещу теб. Ако бях на Пинеда щях да си подам оставката докато протеста е още мирен, но явно власт се дава трудно.

Сега Аугусто Пиночет 2 ще дойде на бял кон, ще изтреби цвета на нацията и отново ще настане мир....

По хронология ,първо Алиенде,после Пиночет с ЦРУ.

Цвета на нацията? Че кога гнусните комундели, които Пиночет изби, са били цвета на която и да било нация?