17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наварата се шофира с люботелска категория. Интересно е какво е теглел - някое корито или малка лодка, т.е. какво в било теглото на целия състава. И ако има разминавания, с категорията никакви застрахивки няма да важат, което си е яко изваждане. По тази причина гледам винаги документално да съм ОК,

Бравуууус, Тончо. Соча тъ за пример.

Ква категория книжка трябва за джип + яхта? Б+Е стига ли или трябва повече?

Зависи от теглото и дължината на целия състав от ппс

Аз затва моята яхта я пускам по Перловска река, после по Искъро, по Дунава и към 1ви юни съм на морето. Ама тоя - по магистралата, та по магистралата. Някакъв гербаджия ще е тоя, щом само магистрали са му в главата. Аз асвалт не ям.

Винетка трябва ли за яхти на магистралата?

Тоя ще да е тръгнал към София, да се включи в протестите на недоволните със цел свалянето на правителството?

да не е някой от тея новите "бежанци"?

До Надежда Христова: Много сложно заглавие, госпожо. Да бяхте написали "Корабокрушение на Тракия"

Некой цървул ще да е бил, дето си мисли, че като е с "джип" - законите на физиката не важат за него

Всеки си мисли, че другите са цървули, а той не е, докато не иде с колата в дерето.

Путин е виновен

Имаше клипче в интернет как разпределянето на тежестта играе важна роля в тези камшични заигравания при съвсем малки но резки завои който карат кола с дълго ремарке да се заиграе като гасенница. И общо беше че тежестта трябва да е в средата колкото се може повече тежести в края на багажника и товара от караваната да е по напред до колата иначе ако е края се получава винаги този номер. Затова не е добре да имаш дълго ремарке.

се получава при всяка прикачена композиция....когато ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО пренебрегва законите на физиката и го дава като гялов на пътя.

"гасенница' - само две грешки са в 1 дума.

Грешиш - това идва от игра на гасене (ударение на а), не от гадното насекомо. :)

Законите на физиката не се влияят от социалния статус на телата.

4-тия Закон на Нютон.

Не я зная ква е тази физика ама да си навре законите където и го навират всяка вечер. След като яхтата е разположена по този начин значи така е трябвало! Тарамбуките акъл да не дават!

какво е написал и формулирал пича - точно за такова "тяло", както теб, се отнася.

Ами заври си ги ти потрошените яхта и джип отзад сега.

на покрива? пълно е с коли с багажници на покрива, които карат като луди. Даже на някои багажници си седи лепенката, която казва с колко да се кара...

Възможно е теглото да е било разположено неправилно: https://youtu.be/w9Dgxe584Ss Има много информация по този въпрос.

Теглото влияе НА КВАДРАТ спрямо дебилизма на шофьора.

сам

яхатата се е преобърнала заради силното морско вълнение...

Може и руска ракета да го е ударила.

Едно време при бай Тошо никога не са се обръщали яхти на магистралата до Сливен. Дойдоха Бойко Борисов и ГЕРБ и взеха да стават катастрофи и обръщания по магистралата до Сливен.

Щото са ГЕРБави калинки. За това се обръщат. Само знаят лева ръка десен джоб и до тук.

Така е. Магистралата трябва да се разруши и да се чака 10 години за вноска в Мототехника за джип. Да видим тогава дали ще се обръщат разни ми ти яхти по магистралите.

До живковист, Най-добре е да отворят отново Куц;иян и Черно море за такива като теб и да ги пращат с кирки където трябва. Хем вълни няма да има по по пътищата, хем ще получите заслуженото.

Имаше само една - викаха й яхтата...

Ама не беше в Сливен.

В Ютуб има любопитни клипчета при подобни инциденти на теглени от джипове яхти и каравани, които явно са без собствени спирачки. При намаляване на скоростта на джипа и ако това е било в лек завой, товара отзад ги бута и принуждава още да завиват. Шофьорът се опитва да компенсира и завърта волана в обратна посока, прекалява, след това пак върти в другата посока, става нещо като неуправляема люлка и се обръщат.

P.S. Нормално караваните например си имат собствени спирачки, които се задействат от натиска при спирачното усилие при теглича на това което ги тегли.

Масово хората със скъпи коли не ги познават. Никога не ползват мигачи, например. Най-вероятно, защото не знаят от къде да ги включат.

Големите скъпи коли имат големи мигачи, които харчат много ток. Затова хората не ги ползват, просто пестят ток.

То затова хората дето са се образовали малко повече, са посъветвали да се определи по-нисък лимит на скоростта на мпс-та ,теглещи каравани, ремаркета и тн по скоростни пътища, ама на сигурно този човек е имал някакъв зор, за да пренебрегне законите на физиката, и те ти белята. Да е жив и здрав да си капитанства на яхтата още дълги години, добре , че няма пострадали

Водата се изпарява. Бързал е да топне караваната, преди да свърши водата!

на покрива? пълно е с коли с багажници на покрива, които карат като луди. Даже на някои багажници си седи лепенката, която казва с колко да се кара...