Джеймс О’Брайън за санкционираните: Категорично не сме подведени от никого

Ръководителят на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ призова засегнатите от мерките да се защитят, ако са невинни

Обратно в новината

Коментари - Джеймс О’Брайън за санкционираните: Категорично не сме подведени от никого | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте обвиненията, за да се защитят. Този лов на вещици е в типичния стил на Краваристан. Как все някой ви е виновен, бе. Няма ли кой със земята да ви заравни, за да си починат всички останали държави от вас?!

Изглежда някакви обстоятелства са довели до премахване клаузата за невинност в американското правосъдие и заместването ѝ с клаузата Виновен, защото ние казваме, но доказателства няма да предстваим, защото са секретни Ха ха ха ха, егати наглите американски кретени!

Господин О'Браян да ходи да целува на негроците в САЩ обувките. Па може и пи....ките да им лапа.

Влади и той станал милионер като наборите му но с рушвети

Вече писах по тази тема, но се сетих още нещо, а именно очевадното. Проблемът с включените в списъка Магнитски, виновни или не, не е само техен, а е проблем с имиджа на България! Надявам се янките наистина да имат доказателства (примерно свидетелски показания на техни граждани, засегнати от нашта корупция или други документи), защото и те самите имат проблем с имиджа - и във вътрешен, и в международен план. След посерацията с Усрайна, а преди това издънката у Афганистан, макар че за тях пораженията са минимални, в сравнение с това, което на нас ни се изсипа на главите, още един гаф идва в повече, а все пак и при тях скоро ще има избори. А че корупцията при нас е повсеместна, едва ли някой може да отрече това и че определено не можем да се справим с нея сами, дори и да искаме, в което не съм много сигурна, така че пак да благодаря на посланик Мустафа!

“ Надявам се янките наистина да имат доказателства (примерно свидетелски показания на техни граждани, засегнати от нашта корупция или други документи), ..” Не се надявай, бъди сигурен!

Ами нека да покажат поне едно а? Щото иначе мерише на доноси от тук

В американското правосъдие, а и в други такива, е приета презумпцията за невинност. Т.е. виновността трябва да се докаже с представяне на доказателства пред съд. А понеже става дума за България, доказателствата трябва да бъдат представени на български съд и съответно обвиняемите трябва да бъдат призовани в български съд. Но засега американците са включили на Highly likely, оето е любимият им похват, когато нямат доказателства, а интересите им са силно накърнени-т.е. не печелят те. И другото тяхно правило е :От корупция по високите етажи и в особено големи размери в целия свят имат право да мечелят само лобитата в американските елити!

Извод КОРУПЦИЯТА НА ВЛАСТТА СЪЩО Е КРАБА

С този списък спокойно може да си избърше задника.

Трябвало да се защитят, ПРЕД КОГО и КАК !?!?!? "Списъка Магнитски" се пише от чиновници в правителството на САЩ, прави за защите на политическите интереси на САЩ и няма нищо общо с правораздаването или който и да било съд или съдебна практика. Никъде няма писана процедура как се прави "Списъка Магнитски" или процедура по обвинение и защита.

Абсолютно. Би трябвало - ако сме държава - напълно да игнорираме този списък, все едно не съществува. САЩ не са някакъв наднационален съдебен орган и техните санкции не обслужват никого, освен самите САЩ. ИГНОР МАГНИТСКИ !!!

Аха, ,,да се мотивират обедуняване в коакиции, които да приемат,, .... какво - исканите от уса закони. Тоя има интелигентност на чехълче. Или просто са господарите и не им пука

Не го четох цялото, но се надявам да са съвсем прави. "Той призова засегнатите от мерките да се защитят, ако са невинни." Принципно точно така се прави, а не през медиите, включително и моята, вероятно не дотам уместна намеса в полза на едно определено лице. Доколкото познавам американския начин на мислене (в добрия смисъл на думата, макар че с войната в Усрайна янките яко се издъниха!), са си опекли работата и имат железни доказателства. По темата няма да мога да се включвам много - аз наистина трябва да редуцирам времето в дир-а, но пожелавам успех на едно определено лице, за което вярвам, че може и трябва да си изчисти имиджа.

а къде са законните основания на уса да се бърка във всяко гърне мерудия по света. От тяхна страна неприкосновеност, дори и за убийства от техни граждани, от другата страна всички, които не им скачат по свирката, виновни и "наказвани" Ние, надявам се все още сме суверенна държава и този "емисар" няма работа тук. Ако сме такава държава, де.

Правилният въпрос е дали в този списък български граждани са включени основателно или не. Които са невинни, ако има такива, им се дава шанс да докажат това. Само не ми казвай, че у БГ корупция дори и у склада няма, за върховете на ЕС съвсем не коментирам.

Кат българския русофил,няма тъй могъщ на светът!

Жалко за пореден път се изричат лъжи от страна на САЩ! Публична тайна е че виновните олигарси начело със Божков и ЦВ. Василев плащат на конгресмени за ччистене на имиджа си , а партиите и организациите на Сорос намело с Донос за България и Партия на провалите правят доноси! Балко само в България ли го има това, а кога ще има разследване сещу Байдън и син заради Украйна?

опасното е закона Магнитски срещу недосегаемите и елитни,високо интелигентни българи,наследници на Ботев,Левски,Тодор Живков и Георги Димитров,да е нещо като ефекта на доминото!За това да браним нашите хора за да има работа и хляб,мир и спокойствие,ето,лято иде слъце,купони и туристи чакаме!Да се радваме ,че има работа,то като населението е просто,поне муртрите ,които са по инциативни бизнес хора ,със хъс,фантазия да упрраляват България,който преуспял узаконил,създал бизнес да му е честито,продължаваме напред!Закон Магнитски на на български политик дупка не прави!

Дрън, дрън, целите на САЩ са : 1. Да ни насъскат срещу Русия, да отстранят руските фирми от конкуренцията за доставки на нефт и газ, да ни подготвят за пушечно месо .2. Да настанят трайно на власт Киро и Асен и да ни които , които явно са техни марионетки.

малиии, страхуваме се нещо вече. от едни лесно заобиколими санкции.

Да така е.Името на Малинов,включен в този списък го доказва. Неговото прегрешение е ,че е шеф на русофилско движение. Даже ми стана смешно. Колкото до Киро и Асен,които са некадърници,но са усърдни изпълнители на външни искания-това е ясно че ще ни ги натресат,защото са им нужни. Въобще ние нямаме политици,а имаме подлоги,които не мислят за хората които са ги избрали,а как да изпълняват чужди заповеди,даже в ущърб на българската държава.Ако някой е политик наистина у нас ,това е Доган.

И да си елитен мастит български корупционер също има риск от загуба,дори Мерцедес и Боинг също не са абонирани за вечни печалби,проблемът е ,да се управлява рискът от провал и загуби!Даже и цяла Русия също може да банкрутира,такъв е реалния свят на бизнесът,болното умира,ражда се нов читав бизнес!

Според мен, този списък, трябва да е по дълъг! Ами шефа на ГЕРБ, глав.прокурора Гешев, защо не са в списъка??

Ясно е, че сте подведени, след като в списъка ви липсват Прокопиев и Милиончева.

Проблемът,че има опасност от земетресение за много бизнес обръчи от фирми и фалити,за това САЩ да не хвърлят камък във българското корупционно блато със ,което сме свикнали да живеем мирно и спокойно!То БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА Е КАТО ШВЕЙЦАРИЯ!То и аз искам нормалните и честни пенсионери да отмарят като германци,англичани и французи, на курорти,шведски маси,ресторанти,барове,масажи!

Не, в България така могат да почиват само пенсионираните военни и полицаи!

Следващите са Кирил Петков и Асен Василев! Въпрос на Лора Крумова: "Ще дадете ли интервю за нашето предаване при следващия списък?" Отговор: "Тогава няма да искате да говорите с мен!" Нали сте наясно, че Лора Крумова работи в интерес на ПП и ДБ!

Да, и американците са наясно!

какъвто е народът,такъв е неговият политически елит!Те,не са паднали от планетата МАРС а са едни от нас!

абе киру и кокорчо доносниците не са съвсем от нас.. те мразят България и се опитват да се разграничат

И да си български мафиот се изисква интелект,работа,организация,и връзки!Тежка е мафиотската българска корона!

Не разбирате ли, че вместо да увеличиш броя на хората които са против Путин, вие с тези списъци постигате точно обратният ефект. Ние тука не сме толкова тъпи като някои жълтопаветници в София и ни е ясно, че искате да замените Руската зависимост с Американска. Питам аз къд е диверсификацията като заменим руските технологии с американски ? Та нали и американците действат като руснаците , те ни казват ко0е е добро и кое е лошо, те ни казват какви енергийни източници да използваме и какви не, какви закони да приемаме /въпреки, че дори вносите лит си признават, че са противоконституционни/ или не. И какво да заменим една зависимост с друга ли, само защото тези са по демократични ? Същите лъжци сте и пропагандата ви е същата. Как установихте "достоверните доказателства" за подкупа на съдията, "светихте" на Малинов ли ? Или поне да си бяхте на правили труда да проверите , че по времето на Горанов, не са внасяни поправки в закона за хазарта, освен тези срещу Божков. Имали източници на "достоверна" информация", ами вие имахте същит източници за химическо оръжие в Ирак, ама се оказаха недостоверни. Как раследвата на чужда територия, а ? На всчики е ясно, че вашите мекерета от Отворено общество и ДБ ви снасят информация в посолството и вие услужливо винаги я представяте 2 месеца преди избори с цел да повлияете на тях, но няма да ви се получи. И накрая за всчики които ще ме обвинят, че съм за Путин и против Америка, не сум, мразя Путин и войната в Украйна, но това не ме кара да немисля и да вярвам на американска пропаганда

За кви руски технологии ми говориш, един тостер не могат да направят.

Абе олигофрен, знаел че аметиканските ядрени технологии се базират на руските. Вместо да ходите по жълтите павета и да опкавате блоковете, седнете и прочетете нещо преди да пишете

Ние не сме прости. Знаем кой е замесен в корупцията и кой се бори с нея. Знаем нивата на корупция в бившите соц страни и на другите:) Евтина руска пропаганда няма нужда да ни пробутваш.

Не може само изброените тези във списъкът Магнистски да са мошенници корупционери!Такъв вид корупция повлича и още много елитни недосегаеми и важни за бългаската икономика българи,експетри,професори,доценти със които сме свикнали и на чийто авторитет сме робували десетилетия наред!То вярно,че трябва да има закон както за клошар откраднал желязен ръждясал гвоздей,така и за Бийко,Доган,Царя,Радев,Пеевски,Пумен Овчаров,Малински,Коста Костадинов,Волен Сидеров,Първанов,Каракачанов!Така,че такива корупционни схеми и във такива размери едва ли само споменатите във списъка са виновни,а другите съвсем не са видяли и замесени,наивно е!

Разквичаха се мурзилките, песен за моите уши... :)))

Ами така са свинете. Квиченето е музика за тях

Всичкото е заради привързаност към Русия. Къде бяха по-рано? Ако е имало далавери, защо чакаха да избухне войната за да ги разкрият? Или преди това можеше с далавери, ама сега дебелия опря от зад и се стъписахме!

А ъде беше българския народ , който позволи да го крадат 70 години?

Джейми, нещо за сина на Бай Дън не пише ли в списъка или той бившия главен прокурор на Украйна е в него, защото го е разследвал?

А за какво трябва да го разследват между другото?

jingiby

Тройната коалиция Тикви-Свине-Русороби явно е на прицела на Чичо Сам...

Ако имаш америщанци за приятели, то враг не ти трябва. YANKEE GO HOME.

ТИ НЕ СИ НИТО ПРЕЗИДЕНТ, НИТО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ !!! НЕ СЕ БЪРКАЙ В РАБОТАТА НА СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ , ЦЪРВУЛ НЕЩАСТЕН !!

Никой не ти се бърка в държавата. Хората пазят себе си от крадците.

като химическите оръжия в ирак!!??

По принцип съм почитател на добрия стар "уей ъф лайф" на американците от едно време. Но това на което са заприличали е гнусна работа. Хареса им диктатурата и решиха даже да я прилагат по цял свят.

тези от списъка да се защитят.... този познава ли правото?! презумция за невинност! Не тъп кравар, вие докажете, че хората са виновни! Гани наглеците американски!

Да не го вкарват в затвора? :) Американците не искат мръсни пари и по този начин спират и корупцията в бг, защото става трудно да си харчиш мръсните парички.

САЩ са световните терористи и джандари , ФАКТ. От самото си създаване избиват тотално коренното си население и започват войните по света. Няма друга държава, която да си взриви небостъргачите за да си оправдае милитаристичните амбиции. И продължават свободно да се застрелват със свободно закупено оръжие. Това е цинизъм да твърдят, че тяхното е демокрация исвобода !

Големият брат, размахва пръст на нас плебеите (все едно не си знаем кирливите ризи) ... Ще слушате, че иначе лошо... Толкова унизително и грозно, че ако не беше тъжно, щеше да е смешно..... А джурналистката от интервюто 'няма ли още, другите кога".. Жалка работа ....

Санкции и на марсианците не са се нагъзили на краварите достатъчнп! Аааааа!!!!!?!!

Отговорът на въпроса къде е липсващия асфалт е - В ЧЕКМЕДЖЕТО. Всички пътища на герберастията да бъдат проверени и резултатите огласени преди изборите. Да се знае.

готвят нов удар срещу мафиотската групировка герп-дпс Ако случайно спечелят изборите, американците ще изкарат в публичното пространство още компромати срещу тях. Боко е с последно предупреждение от американското посолство, да се маха поживо поздраво и да не пречи на новите кадри, защото американските ни приятели са много злопаметни!   

Следващите са Кирил Петков и Асен Василев! Въпрос на Лора Крумова: "Ще дадете ли интервю за нашето предаване при следващия списък?" Отговор: "Тогава няма да искате да говорите с мен!" Нали сте наясно, че Лора Крумова работи в интерес на ПП и ДБ!

главната мутра Е ВЕЧЕ МНОГО ДЪРТ И НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ ДО ПАРЛАМЕНТА... зарязал си е партията и може би скоро ще се оттегли от политиката, а редовите гербаджии, ги чака разгром на изборите Дори фалшифицираните бюлетини и ромския вот няма да им помогнат !!!!   

боко липсва - къде се е покрил? без него тея образи са просто едни млади, неопитни, заблудени, неориентирани калинки, които се наивно се надяват да станат милионери само като влязат в политиката. Заблуждават се, че хората в българия са толкова глупави да им дадат властта в ръцете... След всичките издънки на вожда им...

Интересното на този списък е, че е непълен - два ли има депутат, дето не трябва да е в него.

То да е само депутат.

Ама големи защитници на суверенитета и независимостта са всичките крадци с бели ръкавички, когато стане дума за вътрешните работи! Само че ,,вътрешните работи" при тях не са държавни и в полза на всички, а някак малко по-тясно представени, само за тях. Т. е., работата обща, отговорностите колективни -- но облагите ..., ами, повече за тях. Защото много са заслужили, дали са всичко за този неблагодарен български народ! Е, някои са дали и на един друг, от Кремъл. Други пък замениха петолъчките, сърповете и чуковете на бащите си с евроатлантически ценности. То май че няма значение какви са, важното да са ценности. А на ценностите (материалните, да не си помислите, че става дума за нещо друго...) най-важното им качество е количеството. Ето, по това се различават: кой колко е ,,усвоил"...

На Маджо момчето ли ни пробутвате? Един свестен не можете да намерите, тръгналисте на другите кусури да.търсите.

Тук те и без защита са си невинни. Затова си стоят на угояване и биват избирани избори след избори....За останалите си има НОИ и процент за прослужено време....Въпрос на обгрижване, братче. Кой ви кара да ги приемате някъде, тогава не знаехте ли с кого си имате работа? Ех, ама и вие сте едни византийци-и....Барем да ни бяхте питали кой кой е. Това не е Румъния да си съдят и затворят министрите, я! Иначе всичко е законосъобразно и облечено в съответна форма, с печати и подписи дори. Така че позакъсняхте с 20-30 години, те вече се легализираха, а децата и внуците им учат.....при вас!!!!

Какво точно е казал, което не е известно в България? Не е ли известно, че Шиши е намесен във всяка мръсна афера на ДПС и Доган? Не е ли ясно, че Р Овч е мафиот от световна величина заради посредническата си роля с руската мафия в енергетиката? Или не е ясно че Васил Божков държеше целия хазарт в БГ с благословията на Бойко? Не се ли знае, че прокуратурата и съдът не виждат това, което е ясно и на 5 годишните деца? Всичко това е известно. Само дето повече боли когато някой друг ти го каже

Приканваме някви хора да докажат ако могат че са невини. В противен случай са виновни

Ха,ха,ха.

Да налагат санкции на когото си искат, но да не ни дават техните списъци. Те не действат в ЕС.

САЩ се намесват във вътрешните ни работи. Кирил Петков лъже не спазва решенията на парламента, влиза в корупционни сделки и нарушава българската конституция. САЩ са заложил на шарлатаните от ПП.

“ Приканваме НЕ някви хора, а ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИТЕ И НАЗОВАНИ ЯСНО И РУБЛИЧНО ИМЕНА да докажат ако искат могат че са невинни, и че БЛОКИРАНИТЕ ВЕЧЕ ОТ НАС ТЕХНИ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ в офшорни и други сметки от откраднатите от тях милиарди съответстват на приходите им! В противен случай очевидно са виновни!

На герберастието "отличниците" в един списък с Пеевски и Черепа.

Санкциите ви са избирателни и имат функцията на рекет. Колкото по-бързо се разпадне чифутския ви кенеф, толкова по-добре за света.

Ок - дай да видим тези какво са свършили първо пък после пак "избирателно" ще разгледаме и други случаи. Никой няма да ядосва. Ако имаш списък дето не избирателен - действай.

Кое точно на някой още не му е ясно тук: “ Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого. Разполагаме с много източници на информация и сме сигурни в заключенията си. Това каза в интервю за предаването "На фокус" на Нова телевизия Джеймс О"Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ по повод санкциите срещу петима български граждани по закона "Магнитски".”

Не може Горанов да е финансов министър и Борисов да го остави да си изкара мандата. Явно и Борисов е в далаверата,но защо още не са го намагнитили и него? Борисов ощети България с над три милиарда лева,за да построи Турски поток на Путин. Направи калпави магистрали,на които асфалтът се събира на вълни. Калпавата ограда по българотурската граница. Къщата в Барцелона и златните кюлчета и еврата в неговата спалня,които той не отрече,но и не каза от къде ги има. Безотчетно хвърляните пари на българския данъкоплатец от джипката. Кражбата на пари от автомагистрала "Хемус",а може би и от другите магистрали. Фалита на банка КТБ,в която са замесени Борисов,Цацаров,Гешев и Пеевски и други.

“ Не може Горанов да е финансов министър и Борисов да го остави да си изкара мандата. Явно и Борисов е в далаверата,но защо още не са го намагнитили и него? …” Въпросът ти е съвсем резонен. С едно уточнение - Борисов не е в даланерата, той Е далаверата! И е включил и Горанов в нея да му я свърши, защото онзи е приплакал на рамото му, че иска и той да дахлеби и че не може да издържа севейството си, давалията, с една постна министерска заплатка.

ако продължават в същия дух никой няма да им взема на сериозно санкциите

Добър довод. Ето и още един: Ако продължават да напомнят на хората всеки ден да не си хвърлят боклука извън кофите най-накрая никой няма да им обръща внимание. Така де - то вече се е случило.