Джакпотът в 6/49 стига 4.4 милиона, а шансът е... 1 към 14 милиона

1 към 300 000 е възможността да ударим петте числа в този вариант на тотото, при 6/49 тя е 1 към 14 милиона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Древна тотаджийска мъдрост гласи, че вероятността да спечелиш от тотото е съизмерима с вероятността да те удари гръм. Само че никой не се надява да го удари гръм, всеки се надява да го удари джакпота.

Нееее хич не е е манипулирано БГ тотото. Постоянно се падат числа едно до друго, че понякога и по три залепени. Както и много от числата се повтарят в различните тегления... това е чиста случайност...

Случвало ли ти се е в момента в който разговаряш с някого и по включения телевизор да прозвучи думата която току що си казал? На мен поне десетина пъти, ако не и повече. Даже се е случвало и едновременно да се стане това. Това е то случайността. Няма нищо нередно да се падат няколко поредни числа, както няма нищо нередно и ти така да ги залагаш. По скоро нереално би било числата да са равномерно разпределени сред всичките възможни.

44x45x46x47x48x49/ 1x2x3x4x5x6 = 13983815 комбинации

Я дайте вероятността да се паднат едни и същи числа два пъти подред. Ако някой не знае - случи се. След това има ли някой, който да вярва, че тези игри не са манипулирани?

пич като ти е слаба математиката, не взимай отношение, става ли? вероятността да се падне произволна комбинация два пъти един след друг е точно колкото вероятно да се падне една дадена комбинация утре (или когато е тиража). Т.е. нищо нередно не се е случило, също толкова вероянто колкото някой да учели 6.

Пеефски ти ли си бе? Сега като ми го каза супер много се успокоих. Даже отивам да търкам 20 - 30 билетчета.

_Colombino

Това, че се случиха еднакви числа в два съседни тиража е най-голямото доказателство, че нещата не са нагласени. Ако аз нагласявах числата, щях да слагам да се падат такива комбинации, които не се набиват на очи. И ще са такива, дето няма да са ги написали 20 души (както се случи тогава), а ще са уникални. Всъщност вероятността е доста по-голяма, отколкото си мислят лаиците. За да се сметне, първо много добре трябва да се разбере в какво се състои събитието. А то е следното: За 60 години откак има тото се брои колко тиража има. После се разбива на периоди в зависимост от това колко комбинации се пускат на тираж. Примерно имаше периоди, които се пускаха по 3 тиража по 2 пъти на седмица. Значи можем да разлгеждаме едно под-множество от 6 комбинации във всеки 2 съседни тиража, които ако се повторят произволни 2 от тях, ще е същото. Та тая вероятност лесно се смята като допълнението до 1 от вероятността всичките 6 комбинации да са различни. Тая сметка много бързо започва да расте (експонента е) и за дългия период на тотото вероятността става съвсем обозрима. Бях я смятал групо около 1:10 000. За по-фина сметка ми трябват по-прецизни данни, но важното е че е нещо много по-обозримо, отколкото човек може да си представи. Ако имаш много интуиция, можеш ли да ми кажеш минимум колко души като се съберат в един клас при 365 възможни и равновероятни (напрактика не са, но не е важно в случая) рождени дни, вероятността да имат съвпадение на рождени дни е над 50%?

и за да ти се изясни, ще ти дам пример като за олигофренче (примерно ниво трети клас): вероятността да ти се падне на зарче дадено число е 1/6 (16.6%) - "едно от 6". Вероятността да ди се падне два пъти подред едно и също обаче според теб сигурно е по-невероятно нали (същия казус като с тотото)? Да ама не: комбинациите на две последователни хвърляния са 36 (1-1, 1-2, 1-3 ... 2-1, 2-2, 2-3 и т.н. до 6-6 = 6*6=36). От всички такива комбинации интересни са ни тези с еднакви стойности, те са 6 (шест, а не една както тъпата ти главица симисли), и те са 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, 6-6 Т.е. общо отговарящи на условието са 6/36 = 1/6 или точно пак 16.6%, колкото и да уцелиш едно конкретно число с едно хвърляне. Понял?

Правиш се на тъп ли? Аз не питам колко е шанса да уцелиш две шестици една след друга, а какъв е шанса да се изтеглят едни и същи числа в два поредни тиража?

Каква е вероятността да видиш динозавър за ъгъла - 50% - или ще го видиш или не... само дето динозаври няма...

Значи ли това според теб, че два пъти подред има същата вероятност като сто пъти подред? :)

Да не би да спаднат продажбите на търкащите се билетчета на конкуренцията?! Недейте да "манипулирате" свободния пазар на игрите за наивници с подобни статии-реклами!