Дядото на Мехмед: Той е добре, но още е стресиран и не е разказал какво се е случило

Семейството не вярва, че детето може само да е извървяло 2 км в стръмна местност, както смята горският, който го откри

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре е да си припомним "Хензел и Гретел", както и "Малечко-палечко". Добре е да се допитаме до антрополози за инициалните обреди в архаичните общества - момчето трябва да премине през изпитания и опасности, за да стане мъж. Добре е да се направи анализ на остатъците от омерта́ (ритуално мълчание) в семействата и обществата, изолирани в отдалечени места. Няма престъпление - има многохилядолетна архаичност и проверено от опита на стотици поколения оцеляване. Родителите, роднините, съседите, спасителят със сигурност пазят много старинни модели на поведение, тук няма престъпление. Нека да ги изучим, преди да ги просветим и да ги превърнм в съвременни самотници.

Това си е за Гинес. Според МВР и каскетурата детето е изминало 20 км само !

Абе медиите за идиоти ли ни вземат, че това вече трети ден им е новина номер едно?????????????

Като малък и аз съм изчезвал от високо планинско село. Обърнали са навсякъде да ме търсят и местната кокона ме е намерила по пътя за съседното село след няколко часа. Ако детенцето е ококорено и палаво нищо чудно да е хванало пътя. Но чудеса се случват. Слава на Бога и на св. Мина жив и здрав е!

А дупето ти как беше?

На 2.7 години не е необходимо да знае улиците. Ококорено е детето, любознателно е. Бащата какво да каже, смята че щом за него е трудно за детето хептен. Има доста разлики дете, възрастен. Може да е от опита, може да е от височината на центъра на равновесието. Хайде някой да пресметне разстоянието от Пожарната в Плевен (Гладстон) през площада, ШЗО -Скобелев парк, и като няма нищо интересно от там обратно Сърпазар, между окръжна болница и дивизионната болница над керамичната фабрика Железаров до ЖП линията където днес е Нежновец и като ми огладня задничето се прибрах обратно в къщи. Бил съм на същата възраст и дъртата е обикаляла бая из града да пита за едно момченце със детско столче. Беше ме оставила да пазя ред на плод-зеленчука на Агапия Както твърдят старите хора -луд умора няма....

първо на първо, детето никога не е било отвличено. второ на второ, ако то може да обясни толкова смислено обстоятелствата около "изчезването" си, с речника, мисълта и езика, доколкото се стараят да правят неговите роднини, то, това дете щеше да е първият айнщайн на тази възраст... просто съдя от цитатите. децата могат много повече, отколкото преценяват родителите им. чиито мозъчен потенциял не само за преценки може да се сравни с едно сукалче.. ми, това е!!! бдете над децата си! и не ни карайте да се грижим съ данъците си за ващите слабоумия!!!!

Ти пък...Ами те родителите се мъчат да обяснят на ОФИЦИАЛЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК а то говори само майчин език

То бива да си толкова прост, ама преди да го давате по телевизУра му обяснете на тъпото говедо, че не е НИКАКЪВ проблем оставено БЕЗ НАДЗОР дее да мине два километра. И баба му ако смята ,че някой й вярва, че го е оставила за няма и една минута. ПРОСТ народ - и после тея и заебаните им деца ще ходят да гласуват.

Не напразно англичаните казват че ЕДИН МОМЕНТ времево граничи с безкрайност. Подобно на нашето "АЗ САМО ЗА ПЕТ МИНУТИ...."

slaveina

Какво да им разкаже дете на тази възраст и е нормално да е стресирано!

На 2 години децата говорят и разбират въпросите. . Как така нищо не може да им разкаже ??Нещо послъгват.

Драга, и как така -не знаеш ли че вече децата на 4 трябва да ходят на училище, да четат и смятат, да почнат да учат и чужд език -ми то това е след 14 месеца

какво се чака от дете но 2.7 години да разказва?????? То не може да говори, ще разказва.....айде глупости сега......

Някои деца на 2 и половина години имат съвсем прилично построена реч.

Деца имате ли ? На 2.5 години разбират всичко и говорят добре. Разбира се, нашето семейстово е на инженери. Нямам идея как се е развивало това дете. Може да не е научено да общува .

В тези малки населени места много от родителите си оставят децата сами да си играят по цял ден на улицата пред къщата. Но понякога децата хващат гората. Никой не го е отвличал детето, защото там ако се появи непозната кола или човек не може да остане незабелязан. Родителите знаят, че могат да ги накажат, че са оставили детето без надзор и затова държат на версията за отвличане. Детето е малко няма да може да обясни какво е станало, на тази възраст още те говорят много.

Това ли е топ новината? Че чак в сутрешния блок на бнт!? Дядото, бабата, майката, бащата, лелята... кога да очакваме интервю с балдъзата??? Боливуд пасти да яде! 21ви век, Европа, смятай...

помашко-мисирски екшън. Те малоумните мисирки само такива неща чакат, та да отвличат вниманието от грабежа на ГРОБ и мутрата. ОСТАВКА на тиквите

Момченцето /то/ не е разказал, детето /то/ не е излизал... - Абе за вас граматика няма ли?

Аз гладна, жената гладен, децата и той. Изречение на българин със завършено основно образование с Бук, община Токачка (Кошукавак -Кърджаалийско)

Ще чака детето да ктаже... Дядото е отговорен пряко, също и родителите на детето. Проверете доходите им и от там може да стане ясно...

И дълговете.

Е хора, как смятате, че така се гледа дете на тази възраст? Как щге обвиняваш полицията , да си носи отговорността семейството на това дете... Полицията се е отзовала и прави всичко възможно, а този уж родител упректва полицията? Ами ако той е искал да направи нещо с детето си, а после се е изрлашил?

Явно е някаква семейна разправия , но едва ли ще кажат истината !

Перфектно замаскиране от медиите за протести и всички други схеми. Топ новина с изчезнало дете. Само 15 сек. ти трябват да видиш семейството що за ненормалници са и веднага ти се навързва всичко. Дори и само да е стигнало до там детето, най вероятно някой го е намерил по пътя и е мислил, че е от друго село. Каквото и да е , това си е проблем на семейството, което видяхме ,че грам не е нормално, особено майката. КАжат ли по новините такива гръмки новини съм 10000 % , че са или цини или нещо такова като тези !

Едно време пиле не можеше да прехвръкне без да се знае как се казва, къде отива и кога ще се върне. И хората живяха без да се заключват. Сега всички виждаме до къде я докарахме

Ами отиди в северна корея, там сега е като при нас едно време, червена гнидо!

слободията ви отърва, да можете да крадете, да се дрогирате, да педофилствате и всичко това защото имате права

В по-малките селища и сега не заключват.

На тоя студ в планината вечер, само по блузка и клинче- щеше да е премръзнало ако е спало на открито. Няма начин да е било само през нощта. Да търсят следи от ДНК, отпечатъци и прочие по дрешките. Слава Богу е било открито.

Вчера гледах дядо му по телевизията, хубав мъж е бил и още е. Доказателство, че ако имаш правилните гени, изоибщо не е необходимо да ръкомахаш из фитнеси и подобни глупости. Както и ако си някой генетична грешка , каквото и да правиш ефект няма :)

В сутрешния блок на БНТ дядото на момченцето на 2,7 години каза, че то НЕ Е разказало какво се е случило, защото е стресирано. Внукът ми е на 2 години и 6 месеца и като знам колко говори, какъв му е словесният запас и възможността да конструира изречения, дълбоко се съмнявам, че малкият Мехмед ще може да даде някакво смислно обяснение. Да понатиснат малко бабата, дядото, майката и бащата и те ще си кажат как са изтървали детето и каква им е отговорността като зрели хора. Моля, да не ни баламосват !!!!!

Черни огнени очи пеят обичааааам те....

Майката едва говореше български. На въпрос как е детето отговори само с "Добре е" и млъкна, търсеше думи.

HYBAVA RABOTA, NO CIGANSKA (TYRSKA) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като гледам роднините никакво отвличане не е. Това дете е оставено без надзор за дълго време и не е потърсено. Излязло е от къщата и се загубило.

на 20 км от къщи пеш без някой да го закара до там е абсурд да попадне

Обясни ми как дете което няма 3 години , може да измине 20 км пеш. Това разтояние би узорило дори възрастен. Това дете е или отвлечено или изоставено от родата.