Две ракети се взривиха край президентския дворец в Кабул (видео)

Говорителят на вътрешното ведомство Мирвайс Станикзай заяви в прессъобщение, че още няма данни за жертви

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През лятото на 2012 г. състава на международните сили по поддържане на реда в Афганистан (т.нар. ISAF) възлизаше на ок. 130 хил. души, в момевта са по-малко от 4,500. Числеността на самите афганистански въоръжени сили e общо около 175 хил. армейски и 116 хил. човека персонал в силите за сигурност. Вероятността да удържат военната ситуация с/у многобройните фракции на въоръжената опозиция без помощ отвън - в случай че не се постигне споразумение за траен мир - не е особено голяма, предвид на постоянно понасяните значителни загуби и "двойнствената ориентация" на голяма част от действащия състав.

Са ше додат турците и ше им покажат кон боб яде ли ;)

Талибаните смятат производството на опиум за грях. До сега американците го крепяха. Да му мислят любителите на хероин, и търговците.

така ще да е. В Ирак гърмят бомби щото имало американци, е Кабул щото се изтеглили. Ама важното е да плюем по Америка и да не помним как беше там преди да стъпи руския ботуш и какво представляваше Афганистан и колко пари бяха вложени в улици, канализация, инфраструктура и дори университети и т.н. абе троле... седни почети малко как беше ПРЕДИ и СЛЕД терорусите там.

На вас джендърите все руснаците и Путин са ви виновни !))))

на хюмнетата все америка ви е виновна.

Руският ботуш като беше там, бяха светски държави и не режеха главите на жените, ако излязат облечени с рокля, или хванат някого да слуша музика.

ха ха (автора на поста отгоре), то и в Иран бяха така - светски , преди оная революция, а съветски ботуш не е стъпвал там. как ще го коментираш?

Че където се намесят американците, ислямът почва да властва. Като в Косово.

вЕрно ли бе? аре седни и прочети да видиш дали е имало такива преди да навлязат руските части

Преди да дойдат руслямците в тази държава жените дори са ходили в университети. Разбра ли бе рублофиле.

ето ти статия от дир.ру дори dnes.dir.bg/svyat/nepoznatiyat-afganistan-predi-savetskite-tankove-i-talibanite-snimki седни прочети поне нея маааа му да е...

Това е религията. Бомби гърмят леко се стряскат , но продължават с молитвата защото вярата е по-важна от живота. Готови да умрът