17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скъпи колеги, като гледам повечето не са и колеги,но всеки се прави че много разбира. Как може да има такава злоба,как може да обсъждате за хора,които даже и не познавате.Вие които се мислите за голямата работа,утре може да сте вие,вашите деца,внуци,близки и приятели.Много ми е интересно ,тогава така ли ще обиждате и нападате. Първо се замислете преди да коментирате.И за тези които си мислят ,че който кара мотор е донот ,аз ще ви кажа.....всички които са на волана,независимо какво карат,даже и тези които не карат,всички сме ДОНОРИ. Съгласна съм че има и безотговорни шофьори,но има и много добри сред тях,не говоря само за моторджиите,а за всички които са зад волана.Замислете се малко ,има ли някой сред вас,който някога не е правил грешка в този живот. Моля ви,престанете да се подигравате с тези злобни коментари и да се подигравате с болката на тези хора,защото утре може ВИЕ да сте на тяхното място . Хубав ден желая на всички и се надявам утре да не сте ВИЕ на тяхно място!!!

rita1000

Не знам какво правят родители на 3 деца в 3 часа през нощта вместо да са при тях.Нощно вреве си правят гонки с мотори и карат с бясна скорост.Резултата е ясен -жалко за дечицата ,че оставят сираци.

Помисли малко - през деня майката гледа децата, а бащата заработва за прехраната. Елементарно е! Младата двойка само през нощта може да се лиши от сън, за да са заедно. И са заедно, дори и в смъртта, споделяли и радости и тъги, и една страст! Низките страсти на обитателите на гетото България няма да им отнемат хармонията на пълноценния, макар и кратък жвот, който са имали

колко романтично

Знам, постарах се. За да вгорча животеца на дребните злобари :)

Това което наричаш, индиректно, висша страст е по-скоро чувството на опиянение от адреналина, резултат на високата скорост. Всяко нещо трябва да си има мярка и да се върши отговорно за да може да му се насладиш максимално дълго и пълноценно. Не всичко е като по филмите, по-скоро отговорността е на първо място, после е забавлението, ценностната пирамида на много хора е с върха надолу и затова се стига до такива ситуации, в които съпрузи с 3 деца поставят тръпката на първо място. Има много аспекти на живота, ако не са моторите има хиляди начини да се почувстваш добре и имайки впредвид колко е опасно това занимание, особено нощем и с превишена скорост всеки разумен човек би зарязал това хоби.

Поредните безразсъдни жертви. Рискували собствения живот и почернели родителите си

Качиш ли се на мотора С единия крак си в гроба

Постоянно се ръчкат между колите-ту на ляво, ту на дясно с 200...бутат с крака, между 2 реда коли в задръстването, карат в насрещното при спрели коли на светофар-бързат,бързат,бързат.Аз чинно подреден на задръстване моторист зад кола,не съм видял. И като кажат „пазете моториста“ Как да пазиш някой безумец,който сам не се пази. Жалко! Жалко за младите хора и децата им.Всичко е било пред тях!

В цяла Европа мотористите се движат между колите. Само за Ганя това е проблем.

Чети правилника.Тогава ми говори за Ганя...Ай от Европа да взимаме друго,не лошото.

Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено: 1. да се движи успоредно до друго двуколесно пътно превозно средство; 3. да се движи в непосредствена близост до друго пътно превозно средство или да се държи за него;

Мъжки.., едно е да се буташ с ролерчето в някой град като Рим друго да се правиж на мъж.. Знаеши че тук (живея в скандинавието) един хубостник като тебе нашенец мина по магистралата със 190 при ограничение 120.. Нали е мотор, няма номер и камери.. Да ама има трафик камери и го засекли м/у две такива и време.Полицията го намери и отнесе 1600е глоба и година без книжка с 2 изпитателен.. А 90% от колегите ти карат със светлоотразителни жилетки с трафика.Никакви зигзаци, изпреварване от дясно и т.н. Останалите 10 си носят последствията.. Тъй че не ми разправяй какво е в европа ами виж карай малко по-разумно да не ти четем афиша някъде..

в града се кара с 50 /петдесет/ километра в час.

По паважа на Цар Борис дали са карали с 200? Блъсни се и ти с 50 км/час в мантинелата - резултатът е ясен.

Ти си същия Макс дето се натресе в задницата на една Мазда с мотора преди няколко години, нали? Хайде стига философства, че всичките ти познати ги знам и те как карат, и колко са падали, и колко от тях карат без книжка.

По булевардите в София като карам с 60, за да не плащам глоби съм най-бавния на пътя. Това с кола, с мотор понякога ме е страх да карам толкова бавно. Като няма трафик успявам.

Ганьо, не те питам за булевардите. Питам за двуколесно превозно средство по скапания паваж на бул. Цар Борис. Качи се на колело и се пробвай. И с мотора е убийствено опасно, дори и при 50 км/час

Съболезнования! За съжаление не са се поучили от грешките на другите, а вече няма да могат и от своите.

Жалко за децата, но не знаят мярка. Карат с 200 км.и малка неравност или препятствие може да ги обърне. Да не говорим за невъобразимия шум през ноща . Да карат по бавничко, че да не си унищожават органите да стават за донори, като не искат те да си го ползват...

На паважа на Цар Борис дали са карали с 200 км/час? Минавам от там с мотора - отврат е! Фандъкова стил! По възможност предпочитам да заобиколя и да се забавя, но да "летя" по бул.България, а не да си дрънкам бъбреците по Борис

Ама много прост и озлобен контингент е останал в България! Как може една камара нещастни драскачи да продължава да плюе без капка основание срещу загиналите родители на 3 БЪЛГАРЧЕТА! Нещастни сте, и срам нямате! Загинали са БЪЛГАРИ, РОДИТЕЛИ, а комплексари си избиват простотията във форума... Б.а - самият факт, че катастрофата е описана с тези неясни детайли - шахта, решетка, мантинела, дрън-дрън... вече трябва да ви навежда на мисълта, че МВР отново се опитва да прикрие нещо. Или неравност по пътя, или прокурорски син, ...

И ми слагат и минуси, смотаняците :)

Колега, докато не се затрием българите , все ще е така... Злобни, алчни и завистливи. Няма единство, няма съчувствие, няма доброта.

Ай стига рева бе моторист нещастен.. Злобата е към арогантните пишлемета заради които стават нещастия по пътя.. Заради дребнавия манталитет у тях, у такива купели си ссъпо возило с парите на тати и после да са Хитипалди в квартала.. Да осъдиш безумие не е да си против хората. Ако ще за са се разхождали хванати за ръка и нещо да е паднало отгоре им и убило щеше да е също толкова голяма трагедия както и сега!!! Това са два млади живота погубени на вятъра. Трагедия.. Но да се опитваш да изкараш и тук илюминатите виновни пред това, че е напълно възможно да са пийнали по чашка и той да се е направил на мъж по празната улица да завърти масура и да им коства живота е друго.. Ма било паваж, мазилка, греди.. спряна кола, градински тармък.. Жалко, наистина жалко.. за дечицата и родителите им.. А ти Макси карай умната (или русата) че да не те возя в моето такси... (шофьор в бърза помощ съм)

Доколкото разбрах загиналите са съпруг и съпруга и имат три деца. Дир, моля, дайте гласност, за да се помогне на децата.

Бабите и дядовците им ще се погрижат за тях, като не са успели да образоват децата си, дано да успеят с внуците...

Едни надуват чалга в 20 годишни бенвета други дънят метал и после на наторя с 200. Общия знаменател дрога и спириджос. Резултатите еднакви.

Още много ще загинат защото няма достатъчно присъствие на полиция по улиците и през нощта се крият и спят в колите по паркингите!!!

защо трябва да има полиция? Има правила, които трябват да се спазват. Не се налага да има.

Сега кой е виновен бордюра, отводнителната канавка или тръбно-решетъчния парапет? Пази моториста самоубиец.

Глей са кво праи на трета...

Ей ама много "разбирачи" и "майстори на клавиатурния спорт" .... Всеки "знае", всеки отговор има... АБЕ ПАЛЯЦИ А ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ТОВА СА РОДИТЕЛИ НА 3 !!! ДЕЦА И МОЖЕ ВЪОБЩЕ ДА НЕ Е ТОВА ПРИЧИНАТА, КОЯТО СЕ ПИШЕ..... АМА ГАНЬО ТРЯБВА ДА ТВОРИ ТУКА ЛАЙНА И ГЛУПОСТИ

ае Пеше , в Бустаня всички разбират от Футбол през Денивелацията на Варненското кръгово до Финанси. Що се чудиш като те управлява Пожарникар а за здравето ти се грижи счетоводител.

Прав си! Застреляла ги албанската мафия, щото са отказали да пренасят нелегален боб. Каквато и да е била причината, мотор, в 3 през нощта - къде са били без трите си дечица, с каква скорост са карали за да станат на кайма (щото в града се кара с 50, а с 50 трудно ще се пребиеш), били ли са пили или дрогирани? Отговори си сам. На мен не ми пука защо са пукнали - вълшебнат адумичка "мотор" е достатъчна.

С умиление помня когато майка ми и баща ми излизаха в 3 през нощта с мотора да покарат, вместо да бдят над мене и братята ми. Това го правиха защото разходките с мотора в 3 през ношта са изключително полезни да станеш на следващия ден и да отидеш на работа в 8 сутринта. нали така ?

Стига бе, с три деца в три сутринта с мотор... Като знаеш какви шофьори има ще си рискуваш ли живота? Ти наистина ли си вярваш, че са били в ограничението, екипирани и въпреки и двамата са се убили?

И кое те кара да мислиш, че ако караш в ограничението не можеш да се убиеш? Има маса велосипедисти загинали, едва ли с над 40км/ч Мотористите сме една шепа хора. Ти за шофьори говориш. Как си пускаш децата сами при тия шофьори? Проблемите са комплексни, и нито почват с мотористите, нито ще свършат с тях. Ама шофьорите са добри и лоши, мотористите всички сме лоши.

Първо Велосипедистите не носят каска. Второ и между тях е пълно с тъпанари, които също не се сещат колко са уязвими, трето те обикновено си нямат хал хабер от ЗДВП и не им хрумва на пилешките мозъци, че карайки в трафика предвид ниската си скорост, малък размер, обикновено липса на светлини, сигнална жилетка и адекватна екипировка са непрекъснато подложени на риск. Четвърто какъв е тоя малшанс, че и двамата да загинат с 50 км/ч особено ако са подходящо екипирани? И стига се правихте на малоумни, ясно е, че никой не плюе против чичката с МЗ-то, който се търкаля в ограничението, а предна гума последно е вдигал на 16 с велосипед школник. Ако си от изрядните мотористи никой няма да ти каже нещо накриво! Но ако смяташ, че обидите са насочени срещу теб изглежда също си от нарушителите с „бензин в кръвта“ - ок, ама имай едно наум, че рано или късно наистина ще се смеси бензин с кръвта ти. И аз познавам мотористи - някои си карат съвсем нормално защото се сещат, че дивотиите могат да им костват живота - което всъщност би трябвало да е ясно на всеки, който поне веднъж е падал с колело. И накрая да те подсетя, че при положение, че (както мотористите сами казват) е пълно с некадърни шофьори, които не „ги пазят“ и че пътищата са разбити то безопасното поведение е да се кара внимателно и с разумна скорост, а да се засилваш като изтребител и да се провираш на зиг заг или на задна гума в трафика е необмислен риск - и поемаш ли си този риск не може да става дума за никаква трагедия, а за хрониката на една предизвестена смърт.

Красота. 2 безмислени живота се издухаха. Не ми е жал!

Дарвин беше прав!!!

Съжалявам за трагедията, дано загиналите почиват в мир. Съболезнования на близките.

Умри млад - живей вечно!

Вечерен час за всички мотористи ! 22 часа, и мотора в къщи, ако те снимат или хванат след 22 часа, моторчето на части, книжката на трупчета за година и 1000 лева глоба. Не може да се спи вечер от форсиране и гъзене на мотори по столичните булеварди нощно време. Никой не ги спира, нека си карат, но да не пречат на съня на хората. като пречат, спират се от движение, като не се съобразяват да карат електрически тротинетки ...

Защо да не си карат, не е луд който яде зелника ... КАТ са истинските убийци, със свойто престъпно бездействие копаят гробовете на жертвите на пътя! Не можело да има полицай на всяка пряка, а може да си имат тарифа когато те спират за нарушение ...

ай ся, КАТ виновен! Да не ги принудиха да карат с 200 случайно. Ако си спазваха правилата щяха да са си живи и здрави.

tonk11

Абе ти верно ли си толкова ......? Не са те виновни, че през ноща са се разлепили като марки по пътя а КАТ са виновни щото не ги пазели! Може ли такава глупост бе?

до йосх (нерегистриран): Ако мислиш че това форсиране в малките часове на нща е само по Софийските булеварди жестоко се лъжеш. Същото е и в прованса. Обаче нали се сещаш че неможе заради една шепа изгъзени гъзарчета с моторчета да забраниш и на читавите мотористи да карат мотор през ноща. Всъшност много лесно може да хванеш кой ти форсира моторче през ноща , защото по тия булеварди има камери а там където няма има магазини който имат камери. Все някоя камера ще засече нощният пилот. Ако неможе да го глобиш по закона на Валери винкела за шума то ще го ощипеш за превишена скорост по закона за движение по пътищата. Шапкарите у КАТ имат доста богато въображение когато нещата опират до рушветче или акт

читав моторист е някакъм оксиморон

Абе забранете ги тия мотори бе, както колите с десен волан.

0

Аз съм "за" да забранят и тъпите коментари

Живея близо до 2 основни булеварда, единият е пълен със спирки и пешеходни пътеки. Няма вечер, в която моторист да не форсира мотора до прекъсвач. Рискуват прекалено много, тези скорости не са за градски условия, особено при настоящото състояние на пътя - дупки, пропаднали шахти...

0

Като си пишман състезател, убивай се, но защо ще качиш и момиче, па после пак да караш като малоумник и да го убиеш и него, бе? Бог да прости спътничката му.

Тя като е куха лейка да се захлесва по лошите момчета, какво да направи? Колкото той, толкова и тя виновна

0

Ти май единствения мотор на който си се качвал е кожения с двата коша отстрани

Без КОМЕНТАР

Когато на лице което има ментални проблеми или комплекси му дадеш да управлява моторно превозно средство то бъди сигурен че рано или късно менталните проблеми и комплексите които ще избива на пътя ще доведът до ПТП. На такива лица и велосипед да им дадеш ще се ударят я в някое дърво или знак или ще прегазят някой пешеходец на тротоара (Мощността на моторните превозни средства не са от значение при такъв тип ментално увредени лица на пътя). Другото което е запазена марка по пътните лунни артерии на Бустаня се нарича ЕГОИЗЪМ и ТАРИКАТЛЪК. Всичко кеото следва от тези две неща се свежда до ПТП. Крайте внимателно и както пазите вашият живот на пътя , така пазете живота и на тези около вас!

Някои коментари са толкова нелепи..."моторджиите да измрат!" Идиотско е! Защо само моторджиите или мотористите?! Ми автомобилистите, ми камионджиите, ами автобусаджиите и т.н?!? Те сигурно са много дисциплинирани?! Не съм чул някой моторист да е заспал на магистралата, да е обърнал мотора и да е спрял движението за цял ден. Или да е катастрофирал и причинил смъртта на няколко десетки човека. Катастрофите с леки автомобили и дадените жертви и ранени са стотици пъти повече в сравнение с мотоциклетите. Ако и пешеходците включим в клетвите за измиране - жив човек няма да остане!

Съгласен съм с теб, моторист съм ,също така управлявам автомобил и камион и пеша ходя много пъти съм бил засичан от други участници в движението без значение от вида на МПС-то което управляват,но никога не съм си и помислял да им пожелавам да измират.Като видите статия за катастрофа по-добре кажете "нека почиват в мир и добрем,че няма невинни жертви " отколкото да си изливате злобата по цели групи хора които не познавате!

0

А жената с него не е ли невинна жертва, бе?

SOROSMIEVENOVEN жалко е за загубения живот ,но тя сама е избрала да се качи на мотора ,не вярвам да не го е познавала и да не му знае навиците на моториста , БЕ !

Двама софийски тарикати!

Двама по-малко!

За тия говеда няма ден,няма нощ.Ревът с моторите си по всяко време. Несе търпи вече.Държавата умряла-нито мърда,ните диша,всичко е на самотек!!!!!

Но да си призная, тия мотористи си го просят! Карат, като луди и се мислят за безсмъртни! Еми не сте безсмъртни, уважаеми!

Трагедията за семейството е голяма. Мойте най-искрени съболезнования. Всички сме граждане на България с еднакви права и задължения. Право на всеки един от нас е да си избере МПС, което да използва и задължение да спазваме ЗДП. По пътищата в целия свят ежеминутно стават ПТП и с колела и с мотори и с коли и с камиони и със самолети и др. Ние като общество трябва да сме еднакво състрадателни и съчувстващи защото става въпрос за наши, роднини, близки, приятели, колеги, съграждани и хора. Може всички заедно да се стараем да бъдем по - внимателни , толерантни, пазещи и отговорни. Не трябва да се нападаме и обвиняваме едни други. Светла памет на загиналите!

Ако полицията си гледаше съвестно работата тези двамцата щяха да бъдат живи и примерни граждани на република България.

Mного филми гледат това е проблема, то не е Транспортер то не е Бързи и яростни, до среднощ може да са се и насмъркали. Трябва да знаят че всички са бъдещи донори. Карането на мотор е като руска ролетка. Ежедневно имаш рискови ситуации. И аз съм карал докато накрая не ми се случи по-сериозна случка, имах предупредителен шанс да остана жив, оттогава не докосвам мотор.

Всяка вечер е така пред нас на Гешов. Всяка вечер! Фучат, нарочно вдигат шум по нощите. На кого се показвате бе, нещастници! Ей на - млади хора - довиждане! Ама иначе протести вдигат... шофьорите не се били съобразявали с тях! Ай сиктир!

Впечатлил е мацката!

веднъж и завинаги

хак им е !

За мъртвите или нищо, или истината!

Естественият подбор се грижи за идиотите.

Не се издържа шума от моторите, това е терор.

Цяло лято ги слушам олигофрените по цяла нощ. Тормозят хората... Като искат да карат да ходят на писти, а не в града...Естествено полицията не се занимава с тях, но пък рано или късно всичко си намира мястото и ...гравитацията. Каквото си потърсило, такова намерило...

ако не днес -то утре

Ама на пистите ще ги видят само себеподобните, не е интересно.

Тези луди всяка нощ будеха целия квартал с форсиране на моторите посредата на нощта. Жалко за пропилените животи, но се чуваха всяка нощ и така и не се намериха полицаи да ги спрат. Ако полицаите се бяха намесили, може би щяха да платят глоаби, а не с живота си. Знае ли човек....Жалко!

ПОРЕДНИТЕ ОТКАЧАЛКИ КОИТО СА НАМЕРИЛИ ,ТОВА КОЕТО СА ТЪРСИЛИ !ЦЕНАТА КОЯТО ЧОВЕК ЗАПЛАЩА ДА СЕ ПРАВИ НА ИНТЕРЕСЕН Е МНОГО ВИСОКА, В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НЕ МОЖЕ ДА Я ПЛАТИ!!!!

Пазете моториста.....

valery_an

Няма как да го предпазиш от собствената му глупост .

жестоко

Двама мотористи загинаха... Това не е новина. Новина ще бъде, ако днес моторист не се уби.

Не убит , а самоубили се !

На булевард България не се спи ако си първи ред блокове. Сложиха 15камери за бус лента, но нито една за превишена скорост. При положение че от квартала пишем всеки месец до общината и КАТ . Просто не може през 20мин да се реже мотор на прекъсвач и то в малките часове на нощта, особено когато са 3 или повече мотора на състезание.

Хубаво е да отбележим, че проблемът не е в мотоциклетистите сами по себе си (пълно е с безупречни мотоциклетисти по пътищата, просто те не се набиват на очи), а в неспазването на правилата и в неприлагането на санкции за неспазването им. Един неспазващ правилата автомобилист е дори по-опасен за околните от неспазващия правилата мотоциклетист. Апропо, виждали ли сте някога санкциониран пешеходец или велосипедист?

Множеството минуси ме навеждат на мисълта, че явно няма проблем в НЕСПАЗВАНЕТО на правилата. :D

Значи бордюра, отводнителната канавка и тръбно-решетъчния парапет пак не са слушали като казват пази моториста. Канавки, пазете тези душици, моля ви!

Оставете вие тия забрани и конфискации.Природата си знае работата, не и се бъркайте.Всеки келеш който си мисли, че е нормално първия му мотор да е 600 кубикова или литрова пистарка е нормално да не оставя следа в генофонда на нацията.Същото се отнася и за всяка кифла която е готова да седне зад такова камикадзе по минижуп, блузка и евтина каска от пазара. Ако единствения закон който ще се спазва в тая държава е закона на дядо ви Дарвин, така да бъде.От него полза има повече отколкото от законите дето ги пишат нашите депутати.

Не е точно така, защото докато дойде този момента са години на шумов терор над съгражданите, които в 5 сутринта трябва да стават за работа или имат малки деца и т.н. Отделно един такъв профучаващ със 150 покрай един млад неопитен шофьор каращ със 50 е способен да го стресне до степен, в която автомобилът да катастрофира - което също застрашава животи. На всички е ясно, че трябва да се засили контролът и да се вземат драконовски мерки, ама е ясно и че нищо няма да се направи. Като с падналото парче бетон от моста - ами те знаели от две години, ама то не било опасно.

Колко трябва да си тъп, за да се пребиеш с мотор след всички тези случаи! Мисля, че мотористите трябва направо да ги отстрелват преди да се убили още някого.

За жалост аз се надявах че ще намаляват, а те все повече стават.Бедните българи! Пари нямат за хляб ама имат за пистови мотори

Ако внукът ти стане моторист, какво правим...

Какво да правим? Той сам ще си го направи. И после „трагедията е голяма“.

ще го възпита, то с възпитание става работата, а не с нехаене и самотек

Дядото

Ми, тц! Няма да стане. Защото е въпрос на ген, интелект и т. н. Збийш ли? А и да се разберем - ако НОРМАЛЕН човек кара НОРМАЛЕН мотор НОРМАЛНО, мъртъвците на две колела ще станат поне 100 пъти по-малко. За съжаление (или по-скоро за щастие) мотористи стават основно дебилни комплексари, които понеже НИЩО ДРУГО не могат, стават велики само като яхнат мотора.

3 часа през нощта, вторник сутрин! И двамата не работят, за какво им е, няма смисъл. Със сигурност почерпени, не са стояли до 3 през нощта на сокче. А може и леко подпушени, нали днес е модерно.