Двама ранени при тройна катастрофа на пътя София - Варна

При неправилно изпреварване лек автомобил се удря челно в малък бус, в следствие на което те помитат трети автомобил

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

британска регистрация...

В Северна БГ живеят и пътуват само комунисти, да се избият.

...Две коли и "малък бус",даже и при неправилно изпреварване, ако и тримата са действали адекватно , е могло да избегнат удара...още повече в светлата част на деня... ...Спирачки...бяга се в дясно ...а по средата остава много място за тоя дето изпреварва...

Не знам кой не може да чете ама тука един мангал не може да пише и затова маже на маймуница. Иначе споко - те и тъмнозелените, и светлозелените напоследък не могат да четат ама вземат книжки.

Диви селяни

А в Дира ,останаха само тъпи тролове ,като теб ,ама какво ще правите ,като и той е със затихващи функции вече... "Новините " му висят по цял ден ,без да се обновят, от тъпи по-тъпи -като теб ,"Отото" и още някой друг трол на хранилка...посещаемостта клони към нула... нормалните коментари се трият безогледно, блокират се критикарите и читавите посетители просто престават да ползват сайта... Тъпатар си "Павле"...абсолютен тъпанар ,щом смяташ ,че "...В Северна България живеят само комунисти и трябва да се ...ИЗБИЯТ "... А редакцията и модераторите това го търпи -значи е съгласни с теб...,което освен ,че е за СЕМ, но подсказва ,че и те са тъпи ,като теб !

И с йероглифи да пишеш, пак ще си личи от 300 км, че си неграмотен и прост!

В северна комунисти , в южна прости и диви социалисти!!!

Как така селяните-тарикати карат бричките с британска регистрация и десен волан необезпокоявани с години?

Не е имало как да избяга изпреварващия автомобил. Явно е опитал и е полетял в канавката. Мястото е тясно а канавката дълбока. Минах малко след като се е случило произшествието. Изпреварващия е бил заблуден, че ще се справи...

Няма ли някой да е спукал гума или да е забелязан с изгоряла крушка на габарит ?

Заблуден... харесва ми тактичността, но мисля че понякога трябва да се казват нещата такива каквито са. Един силно уморен от живота си тръгва да изпреварва а другия още по-силно уморен, като муле на мост не реагира виждайки кола пред себе си ... И той морен от живота си си казал ... Aй сега да видим кой е по-здрав... Хайде да си кажем нещата в очите.

sawo

Ей такива като тебе тръгват все да правят такива малоумни изпреварвания, чакайки някой да им направи лента от нищото. Няма как да стане, никой няма да си рискува живота за да си правите каскадите.

sawo

Дам, британска, десен волан, кара си кротко, не тръгва да изпреварва на магия...

Между Ново село и Балван е почти само прав участък. Дали можеш да изпревариш, остава сам да прецениш скорост, време, настилка, ширина на пътя, банкет, автомобили отзад и т.н. Всичко за няколко секунди. Уморените да изчакват и спират за почивка.

Сигурен съм че водачът на третия автомобил също има вина! Вероятно в момента в който пострадалия водач е започнал да го изпреварва, той също е натиснал газта (както правят по мои наблюдения 90% от шофьорите в България), с което е забавил изправарването достатъчно дълго за да предизвика катастрофата. Вероятно този който е предприел изпреварването е натиснал спирачката когато е видял че няма да успее да изпревари с цел да се прибере в своята лента, но и тарикатът от третият автомобил също е забавил скоростта,когато е осъзнал че със идиотсткото си поведение е на път да предизвика катастрофа и по този начин е попречил на първия водач да се изтегли от лентата за изпреварване и да освободи място за раминаване със насрещния автомобил! Това е алгоритъмът на катастрофите в България, който КАТ така и не успя да разбере вече 50г. Във всеки случай методът на борба с катастрофите чрез засичане на скоростта на колите на дълги прави участъци с нулева вероятност от катастрофи може само да пълни бюджета с глоби, какъвто е и замисъла на цялата дейност на КАТ, лицемерно прикрита зад идеята за повишаване на безопасността на пътя!

Британски!?!?!. А не е ли карал нелегални емигранти

Да попитам - ако те блъсне такъв, с английски номер, някой ще ти покрие ли щетите?

Карам почти всеки уикенд София-Велико Търново, това са над 16к км. Точно в тази отсечка. Случва ми се да изпреварвам и мен ме изпреварват е такава глупост, като тази, която описа за всички тези години до сега не ми се е случвала..... Даже напротив смело мога да заявя, че изпреварвания обикновено отнема газта, ако се налага и натиска спирачки....

Точно в такава ситуация бях преди 1 год. Че и точно в тоя участък. Тежък трафик, карам и срещу мен почва изпреварване, изпреварващата кола (ново БМВ CB4742KB ) влиза в насрещната лента (моята). Първата 0.5 сек. си помислих – ама тоя не ме ли вижда, няма дистанция, самоубиец ли е, в следващата 0.5 сек. – набих спирачки, от 100 до 30 км.ч паднах за под 3 секунди и това му даде време да се прибере срещу мен на 10 метра. УЖАСНО малко, добре че нямаше никой зад мен, че най-вероятно щеше да ме удари, и ако ме хвърли в другото платно при тежкия трафик, нямаше да съм тук да пиша... Повода да пиша е, че имам 2 видеорегистратора , който документираха случая. Спирането беше екстремно, видео регистраторите ми са скъпи, имат скоростомер, добре че спирачките ми са по-добри от стандарта. Подадох сигнал в КАТ – имат бланка за репорт, видео сигнал на който се вижда номера + твоето свидетелско показание е основание за КАТ да накаже водача. Воден бях не от желание за отмъщение, а с ясното съзнание че този водач, ако това му е нормалния стил на шофиране ще направи тежко ПТП и няма да е само той жертвата. Такова, каквото е станало в тази статия. Подадох сигнала, с огромно учудване, след 3 месец КАТ-В.Търново отговори, че няма нарушение на другия водач. Имал право да изпреварва там (вярно е, прекъсната лента от неговата страна), факта че аз от 100 до 30 паднах под 3 секунди не се признава, че ме е застрашил сериозно не се доказва, т.е – чакат да бях оставил челен сблъсък да се случи и да се види, че аз съм 100% в моята си лента, а другия срещу мен е в моята ... Подадох сигнал в КАТ – София – за корупция на началника в КАТ – В.Търново и искане изрично да ми отговорят, нарушен ли е чл. В ЗДП който казва, че който предприема изпреварване, е длъжен да не принуждава другите да предприемат рискови маневри. След 1 месец – отговор дойде от КАТ – София – няма корупция, няма данни за нарушение. Пуснах анти корупционен сигнал срещу КАТ-София до министъра – пак отговор – няма нарушение. С една дума – КАТ брои статистика, трупове и тежко ранени, НИКАКВО желание и мисъл за превенция. В USA и Англия на това му викат агресивен стил на шофиране, за 2-3 такива неща нарушения без книжка доживот, тука – НЯМА реакция. Затова и е така ... 10,000 ранени на година. Съвременна война като се води, най-често е с по-малко жертви ... Ей тука е случая, който иска да гледа. https://youtu.be/gvBS9cZ-fxU https://drive.google.com/open?id=1WKFYWKsFm9JgoFxfQhNjkM5BNaixnXzP Всичко което описвам е документирано, с входящи номера и отговорите на длъжностни лица. Или е мързел да работят, или прикриват водача на CB4742KB . Даже писах до ЕУ комисаря по транспорта, с предложение да вкарат агресивен стил на шофиране в правилника на ЕУ страни, за съжаление отговора му е – това е вътрешна работа и проблем на някой страни. В Германия и Франция, за подобен стил на шофиране си прилагат законите които имат и са им достатъчни. То и тука закони имаме, НЕ се прилагат, това е проблема.

Не искат да работят просто. Но искат заплати! Безхаберна държава!

Браво, ако 10% от хората са упорити като теб, има вероятност институциите да заработят

Там е място с много катастрофи.Прав участък е и пътят е хубав,но... Има знак,че е място с много катастрофи.

В България всички бързат, дори не могат да карат в колона която се движи с 90км/ч. Трябва да се докажат че са пълни кретени.

Браво човек! Редпект, бог да ти пази!

За подстрекаване към насилие и масово убийство знаеш ли какво те чака??