Двама пострадаха при пожар в столичнен блок

Огънят е изпепелил апартамент в квартал „Хиподрума“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При такъв пожар оттам нагоре всичко е в мазни сажди (няма изчистване), оттам надолу всичко е вода (от пожарната). С две думи - целият вход е за основен ремонт.

от какво точно е в шок, като не ебила в апартамента ? какви са тия глупости...

Ами например от това, че си е загубила жилището.

Ето това е мисленето на масовия еснаф - шокира се само, когато той лично загуби нещо. А това, че е предизвикал такива щети на всичките си съседи, на целия вход, че хора с късмет са се отървали от смърт - това може и да не го шокира.

Аз живея в отсрещния квартал вече 66 години. Построиха този блок през 60- те. Преди него на същото място имаше коне и татко ме водеше на представления. Заради конете, кварталът се казва "Хиподрума". Нашият отсреща се казва "Лагера" заради казармите. Този блок е построен с жертви. Още незавършен, три деца тогава на моята възраст, паднаха в асансьорската шахта. Коцето и едно друго момче, Бог да ги прости, никога не пораснаха. Но за сметка на това до края на 89-та на покрива на блока гордо се извисяваше огромен надпис: НАПРЕД КЪМ КОМУНИЗЪМ. На партерния етаж имаше денонощна аптека.

"Сигнал за инцидента е бил подаден след 22:30 ч. в събота. ... Около 5:30 ч. тази неделя пламъците са били потушени." 7 часа.... дали не е изгаснал сам?

Имам предвид не стълбището, а стълбището + всички апартаменти.

Поддържайте огъня ние ще дойдем .

След подобен пожар не е ли повредена носещата конструкция на блока и да е намалена здравината на строежа?

И това какво точно има с пожара не разбрах? Коцето и още едно друго момче = три момчета ли...? Или просто да си драснем и ние нещо?

На 11-я етаж там живееше Ицето Печата, ама той отдавна е в панделата и е нямало кой да загаси пожара.

Сега трябва да го сменат с „Напред към демокрация.“

Сега там живее сестра му.Страшна катакомба е апартамента преди и след пожара.

Тук като някакво събрание на домсъвета, един живеел отсреща, друг на 5-тия етаж, а трети на покрива. Вие не се ли виждате там пред блока да си лафите малко, ами чатите тук цял ден?

Информацията че преди години на партера е имало аптека също е много ценна... Някой нещо друго да знае?

Пратете парички за животното, в клиника е, бори се за живота си. Много е зле, обгоряло. Вижте снимки негови в поста. https://www.facebook.com/photo?fbid=3856017627779228&set=pcb.3856019381112386 Кучо Чарли е приет във Многопрофилна вет, сега се нуждае от нашата помощ за лечението му. Ще бъде опериран : bic:BG27UNCR70001523728255 IBАN:UNCRBGSF ОСНОВАНИЕ : КУЧЕ ЧАРЛИ

Мислех,че в София няма хиподруми.

ВСИЧКИ ЕГОИСТИ ОТ БЛОКА, КОИТО НЕ ГИ Е БИЛО ЕНЯ ЗА ПРОТИВОПОЖАРНАТА БЕЗОПАСНОСТ, ДА ЗАПОЧВАТ С ОСНОВНИТЕ РЕМОНТИ! ПРОЛЕТ Е! ВРЕМЕТО Е ПОДХОДЯЩО! И ДА ИДАТ НА ЦЪРКВА, ДА СЕ ПОКАЯТ ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО СИ И ДА БЛАГОДАРЯТ НА БОГ, ЧЕ ГИ Е ОСТАВИЛ ЖИВИ. ТОЗИ ПЪТ...

Доколкото разбирам Комунизъма е бил виновен, че онзи деца не са пораснали. Както и надписът над блока. Е, ама верно си многу добар, бе Саше. И шъ знайш, ставаш за активен борец, да разказваш "спомени". Интересно ми е само, от кой си се научил на това. От баща ти ли. кажи чесно.