17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета статията и се сещам за думите на другаря по електротехника: "За нашата работа, опасни са тези, които нещо са чували за тока - те най-смело пипат. Училите, както и нищо не знаещите е по-малко вероятно да се офазят. Едните знаят защо трябва да внимават, а другите просто се пазят."

Да не е замесен и другият, дето "не прощава" - алкохолът. Защото някои хора не се научиха, че първо се върши работата и после се пие, а не обратното.

Когато се развали бойлер /обикновено на 10 години и повече/ по-евтино и сигурно излиза нов да си купиш. Все пак хубав бойлер 80 л е към 200 лева и това е еднократно за 10 години, вместо да дадеш 50 лева на майстор, 50 лева нов нагревател пък и на 10 годишният бойлер корпуса е вече изгнил и пълен с котлен камък.

Нали по времето на Тато дето сме били най-най-най умната нация в света, пък тия умници не са извадили щепсела от контактааааа. Не просто да се изключи от ключа, дърпа се кабела умници.

Къв щепсел бе, щепсел? В контакта в банята ли е включен бойлера?

За мощни електроуреди уреди постоянната връзка е силно препоръчителна. Какъв щепсел? Най-чисто е с изключен бушон и пъхнат в джоба, за да се сведе до 0 веероятността да се завинти обратно "сам". И после с фазомер за всеки случай. А на бушони от новите е задължително, защото може на външен вид да изглежда изключен, но вътре нещо да се е залепило или счупило.

Не ги е убило късото. Убило ги е офазяването на корпуса и протичането на фазово напрежение през телата им към земята.

Масово при свързване на старите бойлери /2 жичен кабел/ се прекъсва 0 та от разни неназовани "специалисти" и после защо искри гъвкавата връзка от оплетката.

Как може да ровичкат в повреден бойлер, без да го изключат от мрежата?

Те можа да са го изключили, но някой специалист да е сложил прекъсвача на нулата.

Фазомери, уреди, чрез които да провериш дали протича ток през уреда?

Жалко за хората, но проблемът е че българите сме специалисти по всичко и можем всичко

Не сме, но сме принудени за съжаление да се справяме. Опитай да намериш майстор, който да дойде за под 100 лв. без частите. За много хора това е непосилна сума.

Тия от "Русия" са много тъпи парчета

за това имаш не една ами две двойки, повтарач с повтарач