Двама членове на ВСС подадоха оставки

Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова са автори на реформата на съдебната карта. Надяваме се дебатът за промени в съдебната система да не спира, заявиха в обръщение двамата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не берат срама от уволнението на ВСС, което всички виждат, че е неизбежно.

Не двама, а двадесет и двама трябва да подадат оставки!

Schilo

Прочетох им мотивите. Не са съгласни с това, че предложения от тях модел за прекрояване на съдилищата няма да бъде осъществен. Уважавам мнението им, виждането им за тази реформа, но тяхното предложение бе доста дискусионно. Според мен решението им е повече емоционално. Трябваше да продължат!

Моделът им е налудничев, антибългарски и беше публично и многократно "освиркан" от цялата съдийска гилдия. Подобен "модел" беше казармено осъществен в прокуратурата преди една-две години. Очевидно източниците на тези "модели" са един и същи тиан-мислител и стратег. Всички следи водят към Шиши и компания. А сами Шекерджиев, господарите на сегашният ВСС го стягат за председател на ВКС.

Това че са избарни пряко от съдийте означава, че са гласували за тях колегите им. Не са от квоти , не са спуснати от никого. Та повечето от вас говорят глупасти .

То този избор беше един избор... Също като изборите в България... Съдиите ги избираха... ама кандидатурите ги спуснаха партиите ...

Стана он шеф на районен съд директно шеф на окръжен. Това добре. Но оттам нататък тя спираше издигането на всеки друг шеф на РС, който искаше същото! Мотиви: първо да идел да работи в окръжния съд като редови съдия. Моля??? А за теб защо не се отнасяше това? Възмездието я застигна. Сега ще иде да поработи като съдия на ниско ниво

Всички , избрали Каскета трябва веднага да се разкарат.И да се избере прокурор , който да вкара в панделата Тиквата, Свинята и проскубания сокол.Това на първо време.Наред са ТИМ, Пашата , Гела и още много знайни и незнайни хайдуци.

Мили хора, правната система винаги ще има пороци, в нея работят човеци, а те имат зависимости! За да е обективна, трябва да се спазва закона и точка! Оказа се обаче, че обществото не е доволно, че нещо е законово, той иска и да е правдиво! Е те това е, крайъгълният камък на правото- правдата и законът, съвсем законово се разминават! Политиката няма място в правото- но в нашата държава: всичко е политика! Спазвайте закона- добър/ лош, е по- добър от беззаконието!

Браво на двамата - това е достойната позиция. Това е поемането на отговорност. Прави или неправи - няма значение.

Познавам 3-ма съдии, единият от тях е близък роднина. Престъпници и боклуци. Дано останалите са читави, но едва ли.

Schilo

Не познаваш, ама нейсе!

Е, познава теб, трол скапан!

На бас, че и него не познава, хи хи хи!

Смея да твърдя, че нивото в правната сфера е паднало толкова ниско, че е станало пълно огледало на нивото на българската правна култура, нулева! Българите разбират от всичко, но най- скъпи са им нотариалните сделки, всичките имат нАтУрални актове, а по отношение на наказанието то трябва да е своевременно по възможност първо кютек, след това кауш..., и спирам до тук! Мнозина нямат и бегла представа за това що е то конституция, от къде произтичат гражданските права и свободи...., нямат идея как функционира правната система, бъркат прокурор със съдия, не знаят що е то разделение на властите, какво представлява независимото правораздаване, какви са етапите и в производствата и през какви съдебни инсталации се преминава....! Към цялата тая картинка като добавим и цял рояк юристи, кой от кой, по-прост и неграмотен и става страшно! Има една крилата фраза за "мат'риала" и с огромно съжаление трябва да отбележа, че е правдива- това е най- големият проблем на нашето общество- въпиюща, повсеместна глупост!

институции*

Това цялото излияние словесно как се свързва с оставките?!

Свързва се, с несвързаните коментари и с непознаване на правната материя!

Тези с оставките и останалите във Висшия съдебен съвет са тези които задават "новото" в правната система. Сега ясно ли е ?

Абсолютно вярно. Тенденцията е простотията да се засилва.

За каква правна система говориш, когато крадци, престъпници, побойници и убийци ги пускат на свобода? Не нужно да си чел закони, за да знаеш, че щом двама маскирани прибият човек с чукове и го оставят полумъртъв, то те трябва никога повече да не видят светлината на слънцето. За това не е нужно образование, а действаща съдебна система.

За тази, в която за подобни случаи е предвидено бързо производство- което не подкрепям!

Хората на Пеевски-Боко-Доган се разбягаха като плъхове от потъващ кораб.

Това, което е сигурно, че след изборите Бойко и гербаджиите Министерският съвет само отвън ще го гледат. Няма патерици вече.

За тези които не знаят - Шкереджиев беше най-новия избранник на Шиши от средата на миналата година насам. Гласят го за председател на ВКС. Дано не си е подал оставката за да се върне във ВКС и да има право да се кандидатира за председател на ВКС - защото по ново-спрягани правила, новият председател трябва да бъде съдия от ВКС.

А останалите кога?

Как пък един смислен коментар няма. Само глупости. Хора правната ви култура и разбиране за това как функционира съдебната ви система клони към нула.

Функционира? То за това Явор Бахаров се евава със системата от година и половина... :)

Помогнете ни да си подобрим правната култура! С интерес очаквам съветите Ви.

Плъховете на мафията се разбягаха предусещайки, че лайнера ГЕРБ потъва..

Потъва ти празната кратуна

Кешев.

Айде хаирлия да е! И другите боклуци след тях!

Съдиите са боклуци!? А ти какъв си? Щом с лека ръка определяш непознати хора като боклуци, следва заключението, че самият ти и обкръжението ти сте такива!

тея от кои са сега? от на каскета, или на шиши? , че почнацх да ги обърквам...

КАСКЕТ = ШИШИ = БОЙКО = ДОГАН

Шиши = ДПС = ИТН = ДБ разлика между тях няма, същите като ОМВ = БСП = ДПС /= ИТН = ДБ/

Шекерджиев е любимец на Пеевски ... Той избра (не сам разбира се) Гешев.

Шекерджиев гласува против. Ама приказка да става викаш.

"Шекерджиев гласува против. Ама приказка да става викаш." Гласува ама някой друг път.

Съдии от кликата на Лозан Панов

Кога е другия "рейс" за Дубай. Ивайла Бакалова ги чака.

"ти само ела". (Преди секунди изречено) Къде да дойда дрисльо .Не знаеш какви лилипути сте

Двама достойни съдии се разраничиха от пратийните калинки. Пиявиците да се махат от ВСС!

Ако сте чели проекта няма да наречете тези хора достойни.

Не познавам проекта им. Подкрепям че се разграничават от партийните слушкопапковци. Вятъра на промяната духа все по-силно.

Прочети го, искаха да закрият половината съдилища в България да карат хората да ходят за най дребното нещо на по 50-60 км до друг град

Прочетете стотията по-внимателно и ще видите, че те са част от екипа предлагащ проекта, който е изготвен при управлението на ББ и актуализиран от служебното правителство. Мисля, че това ще ви даде достатъчно информация и ще си промените мнението.

Шекерджиев ли е от достойните съдии ? Шеметна кариера - съдия във ВКС на невръстна възраст с майка прокурорка от върховна прокуратура и любимец на #Кой, гласувал разбира се за Гешев ?

Реформата и оптимизирането на съдебната система са наложителни, но като се запознах с проекта установих, че се предприемат нелогични и необмислени действия, които няма да доведат до по-добро, достъпно и реално правосъдие. Практикувам от 15г. и мога да кажа, че всеки колега, който не е роден с длъжност и начертан път може да каже с доста добра точност къде и какви са проблемите, но от доста време нашата правосъдна система се управлява от политици, властимащи, сенчести кръгове и какво ли още не - само не и от волята на принципала - НАРОДА и реално работещите юристи....

Принципалът НАРОДА е годен само да гласува чалгари и мутри.

За съжаление има голяма доза истина в това, което казвате, но е факт и че все повече хора разбират пошлостта на върхушките и се ориентират много добре в какъв цирк се опитват да ни накарат да живеем. Аз искрено вярвам, въпреки, че често ме определят като наивник, че не са необходими чак толкова много усилия, за да си "подредим къщата" и да направим живота си по-добър.

може да е тъй, но това не е причина да се лишават хората от права да гласуват. Или ще поумнеят или ще мрат като улични псета в канавката (всички това).

Прав сте. И в двата поста. Но със собствени сили няма да стане. Както при освобождението на България от турско робство. Трябва външна помощ. Иначе просто те унищожават икономически, политически или физически.

Съвременната ни история, както и случващото се в момента са доста показателни какво се случва при външна намеса - 45 години комунизъм, 30 години безвремие все под лозунга на някоя от големите сили, които твърдят, че са много загрижени за нашето добруване. Няма да се връщам по-назад но и тогава картинката не е по-различна.

Далеч съм от идеологията "Здраствуйте, братушки!". Просто без руско-турската война сега щяхме да говорим и пишем на един друг език и да ститскаме палци на националния си отбор на Евро 2020.

доста добре. и останалите членове да подават.

Професионалистите се разграничават от партийната клиентела!

Хранилката приключи

243Win

Плъховете почват да напускат кораба. Магнитски е страшна сила!