17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В руската кочина, руснак, който има цели два бъбрека не се счита за беден. Надпис на стената в руска болница.- "Нямате пари?! Бъдете живи и здрави!"

Трябва да съберат всички русофилски кретени и да ги мимифицират в този музей редом до тъпите им олигофренски табелки

При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното.:)

Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ!

В руската кочина, руснак, който има цели два бъбрека не се счита за беден. Надпис на стената в руска болница.- "Нямате пари?! Бъдете живи и здрави!"

Замърсеното тяло поддържа духа неспокоен!

Всички комунисти - дружно под земята!

Да не оставим неодрусана слива в нашето село! а вие се погрижете за вашето село...

Толкова си можете, другарки и другари, толкова си ви е багажа! И преди, и сега, и за вечни времена!

„Добър журналист е тоя, който пише не това, което се говори, а това, което трябва.“ „Аз работех като преводач – превеждах овците от един хълм към друг…“ Вече 10 години наследникът му работи същото. „Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса.“:))) „Някои казват, че нашата власт се клати! И на коча мад*те се клатят, ама не падат!“ „До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!“ А след 10-ти отново. „Времето е ваше, но всичко друго е наше!“ Вчерашните "комунисти" станаА днешни "капиталисти".

се използва в металургията. Бях в края на 9-ти клас(в далечната 1976-та), когато ни раздоха подобни шапки(черни и кафяви), за да се правим на металурзи. Естествено, че ги направихме да изглеждат като каубойски.

ах да, да...другарки и другари, спомням си много, много добре... табелите от които всички научавахме за истините в живота, заучавахме текстовете им на изуст и под чето психологично въздействие израснаха такива велики личности, като шефа на пес - станишев, навсякъде пасващата кристалина георгиева, назначеният от борисов за президент - плевенлиев, самият борисов, драгалевският благородник - костов, меглена кунева и мн.мн. други управляващи под въздействието на тези лозунги...

Можеш да си спокоен, сега без табели децата ни ще израснат с Азис, Биг Брадър, Съдебен спор и София ден и нощ.

+ всички изброени от теб, те не се различават много от помията по телевизията ПС: наизуст се пише слято

Jaxon

И какво стана след 89-та децата на тогавашните комунисти се изсраха в устата на работещите хора-днес пенсионери.

Дрогарю Александър Андреев, ако не беше простия социализъм, ти изобщо нямаше да бъдеш това, което си сега. Нито пък дъщеря ти щеше да е говорител на ЕК в ЕС. Щото точно ти и такива като теб се възползваха максимално от благинките на просташкия социализъм. Което не ви попречи, типично по комунистически да го оплюета, но... след като другите го събориха. Нищо, дрогарю Андреев, скоро и на вас с дъщеря ти ще ви дойде времето да влезете като експонати в същия този ретромузей на тоталитаризма. В залата, посветена на лелеяния от вас ЕСССР.

Ако не беше социализма, другарко, България сега щеше да е 15 млн държава с развита инфраструктура, икономика и образование и намаше 30% от работосписобното население да се изнесе за по-малко от 15г в посока развотите страни, щяхме да имаме оари, самочувствие, семействата нямаше да са разделени, мутрите нямаше да управкяват държавата и циганите щяха да са по-нецигани

На днешните управляващи лозунгите не са по-малко смешни: "Аз съм прост, вие сте прости.... ще се разберем" - еднокнижния Буда, "Всички сме братовчеди" Лостофф, " Ще ви оправя за 800 дни" Симо.... Поне за тях се сещам на първо четене, но всяко изказване на еднокнижния бие всички комунистически лозунги от всякъде! Например когато ни плашеше да не станем "зле", като Гърция.....

Как беше ? – от "Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари."….до "Ние вината поемаме само с мезета".

Точно така! Еднокнижния Буда, без-работен-ден-Станшко. Си-си-меончо, Ахмед Доган/Делян Певски и още много примери са продукт на БКП->Държавна сугурност->КГБ. Къде е противоречието тук, а?!

всички бЕхме другари, но някой бЕха по-другари :)

Все още има хора, зо които селянин и гражданин са различна категория население. И нова са явно тези, които са припълзяли от своето родно село до града и са забравили какво е това мотика, докато тя не ги удари по носа??? Помните тази приказка точно за такива пришълци... Та и автора на настоящия материал. От всяка негова дума струи неистовото желание до не го подозираме, че е от село... Абе, мушморок, населението на България е над 80% селско, и в това няма нищо лошо!!! Защото хлябът "расте" там, на село, а не в измислените и нелепи дружества, фондации, асоциации, новоизлюпени ведомства, офиси и какви ли не сбъркани творения на чиновника с главно Ч. И тези 80%, стопили се сега до 1/4, са твоите корени, деди и роднини. И защо се срамуваш от селския си произход?

"Низка" култура ... Авторът на статията намира тук правописна грешка, но по-скоро той греши. Думата просто е архаична. Напомням, че и досега се използва " низки" страсти

Пешо, низки страсти не са ниски страсти, нито ниски къщи могат са са низки къщи! Чети и се учи, Пешо!! Изостанал си в българския език, но пък в Столипиново, от където идваш, ти си най-ученият неграмотник!!!

Ми прав е Пешо, низка култура идва от низш= долен, недоразвит. Низши страсти= долни страсти. Нисък може да е човек, сграда, стъпало...

Да, използва се, но в случая с културата се пише ниска култура - защото става дума за ниво, количество, не качество. Той не го е знаел, пък е и русизъм, и аз я бъркам понякога. И тогава като и сега са нямали образовани редактори. Кой да им се смее, като в Дира са по-зле например?

"Заклет комунист - ударен капиталист""Другари,да сринем американския долар на 3000 лв""Всеки другар със ВЕЦ,на народа гол гъзец".

В крак с времето Днешните табелки са малко по-различни. Например "Завода вече не е ваш, а наш, а Вие сте наши роби." или "До вчера бях внук на шумкар и против загнилия капитализъм се борехме нии, а днес първи капиталист, приватизатор и олигарх съм аз." Ето и още едно: "До вчера милиционер бях и филии с мас сгъвах аз, а днес папи по главата да ме галят първа радост е за мен"

Дайте другари да дадеме,Вие да дадете, Ние да крадеме.

дадоха много на България....за да има какво да крадат демократите.....близо 30 годин!

Завода е ваш стопани сте вие .

собственикът съм аз, вие сте бачкаторите. така харесва ли ти?

"Всеки доказан другар,комунист-честен български капиталист"

Глупоста не е сирак, тя е рожба на комунистите!

Глупостта, драги Jo, съпътства човека от появата му на земята. Еразъм Ротердамски /1466-1536/ създава сатирата "Възхвала на глупостта". Не надценявай комунистите - няма как да са автори на глупостта - те са продължили някои традиции, които и днес виреят дори сред отявлени антикомунисти.

Спомням си, че френските благородници не са се миели с месеци, използва ли са парфюм вместо. Понеже са нямали бани. В Англия и досега има чешми с отделни кранове за топла и студена вода, та трябва да се миеш с помия, като ги смесиш. А надписа "може да бъде горещо" на чаша за чай в Макдонълдс? А надписът на огледалото на колата "предметите са по-близо отколкото изглеждат"? В Германия трябва да е пълно, не знам немски.

Фандъкова копира американците с идиотския надпис по асфалта "Погледни наляво", "Погледни надясно", още и със стрелки. И за да ги прочете човек трябва да си гледа в краката, а не наоколо, пък и трябва да може да чете. По-голямата част от тези надписи не съм виждал, предполагам че са фалшиви. Но си спомням в училище "Знанието е сила".

Като каза за училището, че се сетих още нещо: "Знанието е прозорец към света, но ние минаваме през вратата".

Е, то има и "Законът е врато у поле", "Аз ги лъжа, че работим, те ме лъжат че ми плащат". Но има и "Тоз който падне в бой за свобода ...", "Българийо за тебе те умряха...", "Човек дори и добре да живее, умира...", "Мила Родино ти си земен рай..." Глуповато са пропуснати тези лозунги, бих казал подло. А ги имаше и се тиражираха при социализма. Сега не ги знаят. "Настане вечер месец изгрее..." - децата не знаят какво е това, и се учудват, че е цитирано на паметник в Париж. Но пак си им харесва )

Табелите да са кусур.

Еййй, къде ме върнахте, бе, хора... Помня, като бях много малък, дядо ми веднъж ме води на градска баня. Това с тасовете и тривките го помня. И теляка помня, един циганин, викаха му Арапа. За мръсотия, мухъл и плесен не се сещам, не ми е правело впечатление. Сега, ако ме върнат там сигурно ще повърна от миризми и гледки. :)))) Иначе при баба и дядо беше закон - баня само в неделя! Да се къпеш по-често си беше чисто разхищение! Понякога идваха от село специално за градска баня. За тях беше събитие, все едно да отидеш на много скъп и изискан ресторант. Животът беше такъв - по-примитивен, не много нехигиеничен и комай някои само си мислеха, че са културни. Имам спомен от едни ярки сцени, на пазара през пазарен ден - да се изсекнеш на улицата, като си притиснеш едната ноздра и после да се забършеш пръстите в някое дърво беше нещо обичайно и признак на добра поддръжка. Няма да ходиш с висящи сополи сред хората, я...Иначе баба и дядо бяха големи сметкаджии, както и доста други между другото. Купуваше се само жълта "лимоната". Имаше една напитка, с 2-3 стотинки по скъпа, Етър ли беше, Алтай ли...ууууууу, много скъпо, жълта лимонада ще е! После измислиха червената, викаха й "градска изгъзица". Те, горките, и кифла да си купят, ядеше се с хляб...на два пъти. Но банята я помня - никакво къпане през седмицата, да не си юрдек?! Какво очаквате от хора, които, като се навечеряха и си съберат с ръце трохите от масата и хоп - в устата. Да не става зян!

те тогава и финните прахови частици бяха мо малко в атмосферата особенно в селата та нямаше нужда от много къпане

вие пот ли отделяте или прахови частици?

че и климата беше друг . не съм се потил въобще

не трябва да си много начетена за да разбереш че става дума за транспорта.

Защо всичко което сега ни звучи глупаво, и изостанало го разглеждате изолирано от времето през което се е случило. Хайде помислете дали в първите години след войната фермера от американския среден запад е имал в дома си бойлер, и е вземал душ в края на всеки работен ден? Да не говорим за френските, италианските, и другите европейски селяни. Ако не друго демокрацията ни донесе куп американски филми. Виждали сте как в тях е представен живота на американския фермер. При това трябва да отчетете че това е холивудска, лустросана представа. Реалният живот е бил много по-груб, и близък до природата. Що се отнася до събраните трохи от масата. Приятелю, това не се е правило от сръндзълък, и простотия. Това е било израз на уважение към хляба.

Офф, тиквеник, който си пие кафето от чаша с надпис "Warning! Content can be hot!", се смее на табелите, които закона изисква във всяко предприятие и в момента. Ама то в редакцията на Дойче Зеле тежки товари няма. А през тези години западната пропаганда не се е водила по по-различен начин. Едно anti-communist posters в Гугъл и се наслаждавай на същите простотии от другата страна на завесата.

интересно, с думи ли си е плащал сметките или рънътъ, с оглед това заявление: ""Главният посредник при капитализма са парите, а при комунизма - думите". с думи ли си е купил билета за Германия? с оглед коментарите се питам: да не е живял при първообитния строй в наколно жилище?

От цялата статия разбрах че "труд" не е била мръсна дума и че съставителят ѝ не пипнал работа през живота си, подигравайки се на жизненоважни правила за безопасност

''Строим и бдим ''....ЛозУнг в поделение на СВ...Ха-ха...Идиотска работа...Хем строят, ама с едно око наблюдават враговете...Комунистическа България беше рай за всякави дебили, некадърници и мързеляци..Тези същите и още си въздишат..Щото в нормалните държави, такива метат улиците. Не пишат лозунги

Очевидно тъгуваш за отминалия рай

PEYTSCH

„Днес откриваме завод за полупроводници, утре за ...цели проводници“.

Сега е рай за крадливи калинки и нагаждачи!

.

Показаните табелки са автентични с изключение на тези за дамските въшки и бирата. Виждал съм ги лично. Много от тях стояха по стените до края на осемдесетте години на миналия век. А какви плакати имаше, особено смешни бяха за българосъветската дружба и за диверсантите, преминаващи през границата.

Ти отричаш че е имало диверсанти които са саботирали държавата и са тровили хората ли? Земи се ограмоти и имай малко респект към хората заради които си оцелял! Сега като влиза всякаква сган и разнася воруси и зарази и заради тях изтрепват свинете забавно ли ти е бе дъртьо?

Най ми хареса за комсомолките,ах колко са били палави.

Че те, ако не бяха палави, кой щеше да те роди, че да им се кефиш?

При демокрацията джендъриите са по палави

за другаря Вигенин от спинозната партия ли?

За банкянския пожарникар иде реч!

Александър Андреев минетчия в Германия сигурно няма такива табели. Във всяка фирма има хиляди табели, който да казват на идиота Ханс какво да прави. В Англия е същото положение щото Маик е малоумен едно клетъчен

този пише: В годините на НРБ социализмът премести милиони хора от селата в града, от полето - във фабриките. пп в самото начало на демопрехода паднаха изискванията за софийско жителство. така че е спорно кога е станало най-голямото преместване.

Ако може да си позволиш да отидеш в Германия или Англия, едва ли с този капацитет ще те допуснат да работиш в някоя фабрика - едва ли! То трябват и умения. Да, има лозУнги, но те те са далеч от соц. простащината! Няма да ги резбереш, защото са на друг език - не на руски!

да разгледам разни майтапчийски табели - и понеже гусинът е в Дойчланд, изкефих се на тая (направена собственоръчно, с яка рисунка в наше време) - предупреждение за зло куче пазач: АХТУНГ! САБАКИРЕН ЗА ЯЙЦЕН КРЪЦ-КРЪЦ ЗУБЕН ЗИ ДОЙЧ. И още една: Внимание! Зли кучета на обекта! Не са ваксинирани, нито са вързани, ядат каквото им падне, отдавна мечтаят да се реализират. --------------- (рисунка на куче) дотичвам до портата за 2 секунди. А ти? Внимание! Зло куче! Зли стопани Зли деца, Всички са зли. Пази се! Зло куче - а котакът съвсем дебилен! (тва е от рунета) :)

Да бе мнoгo лошо беше.

Абе, Вие нормални ли сте да правите такива публикации?! Нещо за изтребването на индианците в Америка и доскорошната съдба на негрите пак там - КуКлуксКлан и прочее... Иначе хубава колекция от табелки! Големи пари ще вземете от колекционерите!

За това им плащат иначе няма американски грандове.

Ало комунистчета, защо се обиждате колко сте тъпи и вдлъбнати?

Виждаш автора,виждаш къде е публикуван и е ясно че това е поредния платен пасквил.

И като си представите, че още има такива малоумни комунисти , но хубавото е, че са на свършване. Колко трябва да си тъп, че да се възхищаваш на тези табелки?

Дебил такова е било времето.Знаеш ли какви тъпи табели имаше в Мюнхен и Виена през 1985.

В Мюнхен и Виена през 1985 са ходили само комунистически ченгета и партийни боклуци. И разбира се - нищо друго не ги е впечатлило освен 'тъпите табели'..

Комунистите са виновни за всичко :) Либерастите ще направят БГ държава на педали и джипсита

Не 'либерастите', а ТИ - свободен си да направиш от себе си това на което си способен.

На автора една горила да му го сложа между ушите, а друга където намери свободно местенце

Табелките в голямата си част са свежи. Но и тези, които са тъпи, не могат да се мерят с тъпотията на коментарите под тях.

1/"При директора се влиза само по голяма нужда" - 2/"Да не оставим неадрусана слива в наше село" - при прибиране на реколтата 3/"Всички комунисти-под земята" - миньорски лозунг 4/Всяко яйце бомба,всяка кокошка летяща крепост срещу империализма" - лозунг в птицеферма 5/"От тебе партио се учим" - лозунг в затвора 6/"Дръж маркуча си в изправност" - лозунг в пожарната 7/Днес цял ден е санитарен полуден" 8/Във всеки дом -говедо" - лозунг за самозадоволяването 9/"Правим обувки с кожа на клиента" - лозунг в обущарска фабрика 10/"Не слагай чужди тела в устата си" 11/"Родната милиция - бойния юмрук на партията" 12/"Да покрием всички кобилки в наше село" - лозунг в конеферма 13/25 год комунистически Батак" 14/25 год.народна власт - 25 год. цирк" 15/"Да строим социализма с подръчни средства" Това са го писали дядовците,бабите,бащите,майките на мурзилажа,които пък продължават тяхното дело по форумите в мрежата.

Ако не беше комунистически китай да направи компютрите от които пишете сега, още щяхте да сте на американските с 20 мегабайта диск, флопи, и 100-кила монитор на зелени квадратчета.

"Китайският компютър-най голямото менте в света.Руският хакер-най-добрия хакер в света"

Хахах много смешно?! Ами първо подобен вид култура се е раздавала с табелки и в америка по това време. А у нас народа е бил прост и неук от царско време когато само малък процент хора с пари са можели да образоват и учат на култура децата си-факт! А соца колкото и да го плюят и да се присмиват си е поставил колосални цели да цивилизова диваците и до голяма степен е успял. За времето си и за без пари това е рАботело. А сега тенденцията пак е да се държи народа неграмотен и прост най много да има пари за забавление и шопинг и да го манипулират за кой да гласува или да му купят гласа за жълти стинки!

С грешни факти разполагаш. Баба ти неука ли е била ?

Кое е цивилизованото? Да живеят на бетона 100 семейства едно върху друго...и да се слушат цял живот какво правят? Или да им възпиташ елитарни претенции... а сега се чудят що нямало кой да работи половината професии...

И сега е абсолютно същото. Влизаш по някаква работа в държавна, общинска или друга адмистративна служба или деловодство на съд или прокуратура и виждаш по стените напечани от служебните принтери мисли на Буров, подобни сентенции и поговорки. А на бюрото седнала 20 годишна бамбабина разкрачена като че ли е седнала разкрачена като за генекологичен преглед дъвчи дъвка и ти казва, че е в почивка когато и обясниш за какво си дошъл

Нищо различно от пропагандата в Западния блок по време на студената война от типа "Ще дойдат комунистите и ще изядат децата ви". А консуматорското общество, което сътвори Запада си дава своите резултати.

Статията и коментарите по табелките са елементарни и неубедителни ,вижда се непознаване на живота при социализма......авторът е много далече от истината.

На мен ми приличат на на рекламите по националната телевизия и не само там.

"Бъди себе си - изпий един тоник или си купи Тойота на лизинг..." "Мисли за бъдещето си - вземи кредит", "Общувай", ама с еди какво-си на изплащане... След години абсурдите на нашето време ще са може би не по-смешни, но по-жалки.

Всички тези лозунги са верни, макар и някои да седят вече комично. Но се верни! Интересното е, че прогнилата неолиберастка медия Мойче зеле и послушковеца-дописник ни занимават с един строй, който си отиде преди 30 г.!! А за новия световен ред няма дописки и карикатура, нали?! Хайе, ако обичате, Мойче зеле - бьдете актуални и окарикатурете нео-леберализма и световното господство на САЩ и еврейте. Нали те са ни ценностната система понастоящем?? А вие вадите нож на умртяло куче и претопляте стари манджи. Апропо.. В думата "империализъм" няма нищо сложно, другарко Андреев, както и нищо отживяло. Тя кьнти и днес!

Все едно няма по-комични неща при прехода, дето скоро ще стане по-дълъг от "комунизма". "За бога братя не купувайте". ;)

"Ако няма хляб, яжте пасти." "Спестих парите от закуски." - това за милиони. Фалшивите пари били за тапети. На Бойко да не изреждам, че са много. Тип: "БСП, ДПС и Атака искат да ме убият." Без разследване след това и психопреглед.

е казано от Мария-Антоанета.