Коментари - Дрогиран шофьор уби млад мъж и рани 4-ма при челен удар край Враца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самият отчет на амфетамин не се прави по обективен начин. Изследва се преработено наркотично вещество, а не наркотик след употреба- сиреч може да си го употребил преди седмица, ате ти го пишат, че сега си го употребил... Вие си правете сметката за какви хора говорим... Ако не са направили кръвна проба, нищо не са открили.

Споко! Ще го накажат. Една година условно с две години изпитателен срок минимум! Хах!

ще му дадат 20 години като на Полфрийман?

Зависи! Ако е циганин, може и 50 години да му дадат, ако е българин ще се размине с условна присъда, а ако е роднина на български "бизнесмен", политик, кмет, прокурор, полицейски шеф може и да обвинят жертвата за катастрофата. Това тук е Булгаристан, забрави ли?

Къде е КАТ. Защо получавате заплати? Защо?

КАТ нямат квалификация да помагат на жертвите на ПТП. Ще ги доубият. За какво са ти КАТ при вече случило се ПТП? Трябват медици, следователи. КАТ за регулиране на движението, една на последно място са.

Тука такива са съдени на место без адвокат!!!!! За дрога и канабис шофьор хванат се лишава доживотно и за такова нещо съдията е Господ и съдник без мама тате милионерите!!!!!

Всички дроги - и амфетамините и канабиса - ти променят мозъчната дейност. Иначе защо ги вземаш, да се нахраниш ли? На тъпи мозъци все им трябва някоя подсилка. Човек може да е много енергичен и продуктивен и без тия боклуци и без цигари и кафе. Дори на 80 години и повече. Достатъчна е мотивацията. Ама с дрогата си спестяваш да си даваш вина, че си тъп и мързелив.

Тоя 'доживот' без право на замяна

Повечето врачани и от околните им села са напълно деградирали и без амфетамини и алкохол но в комбинация с алкохол или дрога стават брутални идиоти. Убеден съм че говедото убило човека с маздата не изпитва капка съжаление и ако го пуснат да излезе утре пак ще направи същото.

е терор

Протести ? Не виждам никакви протести

Държава командвана от улицата, не е държава.

Един мъж, две жени, три деца една кола, дано не са от нашите, че и без друго малко останахме!

Защо бе Господи, защо остави жив тоя наркоман, а взе евентуално бащата на нероденото бебе?

Че то, боклуците и Господ не ги иска....!

Тази Дрога, сега да я накарат да плати всички щети, разходи за лечение и кръвнина на убитата. Застраховката не трябва да плаща и нито лев. Като му друснат една сметка от няколко стотин хиляди.... и ако няма да трябва да работи че даже и лихвите да им плати, ще видиме дали пак ще взима амфетки, боклук смотан....

Наркоманът не му пука за нищо

Крайно време е шофирането дрогиран или пиян да се счита за предомишлено убийство и да води до доживотен!

Е ти пък чак доживотен! Дай всички да ги вкараме доживотен и да ги издържаме цял живот, малкото дето останахме работещи! Айде да мислите малко преди да приказвате ;)

Ще се издържат сами, от работа в тухларната на затвора.

Ще се издържат те, колкото и сега! По 1000лв, на месец вървят за един затворник!

За твое успокоение то и сега се счита за предумишлено убийство. Само че не е с пряк умисъл, а с косвен. И няма доживотен, защото не е необходимо. Също както не е необходимо да бъдат убивани на място. Мисълта ти е крайно примитивна, близка до реакциите на животно. Бъди по-културен, не е трудно.

За причиняване смърт на пътя, държавата да гарантира 10 години ефективно, плюс колкото даде съдията.

Зависи от причината....Преди години бастисах един пенсионер с колело. Премина на червено. Благодарение на рефлексите ми, на добрата (изправна) кола, и на огромният късмет, се отърва само с леко мозъчно сътресение и натъртвания, въпреки че направи лупинг през колата. След 2 месеца разследване, полицаите ме намериха (не ме викаха в полицията) и се разписах в протокол, като свидетел. Цялата вина беше вменена на колоездача. Казаха ми, ако искам да го съдя. (имах поражения по колата), но аз се отказах - да е жив и здрав и да пали свещички за негово и мое здраве. Да, ама ако беше починал, трябваше ли да вляза в затвора за 10 г?

Съдията щеше да те оправдае и така нямаше да попаднеш под ударите на държавното наказание. Това не съм го измислил аз. Така на места работи западното право. Примерно в Холандия, държавата ди дава за отскок 6 години + наказанието от съдията, за рецидив. затова за последните 10 години страната е закрила 19 затвора поради липса на квартиранти.

вчера 4 умрели днес деня започва само с 1 умрял и ще видим до вечрта но все пак добро начало.... хайде малоумници покажете че утрото е по мъдро от вечерта....

Това следва да се квалифицира като умишлено убийство!!!

заради такива идиоти страдат невинни хора. Този не трябва да излиза от затвора. Сега ще си признае вината и по кратката процедура ще излезе след няколко години и отново ще причи смърт. Заради такива гадове се вдигат и застраховките гражданска отговорност. Не мога да сипредставя колко хора са загинали от началото на годината и колко пари трябва даплатят застрахователите на близките и роднините им.

В общото застраховане са очетени и рекордни премийни приходи. За първи път е премината барирета от 2 млрд. лв. привлечени застраховки, което спрямо предходната 2017 г. е рсът от 20%. Изплатените обезщетения през изминалата година са за 1 милиард ...

ето за такива трябва доживотен без помилване!!! а само да отбележа, че Ребърково и Люти дол са мездренски села, не врачански. ама дир-а толкова разбира...

PEYTSCH

Дрогирал се е умишлено, не е било насила...Значи умишлено е убил и ранил човек на пътя. За умишлено убийство, умишлен затвор без съкратен процес.

В Германия е точно така. Дори нелегалните състезатели започнаха да ги съдят по параграф "убийство" и да ги вкарват за по 20 години в затвора.

"Петима души са загинали, а други 25 са били ранени при станалите 21 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие"

Кви куки са ти виновни бе? Куките хващат боклуците като този, но прокурорите ги пускат, като им звънне някой политик-наркобос! Утрепана наркоманска държава

PEYTSCH

Щом е дрогиран значи е умишлено убийство и доживотен му е малко...Два пъти доживотен без заменки.

А фаровете били ли са пуснати ? И дали е сменил гумите в лицензиран сервиз ?

Враца "баце", то в тая държава това остана, диви селяни, неграмотни, ако тръгнете сутрин за работа за София говоря, и се огледате, особено преди да падне студа, кафенета към 9-10 сутрин са пълни, народа нищо не работи, държавата нищо не произвежда, разчита се само и единствено на пари по проекти, правят се закони колкото да ги има, ако имаш пари и добър адвокат можел да правиш престъпления и да не ти пука, млади хора, бягайте, тук е вредно за вас, Бог да прости загиналите!

Да, истина е... Тези с дипломите работят за тези без дипломите... Няма нормална държава в която да е така.

За дрогираните трябва по строги закони затвор 20 години !!!

Съкратено дело за наркомана и веднага да получи 10 дни затвор !

Уви, сценарият вероятно ще е подобен на този, който описваш...

калпакчиев сигурно ще му даде 5 дни.

А сега КАТ и АПИ да обяснят на близките на загиналия и пострадалите как камерите за превишена скорост щяха да опазят живота им? Докога управляващите ще се правят че не чуват и виждат какво говорят хората - камерите са касички за пари, ефектът върху безопасността на движение е МИНИМАЛЕН, ако не НУЛЕВ. Върнете старата система - камери със знаци - тя работеше по-добре.

глупости

Преди няколко месеца ми се наложи да пътувам до северозападна България. Е такова нещо като пътната отсечка Ботевград- Мездра- Враца, сигурно няма никъде по белия свят. Всеки, който настигне друг тръгва да го изпреварва, без изобщо да му пука, има ли видимост, имали насреща някой, или каквото и да е друго. Направо се шашнах.

Местните са безсмъртни... докато не умрат.

И чакам да падне снега - тогава дебилите намаляват рязко. Е, има друг проблем - снегонабутването, но той е до март месец :)

Трябва да се въведе обучение по време на шофйорския курс за: "Да предположим каква гигантска глупост може да измили ей този шофьор там?" И на базата на неговата простотия да се реагира. Примерно "Може ли ей тоя баламурник да не ти уважи предимството?"

че аз по принцип това правя

Не съм сигурен, че знаеш какво пише в Закона на Мърфи - ще ти го цитирам: "Невъзможно е да се намери защитна система срещу идиоти, защото са много изобретателни". В резюме - не можеш да се опазиш от всеки идиот на пътя...

В българско всичко е дивотия от простотия и обратно .

Нищо, драги, ще го пуснат след месец, ще го осъдят, но преди да влезе, ще щипне за чужбина. Видели сме го, знаеме сценария.

вината за наличие на дрога е у УПРАВЛЯВАЩИТЕ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА

Бе пускайте го по живо, по здраво! Той искрено се разкайва!

то дрогирания що е още жив?

1. Кога ще имаме читави пътища? - Международен път, в който можеш да навлезеш в насрещното, звучи повече като междуселски път. 2. Кога ще има строго законодателство срещу пияни/дрогирани шофьори? - Само се говори от години и нищо не се прави. 3. Кога ще започне строг контрол срещу трафика на наркотици? - В момента няма никакъв контрол, щом всякакви индивиди от Африка и централна Азия успяват да влязат, какво остава за високо организираните наркотрафкацтионни организации? 4. Кога ще спрат по избори да предлага кебабчета и 20лв отгоре на пенсиите и ще започнат да взимат реални мерки за подобряването на качеството на живота?

Koгато : 1 . Проблемът в пътя ли е ? Факт че няма разделителна мантинела, но не това е предизвикало катастрофата. 2. Закони има и са достатъчно тежки ... но някой трябва да го прилага, но КАТ ги мързи да гледат и предпочитат да хванат някой без колан и да го се почерпят с едни 20лв 3. Дори и да трябва да се повиши контрола (въпреки че това че " всякакви индивиди от Африка и централна Азия успяват да влязат" далеч не е така) - наркотици винаги ще има. Но и това не е главната причина за катастрофата, само утежняващо обстоятелство е 4. Когато някой спре да ги взима тези кебапчета ! А мерките не си ли ги вземеш сам, чакай някой друг да ги вземе вместо теб!

1. Да проблема е и в пътя, при наличие на мантинела, един човек, щеше да е все още жив. 2. Другия проблем е КАТ, може би дори е по голям от пътя...

по съкратеното "съдебно" производство... условна с изпитателен срок... безумията продължават в Бантустана. жалко за загиналите. явно, че причинителите винаги остават живи...и ненаказани!

Православната пътна касапница продължава с пълна сила! Продължавай да се дрогираш с амфетамини, благочестиви, православни български народе! Те ще те отведат право при Бога, в прекия и в преносния смисъл. И най-важното: продължавай да изтъкваш своята неземна, възвисена праведност в сравнение с останалите прогнили от разврат и безпътица световни народи! Слава, слава, слава!!!

Я кАжи сега колко сте готини евангелистите и как не барвате дрога, нъл?

Да го съдят като за предумишлено убийство.

И сега вместо този отпадък да бъде осъден по бързата процедура и до края на мизерното си съществуване да блъска камъни някъде, за да плаща кръвнина и да си покрива разходите, то ще се проточат едни дълги дела и в крайна сметка ще бъде осъден максимум на 2-3 години ефективно (ако не е човек на някого) и сигурно до 5 години максимум ще му върнат и книжката! Омръзнало ми е от местни олигофрени, които се качват на 20 годишни разпаднали се кошници и карат в онзи участък все едно са на рали! Лека му пръст на загиналия и дано пострадалите се възстановят...

СЕЛСКИ БЕК НАДРУСАН. ТАКЪВ САМО ОЛОВОТО ГО ЛЕКУВА.

Ехаа пак сме №1 на европейския ден без загинали по пътищата. А наркоманчето да се не коси, съда ще го пусне бързичко, а и на роднините няма да плаща, защото не е задължително.

6 човека в ефна кола 4+1 места....??!?!?!

ми сигурно са тъмно зелени.....

Трима отзад + шофьор и пътник = 5. И ако е имало едно дете в скута на някой - ето ти ги 6. Отделно има коли с 2 допълнителни седалки в багажника. И стават 6+1 - колкото е и допустимата за категория Б цифра.

8+1 е за категория B Иначе - не е уточнено от коя кола или от кои коли са ранените.

8+1 ако е бус или от сорта. За кола говорим.

" а две жени, едната от които бременна, и три деца са транспортирани.." - а тази мазда колко народ е превозвала?

Няма да е лошо значи да легализираме наркотиците, канабиса да е за свободна употреба. И тогава по улиците ще гледаме шоу.

И какво е общото между канабиса и амфетите?

Как какво е общото, що за въпрос. И двете те правят безсмъртен и всесилен.

Щом твърдиш че канабиса има нещо общо с амфетите, на теб и цигарите и кафето трябва да ти спрат. Тъй ами..и тях ги слагаме в същата група.

Аз да твърдя. Аз нищо не твърдя. Учените глави твърдят. И ги наричат наркотици, дрога. Ако не вярваш, питай катаджиите. Спират те и ти правят проверка дали караш дрогиран. На апаратчето му е все тая, дали си канабисиран или амфетизиран. То казва: караш дрогиран, а не трябва.

Ужасни цифри!!! Трябва да бъдат предприети мерки срещу агресивните шофьори.

Как?? Българската простотия, спирка няма...! Глобяват го, пак си кара както си знае.Вземат му книжката, продължава да кара, както си знае.Смъкват му номерата, сменя колата и пак си кара, като си знае.

Агресивните шофьори са д3били. А д3билите са защитен вид, тъй като на тях се крепи статуквото т.е. мерки на куково лято или когато цъфнат налъмите.

Не срещу агресивните, а срещу некадърните (т.е необразовани, необучени, несъобразителни и тнт). Агресивен, но съобразяващ се с околната обстановка (вкл и останалите участници в движението) е много по-безопасна комбинация от некадърен и несъобразителен.