”Химко” отново става държавен срещу 50 млн. лева

До края на февруари се очаква държавата да придобие химическия завод "Химко Враца". Цената на сделката ще е около 50 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - ”Химко” отново става държавен срещу 50 млн. лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво стана бе умнико края на месеца наближава, ей тва комунягите много прости

Азотни торове се внасят под път и над път за жълти стотинки ... кой ще го произвежда и кой ще го купува ... А и нали ще правим биологично земеделие ... Никаква мисъл не се влага когато нещо се купува и прави. Всичко е популизъм ...

Отново схема за кржби - 1. Приватизират евтино, частника експоатира, прибира си печалбите и фалира предприятието. Държавата купува скъпо с пари на хората. Някой взема комисионните, а плащат хората. Или друг случай - продаваш евтино (Девня), частната фирма го експлоатира без капиталовложения и след това държавата обявява бедствено положение и раходите се плащат от хората. Някои вземат комисионните, които се плащат пак от хората.

Явно това е новата схема за крадене от държавата - да купуват скъпо фалирали предприятия. Вече не могат да строят "Цанков камък", "Белене" и водни огледала на тройни цени и са измислили поредната схема. Странно защо държавата навреме продаваше закъсали предприятия за 1 лв. (справка Кремиковци) с условието собственика да поеме дълговете, а сега тя поема дългове и си плаща за това 50 млн. лв. Сигурно защото са социалисти?

нека да се извърши проверка в Агенцията по приватизация и да се установи дали са изпълнени приватизационните договори.Защото ,ако не са изпълнени ,първо да се огледа възможността за развалянето им, поради неизпълнение, или пък, ако са изпълнени, тогава да се мисли държавата как да купи акциите на дружествата.Нека държавата да не бърза с плащанията, а да се върне назад към момента на сключване на приватизационните договори и да ги развали, поради неизпълнение.Сигурен съм, че има неизпълнение.Дали пък сега държавата не иска да налее пари в джоба на техен приятел-така той хем няма да има задължения към рабониците, хем ще си получи пари.Нека министъра даде отчет за изпълнението на приватизационния договор.

Стойнев да ти кажа и аз имам 1 закъсало предприятие. Дай да ти го шитна за 50 милиона пак ти си откривай работни места. Слава богу, че този е пълен фантазиор и налудничевите му идеи няама да се сбъднат. Всичко е като онзи проект "вятър за 1.1 милиарда" !!! Даже и Южен поток се съмнявам, че ще се изпълни.

Този не случайно е пелтек!

Докато пелтечеше не разбрахте как ще подпомогнат 10 000 семейства с по 2 000лева =20 000 000лева да се газифицират понеже монополиста "ОВЪРГАЗ" позакъсал . ЧЕСТИТО!!!!

Такова безумие, само безочлив БК(С)П кадър може да измисли. Интересно кои са щастливите собственици (ама поименно, да не се окажат "близки" нам другари), които за неработещ от 15 години бизнес ще лапнат 50 млн. (в противен случай, вероятно трябваше да се поизръсят бая, дори само за разрушаването). Наглост, наглост! И това с нашите пари, на данъкоплатците!

ЕФТИНО ИМ ГО КУПИХ НО СКЪПО ЩЕ ИМ ГО ПРОДАМ!

123edr324

Парите ще дойдат от външни заеми които ще изплащат и внуците ни, от бюджета на здравната каса, от данъците и накрая от валутния резерв с който се крепи борда. Разбира се накрая ще го докарат до 3000 лв за 1 долар и няма да им е за сефте

НО НАШИТЕ ВНУЦИ ЩЕ ИМАТ ПАРИЧКИ!

Чакам конфискацията на ЕРПтата!

ЩЕ ЧАКАШ ДОКАТО ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ

Защо ли това момче ми е толкова апатично !Прилича ми на комсомолски секретар от мойта младост!Нищо не разбира от икономика,но се бута м/у шамарите!Сигурно мама така е казала!Задължително министър!Ша са гордей с него!Избират синовете и дъщерите на най-верните си кадри !Като умрът дъртите идват следващите плющеци!

Апатично или антипатично?Вярно разликата между двете думи не е голяма, също като между Мадона и Марадона.

На баба ти шортите-апатични или антипатични са ти!

ЕЕЕЕЕЕЕ, Доживях да чуя нещо добро!!!! 96% частна собственост! Почваме да си връщаме народните пари!!!

Ако се гласиш да ставаш някакъв началник там си бъдещ милионер,но в противен случай си абсолютен глупак като повечето българи.

Спасеее... спасе... Мъка ми е да гледам (да чета) малоумници като теб ... мъкааааа... мъка. Глупав ли си, или си платен драскач на Позитано??

И този пелтек се взе на сериозно. Как да не го наречеш ЧЕРВЕН БОКЛУК. А уж е учил, недоучил най-престижния френски университет за държавни чиновници. ЧЕРВЕН ТЪП ИДИОТ.

50 милиона за пиар, експертите... А онази с мазната коса дето говори като мутра от 90те, построи Западната дъга съвсем сама, най-накрая.

Каквото и да се бръщолеви тук след така наречената приватизация няма икономика, камо ли пък индустрия, каквато имахме-тежка и лека. Чета много "умни" писания, дори и от такива, които не знаят българската граматика, или пък насила се правят на залупени за да не ги познаем, че са интелигенти.

и затова, другари, предлагам бърза национализация на "Химко", "Кремиковци", Тежко машиностроене- Радомир, КЦМ, БТК, Мини Марица Изток, Завода за дървени тъкачни станове, Завода за компютри в Правец, Цехът за чукове - самокови и т.н. В тези предприятия - гордост на социалистическата ни индустрия - ще можем да назначим 250 000 работници, на минимална заплата и ще им възстановяваме данъка в началогто на следващата година! Така ще изпълним предизборните си обещания! А от друга страна, ако въпреки нашите усилия, някое от тия предприятие започне да се развива, може да го дадем на някое от нашите момчета, или на хидроинженера. Така де, да му се подмажем!

за реприватизация е въоръжения народ с АК-47 в ръката и гняв в душата!

По времето на Луканов, Беров и Виденов застана по една фирма на входа и изхода на държавните предприятия и ги докара до фалит. Другарите измислиха така наречената "масова" приватизация-продажбата на фалиралите предприятия не за стотинки, а за капачки. ГОЛЯМАТА грешка на Костов е, че не СПРЯ този измислен от "другарите" пладнешки грабеж и не го замени с продажба на сериозни купувачи. Мислехме, че всичко свърши по тази точка е изчерпано, а и се появиха се нови, по-модерни далавери - еврофондове, заменки, държавни имотим, митници, Белене и какво ли не още... ДА, ама НЕ! Сега ще се харчат ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ за да се купят неща, които после ще се продават за 1 лев. И пак ще се намери някой Костов, който да е виновен. Е, те тоя филм вече сме го гледали. Продажните ДЪРЖАВНИ чиновници от всички цветове не стават да управляват компании. Вижте БДЖ, топлофикация София, НЕК - всичко е ФАЛИРАЛО...

ТОЗИ СТОЙНЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ СВЕСТЕН МИНИСТЪР ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ...ЧОВЕК С ВИЗИЯ И ИДЕИ .А НЕ КАТО ЦИГАН КОСТОВ .

ЦИГАН КОСТОВ изпълняваше партийната директива (Луканкова) за ликвидация на и без това неефективна българска икономика.

50 МИЛИОНА . АМА СЕГА ДА ГИ ВЗЕМЕ ОТ СМЕТКИТЕ НА ЦИГАН КОСТОВ КОЙТО ЛИКВИДИРА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА ...ЦИГАНИНА ГАДЕН .

Е то такава икономика и пари да ти дават, не я вземай. Да не мислиш, че доказано губещо предприятие е голям кяр? А кой ти каза, че българската икономика е била ефективна? Че всеки политик такава гледа да я разкара за по лев завода. И който успее да се справи с таралеж в гащите - този калпавв материал какво ще спечелиш от неговата работа, бе?! Баси как нямате понятие от реалността! Комунизмът остави едни бутафорни бетони, дето и Русия спря да купува продукцията им. Кво остава за ЕС. Големи будали сте!

Е това е далавера: Продаваш за 1лев, купуваш за 50милиона, пак продаваш и т.н. Намериха начин краденето да не спира.

Да и Маргарет Тачър така правеше! Прочети за желязната лейди и ще разбереш от кого се учат!

А. КОГАТО ПРОДАВАХА ЗА 1ЛЕВ ТИ КАКВО НАПРАВИ ??? ИЛИ ТОГАВА БЯХА НАШИТЕ ..

Леле майко тия от БСП-ДПС- тотално изтрещяха и по специално това министърче-комсомолец с излъчване на напикало се дете ! - Държавата ще се бърка 50 милиона за да вдига призраци от нафталина ! - Торовият завод "Химко" не работи повече от 15 г. Задълженията на компанията са в размер на стотици милиони левове и далеч надхвърлят активите . - - Стойнев подчерта, че е започнал дебат за реиндустриалнизацията на Европа, в който България също взема участие. -

Що просто не си разпределите комисионните. До колкото видях и Ковачки има дял в Химко и някакви странни офшорки. Ясно е че няма кой да купи продукцията, дори и да я пройзведе. Ясно е че всичко ще е тотален провал. Гласувайте си 5 милиона комисионни и си ги разделете. Народа е прос и пасивен. Няма кой какво да ви каже. Дайте и на Пеевски дял и на Ковачки и на Галеви абе и за вас да има. Но 50 милиона за глупости няма смисъл. То ясно че министъра е некомпетентен чиновник с минало в администрацията и без усет за бизнес, но това и за децата е ясно че ще е провал.

Следващата стъпка е да инвестираме 1 милиард в Бузлуджа и да я направим туристическа дестинация!!

до края на февруари да ви няма!

Чудих се как ще ни изработят този път комундетата....Костов продаде нефтохима,Симеончо ЕРП-тата,варненската корабостроителница,девня....абе вече всичко каквото можеше да се вземе някои лев е продадено.Ама за такова нещо не бях се сетил изобщо!То бива, бива наглост ,ама чак толкова....!

А кой му е дал пари, за да купува ? Каво ще стане, ако всеки министър почне така да си купува, каквото иска? Не трябва ли да парламентът първо да гласува ??? Да не говорим, след това колко още държавни пари ще трябва да похарчи, за да го поддръжа?? И защо не поиска кредит от банка, да изготви бизнас план и т.н., за да докаже, че проектът му е рентабилен ?

Лихвите на кредитиране в България са такива че всеки проект става нерентабилен . Как ще сме конкурентоспособни ако няма държавна политика за развитие?

Неолибералните папагали -наричащи се десни -незнайно защо трябва да влезнат в затвора заради пълният провал на приватизацията и всички останали реформи...здравеопазване .пенсионна система .земеделие .образование .концесии .даване на обществените поръчки на частни фирми - където е най-голямата корупция и .тн .На всичкото отгоре виждам че промитите мозъци които ги подържат .отново оплюват всичко без да могат да дадат някаква идея какво да се прави ...

Да не би масовата приватизация да излезе успешна, бре? А тя си е изцяло дело на Партията ви!

Те за това са промити, за да могат да викат, псуват и т.н.

Другари, а кога ще го приватизирате отново за 1 лев?

Ще чакаме др.Костов да спечели избори и да го приватизира по "Балкан"ски.

Когато Иван Костов или неговите протежета дойдат отново на власт

Браво, държавата ще плати 50 милиона на БРАТЯ ГАЛЕВИ! ОСТАВКА!

Собственикът на Химко спечели Томболата "Изкарай лесни пари", която тези дни се разиграва в Централата на Партията! Първият победител беше собственикът на ремонтните заводи! Скоро бизнесът съвсем ще се съвземе с тези финансови инжекции! Е, бюджетът ще умре, ама докато дават заеми - не е страшно!

Тия комуняги освен за простотий и далавери май за друго не мислат!

..направо и аз започнах да заеквам от тази новина!

Това е пореден нагъл комуноиден обир. Активите са собственост на едни другар,наливат пари на тях си,стар ръждясал завод фалирал с милиони дългове,сега е момента комундетата да налеят пари в блато и да си ги откраднат!!

С намаляване на приватизационните сделки очаквах и намаляване на корупционната практика в държавната и общинска сфера, но съм се излъгал : държавния служител в алчността си за комисионни е измислил и схемата " реприватизация" при която приватизираната вече собственост се изкупува от държавата на дълеч по-висока цена от реалната пазарна, разбира се с наши пари, на данъкоплатците , но тлъстите комисионни - позбайте за кого ? След това отново след 3-5 години държавата наливайки милиони за възстановяването на закъсалото предприятие ще го обяви за приватизация, може би вече от десните, и ще го продаде на цена дълеч под пазарната, разбира се, срещу обещани тлъсти - познайте какво ? - комисионни. А овцете си блеят и пасат на бунището, ако има изобщо какво да пасат !

Този СТойнев МНОГО лесно "подарява" повторно ДЪРЖАВНИ/НАШИ/ пари???Стойността на Химко -Враца е определена на 27 милиона лева!! ЗАЩО да се плащат ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на комбината в размер на 23 милиона??? Каде е РАБОТАТА на комисията за СЛЕД ПРИВАТИЗАЦИОНЕН контрол??НЕКАДЪРНИЯ "техен " човек ЩЕ гушне 50 милиона и ни лук ял , ни лук мирисал??? СТИГА ПАК КРАЖБИ бе СТОЙНЕВ!! От много ГУШЕНЕ човек пелтек остава завинаги!!Престанете с КРАЖБИТЕ!! Дори др. ПЪРВАНОВ се ВЪЗМУЩАВА от такива "партийни" другари!!!

ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА ПОД ОДОБРИТЕЛНИЯ ПОГЛЕД НА ОТГЛЕЖДАНОТО ОТ ДПС МУШКАТО, ФИКУС, ПАРЦАЛ ЗА ПОДМИВАНЕ, ПРЕДАТЕЛ, СИДЕР АГА. НЯМА ДА ГО НАРИЧАМ ПО ИМЕ, НО ВСИЧКИ-ДОРИ ЗОМБИТАТА МУ-ЗНАЯТ КОЙ Е ТОВА. ТОВА Е ДРУГАРКАТА ВАРАДЕРИЯ ИБРИКЧИЕВА, КОЯТО НЕ ГЪКНА СРЕЩУ ЗАМЕНКИТЕ, А УЖ ЗАЩИТАВАЛА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ. ТОВА Е ПРЕДАТЕЛЯТ БОЛЕН ЛИДЕРОВ,КОЙТО НАБУТА ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ НА ДПС, А УЖ ГИ ПЛЮЕШЕ 12 ГОДИНИ. ТОВА Е БОРЕЦЪТ ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ,КОЙТО ПОЧИВА В ЛУКСОЗНИ ХОТЕЛИ ЗА 5000 ЛЕВА НА НОЩ И ПИЕ ШАМПАНСКО ЗА 1000. ТОВА Е ПРИНЦИПНИЯТ КОАЛИЦИОНЕН ПАРТНЬОР НА КОМУНИСТИТЕ И ТУРЦИТЕ, КОЙТО НЕ ГЪКВА СРЕЩУ ТЯХ,А ЛАЕ И НАПАДА САМО ЖЕНИ И БЪЛГАРИ. ТОВА Е ПОЛИТИКЪТ,КОЙТО ВКАРА ПЕДОФИЛ В ПАРЛАМЕНТА-КУЗОВ И МАФИОТ В БРЮКСЕЛ-БИНЕВ. ТОЗИ ПАРЛАМЕНТАРИСТ И БОРЕЦ ЗА СВОБОДИ КАТО ГЛУТНИЦАТА ОТ ДПС Е ПОЛУЧИЛ 56 МИЛИОНА ДЪРЖАВНА ПАРА ОТ СУБСИДИИ ДОСЕГА. ЗА ЕЛЕКТОРАТА МУ - САМО ЛЪЖИ! ТОВА Е ВЕЛИКИЯТ ДЪРЖАВНИК-БЯЛАТА ЗЛАТКА! ПОЗНАХТЕ ЛИ ГО?

Вместо по далечни екскурзии да се командирова до частното Солвей Соди и му обяснят някои тънкости и колко е важно да е близо до пристанище завода. Затова и ПрометСтил до Бургас работи, а Кремиковци - не. Безработицата във Враца с друго следва да се преборва, а това си наливане на вода в пясък, но с държавни пари.

Глупотевини пишеш. В икономиката на една държава винаги трябва да има регионална политика а не само пазарни сметки. Канадците тъпи ли са според тебе, та нарочно изнасят производства в северните си райони? По-евтино би им било да са в южните, до границата със САЩ, но нарочно изнасят една част от тях на север за да си поддържат населението там.

Подхлъзват го Стойнев подчинените му в министерството - цялата патардия е, за да се захранва периодично с пари този, който владее топлоцентралата на завода.

и как ще намерят пари? Нали няма за болниците. Откъде за национализация. Два са източниците. Първия орязаните пари от болниците. Второ нови заеми. Изберете си как да сте прецакани

"българското население е бедно и трябва да забогатява":)))))))))))))) Няма такова посмешище, като този министър!

НО СТАНА ЖЕРТВА НА ЛАКОМИЯТА НА СТРОИТЕЛИТЕ НА КОМУНИЗМА,ДЕТО ИМ СТАНА тЯСНО КАТО ВИДЯХА,КОЛКО ЛЕСНО И КОЛКО МНОГО МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ,КАТО СИ ВЪРЖЕШ ГАЩИТЕ И ЧЕ СМАЗАНИТЕ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА МОГАТ САМО ДА ДУХАТ СУПАТА И ДА СЕ ГЪНАТ В КРЪСТА

Ако строителите на соца са според теб двамата вицепримиери на Иван Костов Бакърджиев и Божков... Или може би имаш предвид дългогодишния парт. секретар кака Еленка (Костова), (макар че на нея й стигна само югоембаргото)?...

В настоящата ни Конституция е определено с чл. 17, ал. 3, че: частната собственост е неприкосновена. Но на каква философия се основава това определение? От коя теория и практика е почерпено? Има юридическа литература, в която се твърди, че Търновската конституция обявява като принцип частната собственост като неприкосновена. И сега ни звучат думите на председателя на Народното събрание, видния политик Стефан Савов, че това е почерпено от Търновската конституция; възстановено право по тази конституция. Да, но ако човек прочете Търновската конституция, няма да може да намери такова определение. Търновската конституция с чл. 67 постановява: Правата на собственост са неприкосновени. Явно чл. 67 утвърждава като неприкосновена собствеността изобщо, като общо определение, а не отделен вид собственост. Неприкосновена е собствеността като общо родово понятие. Този член не съдържа думите частна собственост. Търновската конституция не само че не определя частната собственост за неприкосновена, но и я подчинява на обществените интереси, като бива отчуждавана. Така чл. 68 гласи: Принудително отстъпване на имот може да стане само заради държавна и обществена полза и то със справедлива и предварителна заплата. Начинът, по който може да става такова отстъпване, има да се определи по особен закон.

Да завършиш Сорбоната е чест,но да си Министър на икономиката,пък било то и на БГ,се иска и да си работил някога нещо,например да си затворил 10-на компота

Тоя прави гаф след гаф.

Това министърче с излъчване на дете изпуснало се в гащите е пълен ама пълен ГЕВРЕК ! Откъде го изкопаха тоя ... "направи си сам" ... и тоя ми е завършил сигурно някоя мазна и трудна за произнасяне специалност ... и се чуди сега как да блесне като ръси глупост след глупост ...

САМО ЗА ИНФОРМАЦИЯ: Завършил е Сорбоната в Париж!!!!!!!!

Това Данчо "Сорбонтата" ли е? ;-)

И коя Сорбона точно? V?

Интересно защо Уринарски, се спотайва зад Кикимето?Да не би- пак,да пикае в крачола си,а?!

КУПИХ ИМ ГО ЕФТИНО НО ЩЕ ИМ ГО ПРОДАМ СКЪПО А УРИНАРСКИ НИ СЕ КРИЕ А СМЯТА ОТКРАДНАТОТО

Червените идиоти пак готвят национализация, ама тоя път добре заплатена. Номенклатурата прилапа заводите на смешна цена, унищожи ги поради некадърност, и сега държавата ще ги изкупува обратно на завишени цени с нашите пари!! Че то това Химко струва колкото земята на която е построено и нито стотинка повече, и едва ли е 50 милиона, да не говорим за задълженията. Мръсници!

Дано колегите му от екоминистерствто го възспрат на време, че тези 50 милиона ще ги вадим на всеки 2-3 месеца. Дано разберем и кои са ''унмите'' експерти изчислили сумата от 50 милиона, а и тези, които лансират проекта.

КУПИХ ИМ ГО ЕФТИНО НО ЩЕ ИМ ГО ПРОДАМ СКЪПО

Е сега ще стане интересно. Ще го купят за 50 милки и после пак ще го продадат на някой / може би на същия/ за 10 лева. М,,,,,,,а ви д.....а п...... си. Махайте се.

ТОЧНО ХИМКО И ЗАЩО САМО ХИМКО?ЗАЩО НЕ ДЕВНЯ И КОРАБОСТРОЕНЕТО,ПОСЛЕДНОТО Е МНОГО ПО ЧИСТО И ДОХОДОНОСНО!

Корабостроенето не може. Даваха по ТV за завода в Бургас. Раздробили са го на 50 парчета и ще строят улици на територията на завода. Общински. Показаха бившия шев на завода. Човека питеше как ще се придвижва кораба при строежа му, по улиците. Интересно ще бъде, мисля.

КМЕТЕ КМЕТЕ КЪДЕ СИ? БОЙКО И ТИ ЛИ ......?

СУПЕРСХЕМА!